Dag en nacht verbinding met je baby op de Neonatale Intensive Care WKZ

Carla van Paassen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 50.000 (2%)

Ik ben zelf werkzaam als verpleegkundige op de NICU van het WKZ. En weet uit ervaring hoe belangrijk het is voor ouders om naar hun kindje te kunnen kijken die op de Intensive care ligt. Het zou zo super fijn zijn als we de ouders deze mogelijkheid kunnen bieden.

Jaarlijks komen er rond de 600 baby’s op de Neonatale Intensive Care (NICU) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) terecht. Een spannende en intensieve periode voor zowel kind als ouder, waarin 24/7 samenzijn niet vanzelfsprekend is. Hoe fijn zou het zijn als wij deze ouders tóch de mogelijkheid kunnen bieden om dag en nacht verbonden te zijn met hun kind? De komende tijd zetten wij daarom alles op alles om alle 26 couveuses op de NICU te voorzien van een slimme camera.
Baby’s die te vroeg, ziek of veel te klein zijn geboren hebben 24 uur per dag intensieve zorg nodig. Hierdoor verblijven zij soms voor een lange tijd op de NICU van het WKZ. Dit is niet alleen voor het kind een spannende periode, maar ook voor de ouders. Je bent dan het liefst dag en nacht samen. Toch moet je als ouder ook soms even weg van de afdeling. Bijvoorbeeld naar huis, naar de andere kinderen. Je pasgeboren baby in het ziekenhuis achter moeten laten, is hartverscheurend.
Meer dan een webcam
Wat zou het toch fijn zijn om in deze situatie, waarin onzekerheid en machteloosheid de boventoon voert, tóch 24/7 verbonden te blijven met elkaar. Met het plaatsen van slimme camera’s in alle couveuses is dit straks mogelijk. De camera’s hebben een tweeweg verbinding van geluid én beeld, zodat overleg met de zorgmedewerkers mogelijk is. Bovendien kunnen de camera’s bewegingen, huilen of een epileptische aanval van de baby detecteren.
De camera’s worden in de couveuses geplaatst. Een geweldige uitkomst, want alle couveuses zijn afgedekt met een dekentje om de kinderen zo min mogelijk licht en vooral rust te geven. Met de camera is voor zowel verpleging als ouders te zien wanneer de baby wakker is en dus verzorgd kan worden. Zo hoeven ze niet gestoord te worden tijdens hun slaap.
Bovendien kunnen ook opa’s, oma’s, broertjes en zusjes altijd even meekijken tijdens bijvoorbeeld een verzorgingsmoment. Om dit te kunnen delen is voor ouders heel belangrijk.
Adopteer een couveuse of doe een donatie
Vanuit de reguliere zorgbudgetten is er helaas geen geld beschikbaar voor de realisatie van dit mooie en belangrijke project. Daarom werft Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis de komende tijd geld om dit wél mogelijk te maken. Op verschillende manieren kunt u ons hierbij helpen. Adopteer bijvoorbeeld een couveuse voor €2.500 voor een jaar, start een sponsoractie of doe een donatie. Wij zijn ontzettend dankbaar voor iedere bijdrage!

https://vriendenumcutrecht-wkz.nl/camera/

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 70 24-07-2022 | 21:49 Super goed gelopen. Hopelijk halen we het doel voor dit mooie goede doel.
€ 25 24-07-2022 | 13:00
€ 25 23-07-2022 | 06:17 In de lange rij naar de pendelbus In Nijmegen, kwamen we een moedige moeder en zoon tegen die 3x 50km voor dit goede doel hadden gelopen. Natuurlijk doe je dan mee.. De 3x50 is gehaald maar ik hoop dat dit mooie doel ook 'gehaald' kan worden
€ 10 22-07-2022 | 22:25
€ 5 22-07-2022 | 22:04 Top dat je voor dit goede doel loopt!
Bekijk alle

De 4daagse in beeld

22-07-2022 | 20:38 Vandaag de finish. Het was een 4(3)daagse met veel extremen. De eerste dag heel erg heet. Met vooral heet asfalt. En natuurlijk ondanks het advies veel te weinig gedronken. De 2e dag vanaf 12 uur regen. Wat dan weer niet zo goed is voor je spieren.Voor de eerste keer 50 km gelopen per dag omdat zoonlief 18 geworden is. En mannen boven de 18 jaar moeten 50 km lopen. En dan ook voor het eerst een sponsorloop gedaan. Wat zijn er veel mensen die al gedoneerd hebben. Enorm bedankt allemaal voor de donaties. Daar zijn de ouders in dit geval enorm blij mee. Ik ben regelmatig aangesproken over de vlag en het sla betje wat op de tas hing. Nu maar hopen dat we nog meer sponsoren kunnen vinden. Er kan nog even gedoneerd worden. Hieronder volgt een impressie van de 4daagse. Want ondanks de zware 3 dagen. Zeker ook genoten
Lees meer