Wij wandelen voor een goed doel, doe ook mee!

145 wandelaars en 231 sponsoren doneren samen € 5.451,- aan 78 goede doelen
alice de ruiter: Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
alice de ruiter

Stichting de Mangoboom is in het voorjaar van 2014 opgericht en zet zich in voor een weeshuis in Burkina Faso. In januari jl ( 2017 ) had ik samen met mijn man en enkele anderen de mogelijkheid om weer naar Burkina af te reizen en het weeshuis te gaan bezoeken en om daar enkele werkzaamheden te verrichten. Mijn 1e bezoek aan het weeshuis was in oktober 2013 en wat was het tijdens ons bezoek in januari 2017, fantastisch om te zien dat, sinds de oprichting van stichting de Mangoboom, er al zoveel gerealiseerd kon worden voor deze hulpbehoevende kinderen. En we willen dit graag blijven doen, maar daar hebben we uw steun bij nodig. Omdat de stichting nog niet heel erg lang bestaat, nog redelijk onbekend is en we afhankelijk zijn van giften en gaven, is er vaak geen geld voorhanden om grote , wat duurdere dingen aan te pakken in en om het weeshuis. De 2 volgende 'projekten' die we willen realiseren zodra de financiële middelen er voor zijn, zijn het optimaal laten functioneren van de watertoren, zodat er altijd voldoende water is en de aanleg van elektra in het weeshuis. Omdat ik weet dat elke euro hard nodig is voor het weeshuis, geen euro aan de strijkstok blijft hangen en goed besteed wordt, zet ik mij in voor deze kinderen. Door de vierdaagse te gaan lopen, hoop ik het geld bij elkaar te krijgen dat nodig is voor het optimaal laten functioneren van de watertoren en hopelijk ook voor de aanleg van het elektra. Help jij mij mee dit doel te bereiken, door een donatie te doen ? Alvast hartelijk dank!
Verzameld bedrag
  .440,00
Mandy Picauly: Ik wandel voor Ride4Kids
Ik wandel voor Ride4Kids
Mandy Picauly

Ik ga lopen voor de Ride4kids en dan met name voor het team Ride4Dex. Ride4kids ondersteunt diverse onderzoeken die gericht zijn op verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Ook is er oog voor het steunen van kinderen en hun families in het verlichten van hun dagelijkse zorgen. Bij kinderen met energiestofwisselingsziekte gaat er door een of meerdere fouten in het DNA iets mis met het omzetten van voeding naar energie. De ziekte is heel progressief, wat betekent dat de klachten over het algemeen steeds erger worden. Veel kinderen overlijden op (zeer) jonge leeftijd. In het team Ride4Dex rijden twee collega's van mij mee, Dennis en Denise. Zij zijn ouders van twee jongens van 5 en 3 jaar. Hun jongste zoon, Dex werd geboren met een stofwisselingsziekte. Dex heeft de diagnose Isovaleriaan Acidemie en na DNA onderzoek is gebleken dat hij de enige is op de hele wereld die deze ziekte in deze variant heeft. Dex heeft een dieet van 23 gram eiwit op een dag en medicijnen. Op dit moment is de situatie stabiel. Dennis en Denise gaan de Ride4kids fietsen op 13, 14 en 15 september 2017. Zij beklimmen deze dagen dan onder andere de legendarische bergen als Col du Toumalet, Col d' Aubisque. Ik ga voor team Ride4Dex de Nijmeegse 4-daagse lopen, Walk4Dex. Ik hoop dat er heel snel een medicijn wordt ontwikkeld of dat er nog wetenschap komt over de ziekte zodat deze ziekte behandeld kan worden.
Verzameld bedrag
  .315,00
Wilma Kooiman: Ik wandel voor Stichting Jemima
Ik wandel voor Stichting Jemima
Wilma Kooiman

Jemima is een thuis in Israël voor Arabische kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Er is naast woonzorg ook dagbesteding en thuisbegeleiding. Zorg, begeleiding en onderwijs worden geboden vanuit een christelijke attitude van liefdevolle betrokkenheid. In het tehuis werken lokale Arabische medewerkers samen met deskundige (in de zorg opgeleide) vrijwilligers uit diverse landen, waaronder Nederland. De meeste hulp in de Palestijnse gebieden is afhankelijk van buitenlandse financiële ondersteuning. Ook Jemima is volledig afhankelijk van donaties, giften en legaten. Jemima is een erkend leerbedrijf. Voor studenten (gehandicaptenzorg) is er de mogelijkheid hier stage te lopen. Voor meer info zie de website www.jemima.nl of bekijk de Facebookpagina. Ik werk binnen het onderwijs en wil daarom iets doen voor kinderen. Dit keer voor kinderen met een handicap. Ik heb een aantal keer een bezoek gebracht in Jemima, ook toen ik ruim een jaar vrijwilligerswerk deed in Israël. De blinde Rasha was de vaste organiste en pianiste in de kerk in Jeruzalem waar elke zondag een Nederlandse dienst werd belegd. Vorig jaar heb ik tijdens de Vierdaagse één van de bewoners, David, na jaren weer ontmoet. Ik heb hem op zien groeien van 7-jarige tot inmiddels 29-jarige. Vorig jaar liep ik voor een kinderhuis in Indonesië. Dit jaar dus voor House Jemima. Op deze manier kan ik David en alle anderen in Jemima steunen! Doe(t) u/jij mee? Bedankt vast!
Verzameld bedrag
  . 15,00
Henny Smits: Ik wandel voor Hartstichting
Ik wandel voor Hartstichting
Henny Smits Team VGZ Helden

Er zijn zoveel goede doelen waarvoor je kunt lopen of sporten. Ik heb deze keer gekozen voor de Hartstichting. Ik heb tijdens mijn sporten nooit zo bij stil gestaan dat ik ook iets aan mijn hart kon krijgen want sporten was toch gezond. In 1968 heb ik tijdens mijn militair dienst mee gedaan aan de vierdaagse, ik vond het geweldig. Daarna ben ik altijd aan sport blijven doen deels om te ontspannen tijdens mijn werkzaamheden bij jeugdzorg, wat ik 40 jaar heb gedaan. In al die jaren heb ik vele wedstijden halve en hele marathons gelopen. Tijdens 1 van mijn laatste marathon kwam ik er achter dat ik last kreeg van hartritmestoornis. Met behulp van medicatie was dat tijdelijk opgelost. Na 3 jaar kwam de stoornis terug en nadat s ’nacht bleek dat mijn hartslag maar 25 was, werd besloten dat te verhelpen via een mini-maze operatie. De operatie bleek geslaagd, maar toch bleef ik last houden tijdens het sporten. Later een door verwijzing gekregen naar een sport cardioloog en na een zeer uitgebreid onderzoek gaf hij mij het advies om meer rust te nemen en de hartslag niet hoger dan 120 te laten oplopen, anders was het risico te groot dat de ritmestoornis weer terug zo komen. Wandelen dat kan ik zoveel mogelijk blijven doen. Ik wil nu lopen voor de hartstichting en met name voor onderzoeken naar ritmisstoornissen en vooral bij sporters. Ik hoor nu te vaak om mij heen dat mede sporters daar last van hebben.
Verzameld bedrag
  . 15,00
Lianne Hoeijmakers: Ik wandel voor Staatsbosbeheer
Ik wandel voor Staatsbosbeheer
Lianne Hoeijmakers Team VGZ Helden

Bossen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn een oase van rust in ons drukke bestaan: je kunt er heerlijk wandelen en genieten! De natuur heeft een gunstige invloed op kinderen. Uit onderzoek blijkt dat contact en binding met de natuur cruciaal is voor hun ontwikkeling. Vertoeven in de natuur vergroot bovendien het mentale en fysieke welbevinden. Daarbij worden kinderen in een natuurlijke omgeving meer uitgedaagd tot onderzoekend en creatief gedrag dan in een niet-natuurlijke omgeving. Dit speelgedrag stimuleert hun zelfvertrouwen en vermogen tot abstract denken. Veel kinderen komen niet of veel te weinig buiten; ze komen te weinig in contact met de natuur om hun heen. Dit terwijl we allemaal weten dat groen elk mens gelukkiger, gezonder en socialer maakt. Het is belangrijk om kennis van, en liefde voor de natuur bij te brengen aan alle inwoners van Nederland, met speciale aandacht voor de jeugd. Kinderen zijn immers de volwassenen van morgen. Als zij het belang van de natuur inzien, gaan ze zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld. Mijn liefde voor de natuur heb ik van jongs af aan al meegekregen vanuit thuis. We woonden in een bosrijke omgeving, we speelden iedere dag buiten en maakten veel wandelingen in de natuur. Ik heb van mijn ouders veel geleerd over de bomen, struiken en de dieren om ons heen. Door veel tijd buiten door te brengen heb ik respect gekregen voor al het moois om ons heen. Staatsbosbeheer maakt het mogelijk dat huidige en toekomstige generaties van onze natuur kunnen genieten!
Verzameld bedrag
  .  0,00