Wandel ook voor een goed doel!

Misschien is er iemand in je omgeving met een ziekte of handicap die financiële steun nodig heeft. Of je bent begaan met het lot van een groep mensen of dieren in nood waar je graag geld voor zou willen inzamelen. Hoe fijn zou het zijn om jouw Vierdaagse wandelprestatie te koppelen aan een goed doel? Om mee te doen moet je overigens wel ingeschreven zijn als Vierdaagse deelnemer.

De Vierdaagse Sponsorloop maakt het simpel:

  • Klik op 'Wandel mee!' en maak een profiel aan.
  • Je krijgt daarmee een eigen actiepagina, waarop je beschrijft wie je bent, voor welk goed doel je geld wil inzamelen en waarom.
  • Je actiepagina deel je vervolgens zoveel mogelijk in je netwerk.
  • Je hoeft niet te betalen voor je deelname aan De Vierdaagse Sponsorloop.

Verder gaat alles vanzelf:

  • De donaties worden automatisch geïnd.
  • Na afloop van de Vierdaagse wordt het opgehaalde bedrag* naar het betreffende doel overgemaakt.

Dit jaar is het al voor de 10de keer mogelijk om deel te nemen aan De Vierdaagse Sponsorloop! In de afgelopen jaren is er ruim 3,5 miljoen euro opgehaald voor meer dan 250 goede doelen.

* Zie Algemene voorwaarden

Lees meer Lees minder
van totaal € 500.000 (9%)
Bekijk alle
“Vooral voor de kinderen is schoon water van levensbelang. Binnen een paar maanden kun je hun kracht en energie al zien verbeteren.” De mensen op het platteland in Afrika zijn vaak afhankelijk van vies, besmet oppervlakte water omdat daar het grondwater niet handmatig te bereiken is. Gezinnen leiden hieronder, kinderen zijn blijvend ziek vanwege de ziektekiemen in het water. Zonder hoop op verbetering omdat de bevolking zelf niet bij schoon water kan komen omdat het te diep onder de grond zit. GAiN Water for Life is een samenwerkingsproject waarbij de kracht van meerdere landen wordt gebundeld om zo effectief mogelijk te kunnen helpen. Lokale GAiN medewerkers doen het boorwerk in Afrika. Extra training en financiële ondersteuning van andere ‘GAiN-landen’ zorgt voor langdurige stabiliteit. Zo werken we bijvoorbeeld al meer dan 15 jaar fulltime in Benin. Daar zit schoon en gezond water op gemiddeld 50 meter onder de grond (vaak onder een tientallen meters dikke rotslaag). Eén waterpomp levert echter genoeg water voor een heel dorp met gemiddeld 1000 inwoners. “Het is onvoorstelbaar hoeveel water er in deze afgelopen 15 jaar al uit deze pomp is gekomen! De combinatie van het schone water en de andere input van GAiN heeft ons dorp helemaal veranderd!” – Jeanet | inwoonster van Guede Codji, Benin Onze teams zijn getraind om met professionele boormachines het diepgelegen grondwater naar boven te halen. Naast het slaan van de waterbron zorgen we ook voor training van de lokale dorpelingen èn een netwerk van technisch goed opgeleide contacten om ook in de toekomst reparaties mogelijk te maken. Dit garandeert de onafhankelijkheid van de dorpen en een blijvende schoonwatervoorziening. Hygiëne - en andere trainingen zorgen er voor dat er voor heel veel jaren een beter, gezonder leefklimaat mogelijk is. Schoon en gezond water draagt voor een groot deel bij aan betere educatie voor de kinderen en een sterkere economie van het dorp! Meelopen voor GAiN Water for Life geeft kinderen in Afrika een kans op een gezond en succesvol leven. En je hoort achteraf voor welk dorp jouw inspanning heeft meegeholpen aan die veranderingen! Contactgegevens GAiN Water for Life E-mail: waterforlife@gainhelpt.nu Website: https://www.gainhelpt.nu/water
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor.

Wandel mee!
Bekijk alle

DJ Wijnand Speelman zoekt 2020 stamceldonoren!

03-03-2020 | 13:54 Geplaatst op: Matchis: Het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren Ook bekende Nederlanders zetten zich in voor stichting Matchis. Wijnand Speelman is op NPO 3FM tot en met zaterdag 21 maart in actie om stamceldonoren te werven. Dat doet hij samen met stichting Matchis. Een goede match is van levensbelang voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen.  Op de actiepagina Wijnie 2020 staan ervaringsverhalen van o.a. Marlon die wacht op de Match, Rosan die genezen is dankzij een stamceldonatie en Anke die haar man verloor omdat er geen stamceldonor gevonden werd. Daarnaast kun je op Wijnie 2020 informatie vinden over stamceldonatie, antwoord op veelgestelde vragen en kun je gratis een promo pakket aanvragen om de actie te ondersteunen.    3FM-DJ Wijnand Speelman: “Een paar jaar geleden ontmoette ik Dennis, die leukemie had. Hij vertelde mij over het belang van stamceldonoren voor patiënten als hij. Voor Dennis is geen match gevonden en ik zie het als mijn missie om het verhaal wat hij zo vurig vertelde, door te blijven vertellen.    
Lees meer
Bekijk alle
€ 20

Dick

30-03-2020 | 14:01 Aan: Hart voor Nicaragua