Stichting Chirurgische Innovatie

Mariska & Ilse .
van totaal € 17.500 (63%)
Wat als plotseling van de een op andere dag kanker bepaalt dat je moet stoppen met de manier waarop je leefde. Niet meer de dingen doen waar je zo gelukkig van wordt.
Dit jaar lopen wij opnieuw de Nijmeegse Vierdaagse met als doel een groot bedrag binnen te halen voor nog betere onderzoeken.
 
 
Aan dit wandelevenement hebben wij een mooi doel gekoppeld.
Wij lopen dit jaar voor de Stichting Chirurgische Innovatie van Professor Ignace de Hingh. Deze stichting houdt zich o.a. bezig met onderzoeken naar uitzaaiingen in het buikvlies.

Professor de Hingh verteld het volgende.
 

Buikvlieskanker komt vaak voor. Veel vaker dan we vroeger dachten. Meestal ontstaat buikvlieskanker doordat kwaadaardige cellen van een tumor in de buik naar het buikvlies uitzaaien. Dat kan bijvoorbeeld maagkanker of dikke darmkanker zijn.  Maar ook kanker die ontstaat in de blindedarm, alvleesklier of eierstokken kan naar het buikvlies uitzaaien

Helaas kunnen de meeste patiënten met buikvlieskanker niet meer genezen worden. Buikvlieskanker veroorzaakt vaak veel klachten waardoor de kwaliteit van leven meestal niet goed is. En daar moet echt verandering in komen!

Daarom doen onderzoekers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven al meer dan 10 jaar wetenschappelijk onderzoek naar buikvlieskanker. Dat heeft veel inzicht in het ziektebeeld opgeleverd waardoor patiënten nu beter weten waar ze aan toe zijn en wat er van een behandeling verwacht mag worden. Ook worden er verschillende innovatieve behandelingen toegepast en onderzocht zoals bijvoorbeeld de PIPAC-behandeling. Daarnaast worden er ook nieuwe mogelijkheden voor behandeling bedacht en onderzocht zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van een chemogel of het toepassen van chemotherapie in de buik door middel van een katheter in de buikholte.

De kennis die we hiermee opdoen delen we met onze collega’s over de hele wereld door het publiceren van wetenschappelijke artikelen, promoties aan de universiteit en presentaties op internationale congressen. Op die manier kunnen patiënten overal beter voorgelicht en behandeld worden.

Ons doel is om de behandeling van patiënten met buikvlieskanker verder te verbeteren zodat ze een grotere kans op genezing krijgen, langer leven en een betere kwaliteit van leven hebben.

Om dat te bereiken werken we met een team van enthousiaste onderzoekers en specialisten die elke dag proberen om de zorg voor deze patiënten nóg een beetje beter te maken.

Voor dat onderzoek is naast heel veel inzet en enthousiasme ook geld nodig. Met dat geld kunnen talentvolle arts-onderzoekers aangesteld worden en de onderzoeken uitgevoerd worden.

Wij gaan ervoor en hopen op een mooi bedrag voor deze o zo belangrijke stichting 
 
Mariska Ilse en Charylla

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 30-05-2023 | 15:24
€ 7 26-05-2023 | 10:42 Heel veel succes met de Vierdaagse! En met het ophalen van donaties.
€ 25 24-05-2023 | 21:57
€ 25 22-05-2023 | 19:57
€ 10 22-05-2023 | 12:59