Ik wandel voor Stichting Bouwstenen voor Zambia!

13 sponsoren steunen mij voor € 550,-
Thuy Nguyen

Thuy Nguyen

Hé!
Ben jij geïnspireerd
door Thuy?
Kom ook in actie!

Waarom ik wandel voor een goed doel!

De Vierdaagse in Nijmegen kennen we allemaal. Heel veel mensen houden deze week in juli vrij. Om mee te lopen of om feest te vieren in Nijmegen. Het was een beleving op zich. Ik heb genoten!
Ik besloten om niet alleen voor mezelf te wandelen maar gaarne ook voor anderen te wandelen. Ik wil heel graag met deze Vierdaagse ook anderen helpen zodat zij in hun leven ook mooie ervaringen en verhalen op kunnen doen. Zo wil ik mijn plezier en geluk delen met mensen waarvoor geluk, gezondheid en een goede toekomst niet zo voor de hand ligt. Daarom besloot ik mijn Nijmeegse Vierdaagse voor een goed doel te gaan lopen.
Dat is een stichting die opgericht is door een 15-jarige jongen, Xavier Friesen. Hij helpt de kwetsbare kinderen en verzamelt geld om een basisschool te bouwen.
De 101ste Nijmeegse Vierdaagse: ik kom in actie voor een prachtig doel: Bouwstenen voor Zambia
https://www.facebook.com/BouwstenenZambia/

Na al 3 vierdaagsen indrukwekkende ervaringen heb ik besloten om deze zomer weer mee te doen aan de 101ste Nijmeegse Vierdaagse. Ik wil heel graag met deze Vierdaagse ook anderen helpen zodat zij in hun leven ook mooie ervaringen en verhalen op kunnen doen. Zo wil ik mijn plezier en geluk delen met mensen waarvoor geluk, gezondheid en een goede toekomst niet zo voor de hand ligt. Daarom besloot ik voor een goed doel te gaan lopen.
Ik heb gekozen voor “Bouwstenen voor Zambia”. Dat is een stichting die opgericht is door Xavier Friesen. Op zijn 11e, (in groep 8 op een Venrayse basisschool), ging hij als vrijwilliger naar Zambia om hele kwetsbare kinderen op de Linda Blind Farm te helpen. Zijn plan was om vijf weken les te geven op een schooltje. Het liep heel anders. Want toen hij in de voorbereiding de foto’s en video’s zag en de verhalen hoorde over het piepkleine schooltje waar kinderen staand hun lessen moesten volgen, herkende hij dat alleen een échte school en echt goed onderwijs deze hele kwetsbare kinderen zou helpen om aan een betere toekomst te bouwen.
Hij maakte als 11 jarige een plan. Hij organiseerde met zijn school, met vrienden, met zijn gezin en met hulp van vele mensen allerlei acties en verzamelde geld in om een nieuwe school te bouwen. 8 weken later vertrok hij naar Zambia. Toen hij bijna 6 weken later terug kwam was het plan voor de bouw van een nieuwe school voor de kinderen van de Linda Blind Farm School klaar en was de eerste steen gemetseld. Vier maanden later is hij terug gegaan naar Zambia. Om… de school te openen! Samen met de mensen in Zambia bouwde hij in Zambia een echte school. Omdat ‘‘een échte school écht helpt voor een betere toekomst’’.
Zo jong heeft hij al zulke belangrijke dingen gedaan voor kinderen die het niet zo goed hebben als hij, zijn broertje Gabòr en zijn vrienden. Xavier is een jongen die met hart en ziel zich inzet voor een betere toekomst voor kinderen die anders van goed onderwijs verstoken zouden blijven. Zo bescheiden als hij lijkt, heeft hij niet alleen dromen maar hij maakt ze ook echt waar. Hij werkt aan duurzame verbeteringen, die echt helpen.
Het geld dat ik inzamel met het lopen van de 101ste Nijmeegse Vierdaagse kent geen strijkstok maar is bij Xavier’s stichting 100% in hele goede handen. Xavier helpt als kind, andere kinderen verder op weg. Ik wil heel graag Xavier en de kinderen in Zambia weer een beetje verder op weg helpen. En eigenlijk lopen de kinderen en mensen van de Linda Blind Farm in Livingstone in Zambia zo ook met ons de 101ste Nijmeegse Vierdaagse mee.
Een Afrikaans spreekwoord zegt: “if you go fast, go alone, if you go far go together”. Doe jij mee? Steun je Stichting Bouwstenen voor Zambia?

Deel mijn actie op Facebook


Deze mensen steunen mij. Jij ook?

Lia
Alvast een start voor volgend jaar!
 . 55,00
harrie
doe je best
 .150,00
Hue
Heel goed gedaan chi Thuy! :)
 . 40,00
Anoniem
Top prestatie Thuy!
 .100,00
Anoniem
De roem wacht op de Via Gladiola. Fantastisch Thuy! Nog even. Ik maak de 200 euro graag vol!
 . 15,00
Anoniem
Nog één dag, go Thuy!
 . 15,00
Helma
Mooi initiatief Thuy, ik steun dit graag.
 . 25,00
Sophia Chuchu en Linh xinh gai
Heel veel succes!
 . 50,00
Anoniem
Ik maak de honderd graag vol. Een prachtig doel om voor te lopen.
 . 15,00
Oma Friesen
heel veel succes Thuy. Ik weet dat het een prachtig doel is en dat Xavier er voor zorgt dat elke bijdrage besteed wordt aan het onderwijs voor de kinderen. Een trotse oma.
 . 15,00
Anoniem
Mooi Thuy, zet \'m op!
 . 15,00
Xavier
Ik kan er hele mooie dingen mee doen voor de kinderen van de LInda Blind Farm School. Daarom doe ik mijn zakgeld van de afgelopen 2 1/2 maand aan jou. Omdat ik het fantastisch vind dat je dit zo maar weer wilt doen. groetjes Xavier
 . 25,00
Thuy
Een steentje voor dit mooie goede doel!
 . 30,00