Wij Wandelen voor een goed doel!

0 wandelaars en 0 sponsoren steunen 0 goede doelen voor € 0

Meer over teamWij wandelen voor

alice de ruiter- vd Weerd: Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
Ik wandel voor Stichting de Mangoboom
alice de ruiter- vd Weerd Team

Dit jaar loop ik, bij leven en welzijn, voor de 3e x de Vierdaagse en voor de 3e doe ik dit weer voor het doel waar ik me het hele jaar door voor inzet: Stichting de Mangoboom, hulp aan weeskinderen in Burkina Faso. Deze kinderen hebben mijn hart. Ze hebben onze steun zo enorm hard nodig . Mensen zeggen wel eens: Afrika helpen is een druppel op de gloeiende plaat. Misschien is dat ook wel zo, maar voor diegenen die zo'n druppel ontvangen, voelt het als een oceaan.
Verzameld bedrag
 2.838,95
Ben Hendriks: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ben Hendriks Team

De Vierdaagse is al meer dan 100 jaar een prachtig evenement van eendracht, sport en gezelligheid. Wandelen voor een goed doel voegt nog een extra dimensie toe aan de sportieve prestatie. Voor patiënten met (bloed)kanker is geen 'bridge too far': nooit opgeven en steeds uitzien naar nieuw perspectief en.....verder leven! Matchis is daarbij een hele belangrijke schakel.
Verzameld bedrag
 2.679,65
MAMA - ploeg: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
MAMA - ploeg Team

In 2013 hebben we samen gezwommen in de grachten tijdens de Amsterdam City Swim om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Een toen nog onbekende ziekte.. Helaas veranderde dat bijna 2 jaar geleden. Toen kreeg de oudste zoon van Maria de diagnose ALS. Bram is een jonge vent van 38 jaar, getrouwd en twee jonge kindjes. Een enorme klap voor hem, zijn gezin, familie én zijn omgeving. Ondanks zijn ziekte geniet hij volop van het leven en gaat er super goed mee om. Wie had gedacht dat het geld wat wij 6 jaar geleden hebben opgehaald, ineens voor zo’n dierbaar persoon nodig zou zijn? We staan zo machteloos. Daarom gaan we in 2019 wederom een sportprestatie neerzetten. Wij gaan de Nijmeegse Vierdaagse lopen, met de MAMA-ploeg. Om zo wederom geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Voor Bram. Help je mee? Alle donaties zijn welkom! Alvast bedankt!
Verzameld bedrag
 2.599,65
Joyce van Kempen: Ik wandel voor NCFS
Ik wandel voor NCFS
Joyce van Kempen Team

Bij mijn nichtje Fien die (CF) taaislijmziekte heeft ervaar ik van dichtbij hoe belangrijk een goed medicijn is. Het zou fantastisch zijn als jij wil bijdragen aan dit mooie doel.
Verzameld bedrag
 2.339,65
Monique Francken: Ik wandel voor Make a Memory
Ik wandel voor Make a Memory
Monique Francken Team

Dit jaar heb ik gekozen voor stichting Make a Memory. Deze stichting fotografeert op verzoek van ouders en via zorgprofessionals bemiddeling ernstig zieke, terminale en gestorven kinderen tussen de 23 weken (zwangerschap ) en 17 jaar. Met een landelijk netwerk van 140 professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De foto’s bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij het verwerken van het verlies. De fotografen werken belangeloos en hun werk onderscheidt zich in positieve zin technisch en inhoudelijk van de foto’s die ziekenhuispersoneel en ouders zelf kunnen maken. Make a Memory is dag en nacht bereikbaar ze streven naar een 24– uurs inzetbaarheid van fotografen. Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van de foto ’s van Make a Memory. Waarom deze stichting? Bij het verlies van mijn kleindochter Yfke, heeft mijn dochter door hen foto’s laten nemen. Een prachtige reportage heeft ze gekregen, die je zelf inderdaad niet kunt maken. Het helpt haar bij het verwerken van het verlies. De Vierdaagsesponsorloop is voor mij de juiste activiteit, om voor Make a Memory geld in te zamelen. Ze werken belangeloos en moeten het hebben van sponsors. Ik loop dus voor Make a Memory maar ook voor Yfke.
Verzameld bedrag
 2.065,00
Jort Vermeulen: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Jort Vermeulen Team

Ik ben Jort Vermeulen, 13 jaar en loop dit jaar mij eerste vierdaagse en voor de stichting ALS. Dit voor Bram, mijn vriend en grote voorbeeld van kracht en doorzettingsvermogen. Ik loop samen met Marleen, de vrouw van Bram en haar ouders Wil en Marion Kamps. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Wij zetten de stappen, stapt U met ons mee door ons te sponsoren. Alvast hartelijk bedankt. Jort, Marleen, Wil en Marion.
Verzameld bedrag
 1.799,30
Tjeerd Bakker: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Tjeerd Bakker Team

Je moet maar een bloedziekte hebben als bijvoorbeeld leukemie en alle behandelingen hebben niets uitgehaald. De enige redding is een match met een stamceldonor, die jou de hoop op NIEUW leven kan geven. Toen mijn schoonmoeder aan leukemie overleed bestond dit reddingsmiddel nog niet. Als eerbetoon aan haar en alle patiënten met bloedkanker zet ik mij ook dit jaar weer in om zoveel mogelijk stamceldonoren te werven. U kunt helpen om middels uw bijdrage de financiering hiervan, zijnde € 35 per donor, mogelijk te maken. In 2018 mocht ik het record bedrag van € 5.567 ophalen goed voor ruim 150 donoren. Hopelijk lukt dit dit jaar weer dank zij uw steun
Verzameld bedrag
 1.674,95
Theo Hermens: Ik wandel voor Water4Kids
Ik wandel voor Water4Kids
Theo Hermens Team

In Afrika is schoon water van levensbelang. Jaarlijks sterven er wereldwijd miljoenen kinderen door vervuild water. Voor ons is schoon water heel normaal.
Verzameld bedrag
 1.585,00
Collegas van Overbetuwe: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Collegas van Overbetuwe Team

Kanker raakt ons allemaal: maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Op dit moment sterven er jaarlijks helaas nog ruim 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Dit maakt kanker in Nederland doodsoorzaak nummer 1. KWF gelooft dat er een dag komt dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. We wandelen daarom tegen kanker en dragen zo bij aan baanbrekend kankeronderzoek. KWF besteedt het geld dat wij ophalen aan onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Elke stap die we zetten, elke kilometer die we lopen, draagt bij aan minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dit willen we samen doen met jullie, dus steun ons hierbij!
Verzameld bedrag
 1.149,30
Grad van IJzendoorn: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Grad van IJzendoorn Team

Stamcelonderzoek is van levensbelang. Het kan toch niet zo zijn dat kinderen geen kans op leven hebben als er geen donor beschikbaar is.
Verzameld bedrag
 1.125,00
Govert Jan Wijfjes: Ik wandel voor De Liedjesfabriek
Ik wandel voor De Liedjesfabriek
Govert Jan Wijfjes Team

Ook dit jaar loop ik weer voor dit prachtige goede doel. Deze vrijwilligers verdienen de steun om alle zieke kindjes van een muzikale oppepper te voorzien. Er gaat niets boven de lach van een kind. Kijk op de site wat De Liedjesfabriek allemaal doet voor deze kindjes. https://www.liedjesfabriek.nl/liedjesfabriek/#onze-werkwijze
Verzameld bedrag
  .790,00
Simone Moureaux: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Simone Moureaux Team

Al een aantal jaar loop ik met het idee in gedachten om een uitdaging aan te gaan voor een goed doel. Nu ik eindelijk de kans hiertoe heb, is mijn keuze gevallen op het inzamelen van geld voor het KWF Kankerfonds. De rede voor mijn keuze is dat iedereen vroeg of laat in bepaalde manier te maken krijgt met deze verschrikkelijke ziekte.... Zelf heb ik helaas ook reeds moeten ervaren hoe het is om iemand die mij dierbaar was te verliezen aan kanker...Ook om mij heen zie ik hoe veel mensen deze oneerlijke strijd moeten aangaan...en helaas ook velen die deze strijd nog steeds verliezen. Het kan je boos en verdrietig maken en je kunt dan ook alleen maar hopen dat door veel onderzoek deze ziekte ooit de wereld uit zal zijn....Dáárom zamel ik geld in. Tijdens de Vierdaagse zal ik de mensen in gedachten nemen die helaas deze strijd hebben verloren en zeker ook diegene die bezig zijn met deze strijd. Ze zullen niet vergeten zijn.
Verzameld bedrag
  .721,00
Suzanne Verhaeren: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Suzanne Verhaeren Team

Alles begint bij gezonde hersenen. Zij zijn de aansturing van het lichaam. Door een erfelijke aandoening of een ziekte kunnen de hersenen beschadigen. Het gevolg voor de patiënt en zijn of haar omgeving zijn enorm. Wij ondervinden dit momenteel helaas zelf ook. Bij mijn vader is vorig jaar vasculaire dementie gediagnosticeerd. Omdat dit proces niet te stoppen is voel ik me behoorlijk machteloos. Daarom wil ik iets doen om in actie te komen en loop de 4-daagse voor de hersenstichting. Ik hoop daarbij op uw steun. Alvast super bedankt.
Verzameld bedrag
  .620,95
Harma Terpstra: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Harma Terpstra Team

Borstkanker en lymfeklierkanker. In de familie staan we weer machteloos om een lieve, jonge moeder en vrouw en dochter en (schoon) zus die knokt tegen de gevolgen van borstkanker. We staan allemaal langs de zijlijn. Ik ben blij dat ik gezond kan lopen. Ik kan haar pijn niet wegnemen maar Ik hoop met deze sponsoring toch een ietsiepietsie te kunnen doen. Beleven. Meeleven. Doorleven.
Verzameld bedrag
  .579,30
Laura van der Hoek: Ik wandel voor Het Vergeten Kind
Ik wandel voor Het Vergeten Kind
Laura van der Hoek Team

Hallo ik ben Laura! Ik ben zelf een pleegkind. Ik ben 12 jaar en woon vanaf mijn 5e in een pleeggezin. Ik voel me daar heel erg fijn. Ik heb twee zusjes. En het gaat heel erg goed met mij! Ik wil daarom de vierdaagse lopen. Dan kan ik geld ophalen. En misschien dat een ander kind zich dan ook zo fijn kan voelen.
Verzameld bedrag
  .535,00
Caroline Dinnissen -Vernie: Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
Caroline Dinnissen -Vernie Team

Ik kom in actie voor de MDLS omdat het belangrijk is dat er meer onderzoek gedaan word naar deze nare vorm die vaak veel te laat wordt ondekt. Vier jaar geleden kreeg mijn vader de diagnose slokdarm kanker, het was een zeer actieve man samen met mijn vader liep ik elke zondag een lange wandeltocht en we hebben heel wat lange afstands tochten gelopen, waaronder ook 27 x samen de vierdaagse van Nijmegen. Bij elke wandeling denk ik aan hem, en mis ik hem nog steeds heel erg het was een gezamenlijke hobby van ons. Zijn foto zit altijd in mijn rugzak zo is hij er toch nog bij. Van het ene op het andere moment kreeg hij het vreselijke nieuws te horen en eigenlijk wist ik in mijn eigen dit is niet meer te genezen, hij zat al in een vergevorderd stadium, de behandeling was gericht op het leven nog zo lang mogelijk aangenaam te houden, echter heeft het amper 1 jaar geduurd, veel te jong is hij overleden 70 jaar was hij pas.
Verzameld bedrag
  .482,00
Rens van der Horst: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Rens van der Horst Team

Ik loop voor KiKa omdat elke stap vooruit er één is.
Verzameld bedrag
  .435,00
Ruurd Van Rooijen: Ik wandel voor Stichting Smarter Hospital
Ik wandel voor Stichting Smarter Hospital
Ruurd Van Rooijen Team

Smarter Hospital ondersteunt het ziekenhuis City Garden Clinic in Makeni, Sierra Leone waar ik werkzaam ben. In het ziekenhuis laboratorium is behoefte aan apparatuur voor bio-chemische analyse, zodat ook onder andere lever en nier functies kunnen worden bepaald. Tot op heden is dat niet mogelijk.
Verzameld bedrag
  .410,00
Marjan van Maurik: Ik wandel voor Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN)
Ik wandel voor Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN)
Marjan van Maurik Team

Zelf heb ik al sinds ik me kan herinneren Neurofibromatose type 1 (NF1). Ben hier in het verleden ook al diverse keren aan geopereerd. Neurofibromatose is een complex en ingrijpend syndroom en vooral nog niet voldoende begrepen. U kunt doneren voor meer onderzoek. Meer kennis maakt het mogelijk om meer te doen. Al is het niet voor mij maar dan wel voor patiënten die na mij komen. Maak van mijn 25ste Vierdaagse een mooie Vierdaagse met een leuk bedrag voor Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN)
Verzameld bedrag
  .389,65
Ans Hermeling: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Ans Hermeling Team

Mijn naam is Ans Hermeling. 5 jaar geleden liep ik met mijn kleindochter de 4 daagse Nijmegen haar wens was om voor Kika te lopen wat ik natuurlijk super van haar vond. Dit jaar loop ik voor de 4 de keer Kika. Omdat elke week 10 kinderen tussen de 0 en 18 jaar een vorm van kanker krijgen.Wie wil er nou niet dat deze ziekte bestreden wordt bij kinderen! Kika heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten en de bijwerking als gevolg van de behandeling te verminderen. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar wetenschappelijk onderzoek nodig. Met jullie eenmalige sponsoring en mijn inzet aan kilometers dragen wij samen steentje bij aan deze onderzoeken. Hartelijke dank namens mij en Kika.
Verzameld bedrag
  .375,00
Katja Thevissen: Ik wandel voor Stichting Onbegrijpelijk Brein
Ik wandel voor Stichting Onbegrijpelijk Brein
Katja Thevissen Team

Stichting Onbegrijpelijk Brein is een kennis- en ervaringsplatform voor cliënten met MCDD, hun ouders en zorgprofessionals, opgericht door mijn lieve vrienden Esther en Remco. Hun prachtige zoon Kai overleed op 20-jarige leeftijd aan de gevolgen van deze destructieve psychiatrische ziekte. Via de stichting willen Esther en Remco meer bekendheid geven aan de ziekte om zo de zoektocht naar adequate hulp makkelijker en minder eenzaam te maken en het leven van de patiënten en hun naasten hopelijk iets draaglijker te maken. Voor meer informatie: https://onbegrijpelijkbrein.nl
Verzameld bedrag
  .350,00
Rianne Koskamp: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Rianne Koskamp Team

Ik ervaar van dichtbij wat de invloed van Alzheimer is op iemands leven en op dat van zijn/haar naasten. Bij mijn moeder is enkele jaren geleden de diagnose Alzheimer gesteld. De afgelopen jaren hebben we haar steeds verder achteruit zien gaan. Afgelopen november is ze verhuisd naar een verpleeghuis. Hoewel ze daar goede zorg krijgt, blijft het moeilijk, mn. voor mijn vader en moeder.
Verzameld bedrag
  .315,65
Leo en Karin Kardienaal: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Leo en Karin Kardienaal Team

Leo\'s moeder heeft de ziekte van Alzheimer en woont nu 3 jaar op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Tijdens bezoeken en het vrijwilligerswerk dat hij in het verpleeghuis doet ziet hij om zich heen wat voor impact de ziekte heeft op de mensen die er wonen en ook op de familie van de zieke bewoners. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Wij zetten ons daar graag voor in middels deze sponsoractie. Elke euro telt
Verzameld bedrag
  .315,00
Marty Baets: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Marty Baets Team

Zoals reeds gezegd loop ik dit jaar voor Alzheimer Nederland. Alzheimer is één van de vormen van dementie. Iedereen kent bijna wel iemand in zijn of haar omgeving die getroffen is door dementie. Dat heeft grote impact op de getroffen persoon, en zijn of haar dierbaren. Zelf heb ik vrienden en collega's die momenteel worden geconfronteerd met dementie in hun naaste omgeving. Voor hen, en voor alle anderen die direct of indirect getroffen zijn door dementie, wil ik middels deze actie geld bij elkaar lopen voor Alzheimer Nederland. Geld dat hard nodig is voor onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van deze vreselijke ziekte!
Verzameld bedrag
  .295,00
Wendy Rutten: Ik wandel voor Stichting Poezensnuitjes
Ik wandel voor Stichting Poezensnuitjes
Wendy Rutten Team

Elke donatie voor stichting Poezensnuitjes is welkom. Er worden hier een hoop kitten en katten mee geholpen waaronder castratie, sterilisatie of andere behandelingen waar de snuitjes van beter worden of geholpen worden.
Verzameld bedrag
  .285,00
Manon en Hans Wesseling: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Manon en Hans Wesseling Team

Wij zijn Manon en Hans en wandelen dit jaar weer voor het KWF. Dit is voor ons het 4de jaar samen. Wij hebben dit doel gekozen omdat wij om ons heen zien dat er nog dagelijks een strijd gevoerd wordt om de ziekte kanker te overwinnen. Helaas zijn er inmiddels al enkele familieleden en vrienden aan deze verschrikkelijke ziekte overleden. Wij hopen met onze actie een bijdrage te leveren aan onderzoek naar, en uiteindelijke genezing van kanker. Elke euro helpt !! Dus steun ons en help ons weer een mooi bedrag bij elkaar te wandelen.
Verzameld bedrag
  .275,00
Niek Noorlandt: Ik wandel voor De Gewonde Soldaat
Ik wandel voor De Gewonde Soldaat
Niek Noorlandt Team

Ik loop dit jaar ongetraind de Nijmeegse Vierdaagse voor Het goede doel de gewonde soldaat omdat: Ik ben zelf ex-militair en heb mijn laatste maanden bij defensie in het revalidatiecentrum in Doorn gezeten. Wat ik daar heb gezien heeft mijn ogen geopend. Gewonde militairen die hun leven oppakken zowel mentaal als fysiek. Ik zag daar veel collega's die een prothese hadden en hard aan het sporten waren ook het olympisch team zag ik daar druk bezig. Ik vind het erg knap dat deze mensen naar hun doel werken en ook behalen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen voor onder andere sportfaciliteiten, protheses,activiteiten zowel mentaal als Fysiek verdienen ze een beloning en goede zorg.
Verzameld bedrag
  .260,00
Anita Broos: Ik wandel voor Villa Pardoes
Ik wandel voor Villa Pardoes
Anita Broos Team

BeschrijvingVilla Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang gratis een vakantie. Villa Pardoes richt zich op zieke kinderen uit Nederland in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar oud. Mijn zus en haar man zijn vrijwilligers bij Villa Pardoes, mijn zoon sponsort vanuit zijn bedrijf. Door mijn actie tijdens de 4 daagse wil ik op mijn beurt een steuntje bijdragen om zieke kinderen met hun ouders en broertjes en zusjes even te laten ontspannen en genieten.
Verzameld bedrag
  .244,65
Nathalie Kupers: Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
Nathalie Kupers Team

Het is belangrijk om meer onderzoek te kunnen doen naar mogelijkheden om het leven van 'buikpatiënten' makkelijker te maken en dat er meer behandelingen komen om mensen met levensbedreigende ziekten beter te kunnen genezen.
Verzameld bedrag
  .234,65
Bert van Strijen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Bert van Strijen Team

Hier moet geld voor onderzoeken voor komen. We worden ouder en de kans om het te krijgen dus groter. Zelf in de directe omgeving meegemaakt, te triest voor woorden. Onderzoek is nodig, dus ook geld. Sponsor dus nu mij en Wolf, ik (72 jaar) loop de 4 daagse Nijmegen met mijn kleinzoon Wolf die hem voor de 1e maal loopt. DUS: Twee voor 1 prijs (bedrag). Dus Doen. Alvast bedankt namens de Alzheimer stichting.
Verzameld bedrag
  .215,00
Alien Enting: Ik wandel voor CHOG
Ik wandel voor CHOG
Alien Enting Team

CHOG is een hulpverleningsinstelling in Oost-Groningen die mensen begeleid en ondersteunt middels begeleid (beschermd) wonen, ambulante begeleiding, dagbesteding ,werkprojecten, coaching en training. CHOG ondersteunt en biedt hulp bij verslaving(en), psychosociale problemen en/of verstandelijke beperking.
Verzameld bedrag
  .215,00
Annemiek Kraak: Ik wandel voor Sarcoidose Belangenvereniging  Nederland
Ik wandel voor Sarcoidose Belangenvereniging Nederland
Annemiek Kraak Team

Als Sarcoidose patiënt weet ik als geen ander wat voor impact deze systeenziekte op je leven heeft. De SBN zet zich in om voor de belangen van de patiënten op te komen en zorgt voor informatie en stimuleert onderzoek. Er is nog veel onderzoek nodig want een afdoende behandeling en medicatie is er nog niet. Help u helpen zodat mijn kleinkinderen misschien genezen kunnen worden van deze invaliderende ziekte.
Verzameld bedrag
  .205,00
Isabel van Els: Ik wandel voor Villa Pardoes
Ik wandel voor Villa Pardoes
Isabel van Els Team

Ik heb dit jaar voor Villa Pardoes gekozen. Als Eftelingmedewerker zie ik de gasten enorm genieten. En genieten van iets fijns willen we allemaal. Hoe fijn is het dan dat gezinnen met ernstig ziek kinderen even kunnen genieten. In Villa pardoes kunnen ze genieten van een onbezorgde week waarin ze even weer een gezin kunnen zijn. Waar het ziek zijn en allen zorgen erom heen even vergeten kunnen worden.
Verzameld bedrag
  .200,00
Milan Kolmer: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Milan Kolmer Team

Ik ben Milan Kolmer en ik loop samen met mijn moeder Caroline de Nijmeegse Vierdaagse. Wij lopen voor Kika, omdat ik zelf een kind ben en ik vind het belangrijk dat kinderen geen kanker zouden moeten hebben. Helaas komt het ook bij ons in de familie voor. Ik wil lekker genieten als kind en dat zouden alle kinderen moeten kunnen. We hopen met deze actie een mooi bedrag voor Kika bij elkaar te kunnen wandelen.
Verzameld bedrag
  .200,00
Luka Bonekamp: Ik wandel voor Gorilla Stichting Nederland
Ik wandel voor Gorilla Stichting Nederland
Luka Bonekamp Team

Ik ben Luka, 11 jaar, en mag dit jaar voor het eerst meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Graag wil ik geld inzamelen voor de gorilla's, omdat ze mijn lievelingsdieren zijn en met uitsterven bedreigd worden. De Gorilla Stichting Nederland zet zich in voor: bescherming van de leefgebieden van gorilla's, opvang, bescherming tegen ziektes, Wildlife Law Enforcement, onderzoek en voorlichting in Nederland. Zie ook www.gorillastichting.nl. Super als je mij wilt helpen de gorilla's te helpen!
Verzameld bedrag
  .185,00
Martin Coenraadts: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Martin Coenraadts Team

Ik loop dit jaar voor de 8e keer de vierdaagse. Dit jaar wil ik voor een goed doel lopen. Ik heb hierbij mijn keuze laten vallen op de KWF kankerbestrijding. Ik ga lopen voor diegene die moedig strijden tegen deze ziekte. En hoop met deze actie bij te kunnen dragen in minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.
Verzameld bedrag
  .179,65
jolanda schreuders: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
jolanda schreuders Team

En ook dit jaar loop ik natuurlijk weer voor de Parkinson vereniging. Daar kom ik heel graag voor in beweging. Beweging die zo belangrijk is voor ons alle maar zeker ook voor parkinsonpatiënten! in mijn omgeving kom ik parkinson tegen, via mij schoonzus, de moeder van een vriendin, iemand uit het dorp maar ook door bekende vanuit de Parkinson vereniging, ook hier heb ik nieuwe vrienden gemaakt! ik heb zoveel bewondering voor al deze mensen die bij iedere tegenslag toch weer een doel vinden en toch weer leren omgaan met soms een stapje minder het geld wat ik bij elkaar hoopt te lopen, nee zeg hier niet mijn streven want iedere euro is er een, draagt hopelijk bij aan een toekomst die er weer een beetje beter uitziet. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de toekomst er hoopvol uit ziet en we kunnen zeggen ja daar hebben wij aan mee geholpen! iedere km die ik ga lopen draag ik op aan alle patienten die ik ken en niet ken. Kanjers zijn jullie stuk voor stuk!
Verzameld bedrag
  .175,00
Miranda van de Wijngaard Beekhuizen: Ik wandel voor Stichting terminale zorg thuis en hospices Midden-Holland
Ik wandel voor Stichting terminale zorg thuis en hospices Midden-Holland
Miranda van de Wijngaard Beekhuizen Team

Dit jaar loop ik mee voor Hospice Waddinxveen. Toen mijn lieve vader eind oktober 2018 werd opgenomen in de hospice werden wij ontzettend warm ontvangen en hadden de vrijwilligers een prachtige kamer klaar gemaakt. Tijdens zijn verblijf heeft mijn vader een zeer fijne en persoonlijke verzorging gehad. Voor de vrijwilligers was er niets te gek en naast dat zij enorm veel aandacht hadden voor mijn vader was er ook tijd en aandacht voor de gasten in de hospice. Hospice Waddinxveen draait op vrijwilligers die het een warm hart toedragen, en zijn volledig afhankelijk van giften en donaties van nabestaande en donateurs. Daarom ga ik vier dagen lopen als dank voor de liefdevolle verzorging die zij mijn vader hebben gegeven en hoop ik hen een mooie donatie te kunnen schenken om de hospice te kunnen ondersteunen en er voor te zorgen dat de vrijwilligers iedereen dezelfde liefdevolle zorg kunnen geven die zij ook aan mijn vader hebben gegeven.
Verzameld bedrag
  .175,00
Carla Vliek: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Carla Vliek Team

Vorig jaar april kregen we te horen dat onze dochter Nancy kanker had ,ik heb de vierdaagse toen af moeten zeggen. Na bestraling , chemo en een operatie is ze nu helende.Ze is pas 43 jaar en heeft drie kinderen waarvan er twee erg klein zijn. Ik was er dus voor haar, wetende wat voor inpakt dat voor een gezin heeft . Hopende dan ook dat het voor de toekomst nog beter behandelbaar zal zijn.
Verzameld bedrag
  .175,00
Marion Oosterlee: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Marion Oosterlee Team

Parkinson, een steeds meer voorkomende ziekte van de hersenen. Mijn man en zijn broer zijn beide Parkinson patiënt . Hoe bijzonder 2 broers uit 1 gezin en beide de ziekte van Parkinson. En wat is het een strijd om in goede conditie te blijven. Ik sta aan de zijlijn, beide aanmoedigend om hier hard aan te werken d.m.v. Fysio, om lichaamsfuncties te behouden, want veel bewegen is hierbij erg belangrijk. Maar ook het stimuleren van de hersenen door spelletjes te doen, dingen proberen te onthouden mogen niet vergeten worden. Hiervoor ga ik weer 160 km lopen, voor een zo groot mogelijke opbrengst voor verder onderzoek.
Verzameld bedrag
  .175,00
Lia Olthof van Rhijn: Ik wandel voor campagneteam Huntington
Ik wandel voor campagneteam Huntington
Lia Olthof van Rhijn Team

Ik zie met eigen ogen wat Huntington met een jong meisje doet. Momenteel is het onderzoeksteam heel hard aan het werk om een medicijn te ontwikkelen om de ziekte te behandelen. Ze zijn al heel dichtbij en met uw gift komen ze nog een stukje dichterbij. Ik ga me inzetten voor alle anderen die, in de toekomst, geholpen kunnen worden. De tekst hieronder komt van Campagneteam Huntington. Ik kan het niet beter verwoorden, dus heb ik de tekst overgenomen. WAT IS HUNTINGTON? De ziekte van Huntington is een vreselijke en mensonterende ziekte welke qua symptomen een combinatie lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS. Huntington is een erfelijke ziekte die ontstaat door een DNA mutatie in het gen coderend voor het huntingtin eiwit. Door deze mutatie krijgt het eiwit een langere reeks van glutamine (Q) aminozuren (polyQ), wat het gevolg is van de verlengde reeks CAG repeats in het coderende gen. Wanneer de reeks de 36-38 Q’s overschrijft krijgt de gendrager de ziekte. Hoe langer de reeks, hoe eerder en heftiger de ziekte zich openbaart. Als gevolg van de lange polyQ reeks gaan de huntingtin eiwitten klonteren in hersencellen. Hierdoor functioneren de hersencellen niet meer goed, leidend tot achteruitgang in het geheugen en de motoriek of tot psychische problemen. Vanaf het moment van de eerste klachten leeft de patiënt gemiddeld nog 17 jaar. Fysieke klachten: Patiënten lijken vaak rusteloos en zenuwachtig. Deze subtiele bewegingen worden gevolgd door bewegingsonrust in het gezicht en de ledematen, kleine vrij snelle bewegingen of rukjes, een grimas, dronkenmansgang en vermindering van het evenwichtsgevoel. In een later stadium ziet men grove, doelloze en onwillekeurige bewegingen van de ledematen, het hoofd en daarna ook van de romp. Geestelijke klachten: Het spreken en slikken kan ernstige problemen opleveren. De lichamelijke symptomen bij de jeugdvorm zijn vaak verschillend van die van volwassenen. In plaats van de onwillekeurige bewegingen zoals bij de meeste volwassenen, kan bij de jeugdvorm spierstijfheid op de voorgrond staan. Overigens komt de ziekte relatief weinig bij jongeren voor. De jeugdvorm wordt nagenoeg altijd overgeërfd van de vader die meestal een mildere mutatie heeft en pas op latere leeftijd ziekte symptomen heeft gekregen. Terwijl de Parkinson en Alzheimer typische ouderdoms-ziektes zijn (voor 95% niet erfelijk, maar ‘spontaan’ ontstaan), is de Ziekte van Huntington voor 100% een familiaire aandoening die wordt overgedragen van ouder op kind. Het is een dominante overerving: als een van de ouders gendrager is heeft het kind 50% kans ook gendrager te worden (wat een verschil is met veel andere recessieve erfelijke ziektes zoals taaislijmziekte waar beide ouders gendrager moeten zijn en een kind dan 25% kans heeft ziek te worden). Vanwege het feit dat er voor deze vreselijke ziekte geen geneesmiddel is en psychische problemen vaak als eerst optreden, heerst er een taboe en schaamtegevoel bij veel families. Gendrager zijn heeft onder meer gevolgen voor je werk, relaties, hypotheek en verzekeringen. Door het verzwijgen van het voorkomen van de ziekte binnen een familie wordt de nieuwe generatie vaak soms verrast dat ze zelf het risico lopen gendrager te zijn. www.doodgezwegen.nl
Verzameld bedrag
  .167,00
Angeline Cooijmans: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Angeline Cooijmans Team

Ik heb al meerdere jaren de vierdaagse voor mijzelf gelopen, maar dit jaar wil ik het graag voor een goed doel doen. Daarom wil ik mij graag inzetten voor ALS. Vorig jaar heeft een kennis onverwachts deze diagnose gekregen, waardoor ik meer te weten kwam over deze verschrikkelijke ziekte. Door mijn sponsorloop hoop ik een bijdrage te kunnen geven aan dit goede doel, waardoor er meer onderzoek kan worden gedaan.
Verzameld bedrag
  .160,00
Lisette Vloet-Gesthuizen: Ik wandel voor Stichting CAP
Ik wandel voor Stichting CAP
Lisette Vloet-Gesthuizen Team

Stichting CAP verzorgt aangepaste manege activiteiten en dierverzorging activiteiten voor mensen met een beperking. Stichting CAP ontvangt geen subsidie. Dankzij de gulle gaven en giften van donateurs en sponsoren kunnen zij het werk blijven doen. Ga gerust een keer langs om te kijken wat Stichting CAP doet.
Verzameld bedrag
  .159,65
Lieke van Manen: Ik wandel voor Stichting Zorgeloos Kind
Ik wandel voor Stichting Zorgeloos Kind
Lieke van Manen Team

Dit is een doel dat zich richt op gezinnen waarin een kind ziek is. Het doel wilt graag deze gezinnen leuke en onbezorgde dagen bezorgen. Denk aan: bezoekdagen motorraces, voetbalwedstrijden en weekenden Efteling. Alles verzorgd zodat ze echt eens kunnen genieten en niet bezig hoeven te zijn met ziek zijn. Voor alle informatie rondom deze Stichting zie: www.stichtingzorgelooskind.nl
Verzameld bedrag
  .150,00
Peter Bouwman: Ik wandel voor stichting dag van je leven
Ik wandel voor stichting dag van je leven
Peter Bouwman Team

Ik ben Peter en ik loop de 4 daagse dit jaar voor de 18e keer. Graag wil ik dit jaar voor een goed doel lopen, namelijk de stichting dag van je leven, deze stichting is 20 jaar geleden opgericht door Dirk Box en Ria Bouwman. de stichting organiseert 2 keer per jaar voor ons tweede thuis een groot evenement voor cliënten met een beperking. zo is er in juni een botendag en tijdens de Aalsmeerse feestweek een dag boordevol activiteiten en feestelijkheden. Door het jaar heen vervullen ze allerlei wensen van cliënten variërend van groepsuitjes naar bijvoorbeeld Volendam of dierenpark tot een verjaardag taart met eigen foto en autorijden in een simulator. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de stichting: http://www.dagvanjeleven.org.
Verzameld bedrag
  .140,00
Peter Aalbers: Ik wandel voor Mooiste Contact Fonds
Ik wandel voor Mooiste Contact Fonds
Peter Aalbers Team

Hoezeer we ook met elkaar verbonden zijn via social media, in de klas, op het werk of in het buurthuis, veel mensen leven in een sociaal isolement, zijn eenzaam. Het Mooiste Contactfonds brengt mensen die sociaal geïsoleerd zijn en eenzaam zijn, weer in verbinding: met elkaar, met hun omgeving, met anderen. Of dat nu via Klasse Contact is (zieke kinderen die niet naar school kunnen, virtueel in de klas laten deelnemen aan hunlessen en verbinding brengen met klasgenootjes die ze al lange tijd niet hebben gezien), via de Zilver Lijn (regelmatig telefonisch contact met oudere mensen die alleen zijn) of via de Mooiste Contact Fonds kerstdiners: door mensen op een hartverwarmende manier met elkaar te verbinden, ontstaat er een sprankje licht en hoop in hun leven, op weg naar hopelijk nog veel meer warmte en verbondenheid.
Verzameld bedrag
  .140,00
Evi ter Haar: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Evi ter Haar Team

Ieder kind moet kunnen genieten van wat ze graag doen,zonder ziek te zijn.. zoals ik van wandelen geniet...ik zet me in, voor kinderen die steeds weer naar een ziekenhuis moeten, moeten prikken,vechten en zich ellendig voelen door de medicijnen..leven in onzekerheid en pijn. Die 40 km die ik moet lopen is niet te vergelijken met wat deze kanjers moeten meemaken, ik ga samen (met mijn ouders) voor jullie kanjers! Xxx
Verzameld bedrag
  .140,00
Hans Vader: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Hans Vader Team

Onderzoek naar hersenen en functies zal in de toekomst ziektes wellicht kunnen voorkomen. Misschien wil iedere bezoeker van mijn actie € 0,50 per uitgelopen dag storten of in één keer het totaalbedrag.
Verzameld bedrag
  .139,65
Carien Bekkernens: Ik wandel voor Stichting Dutch Assistance Dogs
Ik wandel voor Stichting Dutch Assistance Dogs
Carien Bekkernens Team

Stichting Dutch Assistance Dogs streeft er naar om zoveel mogelijk mensen te voorzien van een hulphond, ook aan hen met een krappe beurs. Ze streven hiernaar door de tarieven zo laag mogelijk te houden, ten opzichte van de collega hulphondenscholen. Ze kunnen daarom alle financiële hulp goed gebruiken. De opleiding van een assistentiehond voor psychische problematiek wordt veelal nog niet (volledig) bekostigd. Stichting Dutch Assistance Dogs zet zich in voor (jong)volwassenen vanaf 16 jaar die kampen met langdurige, complexe en hardnekkige psycho-problematiek op één of meerdere van de volgende domeinen: ●Eetstoornis problematiek (anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder, eetstoornis nao, orthorexia nervosa) ●Autisme gerelateerde problematiek (autisme spectrum stoornis, klassiek autisme, syndroom van Asperger, pdd-nos) ●Trauma problematiek (post traumatische stressstoornis, complex posttraumatische stressstoornis, dissociatieve problematiek).
Verzameld bedrag
  .135,00
Ella van Dorst: Ik wandel voor Voedselbank Breda
Ik wandel voor Voedselbank Breda
Ella van Dorst Team

Voedselbank Breda bestaat voor 100% uit vrijwilligers. Het is een club die van dinsdag t/m vrijdag met bijna onuitputtelijk enthousiasme aan de slag is, zodat de allerarmste stadsgenoten gratis voedsel kunnen komen ophalen. Jaarlijks helpen deze 60 vrijwilligers zo’n 1500 mensen. Daarbij moeten echter ook kosten worden gemaakt. Er zijn hulpmiddelen nodig voor het werven en vervoeren van voedsel, het registreren en (gekoeld) opslaan van voedsel, het verdelen en uitdelen van voedsel. Op het ogenblik is er in "de winkel" bijvoorbeeld behoefte aan een nieuwe weegschaal voor het afwegen van o.a. groente en fruit. Voor het dekken van deze kosten is de voedselbank geheel afhankelijk van financiële donaties. Daarom wil ik met de Vierdaagse Sponsorloop geld inzamelen voor hulpmiddelen voor de Voedselbank Breda.
Verzameld bedrag
  .134,65
Fleur Verduin: Ik wandel voor Stichting Melief
Ik wandel voor Stichting Melief
Fleur Verduin Team

Stichting Melief heeft tot doel om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijne nieuwe en permanente plek te bieden. Zo kunnen ze rustig oud worden. Dieren die niet in asielen terecht kunnen of geen kans maken om er ooit nog uit te komen, zijn zo toch verzekerd van een onbekommerd leven. Er loopt een grote verscheidenheid aan dieren rond in de opvang. Honden, katten, konijnen, kippen, daarvan apart een groep hanen, eenden, ganzen, zwanen, geiten, schapen, runderen, hangbuikzwijnen en varkens, pony’s, ezels, volièrevogels en duiven. Allemaal met een eigen verhaal dat meestal niet zo leuk is. Vaak komen ze helemaal bij, maar het komt ook regelmatig voor dat ze in hun ‘vorige leven’ een achterstand opgelopen hebben die ze niet meer in kunnen halen. Zo kunnen inteelt en verwaarloosde ziektes een hoop schade aanrichten. Maar met persoonlijke aandacht en de noodzakelijke medische verzorging kom je vaak al een heel eind om het welzijn van het dier weer op peil te brengen.
Verzameld bedrag
  .130,00
Natasja Breij: Ik wandel voor FREE A GIRL
Ik wandel voor FREE A GIRL
Natasja Breij Team

Kinderprostitutie is één van de ergste dingen die er bestaat. En hoewel het seksueel misbruik al verschrikkelijk is, leven deze kinderen meestal in verschrikkelijke omstandigheden. Vier jaar geleden heb ik me 12 uur lang laten opsluiten voor Free a girl, lock me up, maar nu wil ik op deze manier geld inzamelen, zodat kinderen bevrijd kunnen worden en een beter leven tegemoet gaan!
Verzameld bedrag
  .125,00
Rene Bugel: Ik wandel voor Stichting de click
Ik wandel voor Stichting de click
Rene Bugel Team

Omdat een vriendin van ons via hulphonden school de Click haar hulphond heeft getraind. En ik zie hoeveel plezier daar van heeft maar ook de veiligheid. En zo kan ik haar helpen om een iets wat zelfstandigheid terug te krijgen.
Verzameld bedrag
  .120,00
Fletcher van de Weg: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Fletcher van de Weg Team

Helaas kent iedereen wel iemand die te maken heeft gehad of nog steeds geconfronteerd wordt met kanker. Er bestaat een groot verschil tussen kanker bij kinderen als bij volwassenen. Het soort kanker is anders, een kinderlichaam verschilt veel van- en reageert anders dan bij volwassenen, en de behandelingen en genezingskansen zijn ook anders. Realiseert u zich het volgende: IEDERE week krijgen 10 kinderen kanker. 25% van deze kinderen redt het niet! KiKa steunt daarom ook onderzoeken naar vermindering van bijwerkingen en effecten op latere leeftijd. Dankzij resultaten van afgerond onderzoek neemt de genezingskans voor kanker bij kinderen door een succesvolle behandeling toe. De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen. Het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse 2019 winnen we eveneens alleen als we het samen doen! Een gezond mens heeft duizend wensen, een ziek mens maar één!
Verzameld bedrag
  .120,00
iyan Nijenhuis: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
iyan Nijenhuis Team

Ik als 15 jarige jongen loop dit jaar voor de eerste keer de vierdaagse en wou graag lopen voor een goed doel. Zelf heb ik in mijn familie gelukkig niemand met leukemie, maar voor mensen die leukemie hebben of iemand kennen die dat wel heeft wil ik ze graag de nodige steun bieden, daarom kies ik voor dit goede doel.
Verzameld bedrag
  .120,00
Sjoerd Postma: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sjoerd Postma Team

Stamceldonaties zijn voor levensbelang voor patiënten met bijvoorbeeld leukemie. Het vinden van een geschikte stamceldonor ligt echter niet voor de hand. Matchis zet zich er daarvoor in om een zo veel mogelijk potentiële stamceldonoren te registreren, om zo de kans op genezing voor leukemiepatiënten te vergroten. Draag jij ook een steentje bij door een donatie of je (gratis!) te laten registreren als stamceldonor? Heel erg bedankt!
Verzameld bedrag
  .115,00
Lisette Vloet-Gesthuizen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Lisette Vloet-Gesthuizen Team

Ik vind dit doel ontzettend belangrijk omdat een transplantatie van gezonde stamcellen vaak de enige kans is om deze nare bloedziekte te kunnen overleven. Dit jaar loop ik voor de 8e keer voor de Stichting Matchis.
Verzameld bedrag
  .115,00
Peter van Veen: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Peter van Veen Team

Precies een dag na mijn inschrijving voor de Vierdaagse van Nijmegen werd er bij mij kanker geconstateerd. Ondanks dit ga ik er toch weer voor om de Vierdaagse te gaan lopen. De Vierdaagse betekend heel veel voor me weten de mensen die mij kennen en zelfs kanker kan mij er niet van weerhouden! Ook daar wil ik de strijd mee aan gaan en ook verslaan. Ik hoop dat jullie mijn moed belonen met een mooie donatie aan KWF Kankerbestrijding. We kennen allemaal wel iemand met deze vreselijk ziekte en daar ga ik in Nijmegen ook voor lopen, voor jou kennissen of familieleden of misschien wel voor je zelf. Helaas weet ik nu wat zij, die het hebben of ook gehad hebben moeten doorstaan of moesten doorstaan. Ik dacht ook altijd, heel naïef, dat overkomt mij niet. Het liep anders... Nu ben ik het, morgen kan jij de pineut zijn. Om de kanker de wereld uit te helpen is er geld nodig voor onderzoek. Heel veel geld. Doe me een plezier en doneer een bijdrage. Als jij doneer zal ik er voor gaan lopen. Bedankt alvast! Ook namens al die toekomstige patiënten.
Verzameld bedrag
  .115,00
Eduard DISCH: Ik wandel voor STICHTING NEPAL GEEFT
Ik wandel voor STICHTING NEPAL GEEFT
Eduard DISCH Team

Stichting NEPAL GEEFT ... perspectief aan blinde en anders gehandicapte kinderen in het armste deel van Nepal. Jij als sponsor en ik als loper -SAMEN- helpen wij deze stichting helpen. Simpel en doeltreffend!
Verzameld bedrag
  .100,00
Bennie Valckx: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Bennie Valckx Team

Lopen voor een goed doel dat is van elf sprekend
Verzameld bedrag
  .100,00
Astrid Groot-Groenland: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Astrid Groot-Groenland Team

Ik loop voor Alzheimer Nederland omdat ik dit van zeer dichtbij heb meegemaakt. Mijn vader is overleden aan de gevolgen van dementie. Nu was hij "op leeftijd", maar dat maakt het niet minder verdrietig. Steeds meer in zijn eigen wereldje terug getrokken, mijn eigen moeder niet meer herkennen en ga zo maar door.... Het aller ergste blijft dat mijn ouders niet bij elkaar konden blijven en na 57 jaar apart moesten gaan wonen dit was hartverscheurend! Ik hoop met deze actie een stukje dichter bij een oplossing te komen om dit in de toekomst te voorkomen. Liefs Astrid.
Verzameld bedrag
  .100,00
Willie Spierenburg: Ik wandel voor Stichting Playing for Success Den Haag
Ik wandel voor Stichting Playing for Success Den Haag
Willie Spierenburg Team

Playing for Success is een grensverleggend concept voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. De doelstelling van Playing for Success Den Haag is het vergroten van het zelfbeeld en zelfvertrouwen van zowel meisjes als jongens, die bij het leren op school een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er wordt een speciaal ontwikkeld programma aangeboden in een motiverende en uitnodigende omgeving, waardoor hun zelfvertrouwen en motivatie toenemen. Daardoor kunnen de prestaties op het gebied van taal, rekenen en ICT op termijn sterk verbeteren, zoals in Engeland, met opmerkelijke resultaten, is aangetoond. Een leeromgeving met een zogenaamde “WOW-factor” speelt hierbij een sleutelrol. Playing for Success Den Haag is afhankelijk van subsidiegelden van de gemeente Den Haag. De subsidie dekt de basisuitgaven van Playing for Success. Voor de extra uitgaven zijn we afhankelijk van fondsen en sponsorgelden. Als ik door het wandelen hier een kleine bijdrage aan kan leveren dan doe ik dat uiteraard graag!
Verzameld bedrag
  .100,00
Els Hermans: Ik wandel voor FREE A GIRL
Ik wandel voor FREE A GIRL
Els Hermans Team

Zij bevrijden jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast bevrijding wordt er keihard gewerkt aan preventie, aanpak daders en reïntegratie van deze meisjes. Elk kind heeft het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Alle kinderen moeten worden beschermd tegen iedere vorm van commerciële seksuele exploitatie. Steun daarom mijn sponsorloop met een gul hart.
Verzameld bedrag
  .100,00
John van Loenhout: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
John van Loenhout Team

deze tekst nog invullen door ondergetek
Verzameld bedrag
  .100,00
Kitty Arends: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Kitty Arends Team

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. Dit krachtverlies kan voorkomen in de armen en benen, maar ook in die spieren die gebruikt worden om te praten of te slikken. Hoe zit het met de symptomen en diagnose ? Symptomen De eerste symptomen zijn vaak nog niet zo duidelijk of ernstig. Patiënten komen doorgaans met vage klachten bij de huisarts, zoals onhandigheid, het minder goed articuleren of moeite krijgen met lopen. Ook kunnen patiënten merken dat ze vaker struikelen, zich verslikken of meer moeite krijgen met het dichtmaken van knoopjes. De meest voorkomende symptomen van ALS zijn: - zwakker wordende spieren met als gevolg het uitvallen van armen of benen; - stijfheid, spierkramp en vermindering van kracht; - moeite met opstaan, lopen en draaibewegingen; - vermindering van spraak en slikvermogen met longontsteking tot gevolg; - angst en somberheid; - hangen van het hoofd door verminderde werking van de nekspieren; moeilijk ademhalen. Voor ALS patiënten en hun omgeving komt de diagnose van deze genadeloze ziekte keihard aan. De onwetendheid over het verloop van deze ziekte is even ondraaglijk als de kennisneming daarvan. Daarom wil ik zelf iets doen. Ik heb van nabij meegemaakt hoe iemand door ALS overleed. Ik voer deze actie om aandacht voor ALS te vragen en geld op te halen voor onder andere wetenschappelijk onderzoek. Aangezien zwemmen in de grachten niet mijn ding is maar wandelen wel, start ik deze actie terwijl ik mijn favoriete sport beoefen. Wil jij helpen om het onderzoek naar de oorzaak van ALS te steunen?
Verzameld bedrag
  .100,00
Harrie van Helvoort: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Harrie van Helvoort Team

Ik heb in mijn directe omgeving meegemaakt wat deze ziekte doet met de patiënt, maar vooral ook met naaste familieleden. Afscheid moeten nemen van iemand die niet op korte termijn gaat overlijden is zwaar. Ik hoop dat onderzoek op korte termijn iets kan bijdrage aan het genezen of in ieder geval vertragen van deze ziekte.
Verzameld bedrag
  . 84,65
Suzanne Luyten: Ik wandel voor Kanjer Wens
Ik wandel voor Kanjer Wens
Suzanne Luyten Team

Vorig jaar heb ik ook voor dit ontzettend goede doel gelopen, het was een hele ervaring en doe dit heel erg graag nog een keer! Wederom zal ik 4x50km lopen, trots dat ik voor deze kids loop, om een onbetaalbare lach op hun gezicht te kunnen toveren! Vorig jaar lieve kaartjes ontvangen om mij te bedanken, wat een mooi gebaar! Help mij mee om voor deze kinderen een onvergetelijke dag te creëren! Het is een sportieve prestatie voor mijzelf, maar wetende dat ik niet alleen voor mijzelf loop, is het halen van de finish gemakkelijker! Bedankt alvast!
Verzameld bedrag
  . 80,00
Jasper Braat: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Jasper Braat Team

Dit jaar heb ik gekozen voor MATCHIS De reden hier voor is dat ik diverse keren geconfronteerd ben geweest met de ziekte kanker waaronder ook de vorm bloedkanker voor de meeste beter bekend als Leukemie en het nut en succes heb gezien van stamcel donatie, daarom heb ik mezelf als donor heb ingeschreven bij MATCHIS. Helaas is er nog steeds niet voor iedereen een geschikte donor en moet er nog steeds veel onderzoek naar worden gedaan om het allemaal nog beter te laten verlopen en de kansen op overleven door stamcel donatie te vergroten en dit kost geld. Daarom hoop ik weer zoveel mogelijk geld op te halen, dit wil ik bereiken door u te vragen mij te sponsoren. Dit kan via www.vierdaagsesponorloop.nl/wandelaars daar kunt u mijn naam opzoeken, zodra mijn naam inbeeld komt moet u hier nog een keer op klikken en staat daar Sponsor mij, als u hier op klikt kunt u uw naam invullen of het vinkje ik wil anoniem blijven aan klikken, uw e-mail adres invoeren evt. een korte aanmoediging schrijven en het bedrag kiezen wat u wilt sponsoren. Hierna wijst het van zelf. Kijk ook eens op www.matchis.nl voor meer informatie wat MATCHIS doet en hoe u zich kunt aanmelden als donor.
Verzameld bedrag
  . 75,00
Kitty Koehorst: Ik wandel voor Stichting Beschermde Wieg
Ik wandel voor Stichting Beschermde Wieg
Kitty Koehorst Team

Omdat de eerste 4 dagen in het leven van een baby heel belangrijk zijn, loop ik 4 dagen om de Beschermde Wieg te helpen
Verzameld bedrag
  . 75,00
Marjoke van Stijn: Ik wandel voor Stichting Voor Sara
Ik wandel voor Stichting Voor Sara
Marjoke van Stijn Team

Ik loop dit jaar voor de 2e keer mee voor onze kleindochter Jane en haar 20 lotgenootjes die de zeer zeldzame ongeneeslijke spierziekte MDC1A hebben. Stichting Voor Sara zamelt geld in voor onderzoek naar deze zeldzame spierziekte zodat er over een paar jaar een behandeling zou kunnen zijn. Deze stichting is 2 jaar geleden opgericht door de ouders van Sara, een meisje van 3 jaar die geboren is met deze zeldzame ziekte. Deze spierziekte uit zich vooral in algehele spierslapte waardoor kinderen met deze spierziekte niet kunnen staan of lopen, hun levensverwachting niet hoog is en een simpel griepje voor hun levensbedreigend kan zijn. Het onderzoek is inmiddels gestart maar er is nog veel geld nodig om het onderzoek af te ronden. € 400.000 heeft de stichting binnen 2 jaar kunnen inzamelen maar om het onderzoek af te ronden is er € 500.000 nodig en met jou hulp is dat mogelijk!
Verzameld bedrag
  . 75,00
Marianne Joosten: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Marianne Joosten Team

Alzheimer is een ziekte die steeds meer voor gaat komen omdat wij met zijn allen steeds ouder worden. Alzheimer is een ziekte die het leven van de getroffene en zijn of haar naasten erg beïnvloedt. Ik heb dat zelf aan den lijve ondervonden. Zowel mijn moeder als mijn vader zijn getroffen door deze hersenaandoening. Er is veel geld nodig om onderzoek te doen naar deze ziekte die steeds meer mensen en hun omgeving treft.
Verzameld bedrag
  . 70,00
Marcel Hertog: Ik wandel voor Support Casper
Ik wandel voor Support Casper
Marcel Hertog Team

Al een tijdje liep ik na te denken welk doel ik zou steunen bij mijn tiende Vierdaagse. Support Casper kwam al snel in mij op. Ik had al van Casper van Eijck gehoord omdat hij clubarts is van Feyenoord. Alvleesklierkanker is naar mijn mening onderbelicht, maar komt vaak voor. Als een arts als Casper van Eijck samen met collega\'s probeert een remedie te vinden voor deze ziekte dan juich ik dit alleen maar toe. Nu eens geen grote stichting maar een groep echte artsen die deze verschrikkelijke ziekte aan willen pakken. Dit maakt het een stuk persoonlijker. Dit is de reden waarom ik bij mijn tiende Vierdaagse me wil laten sponsoren voor deze stichting.
Verzameld bedrag
  . 65,00
Hetty Vroege: Ik wandel voor Support Casper
Ik wandel voor Support Casper
Hetty Vroege Team

De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland. Vaak binnen een jaar. De Stichting wil met de campagne Support Casper de bewustwording rond alvleesklierkanker vergroten en tegelijkertijd structureel geld inzamelen om het broodnodige onderzoek naar nieuwe, innovatie behandelmethoden mogelijk te maken. Voor dit baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker is heel veel geld nodig! En daar kunt u bij helpen!!!! Dit jaar kunt u mijn trainingskilometers, de Nijmeegse Vierdaagse en in september 2019 de beklimming van de Mont Ventoux sponsoren voor Support Casper. Wilt u meer weten over de actie Support Casper? Kijkt u dan op: https://www.supportcasper.nl Wilt u meer weten over de beklimming in september 2019 van de Mont Ventoux? Kijkt u dan op: http://www.inspire2livemusic-classic.nl/ Stiekem hoop ik dat het sponsorbedrag van dit jaar hoger is dan dat van vorig jaar!! Ik ben benieuwd en reken op een bijdrage hoe groot of klein dan ook, elke bijdrage is welkom.
Verzameld bedrag
  . 60,00
Wildri Dalsem: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Wildri Dalsem Team

Mijn motivatie dit jaar om weer te wandelen voor KWF is sterker dan ooit. Het rouwen om ons verlies van familie en/of vrienden te verwerken wordt niet minder maar het besef dat ik mee kan helpen om een medicijn te ontwikkelen tegen deze verschrikkelijke ziekte moedigt mij aan om me weer in te zetten voor de 4Daagse Sponsorloop. Het lijkt nog ver weg de start van de 4Daagse Nijmegen 2019 maar het trainen is al begonnen. Ik hoop dat er veel mensen met mij meelopen door mij te sponsoren. Met in mijn achterhoofd het afscheid door de dood van de vader van mijn kinderen, hij heeft de strijd tegen deze ziekte verloren, wandel ik voor het eerst als trotse Oma deze 4Daagse Sponsorloop. En daarnaast loop ik zoals al enkele jaren voor Rob. Alleen dit jaar is het anders, Rob heeft ook het gevecht tegen deze ziekte verloren en afscheid moeten nemen van mijn vriendin en hun twee zonen. Hij zal dus niet aan de finish staan maar hij is er zeker weer bij. Op mijn rugtasje van KWF blijft staan: ‘IK LOOP VOOR ROB’
Verzameld bedrag
  . 60,00
Janneke Aalbertsen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Janneke Aalbertsen Team

Ik loop de vierdaagse mee voor Alzheimer Nederland omdat ik deze stichting van harte steun. Ik werk met mensen met deze ziekte en hoop van harte dat er een medicijn zal komen om deze ziekte te genezen. Daar is veel geld voor nodig, en ik hoop zo mijn steentje hieraan bij te kunnen dragen.
Verzameld bedrag
  . 60,00
Anja en Thea Dahmen: Ik wandel voor Stichting De Knoevel
Ik wandel voor Stichting De Knoevel
Anja en Thea Dahmen Team

Verzameld bedrag
  . 60,00
Wandelaars Jacqueline, Gerrit, Liam en Dirk: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Wandelaars Jacqueline, Gerrit, Liam en Dirk Team

De Nijmeegse vierdaagse is een geweldig evenement, de meeste van ons wandelgroepje hebben deze ook al meerdere keren succesvol gelopen. Zo ook twee jaar geleden liepen wij Gerrit, Wout, Liam, Dirk en Jacqueline de vierdaagse op verschillende afstanden, voorafgaand aan maanden gezellig samen trainen. Dit jaar zouden er vier van start gaan en de akela van deze groep zou een jaar sabbatical nemen, was het niet zo dat Wout de verschrikkelijke diagnose kanker kreeg te horen. Hij kan nu niet mee en daarom gaan wij Gerrit, Liam, Dirk en Jacqueline samen met hem de strijd aan tegen kanker. KWF besteed het geld van deze sponsorloop aan onderzoek naar kanker in het RadboudUMC en daarom lopen we voor het KWF. Iedere stap en iedere donatie, hoe klein ook, is een stap naar minder kanker, meer genezing en een beter kwaliteit van leven voor een kankerpatient. Steun ons en help ons een mooi bedrag bij elkaar te wandelen, alvast bedankt!
Verzameld bedrag
  . 55,00
Gerda Vercoutre: Ik wandel voor Prinses Beatrix Spierfonds
Ik wandel voor Prinses Beatrix Spierfonds
Gerda Vercoutre Team

Spierziekten de wereld uit!
Verzameld bedrag
  . 50,00
willem vogels: Ik wandel voor Villa Pardoes
Ik wandel voor Villa Pardoes
willem vogels Team

Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale Picknickplek. Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. 20-20-20-20-20-20-20 jaar jubileum actie's voor Villa pardoes 20-20-20-20-20-20-20 zaterdag 6 april gaan we pizza bakken voor Villa Pardoes ,kinderkookclub( viert 20 jarig bestaan) woensdag 24 juni a.s. gaan we met de kinderkookclub en jongerenwerk weer koken in Villa Pardoes juli 2019 ga ik de vierdaagse lopen voor Villa Pardoes we hopen zo een mooi bedrag bijeen te krijgen voor Villa Pardoes.
Verzameld bedrag
  . 50,00
Paula Nijenmanting: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Paula Nijenmanting Team

Meerdere keren in mijn naaste omgeving meegemaakt dat er iemand aan de ziekte Alzheimer leed en uiteindelijk overleed. Vreselijk om mee te maken. Want je hersenen zijn je indentiteit, je verleden en je toekomst. Daarom loop ik voor dit goede doel om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte.
Verzameld bedrag
  . 50,00
Alexandra Hagen: Ik wandel voor KNGF Geleidehonden
Ik wandel voor KNGF Geleidehonden
Alexandra Hagen Team

Om zoveel mogelijk mensen met een beperking een fijner leven te geven met een speciaal opgeleide hond.
Verzameld bedrag
  . 50,00
Jenny Beens: Ik wandel voor Stichting Dierennood
Ik wandel voor Stichting Dierennood
Jenny Beens Team

Stichting Dierennood komt al sinds 2009 op voor zwerfdieren in ernstige nood in Oost en Zuid Europa. De Stichting heeft regelmatig hulp projecten. Op dit moment zijn er 4 mensen aan het werk in Servië om het aantal zwerfdieren te verminderen. Het is een uniek grootschalig project waarbij zelfs de burgervader betrokken is. Op dit moment is het aantal geredde dieren gestegen tot 14.698 en het aantal voltooide sterilisaties is opgelopen tot 36.026. Deze aantallen blijven nog steeds stijgen. Stichting Dierennood heeft plm 25 dierenliefhebbers in dienst als vrijwilliger die hulp bieden aan de dieren in landen als Servië, Macedonië, Roemenië, Griekenland maar ook ver daar buiten. De situatie in de hondenasiels is zeer schrijnend en kans op een baasje is er vaak niet. In plaats daarvan wacht ze het dodingsstation. De mensen van Stichting Dierennood bieden hulp aan meest kleinschalige projecten. Ik sponsor Stichting Dierennood omdat 100% van de donaties ook daadwerkelijk terecht komt bij de dieren in zeer dringende nood. Voor deze Stichting zal ik de vonken er af lopen tijdens de 4Daagse in Nijmegen.
Verzameld bedrag
  . 50,00
Mark Clarissen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Mark Clarissen Team

We hebben gekozen voor de Alzheimer stichting om dat ons dicht bij ons hart komt. Voor Rob omdat Alzheimer bij hem voorkomt in zijn familie en voor mij qua werk (stage) op dit moment. Leerling in een verpleeghuis op PG werkend met deze doelgroep. Ik zie daardoor de vernietigende werking van deze ziekte. En wat voor zorgen het met zich mee brengt voor de naaste familie. We (Rob en ik) zouden graag bijdragen om deze ziekte een halt toe te roepen, zodat een ieder waardig oud kan worden. En met het sponsor geld wat opgehaald word door iedereen die mee doet aan deze actie kunnen echt goede dingen gedaan worden. Voor zowel de cliënt naaste familie en betrokken mantelverzorgers.
Verzameld bedrag
  . 50,00
Dorien Koelen: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Dorien Koelen Team

De Nijmeegse Vierdaagse: een evenement waar jaarlijks 47.000 mensen vanuit de hele wereld aan meedoen. Een evenement waarvan ik al jaren zeg: 'Ik doe dit nooit meer' en ieder jaar sta ik toch weer aan de start. Een evenement waarbij ik elk jaar bloed, zweet en (heel veel) blaren loop. Maar vooral een evenement met duizenden toeschouwers en overal muziek, gastvrijheid en gezelligheid! Je kan het bijna een verslaving noemen om eraan mee te willen doen! En hoe kun je dit evenement nog mooier maken? Natuurlijk door te lopen voor een goed doel: het KWF Kankerfonds! En dat ga ik dit jaar doen. Ik loop mijn 8e Vierdaagse voor het KWF Kankerfonds!
Verzameld bedrag
  . 45,00
Henny Tempelman: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Henny Tempelman Team

Zoveel mensen hebben te maken met een vorm van een hersenaandoening; mijn zwager overleed aan een hersentumor; mijn zus en een goede kennis hebben Parkinson; mijn schoonzus lijdt aan migraineaanvallen, en er zijn teveel mensen, ook in mijn omgeving, die lijden aan depressie. Medicijnen helpen veel, maar zorgen niet altijd voor genezing. Daar is nog veel onderzoek, en dus geld, voor nodig. Ik ben zelf organisator en collectant in mijn wijk voor de Hersenstichting, en toen ik in de nieuwsbrief een oproep las voor sponsorlopers voor de Hersenstichting, had ik mijn beslissing gauw gemaakt. De Hersenstichting is ervan overtuigd dat we in de toekomst hersenziekten kunnen genezen en voorkomen; als ik daar een heel klein handje/voetje mee kan helpen, dan gebruik ik mijn voeten daar graag voor.
Verzameld bedrag
  . 40,00
H.A. Roos: Ik wandel voor Stichting Poezensnuitjes
Ik wandel voor Stichting Poezensnuitjes
H.A. Roos Team

Net als het afgelopen jaar kies ik er voor om deze stichting te steunen. Als bezitter van 6 poezensnuitjes, waarvan er meerdere probleempjes hebben die voor andere mensen aanleiding zijn om afstand te doen, is voor mij de noodzaak wel duidelijk. Wat ook meespeelt is dat er niets aan de strijkstok blijft hangen maar dat alle euri\'s daar terechtkomen waar het nodig is! Steun de poezensnuitjes!
Verzameld bedrag
  . 40,00
Ilonne Langedijk: Ik wandel voor Ruby and Rose
Ik wandel voor Ruby and Rose
Ilonne Langedijk Team

Ik loop voor Ruby and Rose en hoop hierdoor mee te helpen om geld te verzamelen voor gynaecologisch onderzoek en zo strijd te leveren tegen vrouwenkanker.
Verzameld bedrag
  . 40,00
Lucie van de Beek: Ik wandel voor Stichting DARA EUROPE
Ik wandel voor Stichting DARA EUROPE
Lucie van de Beek Team

Dit jaar wordt ik zestig en ik ga dit kroonjaar het wandelevenement “De Nijmeegse vierdaagse” lopen. Grenzen verleggen, uitdaging aangaan, ik heb er zin in. Vrienden van mij zetten zich al een aantal jaren vrijwillig in voor de stichting Dara Europe. http://www.dara-europe.nl Deze ondersteunt Stellar Child Care Organisation in Cambodja. De activiteiten van SCCO richten zich op de kinderen en hun families in het dorp Andong. Men wil deze kinderen laten opgroeien in fijne families en tot gezonde zelfstandige volwassenen met een kans op een goede toekomst. Zij doen dit door middel van; • een veilige woon- en leefomgeving te creëren; • goede gezondheidszorg te bieden, • onderwijs te faciliteren; • gevarieerd en gezond voedsel te geven; • zelfstandigheid te stimuleren. Om mijn steentje bij te dragen ga ik de wandelprestatietocht aan, om voor stichting Dara Europe http://www.dara-europe.nl te lopen. Hierdoor wil ik aan het einde van de vierdaagse 2019 een mooi bedrag aan hen overhandigen. Natuurlijk ben ik enorm gemotiveerd! Hoeveel blaren ik ook zal krijgen, hoe moe ik ook ben, het komt nooit in de buurt van het leed wat deze kinderen en hun families hebben. Met deze sponsorloop hoop ik dat u, jij, jullie mij gaan steunen. Bedankt alvast voor jullie steun! Hartelijke groet van Lucie.
Verzameld bedrag
  . 25,00
Otto van Franeker: Ik wandel voor Gangjong Rigzod school
Ik wandel voor Gangjong Rigzod school
Otto van Franeker Team

Doel van deze school is het aanbieden van gratis lessen aan kinderen en volwassene van alle nationaliteiten en geloven. De school wordt niet gesteund door de overheid of organisaties en de docenten zijn allemaal vrijwilligers en ontvangen geen salaris. De Tibetaanse gemeenschap in Nederland betaald de huur van de klaslokalen en de lesboeken., maar heeft niet voldoende middelen om het voortbestaan van deze school te garanderen. The purpose of this school is to offer free lessons to children and adults of all nationalities and beliefs. The school gives people the opportunity to learn the Tibetan language, Buddhist thoughts and to learn the unique Tibetan values and traditions. The “Gangjong Rigzodschool” is not supported by a government or organization, the teachers are all volunteers and received no salary. The Tibetan Community in the Netherlands pays the costs of the classrooms and the books, they don’t have enough resources to guarantee the continuation of the school.
Verzameld bedrag
  . 25,00
Rob van Zaalen: Ik wandel voor Kans tegen Kanker
Ik wandel voor Kans tegen Kanker
Rob van Zaalen Team

De stichting Kans Tegen Kanker is gestart in 2012. De initiatiefnemer Han Heerkens, overleed in 2016 aan de ziekte, na een jarenlange, dappere strijd tegen kanker. Hij stond niet alleen; natuurlijk zijn ook wij – partner, kinderen, familie, vrienden en kennissen – betrokken; wij zetten de strijd tegen kanker voort via de stichting Kans Tegen Kanker. Onze stichting is geregistreerd als volwaardige ANBI instelling. Buitenland De strijd tegen kanker bracht ons bij de behandelmogelijkheden in het buitenland. Met name in Duitsland blijken artsen vaak verder te (kunnen/willen) gaan, en ook eerder te willen werken met innovatieve therapieën, al dan niet in combinatie met bestaande behandelwijzen. Gewonnen tijd Mensen met kanker hebben vaak baat bij die benadering. Ook als de strijd tegen kanker uiteindelijk (nog) niet gewonnen wordt, ervaart de patiënt toch een heel belangrijke persoonlijke winst: tijdwinst! Want vaak levert die behandeling in het buitenland extra tijd op. Extra maanden, soms jaren, die voor de patiënt en zijn omgeving zeer waardevol is. En een enkele, de uitzondering, blijkt de ziekte teruggedrongen. Mensvriendelijk Die gewonnen leef-tijd, biedt de patiënt bovendien een menswaardige kwaliteit van leven, ook dankzij de mensvriendelijke behandeling. Behandeling in de dubbele betekenis van: zowel medisch handelen, als mensvriendelijk bejegenen. Met als uitgangspunt: als patiënt ben je geen dossier, maar een mens, een individu die te maken heeft met kanker. Kostendekking De ervaring is dat de kosten voor behandeling in het buitenland lang niet altijd gedekt worden door de Nederlandse Zorgverzekeraars; als patiënt moet je er zelf voor opdraaien, of zorgen dat je gesponsord wordt. Dat is de eerste van de twee kerndoelstellingen van Kans tegen Kanker: het bieden van financiële ondersteuning bij behandeling in het buitenland. (Denk aan reis- en verblijfkosten). Onze tweede doelstelling is het ondersteunen van medisch wetenschappelijk onderzoek.
Verzameld bedrag
  . 25,00
Bert Peters: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Bert Peters Team

Na een paar jaar voor dit fantastische doel gelopen te hebben wilde ik dit jaar een keer overslaan. Niet omdat ik het doel niet meer wilde steunen, maar omdat ik het vragen om geld een beetje beu was. Natuurlijk weet ik hoe belangrijk het werk van Matchis is en natuurlijk hebben zij, door het blijven zoeken naar donoren, een belangrijke bijdrage geleverd aan het feit dat onze schoondochter Melissa nog in leven is en dat haar zoon en onze kleinzoon kan opgroeien met een vader én een moeder! Daar zijn we dankbaar voor. Nu hebben we in onze omgeving weer te maken met de gruwelijke ziekte Leukemie. Weliswaar iets verder weg, maar niettemin hartverscheurend. Laura, het 6 jarige dochtertje van een collega van Els, vecht inmiddels al 2 jaar tegen deze ziekte! Samen met haar vader, moeder, broertje en andere familieleden is ze dit gevecht aangegaan. Het verhaal greep me aan! En daarom besloot ik om me toch weer aan te melden als sponsorloper voor Matchis! Ik prijs mezelf gelukkig met 6 gezonde kleinkinderen waar ik enorm van geniet! Daarom is dit een voor mij symbolisch steuntje in de rug voor Laura en haar familie. Dat is toch het minste wat ik kan doen. Zoals Laura zijn er nog heel veel andere kinderen en volwassenen die getroffen zijn door deze ziekte! Hoe meer donoren, hoe meer kansen op genezing, hoe meer kansen op een leven zoals het hoort te zijn. Samen, als gezin, zoals Melissa, Bart en Stefan!
Verzameld bedrag
  . 25,00
Marina Postuma: Ik wandel voor Stichting Vrienden van Gerechtigheid
Ik wandel voor Stichting Vrienden van Gerechtigheid
Marina Postuma Team

Waarom dan dit jaar daarnaast ook nog lopen voor een goed doel? Dat is om de volgende reden, de tekst die boven mijn sponsorpagina van de Muskathlon staat: -Dat gun je iedereen: dat je je waardevol mag voelen en dat je de kans krijgt om je dromen te kunnen volgen- Daarom loop ik dit jaar via de vrienden voor gerechtigheid voor Compassion en hoop ik volgend jaar april een vierdaagse Muskathlon te gaan lopen in Uganda. Ik wil daarvoor veel sponsorgeld bij elkaar halen d.m.v. acties en door het lopen van de Nijmeegse vierdaagse. Help je me mee om kinderen de kans te geven op een betere toekomst? Bedankt, ook namens hen! Voor meer informatie: bekijk gerust mij persoonlijke pagina: https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/2792/marina-postuma.html
Verzameld bedrag
  . 25,00
Kalinka Staring: Ik wandel voor Het Vergeten Kind
Ik wandel voor Het Vergeten Kind
Kalinka Staring Team

Waarom het vergeten kind? Het vergeten kind strijdt ervoor dat in Nederland elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Stichting het vergeten kind zet zich in voor kinderen, zo dat zij leuke activiteiten kunnen ondernemen. Ze zijn er ook voor de ouders en het netwerk van het kind, zodat er een structurele verbetering kan plaatsvinden, voor de kwetsbare kinderen van Nederland. Mijn werk bij De Hoenderloo Groep, doe ik dagelijks met veel passie en liefde voor deze kinderen en jongeren. Ikzelf ben ook moeder, van een kind met een beperking, ik weet dus als geen ander hoe zwaar het soms kan zijn voor ouders, als zij een ‘bijzonder’ kind hebben. Doordat deze kinderen in mijn dagelijks leven zijn, wil ik zoveel mogelijk geld ophalen voor het vergeten kind Vorig jaar ben ik gesponsord door familie, vrienden, kennissen, collega’s, dankzij hen heb ik € 450 opgehaald. Dit jaar wil ik dit graag overtreffen en het leuke is, de jongeren van mijn groep De Smaragd, willen mij hierbij gaan helpen. De komende maanden ga ik samen met de jongeren van Smaragd sieraden maken en deze gaan we verkopen bij de receptie van De Hoenderloo Groep / Pluryn. De gehele opbrengst van de armbandjes gaat naar het vergeten kind. Deze steun en support, daar doe je het toch voor!
Verzameld bedrag
  . 23,00
Arjen Sijtsma: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Arjen Sijtsma Team

Wanneer je al meer dan 24 jaar als kinderoncologieverpleegkundige aan het werk bent dan weet je ondertussen wel hoe belangrijk onderzoek naar genezing van kinderkanker is! Als kinderoncologieverpleegkundige binnen het Prinses Máxima Centrum te Utrecht streven we er naar dat elk kind, die gediagnosticeerd is met welke vorm van kanker, zal genezen, zal overleven. Hier is nog veel onderzoek voor nodig. Kika zorgt er voor dat dit mogelijk is. Daarom loop ik dit jaar voor Kika!
Verzameld bedrag
  . 15,00
Etienne Suurs: Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
Etienne Suurs Team

Dit jaar ga ik sponseren voor de maag-lever-darmkanker omdat mijn wandelmaatje en tevens mijn zwager vorig jaar april te horen kreeg dat hij slokdarmkanker heeft. Hij is na de vierdaagse geopereerd en kan nu nog niet mee lopen omdat hij aan het herstellen is. Nu kreeg ik 2 weken geleden dat mijn andere zwager endeldarmkanker heeft,hier doe ik het ook voor en voor andere mensen die deze nare ziekte hebben of hebben gehad.
Verzameld bedrag
  . 15,00
Angelique Dubelaar: Ik wandel voor Only Friends
Ik wandel voor Only Friends
Angelique Dubelaar Team

Door het stage lopen van onze dochter bij deze geweldige organisatie zijn wij hiermee bekend geworden. Dennis Gebbink is Only Friends gestart om zijn zoon Myron, die een motorische beperking heeft, een plek te geven waar hij kon sporten zonder dat iedereen hem vreemd aankeek of buitensloot. Dit is zo’n doorslaand succes geweest dat er nu na 20 jaar meerdere vestigingen in Nederland zijn. Only Friends draait alleen op vrijwilligers en stagiaires en krijgt helaas geen subsidie en is dus volkomen afhankelijk van sponsoren en giften. Er zijn maar 2 betaalde krachten. Alle inkomsten zijn dus bijna voor 100% voor de sporters en de faciliteiten.
Verzameld bedrag
  . 15,00
Esther Van der Stoel: Ik wandel voor Stichting De Click
Ik wandel voor Stichting De Click
Esther Van der Stoel Team

Ik heb veel gehoord over Stichting De Click. Een getrainde hond van Click kan veel doen en/of betekenen voor mensen met Autisme, Asperger, PTSS, spierziektes oid. Het biedt regelmaat, rust en ondersteuning. Door de reactie van de hond weet de baas zijn of haar grenzen te bewaken, in plaats van doorgaan en instorten. Helaas vergoed de zorgverzekeraars de trainingen niet volledig. Ik probeer daarom samen met mijn 4 wandelmaatjes tijdens de 4Daagse een leuk bedrag bij elkaar te lopen zodat Stichting de Click nog meer honden voor mensen die het nodig hebben mogen trainen.
Verzameld bedrag
  . 15,00
Patrick Schippers: Ik wandel voor Stichting de Click hulphondenschool
Ik wandel voor Stichting de Click hulphondenschool
Patrick Schippers Team

Het trainen van honden om mensen te helpen fascineert me heel erg
Verzameld bedrag
  . 15,00
Ludwina Baltus: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ludwina Baltus Team

Na het overlijden van mijn moeder vorig jaar door de ziekte alzheimer zet ik mij graag in om nog meer aandacht te krijgen voor deze ziekte. Hoop dat jullie ook meedoen
Verzameld bedrag
  . 15,00
kimberly de wit: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
kimberly de wit Team

Iedereen wilt natuurlijk dat een kind gezond kan opgroeien. Helaas hebben nog te veel kinderen last van hun strijd tegen kanker. Ik wil daarbij helpen door te lopen voor Kika. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Help mij door te doneren op deze pagina!
Verzameld bedrag
  . 10,00
Suus Berger: Ik wandel voor Ruby and Rose
Ik wandel voor Ruby and Rose
Suus Berger Team

Het onderzoek dat Ruby and Rose doet naar vrouwenkanker is belangrijk, Omdat het elke vrouw kan overkomen, je moeder, je zus, je vriendin, je dochter, je tante, je oma, maar ook jijzelf.
Verzameld bedrag
  . 10,00
Jeanieke Van Klaveren: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Jeanieke Van Klaveren Team

Ik zelf weet als donor hoe belangrijk donoren zijn. En hoe simpel het doneren eigenlijk gaat.. Ik wil graag mensen stimuleren om zich inteschrijven.. En zet me graag in voor t goede doel
Verzameld bedrag
  . 10,00
Marlon Snoeks: Ik wandel voor Villa Pardoes
Ik wandel voor Villa Pardoes
Marlon Snoeks Team

Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.
Verzameld bedrag
  . 10,00
Jemima Rengers: Ik wandel voor Stichting Earlybirds
Ik wandel voor Stichting Earlybirds
Jemima Rengers Team

Stichting Earlybirds zet zich belangeloos in voor ouders met kindjes die te vroeg geboren zijn en daardoor enige tijd in het ziekenhuis moeten doorbrengen. De ouders hebben hierdoor een mooi aandenken aan de zware en moeilijke tijd in het ziekenhuis.
Verzameld bedrag
  . 10,00
Ankie Dijkslag: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Ankie Dijkslag Team

Voor iedereen die Lijdt aan een Hersenziekte en hun omgeving doe ik dit.
Verzameld bedrag
  . 10,00
Lisan Snoeks: Ik wandel voor Villa Pardoes
Ik wandel voor Villa Pardoes
Lisan Snoeks Team

Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.
Verzameld bedrag
  .  5,00
Ankie Dijkslag: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ankie Dijkslag Team

Op dit moment heb ik een aantal mensen in mijn omgeving die aan kanker lijden. Daar moet toch iets aan te doen zijn
Verzameld bedrag
  .  5,00
Corina Willeijns-Friedl: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Corina Willeijns-Friedl Team

Kortgeleden afscheid moeten nemen van mijn lieve schoonzus Inge die de strijd heeft verloren. Ik hoop met mijn opbrengst weer dichterbij genezing van deze vreselijke ziekte komt.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Klaas Bouw: Ik wandel voor Make-A-Wish®Nederland
Ik wandel voor Make-A-Wish®Nederland
Klaas Bouw Team

Wij zetten alles op alles om zo veel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen wij niet alleen. Dat kunnen wij niet alleen. Ons verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal van alle verhalen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Van maanden van voorbereiden, het verheugen op, zorgeloze momenten met familie en van herinneringen. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Ellen Francissen: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ellen Francissen Team

Mijn man heeft Parkinson en kan niet meelopen. Zo heb ik hem toch bij me en steun ik ook onderzoek in zijn en ons belang
Verzameld bedrag
  .  0,00
Chris Blij: Ik wandel voor Stichting Blij Groessen
Ik wandel voor Stichting Blij Groessen
Chris Blij Team

Mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt op weg te helpen, door groenten, aardappelen en fruit te verbouwen voor de voedselbank
Verzameld bedrag
  .  0,00
roland hagenbeek: Ik wandel voor STICHTING VETERANEN SEARCH TEAM
Ik wandel voor STICHTING VETERANEN SEARCH TEAM
roland hagenbeek Team

MISSION STATEMENT: De Stichting VST stelt zichzelf tot doel om van grote toegevoegde waarde te zijn voor de overheidsdiensten bij een vermissing*. Wij bundelen hier de kracht en kennis van veteranen en overig geüniformeerd personeel. Onderscheidend vermogen ligt in het handhaven van discipline, respect voor de zaak en de participatiedrang onder de vrijwilligers. Een klein deel van onze vrijwilligers is tijdens uitvoering van vredesmissies in het verleden beschadigd geraakt. Deelname aan inzet met de stichting geeft kracht en kameraadschap, wat herstel bevorderd. Daar waar mogelijk ondersteunt de stichting de vrijwilligers in het stellen van doelen en het behalen daarvan. *: Van een vermissing is voor de Politie sprake als een persoon onverwacht verdwenen is en het onbekend is waar hij/zij nu is. Zijn/haar afwezigheid is afwijkend ten opzichte van het normale gedrag. En het moet in het belang van de vermiste persoon zijn dat deze wordt gevonden.
Verzameld bedrag
  .  0,00
leo van Werkhoven: Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
Ik wandel voor Maag Lever Darm Stichting
leo van Werkhoven Team

mijn echtgenote is aan deze ziekte vorig jaar 31 oktober overleden
Verzameld bedrag
  .  0,00
Gerda van Wier: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Gerda van Wier Team

Ik loop voor KiKa, in het bijzonder voor team Ilse. Ilse de grote inspirator van dit team is er niet meer. Zij heeft de strijd niet kunnen winnen. Het is van groot belang dat er geld komt voor onderzoek om genezingskansen voor kinderen met kanker te vergroten tot 90% Wil jij mij sponsor worden? Alle kleine beetjes helpen
Verzameld bedrag
  .  0,00
Leny Pelkmans: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Leny Pelkmans Team

Ik loop al een paar jaar met de gedachte om voor het goede doel te gaan lopen. En dit jaar dacht ik, ik doe het gewoon! Mijn keuze van een goed doel was niet moeilijk, dit is het KWF Kankerfonds. De rede was ook niet moeilijk. Namelijk als je weet dat 1 op de 3 mensen kanker krijgt, kent iedereen wel iemand die er mee te maken heeft. Het is vaak een oneerlijke strijd, die nog teveel mensen helaas verliezen. Ook ik heb het van dichtbij meegemaakt en dierbare verloren. Ook heb ik in mijn werk regelmatig er mee te maken en ook dan sta je vaak machteloos. Door te lopen voor dit goede doel hoop ik geld binnen te halen, zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden en dat de ziekte uiteindelijk terug gedrongen kan worden.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Annemiek Heemskerk: Ik wandel voor Nationale Vereniging SjögrenPatiënten
Ik wandel voor Nationale Vereniging SjögrenPatiënten
Annemiek Heemskerk Team

Sjögren is een vorm van Reuma. De vocht-producerende klieren in je lichaam kunnen ontstoken zijn. De NVSP is een patiëntvereniging die zich inzet voor deze patiënten. We streven voor meer bekendheid voor de ziekte en erkenning voor de klachten die Sjögrenpatiënten ondervinden.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Nathalie Spee: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Nathalie Spee Team

Matchis zet zich in voor mensen die door middel van stamceldonor de kans hebben om van onder andere leukemie of een andere bloedziekte te kunnen genezen. Ik heb mijn beide ouders verloren aan kanker, niet leukemie. Maar ik weet wat voor slopende ziekte kanker is. Daarnaast ben ik zelf stamceldonor, maar de kans dat je opgeroepen wordt, is erg klein. Zo kan ik toch voor mensen die en stamcelndonatie nodig hebben iets betekenen.
Verzameld bedrag
  .  0,00
ria sneekes: Ik wandel voor Stichting "Een Betere Start"
Ik wandel voor Stichting "Een Betere Start"
ria sneekes Team

Stichting Een Betere Start zet zich in om het Afrikaanse kind een beter begin van zijn leven te geven dmv bouwen, inrichten en opstarten van kraamklinieken
Verzameld bedrag
  .  0,00
Dolf Houtman: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Dolf Houtman Team

Lopen voor een wereld met mensen die niet hoeven te vrezen voor kanker lijkt mij een mooie wereld.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Wilma Kooiman: Ik wandel voor Stichting Goeie Hoop
Ik wandel voor Stichting Goeie Hoop
Wilma Kooiman Team

Lopen is leuk. Lopen voor een goed doel is nog leuker. Voor de vierde keer hoop ik mee te doen en dit jaar wil ik de 4 x 40 km lopen voor Stichting Goeie Hoop in Zuid-Afrika om daarmee een steentje bij te dragen aan het welzijn van kinderen. Veel kinderen leven in benarde thuissituaties. Zij worden daarom weggehaald uit deze situaties, omdat het niet verantwoord is de kinderen er te laten opgroeien. Soms is de moeder niet in staat voor zichzelf te zorgen, laat staan voor haar kind(eren). Sommige kinderen worden al in de buik door hun moeder afgewezen. Anderen staat een moeilijk leven te wachten, door honger, verwaarlozing, huiselijk geweld, mishandeling of misbruik. Hoe complex de thuissituatie ook is, de scheiding tussen kinderen en biologische ouders is een breekpunt in het leven en ook een traumatische ervaring voor de kinderen. Het Nederlandse echtpaar Erwin en Ida Born en hun medewerkers, onder wie ook Nederlandse vrijwilligers, vangen deze kinderen op in het Kind- en Jeugdzorgcentrum in Gordonsbaai, Zuid-Afrika, in samenwerking met o.a. jeugdzorg en maatschappelijk werk. Men biedt hen daar voor korte of langere tijd een veilig thuis en de zorg die zij nodig hebben. Het motto van Goeie Hoop is: Impossible is not a word that holds any meaning in this house. We have the ability to make things happen. We have a can-do-attitude. Onmogelijk is een woord zonder betekenis in dit huis. We hebben de mogelijkheid dingen te laten gebeuren. We hebben een we-kunnen-het-doen-houding. Dit is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Mattheus 19 : 26 For with God all things are possible. Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn. Want niks sal onmoontlik met God wees nie. Info: www.goeiehoop.nl Facebook: Goeie Hoop
Verzameld bedrag
  .  0,00
Sisca Van den Bergh: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sisca Van den Bergh Team

Ik vind het belangrijk dat er meer bekendheid is over stamceldonors en stamcelonderzoek
Verzameld bedrag
  .  0,00
Jana Stigter: Ik wandel voor Chocola voor de CA
Ik wandel voor Chocola voor de CA
Jana Stigter Team

Tijdens de Vierdaagse werken de CA-medewerkers altijd heel hard. Ik vind dat ze daarom af en toe een chocolade-break verdienen! Met name van Zwitserse militaire chocola worden ze erg blij.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Joke De vries: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Joke De vries Team

Ik ben heel dankbaar dat ik zelf gezond ben en loop. Oor KWF zo dat er nog meer onderzoek gedaan kan worden naar deze ziekte . Ik heb helaas alweer van een lief schoonzusje afschijd moeten nemen .en er zijn haar veel die ik persoonlijk ken voor gegaan
Verzameld bedrag
  .  0,00
David Haussmann: Ik wandel voor Steun 22Q11
Ik wandel voor Steun 22Q11
David Haussmann Team

Ik doe mee met team Koraal PMS aan de Vierdaagse om het goede doel 22Q11 te steunen. Door mijn Collega wiens zoon 22Q11 heeft wil ik graag voor deze stichting gaan lopen. Het 22q11.2 deletiesyndroom is een genetische aandoening. Naar schatting worden per jaar in Nederland 1 op de 2000 kinderen met 22q11DS geboren. Het klinische beeld varieert enorm, zowel in het type symptomen (de een heeft een hartafwijking, de ander geen hartafwijking maar wel forse immuunproblemen) als ook in de ernst van de symptomen (de een heeft een hele milde hartafwijking die geen operatie behoeft, de ander moet direct na de geboorte een ingrijpende operatie ondergaan vanwege een levensbedreigende hartafwijking). Wil jij net zo graag als ik dat de projecten van 22Q11 voortgezet kunnen worden? Steun ons dan tijdens deze Vierdaagse!
Verzameld bedrag
  .  0,00
Greta Meutstege-klein Selle: Ik wandel voor Kinderfonds MAMAS
Ik wandel voor Kinderfonds MAMAS
Greta Meutstege-klein Selle Team

Dat vrouwen, de MAMAS, zich inzetten voor kinderen die niets of niemand meer hebben is geweldig. Daar wil ik dit jaar graag geld voor bij elkaar lopen tijdens mijn 10e Nijmeegse Vierdaagse.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Ans Hoving: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ans Hoving Team

Dit jaar loop ik samen met Rieky voor de 10e keer de Nijmeegse Vierdaagse. En weer doe ik dat voor de Parkinsonvereniging. Parkinson is een hersenziekte met vergaande gevolgen, ik maak dat zelf van dichtbij mee met mijn man die nu enkele jaren patient is. Daarom vind ik het zo belangrijk dat er geld wordt opgehaald zodat er onderzoek gedaan kan worden om deze verschrikkelijke ziekte te helpen voorkomen of hopelijk ooit te genezen. Wil je me helpen om mijn 10e Vierdaagse nog mooier te maken? Maak dan hier een bedrag over! Dank je wel!
Verzameld bedrag
  .  0,00
Dory Akkers-Lemmers: Ik wandel voor ADCA vereniging
Ik wandel voor ADCA vereniging
Dory Akkers-Lemmers Team

ADCA is een aandoening aan de kleine hersenen. Omdat mijn echtgenoot deze aandoening heeft en er geen medicijnen voor zijn, loop ik om geld in te zamelen zodat er meer onderzoek kan worden gedaan naar deze aandoening.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Dorie Tjepkema Evers: Ik wandel voor Hulphondenschool De Click
Ik wandel voor Hulphondenschool De Click
Dorie Tjepkema Evers Team

Hallo, mijn naam is Dorie Tjepkema - Evers en loop nu voor de 3de keer de 4Daagse. Ook deze keer wil ik voor een goed doel wandelen, daarom loop ik dit jaar weer voor Hulphondenschool De Click. Hulphondenschool De CLiCK is opgericht door Sanne Singer. Zij introduceerde in 1998 een unieke trainingsmethode in Nederland: teamtraining. In ons opleidingsprogramma leer je onder deskundige begeleiding van jouw instructeur hoe je zelf de hond kunt trainen. Je leert de hondentaal begrijpen, je leert de vaardigheden die je nodig hebt. Het voordeel van deze teamtrainingsmethode is dat jouw hond op maat met je samenwerkt, en je zelf nieuwe vaardigheden kunt aanleren mocht dit nodig zijn. Daarnaast geven onze deelnemers aan met deze methode een hechtere band met hun hond te hebben. Voor ons zijn respect, maatgericht, hondenwelzijn en mensenkennis belangrijke elementen. Wij werken landelijk. Tijdens de opleiding komt de instructeur wekelijks bij jou thuis trainen. Daarnaast volg je een 3-tal groepslessen Omdat er zoveel mensen zijn die wachten op een opleiding voor welke hulphond dan ook, wil ik ook dit jaar me inzetten voor dit geweldige doel, zodat er weer wat mensen blij gemaakt kunnen worden dat hun opleiding dichterbij komt. Ik draag deze hulphondenschool een zeer warm hart toe, dat verdienen ze als geen ander.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Rob Lugtenburg: Ik wandel voor VVC ( Vrienden van Carmen )
Ik wandel voor VVC ( Vrienden van Carmen )
Rob Lugtenburg Team

De stichting Vrienden Voor Carmen zet zich in voor onderzoek naar hersentumoren en zamelt hier geld voor in. Het uitblijven van een daling bij hersentumoren onder kinderen is een feit. Voor kinderen met een tumor in de hersenen is de genezingskans nog steeds slechts 0,3%. Hierin moet verandering komen. Carmen Kievit uit Sommelsdijk is aan een kwaadaardige hersentumor op 1 december 2015 op 25 jarige leeftijd overleden. Dat is de reden dat ik mij in zet voor dit goede doel.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Team  FST: Ik wandel voor Stichting Radboud Oncologiefonds
Ik wandel voor Stichting Radboud Oncologiefonds
Team FST Team

Team FST gaat dit jaar deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse en wil graag zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Radboud Oncologie Fonds.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Marc van Dijk: Ik wandel voor KiKa
Ik wandel voor KiKa
Marc van Dijk Team

Ieder jaar overlijden er veel mensen aan kanker. Het is belangrijk dat er goed onderzoek gedaan kan worden, zodat kunderen op jonge leeftijd geholpen kunnen worden!
Verzameld bedrag
  .  0,00
Danielle Donker: Ik wandel voor Stichting Beat the Beast
Ik wandel voor Stichting Beat the Beast
Danielle Donker Team

De Nijmeegse vierdaagse lopen, dat is niet niks. Het vergt veel training, doorzettingsvermogen en wilskracht. Kortom: Een hele uitdaging! Hoe mooi is het nou om zo een uitdaging niet alleen voor jezelf aan te gaan, maar ook voor een ander? Er zijn ten slotte zoveel mensen die zelf niet mee kunnen doen aan de vierdaagse, omdat hun gezondheid hen in de steek laat. Zo ook mijn een vriend van ons. Hij lijdt aan clusterhoofdpijn. Clusterhoofdpijn is volgens doktoren de meest pijnlijke aandoening waar een mens aan kan lijden. De pijnen zijn zo heftig dat 1 op de 3 mensen met deze aandoening een poging tot zelfdoding doet of hierin slaagt. Bizarre cijfers voor iets wat vaak door mensen onderschat en vergeleken wordt met een hoofdpijntje waar je wel pijnstillers voor kunt slikken. Mensen die aan deze aandoening lijden zijn radeloos. De pijn is ondragelijk, er heerst veel onbegrip vanuit de omgeving van deze mensen en artsen weten tot op heden niet waardoor de pijn precies ontstaat. Dit maakt het vinden van een juiste behandeling lastig en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Om tot een oplossing te komen moet er onderzoek gedaan worden en je raadt het misschien al....daar is geld voor nodig. Aangezien er in Nederland geen enkele organisatie was die zich voor dit doel inzette, besloot de toen 19-jarige Sterre ,die zelf aan deze aandoening lijdt, zelf actie te ondernemen. In oktober 2017 richtte ze dan ook Stichting Beat the Beast op. Met haar team organiseert Sterre momenteel diverse acties door het hele land. Dit alles om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar en bekendheid voor clusterhoofdpijn. Een van deze acties is Beat the Beast and Keep Walking tijdens de Nijmeegse vierdaagse, waaraan wij dus zullen deelnemen. Ik zal de gehele vierdaagse een shirt van Stichting Beat the Beast dragen om aandacht te vragen voor de aandoening. Daarnaast zoek ik sponsoren, in alle soorten en maten, die ons willen steunen. Ieder bedrag is meer dan welkom! De opbrengsten gaan rechtstreeks naar Stichting Beat the Beast zodat Sterre en haar team kunnen blijven vechten tegen het beest. Mochten jullie vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Wil je meer over de stichting weten? Facebook: https://www.facebook.com/StichtingBeattheBeast Website: www.beatthebeast.nl
Verzameld bedrag
  .  0,00
Fabiënne Voncken: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Fabiënne Voncken Team

Testhdjdjdjdjdudjdjdjdjdjjd
Verzameld bedrag
  .  0,00
Thuy Nguyen: Ik wandel voor Stichting Bouwstenen voor Zambia
Ik wandel voor Stichting Bouwstenen voor Zambia
Thuy Nguyen Team

De Stichting Bouwstenen voor Zambia is opgericht. Op 3 oktober 2014 is de Akte van Oprichting bij de Notaris geweest. En de stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu is het de Stichting Bouwstenen voor Zambia. Klik hier voor de Akte van Oprichting. Wil je meer weten over de contactgegevens van de Stichting, over de samenstelling van het bestuur, over de doelstelling en het beleid en over wat er in 2014 al gerealiseerd is? Kijk dan even hieronder bij ANBI-verantwoording en klik daar voor meer informatie.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Marjan Bredewold: Ik wandel voor 'kLEEF
Ik wandel voor 'kLEEF
Marjan Bredewold Team

Dit jaar ga ik voor de tiende keer meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens de afgelopen jaren heb ik al vaker gedacht om een goed doel te sponsoren, maar ik wist niet precies hoe ik dit aan moest pakken. Onlangs ben ik in mijn gezin geconfronteerd met de vreselijke ziekte die kanker heet. Hierdoor ben ik met de stichting 'kLEEF in aanraking gekomen en merk ik wat voor een goed werk deze stichting doet voor mensen met kanker en hun naasten. Dit werk wordt gedaan door ruim 80 vrijwilligers. Zij staan dagelijks klaar voor vele kankerpatiënten, maar ook voor hun gezins- en familieleden. Ze hebben een luisterend oor, organiseren vele activiteiten zoals zingen, sporten, Yoga, schilderen, koken en diverse workshops. Dit is de reden dat ik deze stichting wil helpen om door te kunnen gaan met hun goede werk. Door de stichting 'kLEEF te steunen, helpen we met ons allen dus indirect om het leven van al die mensen met kanker een stukje draaglijker te maken. Wil je meer weten over deze prachtige stichting, kijk dan op www.stichtingkleef.nl
Verzameld bedrag
  .  0,00
Leny Veltien: Ik wandel voor paxkinderhulp
Ik wandel voor paxkinderhulp
Leny Veltien Team

Kansarme kinderen ontspannen, krijgen een positievere kijk op het leven en hebben vertrouwen in hun toekomst. Zo bereiken we ons doel Aanbieden van vakanties met liefdevolle opvang bij vakantiegezinnen en meedraaien in het gezin naamsbekendheid om zo meer gezinnen te krijgen om kinderen op te nemen met de vakanties in hun gezin. kijk op www.paxkinderhulp.nl
Verzameld bedrag
  .  0,00
Peter Bos: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Peter Bos Team

De 4 daagse loop ik omdat het een super mooie week is en wil een aandeel geven in het oplossen of genezen van deze vreselijke oneerlijke ziekte.En ik loop hem zeker voor de mensen om mij heen die hier mee te maken hebben.Ga er voor vriendjes dan ga ik op een andere manier mijn best doen.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Colette Wever: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Colette Wever Team

Als je je realiseert, dat 1 op de 3 Nederlanders kanker krijgt, is de keuze om ook dit jaar tijdens de 4-daagse voor het KWF te lopen niet zo moeilijk. Er moet nog zo veel onderzoek worden gedaan en daar is natuurlijk geld voor nodig. Reden genoeg voor mij om hier opnieuw aandacht voor te vragen door middel van de sponsorloop actie. Wil je me helpen, door te doneren voor het KWF, zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is? Het zal mijn 26ste 4 daagse nog mooier maken!
Verzameld bedrag
  .  0,00
Esmeralda Schuurink: Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Ik wandel voor KWF Kankerbestrijding
Esmeralda Schuurink Team

Van dichtbij maak ik deze kut ziekte mee en zie hoe nodig dat de bestrijding nodig is.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Janny de Joode: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Janny de Joode Team

Omdat ik met dementerende mensen werkt
Verzameld bedrag
  .  0,00
Rolf van Velthoven: Ik wandel voor Artsen zonder grenzen
Ik wandel voor Artsen zonder grenzen
Rolf van Velthoven Team

Deze vereniging is in 1971 opgericht door twee Franse artsen, omdat zij in het Biafra-conflict binnen het kader van het Rode Kruis geen medische hulp mochten bieden aan slachtoffers buiten het mandaat van het Rode Kruis. Dit uitgangspunt van onpartijdigheid en onafhankelijkheid tekent deze organisatie: slachtoffers aan beide zijden van de conflictlijn worden medisch geholpen en wel zowel met acute hulp als met langer durende medische hulp in chronische conflictgebieden. De organisatie demonstreert hiermee, in haar gedrag, haar compromisloze betrokkenheid bij het verlenen van medische hulp aan slachtoffers. Alle reden, lijkt mij, om Artsen zonder grenzen bij haar lastige en soms ook gevaarlijke werk te steunen.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Rob Schrijver: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Rob Schrijver Team

Mijn oma overleed aan de gevolgen van Alzheimer. Dat trof me niet alleen als kleinzoon, maar ook als docent verpleegkunde. Ik leid dagelijks jonge mensen op die gaan werken in de directe zorg voor mensen met o.a. Alzheimer. Ik ken daardoor de vernietigende werking van deze ziekte en zou graag bijdragen om deze ziekte een halt toe te roepen, zodat een ieder waardig oud kan worden.
Verzameld bedrag
  .  0,00