Wij Wandelen voor een goed doel!

2 wandelaars en 44 sponsoren steunen 1 goede doelen voor € 1.115
Elly en Gerard

Elly en Gerard

Meer over team Elly en Gerard

Wij, Gerard en Elly zijn dit jaar in Lent komen wonen. Vele tuinderijen zijn gesloopt ten behoeve dan nieuwbouwwijken. De historische tuin De Warmoes is nog een stukje oud Lent. Elly is er met plezier vrijwilliger. Gerard heeft veel affiniteit met biodiversiteit, samen willen we graag lopen voor Boompje Huisje Beestje


Wij wandelen voor Elly en Gerard

Elly Derks: Ik wandel voor Boompje Huisje Beestje,  op de Warmoes
Ik wandel voor Boompje Huisje Beestje, op de Warmoes
Elly Derks Team Elly en Gerard

Met Boompje, huisje, beestje willen we bijdragen aan een grotere biodiversiteit door meer dode bomen in het landschap te zetten. Het idee is even eenvoudig als krachtig: zet een dode eik op een beeldbepalende plek zodat mensen kunnen zien hoe boordevol leven hier in zit. Van paddenstoelen tot nestgelegenheid voor marterachtigen, vleermuizen, broedvogels en insecten. Voor elke diersoort is een speciale plek nodig en daardoor is dus elke boom anders. Het zijn speciaal op de omgeving gemaakte bomen om zo veel mogelijk dierenrendement te krijgen. Het stopt natuurlijk niet bij de boom; ook de omgeving richten we zo in dat het een zeer nuttige boom voor de biodiversiteit wordt. Wij, Gerard en Elly zijn dit jaar in Lent komen wonen. Vele tuinderijen zijn gesloopt ten behoeve van nieuwbouwwijken. De historische tuin De Warmoes is nog een stukje oud Lent. Elly is er met plezier vrijwilliger. Gerard heeft veel affiniteit met biodiversiteit, samen willen we lopen voor Boompje huisje beestje om eiken van lokale herkomst te bewerken. De boom wordt over de gehele lengte doorgezaagd. Aan de binnenkant worden verschillende nestgelegenheden gemaakt. Natuurlijk blijft er nog wel een schil van spinthout op de boom zitten om ervoor te zorgen dat deze interessant blijft voor schimmels. Bij de uitvoering komt heel wat kijken. Er worden nestholtes in de boom gemaakt, door een speciale manier van conserveren blijft de boom minimaal 15 jaar staan, en het transport van deze grote bomen is natuurlijk ook een uitdaging. Op de Warmoes Historische tuin in Lent komt een kleine boom van ongeveer 3 meter zodat hij ook nog dienst kan doen als nestgelegenheid voor broedvogels.
Verzameld bedrag
  .940,00
Gerard van de Ven: Ik wandel voor Boompje Huisje Beestje,  op de Warmoes
Ik wandel voor Boompje Huisje Beestje, op de Warmoes
Gerard van de Ven Team Elly en Gerard

Wij, Gerard en Elly zijn dit jaar in Lent komen wonen. Vele tuinderijen zijn gesloopt ten behoeve van nieuwbouwwijken. De historische tuin De Warmoes is nog een stukje oud Lent. Elly is er met plezier vrijwilliger. Samen willen we lopen voor Boompje huisje beestje om eiken van lokale herkomst te bewerken. De boom wordt over de gehele lengte doorgezaagd. Aan de binnenkant worden verschillende nestgelegenheden gemaakt. Natuurlijk blijft er nog wel een schil van spinthout op de boom zitten om ervoor te zorgen dat deze interessant blijft voor schimmels. Bij de uitvoering komt heel wat kijken. Er worden nestholtes in de boom gemaakt, door een speciale manier van conserveren blijft de boom minimaal 15 jaar staan, en het transport van deze grote bomen is natuurlijk ook een uitdaging.
Verzameld bedrag
  .175,00