Ik wandel voor Stichting Sauwa

Estelle Manusiwa
van totaal € 5.500 (38%)

In 2018, 2019, 2022 en 2023 heb ik voor Stichting Sauwa geld ingezameld. Dit heb ik gedaan voor het drinkwaterfilterproject en voor de renovatie van de basisschool op kampong Oma, het dorp op de Molukken waar mijn roots liggen. Met trots kan ik zeggen dat met het geld dat ik de afgelopen jaren heb ingezameld, we het hele dorp hebben voorzien van drinkwaterfilters en dat in februari dit jaar ook de basisschool is gerenoveerd.

Tijdens mijn reis in februari ben ik een aantal keer in de ‘Taman Baca’ geweest. De Taman Baca is een leertuin, een bibliotheek die in augustus 2007 in het dorp Oma is gerealiseerd. Dit was op verzoek van de toenmalige Bapa Raja (dorpshoofd) J. Pattinama, in samenwerking met het dorpsbestuur, leerkrachten, ouders en stichting Sauwa in Nederland.

Wat mij opviel tijdens mijn bezoeken aan de Taman Baca was dat het dak op sommige plekken lekt en beschimmeld is. Het dak is dus echt toe aan vernieuwing. Verder viel het mij op dat er dagelijks aardig wat kinderen naar deze plek komen om boeken te lezen. De kinderen in het dorp zijn erg lees- en leergierig. Wanneer er mondjesmaat nieuwe fictieboeken voor kinderen binnen zijn, verslinden zij ze in een paar uurtjes.
Eén van de kinderen uit het dorp van herkomst schreef in een brief aan Sauwa: “Ik ben blij dat er een leertuin, perpustakan is, dan kan ik lezen en verder leren. En als ik groot ben kan ik betaald werk krijgen. En dat geld geef ik aan mijn familie”.

Na wat gesprekken met de kinderen en de medewerkers van de Taman Baca, kwam ik erachter dat er op dit moment wel echt een tekort is aan educatievoorzieningen, terwijl de behoefte hier naar wel groot is. Denk aan nieuwe boeken, extra nieuwe laptops en goede begeleiding voor het gebruiken van deze laptops.

Iedereen - met name de kinderen - kunnen door boeken te lezen volop fantaseren en leren over hier en nu maar vooral gefocust op de toekomst. Het doel is om het lezen nog meer te bevorderen en te werken aan horizonverbreding van de kinderen. Ik heb dan ook gekozen voor dit project omdat ik het belangrijk vind dat er wordt geïnvesteerd in educatie. Kinderen moeten zorgeloos en veilig educatie kunnen volgen, zij zijn namelijk de toekomst.

Het zou mooi zijn als we met het ingezamelde geld het dak zouden kunnen vervangen en nieuwe boeken en computers kunnen aanschaffen, zodat de kinderen verder hun horizon kunnen verbreden, nog meer kennis op kunnen doen en dat allemaal op een veilige plek.

Mocht je anoniem willen doneren, zouden jullie dan wel je e-mailadres zichtbaar voor mij achter willen laten? In het kader van openheid en transparantie vind ik het altijd fijn als ik alle donateurs de resultaten per mail kan sturen. Deze zullen tegen die tijd ook op mijn socials te vinden zijn maar ik ben me er ook van bewust dat veel donateurs niet zo actief zijn op deze platforms.

Alvast bedankt voor jullie bijdrage😊

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 20 12-06-2024 | 17:09
€ 25 07-06-2024 | 09:11
€ 25 05-06-2024 | 18:35 Succes, Estelle!!
€ 50 04-06-2024 | 19:55 Vriendin ❤️
€ 25 04-06-2024 | 08:25 Keep up your great work Estelle