Ik ROL voor Stichting Intermobiel!

Fons Osseweijer
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (41%)

Het is nu elf jaar geleden dat ik voor het eerst met behulp van een handbike een vierdaagse heb gerold. Al jaren ben ik betrokken bij Stichting Intermobiel, en in de loop van de jaren ben ik veel wandelingen en roltochten gaan gebruiken om te rollen voior Stichting Intermobiel. Vaak heb ik geroepen dat ik nooit de Nijmeegse4Daagse zou gaan rollen. Echter eenmaal besmet met het wandelvirus is er geen ontkomen aan. En dus ga ik dit jaar als debutant mee rollen met de Nijmeegse4Daagse. En als ik dan toch mee doe zet ik mij ook nu in om voor Intermobiel te rollen.

Hieronder even wat informatie over Stichting Intermobiel, en hoe het zich inzet voor jongeren met een handicap:

Intermobiel.com is een digitale ontmoetingsplaats voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte die minder mobiel zijn of aan huisgebonden en voor de omgeving van deze jongeren. De informatie op de website is waardevol voor iedereen met een handicap en hun omgeving, ongeacht leeftijd en ziekte. Iedereen is dus welkom bij Intermobiel! 

Voor alle ziektes is wel een patiëntenvereniging, maar deze zijn gericht op één ziektebeeld en niet specifiek op de gevolgen, zoals mobiliteitsbeperkingen. Een ziekte hebben is één ding, maar daardoor niet of zelden naar buiten kunnen is toch weer een ander verhaal. Daarom hebben we ook Intermobiel opgericht en deze website gebouwd. 

We bieden op onze website lotgenotencontact en kennisuitwisseling. Door de uitwisseling van kennis en ervaring, word je zelf geholpen. Maar ook help je daarmee een lotgenoot, zodat hij niet hetzelfde wiel hoeft uit te vinden.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 13-07-2022 | 17:56 Zeer mooi en bijzonder dat hij rollend deze zware tocht doet. En een mooi goed doel.
€ 20 23-06-2022 | 18:22
€ 10 23-06-2022 | 16:49 Zet hem op Fons! 👏🍀🤍
€ 20 23-06-2022 | 16:15
€ 50 23-06-2022 | 16:09
Bekijk alle

2 dagen na "Via Gladiola"

24-07-2022 | 22:58 Ja, ik ben vrijdag Via Gladiola naar Nijmegen gerold, Het was geweldig en het was warm, en het leek eindeloos te duren. Er kwam gelukkig wel een einde aan, en dat eindigde met een eerste Vierdaagse Kruisje!   Na Gennep kwam de eerste serieuze heuvel op mijn rolpad. toen ik onder de boog stond zag ik de mensenmassa omhoog gaan, en de bocht nemen. Het was indrukwekkend, en ik wist op dat moment niet of ik het zou kunnen. Er is veel te trainen, maar dit toch niet echt. Ik wist dat ik achteruit moest, en dat het lang zou duren. En dat ik geduld moest hebben. Ik dacht echt toen ik onder de boog door ging: "OMG, waar ben ik aan begonnen!" En het was alsof er een stem in me zei: "We gaan het avontuur samen aan, en dus gewoon gaan!" En zo is het gegaan.   Eenmaal boven aan de top van deze eerste heuvel wist ik dat de rest ook zou gaan lukken. Je wandelt nooit alleen, en de mensen en de groepen en alles wat mij tegemoet kwam moedigde me aan, en dat hielp enorm. Het is niet toegestaan dat andere wandelaars mij de heuvels op duwen. Ik heb mezelf ingeschreven, en dus moet ik ook zelf zien boven te komen. Dat ik niet alleen was, en vele wandelaars en ook God om je heen had is een enorme zegen. Het was een hele bijzondere ervaring. Ik heb geen spierpijn, geen problemen met mijn handen, geen blaren en ander blessureleed. Het enigste wat ik heb was een verbrandde duim van het afremmen ergens bij het afdalen van de vele heuvels. Ik wist niet dat het in de stromende regen mogelijk was om mijn duim te verbranden met het afremmen van de rolstoel. Ik had pas vrijdag de pijn er van, dus de regen heeft het gekoeld. Nu weet ik dat ook dit kan gebeuren. Het leven van een roller zit vol verrassingen.   Het was mooi om voor Stichting Intermobiel de Nijmeegse Vierdaagse uit te kunnen en mogen rijden. De dagelijkse support van Emile en Veroni deden me goed, altijd iets om naar uit te kijken onderweg. Veroni kan niet lichamelijk aanwezig zijn, maar moet wel Emile de kans geven om te gaan. Dus dat vraagt ook van Veroni een offer.   Ik heb de hele vierdaagse zitten lachen. Warmte, regen, koele ochtend, gladiolen, en vele andere zaken. Het maakte me niet uit. Het was een mooie ervaring.   Deze prestatie neerzetten heeft mijn leven veranderd. Hetgeen onmogelijke leek te zijn was mogelijk. Natuurlijk is het karakter, kracht en vechtlust. En tegelijkertijd heb ik het niet meer alleen gedaan maar samen. En samen is een hele andere ervaring dan alles alleen en op eigen kracht.   Aankomende week de Twentse Rolstoelvierdaagse. Daar heb ik ook zin in, en ook deze doe ik in de rolstoel zoals in Nijmegen. Echter geen 50 kilometers maar 30 als het zo blijft gaan. Lekker uitrijden in Delden!   De foto heb ik gemaakt op de top van de eerste heuvel na Gennep: Toen wist ik zeker dat het goed ging komen.
Lees meer