Wil jij ook voor een goed doel lopen?

616 wandelaars en 9.580 sponsoren doneren samen € 249.464,- aan 248 goede doelen
alice de ruiter: Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
alice de ruiter

Stichting de Mangoboom is in het voorjaar van 2014 opgericht en zet zich in voor een weeshuis in Burkina Faso. In januari jl ( 2017 ) had ik samen met mijn man en enkele anderen de mogelijkheid om weer naar Burkina af te reizen en het weeshuis te gaan bezoeken en om daar enkele werkzaamheden te verrichten. Mijn 1e bezoek aan het weeshuis was in oktober 2013 en wat was het tijdens ons bezoek in januari 2017, fantastisch om te zien dat, sinds de oprichting van stichting de Mangoboom, er al zoveel gerealiseerd kon worden voor deze hulpbehoevende kinderen. En we willen dit graag blijven doen, maar daar hebben we uw steun bij nodig. Omdat de stichting nog niet heel erg lang bestaat, nog redelijk onbekend is en we afhankelijk zijn van giften en gaven, is er vaak geen geld voorhanden om grote , wat duurdere dingen aan te pakken in en om het weeshuis. De 2 volgende 'projekten' die we willen realiseren zodra de financiële middelen er voor zijn, zijn het optimaal laten functioneren van de watertoren, zodat er altijd voldoende water is en de aanleg van elektra in het weeshuis. Omdat ik weet dat elke euro hard nodig is voor het weeshuis, geen euro aan de strijkstok blijft hangen en goed besteed wordt, zet ik mij in voor deze kinderen. Door de vierdaagse te gaan lopen, hoop ik het geld bij elkaar te krijgen dat nodig is voor het optimaal laten functioneren van de watertoren en hopelijk ook voor de aanleg van het elektra. Help jij mij mee dit doel te bereiken, door een donatie te doen ? Alvast hartelijk dank!
Verzameld bedrag
 3.630,30
Govert Jan Wijfjes: Ik wandel voor Stichting De Liedjesfabriek
Ik wandel voor Stichting De Liedjesfabriek
Govert Jan Wijfjes

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met onze mobiele studio zoeken we kinderen op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven we een lied en nemen dit op. Wij maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij ons op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Wij zorgen voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn: een Eigen nummer en video clip. Onze liedjesmuzikanten en assistenten werken in zes kinderziekenhuizen en villa pardoes, individueel of in groepjes. We praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. Wij zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip! Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt onze Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Wij hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar we zijn ook erg goed in improviseren. Voor ons geldt: het kind vraagt, wij draaien! Omdat ziekenhuizen nauwelijks budget hebben voor extra activiteiten, zijn wij afhankelijk van donaties en sponsoring. Help je mee? Je krijgt er een hoop blije, trotse en zingende kinderen voor terug!
Verzameld bedrag
 1.765,00
Angelique Hoetmer: Ik wandel voor Stichting Ons Tweede Thuis, woon- en dagcentrum Westwijk
Ik wandel voor Stichting Ons Tweede Thuis, woon- en dagcentrum Westwijk
Angelique Hoetmer

Ik werk sinds 16 jaar bij woon-en dagcentrum Westwijk in Amstelveen, dit is een onderdeel van Ons Tweede Thuis. Wij zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun familie. Voor wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. JIJ&IK is ons slogan. Samen werken we aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. In de zestien jaar dat ik hier werk, heb ik gezien dat er altijd wel weer iets extra's nodig is voor onze cliënten om hun leven en omgeving leuker te maken. Door alle bezuinigingen lukt dit lang niet altijd, wel ontvangen we vaak donaties door middel van goede doelen acties of bijvoorbeeld door het verkopen van de zelfgemaakte producten, zoals zeep- en keramiekproducten. Tijdens de wandeltochten kwamen Wilma, Fredo en Hugo, mijn loopmaatjes, en ik op het idee om van de Nijmeegse Vierdaagse een sponsorloop te maken. Wij gaan samen geld inzamelen om bij het Dagcentrum een mooie belevings- beweegtuin te maken. Deze tuin kunnen we gebruiken voor ontspanning, maar ook om de cliënten te laten sporten of spelen. Wij gaan geld inzamelen voor een musicball en een voetfiets, deze plaatsen wij dan in de tuin. Wij doen er alles aan om vrijdag 21 juli op de Via Gladiola te staan en bedanken iedereen die een gift heeft gegeven om ons doel te behalen.
Verzameld bedrag
 1.673,65
Miep Peelen - van Pelt: Ik wandel voor Ruby and Rose
Ik wandel voor Ruby and Rose
Miep Peelen - van Pelt

Ik wandel voor Ruby en Rose in de strijd tegen vrouwenkanker. Door een goede vriend van mij, bij wiens dochter een vorm van vrouwenkanker is vastgesteld, werd ik mij bewust van het feit dat er nog zoveel vormen van kanker zijn waarvan men nog heel weinig weet. Over sommige van deze gynaecologische kankers is al wel veel bekend. Zo is door onderzoek bewezen dat baarmoederhalskanker veroorzaakt wordt door het HPV-virus. Sindsdien worden Nederlandse meisjes vanaf 12 jaar gevaccineerd . Ruby en Rose maakt zich nu sterk voor het eerder plaatsvinden van het bevolkingsonderzoek en testen om zelf thuis uit te voeren. Maar van eierstokkanker weten we nog heel weinig. Ieder jaar worden ongeveer 1.300 vrouwen slachtoffer van eierstokkanker en overlijden er 1.100 aan deze ziekte in Nederland. Van de 1.900 vrouwen met Baarmoederkanker overlijden er jaarlijks 460, van vrouwen met Baarmoederhalskanker overlijden er 220 van de 700 en aan Vulvakanker overlijden er 100 van de 400 vrouwen!!!!! Ik heb zelf 2 dochters en 3 kleindochters (ook 3 kleinzoons) en als je dan het verhaal van mijn vriend hoort, jonge vrouw in de bloei van haar leven (zelfde leeftijd als mijn dochters)met twee jonge kinderen, dan komt het wel erg dichtbij. Toen hij mij dan ook vroeg om voor dit goede doel te lopen heb ik ermee ingestemd. Ik hoop daarmee een bijdrage te kunnen leveren voor meer onderzoek naar deze vormen van vrouwenkanker. Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren dan kunt u mij sponsoren. Alvast hartelijk dank.
Verzameld bedrag
 1.535,00
Wilma Kooiman: Ik wandel voor Stichting Jemima
Ik wandel voor Stichting Jemima
Wilma Kooiman

Jemima is een thuis in Israël voor Arabische kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Er is naast woonzorg ook dagbesteding en thuisbegeleiding. Zorg, begeleiding en onderwijs worden geboden vanuit een christelijke attitude van liefdevolle betrokkenheid. In het tehuis werken lokale Arabische medewerkers samen met deskundige (in de zorg opgeleide) vrijwilligers uit diverse landen, waaronder Nederland. De meeste hulp in de Palestijnse gebieden is afhankelijk van buitenlandse financiële ondersteuning. Ook Jemima is volledig afhankelijk van donaties, giften en legaten. Jemima is een erkend leerbedrijf. Voor studenten (gehandicaptenzorg) is er de mogelijkheid hier stage te lopen. Voor meer info zie de website www.jemima.nl of bekijk de Facebookpagina. Ik werk binnen het onderwijs en wil daarom iets doen voor kinderen. Dit keer voor kinderen met een handicap. Ik heb een aantal keer een bezoek gebracht in Jemima, ook toen ik ruim een jaar vrijwilligerswerk deed in Israël. De blinde Rasha was de vaste organiste en pianiste in de kerk in Jeruzalem waar elke zondag een Nederlandse dienst werd belegd. Vorig jaar heb ik tijdens de Vierdaagse één van de bewoners, David, na jaren weer ontmoet. Ik heb hem op zien groeien van 7-jarige tot inmiddels 29-jarige. Vorig jaar liep ik voor een kinderhuis in Indonesië. Dit jaar dus voor House Jemima. Op deze manier kan ik David en alle anderen in Jemima steunen! Doe(t) u/jij mee? Bedankt vast!
Verzameld bedrag
 1.495,00
Claudia van den Wijngaard: Ik wandel voor Diabetes Fonds
Ik wandel voor Diabetes Fonds
Claudia van den Wijngaard

Mijn naam is Claudia van den Wijngaard-Tijssen, getrouwd met Richard van den Wijngaard, en samen hebben wij 2 kinderen een dochter (Naomi) van 15 en een zoon (Sem) van 13, onze zoon heeft sinds zijn 4de jaar diabetes mellitus type 1, toen de diagnose kwam stond onze wereld even op zijn kop, heel veel tijd is er niet om erover na te denken, we zijn gelijk begonnen met het leren van prikken en spuiten, berekeningen maken over het aantal eenhedens insuline en koolhydraten, onze Sem heeft de eerste 2 jaar gespoten met een insulinepen, dit gebeurt 4x per dag ( kan ook meer zijn bij hoge suikerwaarde) ook de leerkrachten gingen destijds in de leer met naalden prikken en spuiten, na 2 jaar gekozen voor een insulinepomp, om het wat dragelijker te maken, het maakt het leven een klein beetje aangenamer zeker bij kleine kinderen is onze ervaring. En nu toch weer terug naar het spuiten, omdat Sem dit graag wilde, en hij het erg vervelend vind om aan een slangetje gekoppeld te zitten, geregeld lag het infusiesetje eruit, deze moet ook om de dag verwisseld worden en met zijn gevoelige huid waren er geregeld ontstekingen wat ook niet bijdraagt aan een goede suikerwaarde. Sem is moeilijk instelbaar, heeft momenteel veel last van zijn diabetes, en nu op het middelbaar te zitten valt het niet mee om dit goed te kunnen organiseren, diabetes hebben is hard werken, eenhedens berekenen, koolhydraten tellen, overal rekening mee houden, het vergt veel van je, omgaan met hypos en hypers. Sem prikt 4 tot 6 keer per dag, soms meer of de nacht door, 4 keer per dag spuiten, bij hypers zal er meer gespoten moeten worden, Rekening houden met sporten, naar school fietsen, met je eten, en de hoeveelheid, dagje uitgaan, vakantie. Eigenlijk moet je over alles nadenken, dit zal voor de een makkelijker zijn dan voor de ander, het ene kind/ volwassenen is makkelijker instelbaar dan de andere. Ooit hopen wij op genezing voor deze ziekte, en we komen steeds dichterbij, maar er is geld voor nodig zodat er meer onderzoek gedaan kan worden, hiervoor wil ik graag mijn steentje bijdragen, voor onze zoon en voor alle andere mensen met diabetes, voor deze mensen zet ik me in om voor het diabetesfonds geld in te zamelen zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden, respect voor de mensen die hiervoor zorgen, fijn dat jullie er zijn voor ons, respect voor de mensen groot en klein, met diabetes jullie leveren iedere dag een top prestatie!
Verzameld bedrag
 1.173,00
Myrna and My - Willem Geert Pomper: Ik wandel voor Ruby and Rose
Ik wandel voor Ruby and Rose
Myrna and My - Willem Geert Pomper

Mijn naam is Willem Geert Pomper, bij de start van de Vierdaagse 54 jaar, al 30 jaar werkzaam bij lands grootste bierbrouwerij en verantwoordelijk voor het ontstaan van nieuw leven, de gistcellen. De gistcellen zijn de biermakers van de brouwerij. Zonder gist, geen bier. Enerzijds kweek ik gistcellen, anderzijds zorg ik dat, wanneer gistcellen aangeven zich ziek te voelen, ze weer genezen worden, zodat hun levens verder kunnen. Dit werk staat centraal in mijn leven en schept een band met het ontstaan van leven bij ons mensen, in het bijzonder in en rond de baarmoeder van de vrouw. In een gezonde situatie groeit daar nieuw leven, nieuw geluk, maar in zieke situatie ontstaat daardoor heel veel leed, pijn, verdriet, boosheid, met veel te vaak een slechte afloop, een afscheid van het leven, een afscheid van kinderen, man, familie en vrienden. Ik heb het hier over gynaecologische kanker, ook wel vrouwenkanker genoemd. Vaak bij jonge vrouwen, met jonge gezinnen, in de kracht van hun leven. Mij is het gegeven de gistcellen weer gezond te maken, helaas lukt het de medici nog niet gynaecologische kanker te genezen. Daarvoor moet nog heel veel onderzoek gedaan worden en dat kost veel geld. Ik ben onlangs in training gegaan voor de Vierdaagse van Nijmegen. Ik wil in de voorbereiding ongeveer 800 km lopen, met daarbij opgeteld de 200 km van de vierdaagse, dan kom ik op 1000 km. Ik sprak onlangs Ton de Graaff en hij vertelde mij over het veel te vroege afscheid van zijn 34 jaar jonge dochter Myrna. Dit verhaal, dit verdriet, maar ook het optimisme en de kracht van Myrna, ontroerde me intens en ik wist dat ook ik iets moest doen: voor Myrna en voor alle lotgenoten, voor de vrouwen die de strijd voor het leven al verloren hebben, voor de vrouwen die nu aan het strijden zijn en vrouwen die in de toekomst er mee "besmet" raken. Voor al het leed, voor alle pijn, voor al het te vroege afscheid. Een strijd voor leven en nieuw leven. 1000 km wil ik lopen voor Myrna en voor Ruby and Rose. Met de hoop dat er veel mensen zijn die onze missie financieel willen ondersteunen. Financieel ondersteunen om veel gynaecologisch onderzoek te kunnen doen, zodat vrouwenkanker, gynaecologische kanker, definitief genezen wordt. Maar Myrna verwoord het zelf nog het beste: https://www.youtube.com/watch?v=iJRMH_JhtmM Daar waar het leven begint, maakt gynaecologische kanker nu nog het leven kapot. En dat moet een halt toegeroepen worden. Ik vraag U: help alstublieft, steun de strijd, geef gul. Namens Myrna and My, Stichting Ruby and Rose, Ton and Astrid en alle Getroffen Vrouwen: Heel veel Dank voor uw Bijdrage! Met vriendelijke groeten, Willem Geert Pomper loopnummer 50-G-975
Verzameld bedrag
 1.115,65
San Holthuizen: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
San Holthuizen

Wat een ongelooflijk verschrikkelijk jaar hebben wij allemaal achter de rug. 19 februari 2017 kwam mijn vader te overlijden. Na een ziekbed van bijna 4 jaar was mijn vader op. Hij heeft gestreden als een leeuw. Maar toch heeft hij de moeilijkste beslissing moeten nemen. Wat een held was je Pa. 71 jaar ben je geworden. Een week nadat de begrafenis was geweest, kreeg ma het slechte nieuws. Ze had alvleesklierkanker met uitzaaiingen in de lever. We schrokken ons kapot. Zo’n verschrikkelijk nieuws terwijl je in een rouwperiode zit. Het nieuws was onomkeerbaar. We probeerden er met zijn alle een fijne tijd voor mama van te maken. Echter met veel ups en downs. Zo zijn we op het laatst nog op de Waal wezen varen met zijn allen, langs mama’s geboortehuis. En we hebben veel met elkaar gelachen en gehuild. We wisten allemaal dat jouw tijd op deze aarde nog kort zou zijn. We dachten allemaal dat je nog iets langer bij ons zou blijven, maar tot het noodlot genadeloos toesloeg. Alsof het allemaal nog niet voldoende was kreeg je er een hersenbloeding overheen. Ook jij nam de moeilijksten beslissing van je leven. Het leven is soms zo oneerlijk. 21 april 2017 twee maanden na papa overleed was je er niet meer lieve mama. Beide aan de gevolgen van kanker. Vorig jaar liep ik de 100ste vierdaagse voor pa en dit jaar zal ik de 101ste vierdaagse voor jou lopen lieve mama. Dit heb ik beloofd. Het zal een mentaal zware beproeving worden, maar jij zou mij kracht geven. Vorig jaar waren jullie er beide nog. Ik mis jullie zo erg dat kan ik met geen pen beschrijven. Jullie waren prachtige en geweldig lieve ouders. Jullie wilde op de crematie geen bloemen hebben maar een gift voor het Kika fonds. Daarom gaat mijn sponsorloopgeld ook naar het Kikafonds. Samen moeten we vechten voor deze vreselijke ziekte. We moeten met zijn allen strijden voor deze ziekte. Ik hoop dat u mij wilt helpen om een mooi bedrag op te halen voor het Kikafonds. Dank u wel namens mij & mijn ouders
Verzameld bedrag
 1.099,95

Er worden maximaal 48 wandelaars getoond. Staat jouw wandelaar er niet tussen? Klik dan hier om hem te zoeken!