De sponsorloop 2017 is gefinisht. Tot ziens in 2018!

686 wandelaars en 18.384 sponsoren doneren samen € 506.847,- aan 233 goede doelen
Miep Peelen - van Pelt: Ik wandel voor Ruby and Rose
Ik wandel voor Ruby and Rose
Miep Peelen - van Pelt

Ik wandel voor Ruby en Rose in de strijd tegen vrouwenkanker. Door een goede vriend van mij, bij wiens dochter een vorm van vrouwenkanker is vastgesteld, werd ik mij bewust van het feit dat er nog zoveel vormen van kanker zijn waarvan men nog heel weinig weet. Over sommige van deze gynaecologische kankers is al wel veel bekend. Zo is door onderzoek bewezen dat baarmoederhalskanker veroorzaakt wordt door het HPV-virus. Sindsdien worden Nederlandse meisjes vanaf 12 jaar gevaccineerd . Ruby en Rose maakt zich nu sterk voor het eerder plaatsvinden van het bevolkingsonderzoek en testen om zelf thuis uit te voeren. Maar van eierstokkanker weten we nog heel weinig. Ieder jaar worden ongeveer 1.300 vrouwen slachtoffer van eierstokkanker en overlijden er 1.100 aan deze ziekte in Nederland. Van de 1.900 vrouwen met Baarmoederkanker overlijden er jaarlijks 460, van vrouwen met Baarmoederhalskanker overlijden er 220 van de 700 en aan Vulvakanker overlijden er 100 van de 400 vrouwen!!!!! Ik heb zelf 2 dochters en 3 kleindochters (ook 3 kleinzoons) en als je dan het verhaal van mijn vriend hoort, jonge vrouw in de bloei van haar leven (zelfde leeftijd als mijn dochters)met twee jonge kinderen, dan komt het wel erg dichtbij. Toen hij mij dan ook vroeg om voor dit goede doel te lopen heb ik ermee ingestemd. Ik hoop daarmee een bijdrage te kunnen leveren voor meer onderzoek naar deze vormen van vrouwenkanker. Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren dan kunt u mij sponsoren. Alvast hartelijk dank.
Verzameld bedrag
 4.500,00
alice de ruiter: Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
alice de ruiter

Stichting de Mangoboom is in het voorjaar van 2014 opgericht en zet zich in voor een weeshuis in Burkina Faso. In januari jl ( 2017 ) had ik samen met mijn man en enkele anderen de mogelijkheid om weer naar Burkina af te reizen en het weeshuis te gaan bezoeken en om daar enkele werkzaamheden te verrichten. Mijn 1e bezoek aan het weeshuis was in oktober 2013 en wat was het tijdens ons bezoek in januari 2017, fantastisch om te zien dat, sinds de oprichting van stichting de Mangoboom, er al zoveel gerealiseerd kon worden voor deze hulpbehoevende kinderen. En we willen dit graag blijven doen, maar daar hebben we uw steun bij nodig. Omdat de stichting nog niet heel erg lang bestaat, nog redelijk onbekend is en we afhankelijk zijn van giften en gaven, is er vaak geen geld voorhanden om grote , wat duurdere dingen aan te pakken in en om het weeshuis. De 2 volgende 'projekten' die we willen realiseren zodra de financiële middelen er voor zijn, zijn het optimaal laten functioneren van de watertoren, zodat er altijd voldoende water is en de aanleg van elektra in het weeshuis. Omdat ik weet dat elke euro hard nodig is voor het weeshuis, geen euro aan de strijkstok blijft hangen en goed besteed wordt, zet ik mij in voor deze kinderen. Door de vierdaagse te gaan lopen, hoop ik het geld bij elkaar te krijgen dat nodig is voor het optimaal laten functioneren van de watertoren en hopelijk ook voor de aanleg van het elektra. Help jij mij mee dit doel te bereiken, door een donatie te doen ? Alvast hartelijk dank!
Verzameld bedrag
 4.473,55
Angelique Hoetmer: Ik wandel voor Stichting Ons Tweede Thuis, woon- en dagcentrum Westwijk
Ik wandel voor Stichting Ons Tweede Thuis, woon- en dagcentrum Westwijk
Angelique Hoetmer

Ik werk sinds 16 jaar bij woon-en dagcentrum Westwijk in Amstelveen, dit is een onderdeel van Ons Tweede Thuis. Wij zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun familie. Voor wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. JIJ&IK is ons slogan. Samen werken we aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. In de zestien jaar dat ik hier werk, heb ik gezien dat er altijd wel weer iets extra's nodig is voor onze cliënten om hun leven en omgeving leuker te maken. Door alle bezuinigingen lukt dit lang niet altijd, wel ontvangen we vaak donaties door middel van goede doelen acties of bijvoorbeeld door het verkopen van de zelfgemaakte producten, zoals zeep- en keramiekproducten. Tijdens de wandeltochten kwamen Wilma, Fredo en Hugo, mijn loopmaatjes, en ik op het idee om van de Nijmeegse Vierdaagse een sponsorloop te maken. Wij gaan samen geld inzamelen om bij het Dagcentrum een mooie belevings- beweegtuin te maken. Deze tuin kunnen we gebruiken voor ontspanning, maar ook om de cliënten te laten sporten of spelen. Wij gaan geld inzamelen voor een musicball en een voetfiets, deze plaatsen wij dan in de tuin. Wij doen er alles aan om vrijdag 21 juli op de Via Gladiola te staan en bedanken iedereen die een gift heeft gegeven om ons doel te behalen.
Verzameld bedrag
 3.098,65
Wilma Kooiman: Ik wandel voor Stichting Jemima
Ik wandel voor Stichting Jemima
Wilma Kooiman

Jemima is een thuis in Israël voor Arabische kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Er is naast woonzorg ook dagbesteding en thuisbegeleiding. Zorg, begeleiding en onderwijs worden geboden vanuit een christelijke attitude van liefdevolle betrokkenheid. In het tehuis werken lokale Arabische medewerkers samen met deskundige (in de zorg opgeleide) vrijwilligers uit diverse landen, waaronder Nederland. De meeste hulp in de Palestijnse gebieden is afhankelijk van buitenlandse financiële ondersteuning. Ook Jemima is volledig afhankelijk van donaties, giften en legaten. Jemima is een erkend leerbedrijf. Voor studenten (gehandicaptenzorg) is er de mogelijkheid hier stage te lopen. Voor meer info zie de website www.jemima.nl of bekijk de Facebookpagina via www.facebook.com/Beit.Jemima. Ik werk binnen het onderwijs en wil daarom iets doen voor kinderen. Dit keer voor kinderen met een handicap. Ik heb een aantal keer een bezoek gebracht in Jemima, ook toen ik ruim een jaar vrijwilligerswerk deed in Israël. De blinde Rasha was de vaste organiste en pianiste in de kerk in Jeruzalem waar elke zondag een Nederlandse dienst werd belegd. Vorig jaar heb ik tijdens de Vierdaagse één van de bewoners, David, na jaren weer ontmoet. Ik heb hem op zien groeien van 7-jarige tot inmiddels 29-jarige. Vorig jaar liep ik voor een kinderhuis in Indonesië. Dit jaar dus voor House Jemima. Op deze manier kan ik David en alle anderen in Jemima steunen! Doe(t) u/jij mee? Bedankt vast!
Verzameld bedrag
 2.305,95
San Holthuizen: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
San Holthuizen

Wat een ongelooflijk verschrikkelijk jaar hebben wij allemaal achter de rug. 19 februari 2017 kwam mijn vader te overlijden. Na een ziekbed van bijna 4 jaar was mijn vader op. Hij heeft gestreden als een leeuw. Maar toch heeft hij de moeilijkste beslissing moeten nemen. Wat een held was je Pa. 71 jaar ben je geworden. Een week nadat de begrafenis was geweest, kreeg ma het slechte nieuws. Ze had alvleesklierkanker met uitzaaiingen in de lever. We schrokken ons kapot. Zo’n verschrikkelijk nieuws terwijl je in een rouwperiode zit. Het nieuws was onomkeerbaar. We probeerden er met zijn alle een fijne tijd voor mama van te maken. Echter met veel ups en downs. Zo zijn we op het laatst nog op de Waal wezen varen met zijn allen, langs mama’s geboortehuis. En we hebben veel met elkaar gelachen en gehuild. We wisten allemaal dat jouw tijd op deze aarde nog kort zou zijn. We dachten allemaal dat je nog iets langer bij ons zou blijven, maar tot het noodlot genadeloos toesloeg. Alsof het allemaal nog niet voldoende was kreeg je er een hersenbloeding overheen. Ook jij nam de moeilijksten beslissing van je leven. Het leven is soms zo oneerlijk. 21 april 2017 twee maanden na papa overleed was je er niet meer lieve mama. Beide aan de gevolgen van kanker. Vorig jaar liep ik de 100ste vierdaagse voor pa en dit jaar zal ik de 101ste vierdaagse voor jou lopen lieve mama. Dit heb ik beloofd. Het zal een mentaal zware beproeving worden, maar jij zou mij kracht geven. Vorig jaar waren jullie er beide nog. Ik mis jullie zo erg dat kan ik met geen pen beschrijven. Jullie waren prachtige en geweldig lieve ouders. Jullie wilde op de crematie geen bloemen hebben maar een gift voor het Kika fonds. Daarom gaat mijn sponsorloopgeld ook naar het Kikafonds. Samen moeten we vechten voor deze vreselijke ziekte. We moeten met zijn allen strijden voor deze ziekte. Ik hoop dat u mij wilt helpen om een mooi bedrag op te halen voor het Kikafonds. Dank u wel namens mij & mijn ouders
Verzameld bedrag
 2.109,95
Govert Jan Wijfjes: Ik wandel voor De Liedjesfabriek
Ik wandel voor De Liedjesfabriek
Govert Jan Wijfjes

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met onze mobiele studio zoeken we kinderen op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven we een lied en nemen dit op. Wij maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij ons op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Wij zorgen voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn: een Eigen nummer en video clip. Onze liedjesmuzikanten en assistenten werken in zes kinderziekenhuizen en villa pardoes, individueel of in groepjes. We praten eerst over soorten liedjes en onderwerpen. Het kan gaan over huisdieren, hobby’s, lievelingseten maar ook over liefde en geluk. Ook de muziekstijl wordt samen gekozen; rock, R&B, hiphop of misschien wel reggae? En dan schrijven de kinderen hun eigen teksten, zingen of rappen deze in. Wij zorgen ter plekke voor een professionele opname en als ze dat willen, een eigen videoclip! Voor kinderen die geen liedje kunnen of willen maken biedt onze Liedjesmachine volop andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het meespelen met een bestaand nummer, of misschien wel zelf iets componeren. Wij hebben daarvoor verschillende apps en computerprogramma’s. Maar we zijn ook erg goed in improviseren. Voor ons geldt: het kind vraagt, wij draaien! Omdat ziekenhuizen nauwelijks budget hebben voor extra activiteiten, zijn wij afhankelijk van donaties en sponsoring. Help je mee? Je krijgt er een hoop blije, trotse en zingende kinderen voor terug!
Verzameld bedrag
 2.105,00

Er worden maximaal 48 wandelaars getoond. Staat jouw wandelaar er niet tussen? Klik dan hier om hem te zoeken!