Wij wandelen voor een goed doel, doe ook mee!

229 wandelaars en 1.014 sponsoren doneren samen € 26.648,- aan 117 goede doelen
alice de ruiter: Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
alice de ruiter

Stichting de Mangoboom is in het voorjaar van 2014 opgericht en zet zich in voor een weeshuis in Burkina Faso. In januari jl ( 2017 ) had ik samen met mijn man en enkele anderen de mogelijkheid om weer naar Burkina af te reizen en het weeshuis te gaan bezoeken en om daar enkele werkzaamheden te verrichten. Mijn 1e bezoek aan het weeshuis was in oktober 2013 en wat was het tijdens ons bezoek in januari 2017, fantastisch om te zien dat, sinds de oprichting van stichting de Mangoboom, er al zoveel gerealiseerd kon worden voor deze hulpbehoevende kinderen. En we willen dit graag blijven doen, maar daar hebben we uw steun bij nodig. Omdat de stichting nog niet heel erg lang bestaat, nog redelijk onbekend is en we afhankelijk zijn van giften en gaven, is er vaak geen geld voorhanden om grote , wat duurdere dingen aan te pakken in en om het weeshuis. De 2 volgende 'projekten' die we willen realiseren zodra de financiële middelen er voor zijn, zijn het optimaal laten functioneren van de watertoren, zodat er altijd voldoende water is en de aanleg van elektra in het weeshuis. Omdat ik weet dat elke euro hard nodig is voor het weeshuis, geen euro aan de strijkstok blijft hangen en goed besteed wordt, zet ik mij in voor deze kinderen. Door de vierdaagse te gaan lopen, hoop ik het geld bij elkaar te krijgen dat nodig is voor het optimaal laten functioneren van de watertoren en hopelijk ook voor de aanleg van het elektra. Help jij mij mee dit doel te bereiken, door een donatie te doen ? Alvast hartelijk dank!
Verzameld bedrag
 1.715,30
Wim Brinkman: Ik wandel voor Opereren Zonder Snijden
Ik wandel voor Opereren Zonder Snijden
Wim Brinkman

Van origine is de behandeling van kanker gebaseerd op de drie pijlers: Chirurgie, chemotherapie en radiotherapie. Opereren Zonder Snijden: de vierde pijler. Opereren zonder snijden is een behandeling voor tumoren die het leven verlengen met behoud van kwaliteit. Deze behandeling heeft vrijwel geen bijwerkingen. Na een dag en een nacht in het ziekenhuis kunt u weer naar huis. Via kleine aanprikgaatjes door de huid worden met naalden, voerdraden en katheters volledige medische procedures uitgevoerd. De medische beeldtechnieken zoals MRI en Echo maken het mogelijk om met kleine precisie-instrumenten tumoren te verwijderen, zodanig dat het gezonde weefsel rondom de tumor zoveel mogelijk bespaard blijft. Ik loop voor het meer bekendheid geven aan, en het breder toepassen van deze jonge ontwikkeling in de kankerbehandeling. Veel patiënten weten namelijk niet van het bestaan van deze behandelmethoden. De Stichting Beeldgestuurde Behandelingen van Kanker wil bekendheid geven aan deze behandelingen. SBBvK zorgt ervoor dat patiënten zich kunnen aanmelden voor deze behandelingen via de website www.opererenzondersnijden.nl De stichting ondersteunt ook onderzoek naar de resultaten van deze behandelingen. Veel geld is nog nodig om: - deze technieken verder te ontwikkelen; - meer bekendheid, óók bij artsen, te geven. Kijk voor meer informatie op: www.opererenzondersnijden.nl of op mijn persoonlijke sponsorsite: www.wimbrinkman.nl
Verzameld bedrag
  .455,00
Mandy Picauly: Ik wandel voor Ride4Kids
Ik wandel voor Ride4Kids
Mandy Picauly

Ik ga lopen voor de Ride4kids en dan met name voor het team Ride4Dex. Ride4kids ondersteunt diverse onderzoeken die gericht zijn op verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Ook is er oog voor het steunen van kinderen en hun families in het verlichten van hun dagelijkse zorgen. Bij kinderen met energiestofwisselingsziekte gaat er door een of meerdere fouten in het DNA iets mis met het omzetten van voeding naar energie. De ziekte is heel progressief, wat betekent dat de klachten over het algemeen steeds erger worden. Veel kinderen overlijden op (zeer) jonge leeftijd. In het team Ride4Dex rijden twee collega's van mij mee, Dennis en Denise. Zij zijn ouders van twee jongens van 5 en 3 jaar. Hun jongste zoon, Dex werd geboren met een stofwisselingsziekte. Dex heeft de diagnose Isovaleriaan Acidemie en na DNA onderzoek is gebleken dat hij de enige is op de hele wereld die deze ziekte in deze variant heeft. Dex heeft een dieet van 23 gram eiwit op een dag en medicijnen. Op dit moment is de situatie stabiel. Dennis en Denise gaan de Ride4kids fietsen op 13, 14 en 15 september 2017. Zij beklimmen deze dagen dan onder andere de legendarische bergen als Col du Toumalet, Col d' Aubisque. Ik ga voor team Ride4Dex de Nijmeegse 4-daagse lopen, Walk4Dex. Ik hoop dat er heel snel een medicijn wordt ontwikkeld of dat er nog wetenschap komt over de ziekte zodat deze ziekte behandeld kan worden.
Verzameld bedrag
  .375,00
Lianne Hoeijmakers: Ik wandel voor Staatsbosbeheer
Ik wandel voor Staatsbosbeheer
Lianne Hoeijmakers Team VGZ Helden

Bossen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn een oase van rust in ons drukke bestaan: je kunt er heerlijk wandelen en genieten! De natuur heeft een gunstige invloed op kinderen. Uit onderzoek blijkt dat contact en binding met de natuur cruciaal is voor hun ontwikkeling. Vertoeven in de natuur vergroot bovendien het mentale en fysieke welbevinden. Daarbij worden kinderen in een natuurlijke omgeving meer uitgedaagd tot onderzoekend en creatief gedrag dan in een niet-natuurlijke omgeving. Dit speelgedrag stimuleert hun zelfvertrouwen en vermogen tot abstract denken. Veel kinderen komen niet of veel te weinig buiten; ze komen te weinig in contact met de natuur om hun heen. Dit terwijl we allemaal weten dat groen elk mens gelukkiger, gezonder en socialer maakt. Het is belangrijk om kennis van, en liefde voor de natuur bij te brengen aan alle inwoners van Nederland, met speciale aandacht voor de jeugd. Kinderen zijn immers de volwassenen van morgen. Als zij het belang van de natuur inzien, gaan ze zich later ook inzetten voor een groene, leefbare wereld. Mijn liefde voor de natuur heb ik van jongs af aan al meegekregen vanuit thuis. We woonden in een bosrijke omgeving, we speelden iedere dag buiten en maakten veel wandelingen in de natuur. Ik heb van mijn ouders veel geleerd over de bomen, struiken en de dieren om ons heen. Door veel tijd buiten door te brengen heb ik respect gekregen voor al het moois om ons heen. Staatsbosbeheer maakt het mogelijk dat huidige en toekomstige generaties van onze natuur kunnen genieten!
Verzameld bedrag
  .275,00
Wendy Janssen: Ik wandel voor KWF & Radboud Oncologie Fonds
Ik wandel voor KWF & Radboud Oncologie Fonds
Wendy Janssen

Kanker... een relatief klein woord, maar zo'n grote betekenis met enorme impact voor vele mensen in de wereld. Mede doordat er mensen in mijn omgeving zijn die te maken hebben gekregen met deze vreselijke ziekte, grijpt het me erg aan. Maar ook voor de angst dat ik ooit zelf slachtoffer zal zijn. Het moment dat je de diagnose hoort, lijkt me een verschrikkelijk moment dat voor altijd in je geheugen zal zijn gegrift. Heel veel respect en bewondering heb ik dan ook voor de mensen die iedere dag opnieuw vechten tegen de ziekte in de hoop dat ze aan het eind van het gevecht de winnaar zullen zijn. Ook sta ik stil bij de mensen die ondanks het zware gevecht verloren hebben en helaas niet meer bij ons zijn. Uiteraard denk ik ook aan de nabestaanden die het verlies van hun dierbaren een plekje hebben moeten geven en moeten doorgaan met hun leven. Eigenlijk moet het toch niet mogelijk zijn dat er jaarlijks nog zo veel mensen overlijden aan deze ziekte? Zo'n zwaar gevecht moet toch minimaal worden beloond met genezing! Dat is toch wat iedereen verdient! Naast mijn maandelijkse donatie aan KWF wil ik graag meer doen. Voor alle mensen, maar in het bijzonder voor de mensen in mijn omgeving die nu nog vechten en in gedachten voor de mensen die tevergeefs gevochten hebben, loop ik graag in 2017 4x 40 km voor meer doorbraken in kankeronderzoek. Hoe meer donaties, hoe meer geld er beschikbaar is voor meer onderzoek en hoe dichter we zijn bij een wereld zonder kanker! Graag zou ik u dan ook willen verzoeken om een (kleine) donatie middels deze pagina en hopelijk is er in de toekomst een leven zonder kanker mogelijk! Ik dank u hartelijk voor uw donatie!
Verzameld bedrag
  .250,00

Er worden maximaal 24 wandelaars getoond. Staat jouw wandelaar er niet tussen? Klik dan hier om hem te zoeken!