Statiegeld blikjes, flesjes en de Jumbo actie

09-04-2024 | 18:19

Tijdens onze vele wandeltochten stoorden wij ons weleens aan de vele blikjes, flesjes en overige troep in de omgeving. Het komt dan, met het grasmaaien van bermen en weilanden, ook in het voer van de koeien, schapen, enz. met alle gevolgen....

Wij waren dan ook blij verrast met het statiegeld op blikjes en flesjes. Vanaf dat moment ging er ook altijd een plastic tas mee in de rugzak om dit statiegeld te verzamelen en wel "voor een goed doel". Zo verzamelden we, en nog steeds, al aardig wat geld bij elkaar. Variërend van ca. € 1,- tot € 10,- per week. Vooral blikjes bier, waterflesjes, energie drankjes, enz.. Het doel werd al snel duidelijk toen we ons opnieuw inschreven voor de 4Daagse 2024. Zullen we er dan nog 1x het Radboud Oncologie Fonds aan koppelen voor de sponsorloop? Zou het ons lukken om in 3 jaar tijd saampjes                 € 10.000,- op te halen? Mmmm, dat vraagt de nodige creativiteit en dus een grote uitdaging.

In 2019 was er in Dronten de wandelestafette voor het KWF. "De Samenloop voor Hoop". Een geweldig evenement waar we met het team van buren en vrienden een enorm geldbedrag hebben kunnen ophalen. Een onderdeeltje was de statiegeldautomaat bij de Jumbo in Dronten. Dit bracht ons op het idee om ons daarvoor opnieuw aan te melden. De belangstelling hiervoor is groot maar het is gelukt.

Maart jl. heeft onze sponsorloop gehangen bij de Jumbo winkels in het centrum en zuid. Met een glimlach stonden we bij de automaat blikjes/flesjes te doneren, de meeste zelf gevonden. En hoe hilarisch was het toen we zagen dat juist in "onze maand" de statiegeldautomaat defect bleek te zijn gedurende 5 dagen. 🤣 🤣  Vol verwachting keken we uit naar het eindresultaat en wat mogen we trots zijn op het bedrag van € 375,-. Dankbaarheid gaat uit naar de Jumbo in Dronten voor deze mooie kans en alle donateurs.