Elk kind telt! ~ Every child matters!

Daniëlle Vermanen
van totaal € 250 (34%)

Ik ga 4x40km lopen voor Stichting het Vergeten Kind.

Waarom?

Ik ben vroeger opgegroeid in een onveilige thuissituatie en werd op school gepest. Daardoor geloofde ik nooit in mezelf en had ik een zwaar leven. Op de mavo zei een gymleraar ooit tegen me, als je niets anders kunt/durft; ga dan wandelen.

Jaren later zag ik de 4Daagse op tv en wist ik; dat ga ik doen! Dus in 2004 deed ik mijn eerste poging. Helaas liep dat fout af door een werkblessure en gaf ik het jarenlang op. Pas toen mijn vader een paar jaar geleden overleed realiseerde ik me dat ik beter voor mezelf wilde gaan zorgen en weer van het leven wilde kunnen genieten. Als laatste belofte aan hem ben ik dat gaan doen. Al wist ik toen nog niet dat die belofte uiteindelijk vooral ook een belofte aan mezelf zou worden.

Inmiddels heb ik mijn leven weer op de rails en in groepstherapie werd het idee om niet alleen voor mezelf te gaan lopen geboren. De reden dat ik ben waar ik ben op dit in mijn leven en een tweede kans kan omarmen komt door de vele mensen die mij geholpen hebben tijdens dat herstelproces. Familie, vrienden, therapeuten, mijn huidige leidinggevende, helpers in het algemeen, zelfs vreemden. Elk beetje hulp hielp. Dus is het nu mijn tijd om terug te geven. Daarom wil ik tijdens de 4Daagse iets bijdragen voor alle kinderen die nu met problemen of in een onveilige situatie oproeien. Want daar zijn er nog steeds veel te veel van. We kunnen niet alle problemen in de wereld oplossen, maar we kunnen wel helpen waar mogelijk. Bij het helpen van elk kind maken we ook de toekomst iets mooier en beter. Want elk kind telt.

Als je mijn wandelavontuur wilt volgen, dan kan dat. Ik ga regelmatig een update posten op deze pagina.

En voor alle kinderen die dit zien en het moeilijk hebben: Jij bent perfect zoals je bent!

Er komt een tijd dat je je beter voelt. <3

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 17-03-2022 | 15:26 Ik wens je veel succes en weet dat het gaat lukken.
€ 5 12-03-2022 | 18:32
€ 25 03-03-2022 | 19:58 Je kan het!
€ 25 03-03-2022 | 10:37 Een mooi doel! Zet hem op Daniëlle!
€ 10 26-02-2022 | 18:57 omdat het heel hard nodig
Bekijk alle

2x25km mijlpaal!

10-05-2022 | 19:01 Tsjongejonge, afgelopen weekend was zwaar. Loodzwaar. Als ik heel eerlijk ben moet ik bekennen dat ik nog steeds wat last van spierpijn heb, al denk ik dat het morgen weer goed zit met de benen.  Dit weekend heb ik op 2 achtereenvolgende dagen 25km gelopen. Omdat ik vorig weekend voor de zoveelste keer 's nachts amper kon slapen door de feestjes in de straat besloot ik om dit weekend eerder te beginnen. Als je op vrijdag vrij bent dan kan dat gelukkig gewoon.  Vrijdag besloot ik om weer via Zuidwolde naar Selwerd te lopen en dan maar rond te cirkelen totdat ik mijn doel had gehaald. Ik ben inmiddels behoorlijk zat van de bekende route, maar ivm de huidige financiële situatie kan ik me simpelweg niet veroorloven om steeds maar te gaan reizen van of naar een mooie omgeving. Dus, vol goede moed blijf ik lekker roeien met de riemen die ik heb. Ik blijf mezelf er aan herinneren dat het echte avontuur wel komt in Juli. Onderweg kwam ik nog een oude bekende tegen en ik had prachtig weer, dus het ging best prima. Maar toen ik klaar was had ik niet zoveel zin meer om nog een dag zo'n eind te lopen. Helaas pindakaas! Kop d'r veur en gaan. Op zaterdag had ik een nieuwe route uitgestippeld, langs (uiteraard) allerlei horeca en een hema want zonder toiletstops red ik het echt niet. Het zoeken daarnaar begint een soort van mini trauma te worden. Je moet je voor stellen, ik plan elke week een weekmenu (+ begroting want minima), maak eigenhandig mijn wandelroutes in een app terwijl ik op google maps check of er ook horecagelegenheden/toiletstops zijn. Het is soms best wel vermoeiend. Maar goed, terug naar de route van zaterdag. Ik liep via Groningen Centrum, via het Stadspark richting Hoogkerk. Waar ik bijna aangevallen werd door een gans en ik daar nog net rennend aan wist te ontkomen. Uiteraard stortte ik daarna in, waarna ik een paar keer bijna op mijn bakkes viel omdat ik over mijn voeten struikelde. Genant! Toen ik dat stukje natuur verliet ging ik richting Vinkhuizen, Paddepoel, Selwerd weer terug naar Beijum. Onderweg heb ik nog wel even een flinke pauze genomen in Selwerd, bij familie. Daarna ging het een stuk beter want ik was inmiddels flink afgepeigerd. Wat wil je ook als je in eens het dubbele loopt van wat je gewend bent. Bij de Hunze had ik geluk met het voetgangerslicht, maar ik wekte vast de indruk dat ik heel, heel erg baalde. Toen ik het zebrapad opstapte knapte er namelijk een blaar tussen mijn tenen. De terror!  Eenmaal thuis kon ik nog maar aan twee dingen denken; eten en slaap. Ik zat al om 18:45 te knikkebollen dus ik ben vroeg mijn bed ingedoken en heb een gat in de rest van het weekend geslapen. Welverdiend, al zeg ik het zelf. 
Lees meer