GAiN Water for Life 2020

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

“Vooral voor de kinderen is schoon water van levensbelang. Binnen een paar maanden kun je hun kracht en energie al zien verbeteren.”

De mensen op het platteland in Afrika zijn vaak afhankelijk van vies, besmet oppervlakte water omdat daar het grondwater niet handmatig te bereiken is. Gezinnen leiden hieronder, kinderen zijn blijvend ziek vanwege de ziektekiemen in het water. Zonder hoop op verbetering omdat de bevolking zelf niet bij schoon water kan komen omdat het te diep onder de grond zit.

GAiN Water for Life is een samenwerkingsproject waarbij de kracht van meerdere landen wordt gebundeld om zo effectief mogelijk te kunnen helpen. Lokale GAiN medewerkers doen het boorwerk in Afrika. Extra training en financiële ondersteuning van andere ‘GAiN-landen’ zorgt voor langdurige stabiliteit. Zo werken we bijvoorbeeld al meer dan 15 jaar fulltime in Benin. Daar zit schoon en gezond water op gemiddeld 50 meter onder de grond (vaak onder een tientallen meters dikke rotslaag). Eén waterpomp levert echter genoeg water voor een heel dorp met gemiddeld 1000 inwoners.

“Het is onvoorstelbaar hoeveel water er in deze afgelopen 15 jaar al uit deze pomp is gekomen! De combinatie van het schone water en de andere input van GAiN heeft ons dorp helemaal veranderd!” – Jeanet | inwoonster van Guede Codji, Benin

Onze teams zijn getraind om met professionele boormachines het diepgelegen grondwater naar boven te halen. Naast het slaan van de waterbron zorgen we ook voor training van de lokale dorpelingen èn een netwerk van technisch goed opgeleide contacten om ook in de toekomst reparaties mogelijk te maken. Dit garandeert de onafhankelijkheid van de dorpen en een blijvende schoonwatervoorziening.
Hygiëne - en andere trainingen zorgen er voor dat er voor heel veel jaren een beter, gezonder leefklimaat mogelijk is. Schoon en gezond water draagt voor een groot deel bij aan betere educatie voor de kinderen en een sterkere economie van het dorp!

Meelopen voor GAiN Water for Life geeft kinderen in Afrika een kans op een gezond en succesvol leven. En je hoort achteraf voor welk dorp jouw inspanning heeft meegeholpen aan die veranderingen!

Contactgegevens

GAiN Water for Life

E-mail: waterforlife@gainhelpt.nu
Website: https://www.gainhelpt.nu/water

Bekijk alle
€ 25 08-03-2020 | 22:36 Aan: Schoon drinkwater voor iedereen!
€ 25 02-03-2020 | 16:57