V

Vrouw en Parkinson

Stappen voor stappen in Vrouw en Parkinson want Eva is geen Adam
van totaal € 2.450 (85%)

Bewegen is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen die leven met de ziekte van Parkinson. De oprichter van dit team is Annelien Oosterbaan, 40 jaar, arts en hoofdonderzoeker van het Vrouw en Parkinson onderzoeksproject. Ze leef al ruim 7 jaar met deze ziekte die helaas nog steeds niet te stoppen is.

Parkinson heeft een enorme impact op het leven van degene die het heeft en zijn naasten. Als je de ziekte op jonge leeftijd krijgt is de impact nog groter.
Ook (jonge) vrouwen krijgen Parkinson, ondanks het algemene beeld dat dit met name oude blanke mannen treft.

Er is een enorm gat in kennis rondom man vrouw verschillen bij de ziekte van Parkinson. Vrouwen zijn lang genegeerd in onderzoek. Zelfs de proefdieren in Parkinson onderzoek zijn mannelijk!

We weten intussen uit ons eigen onderzoek dat veel vrouwen extra uitdagingen ervaren, met name vanwege de invloed van de verschillende hormonale levensfasen op de klachten van de ziekte van Parkinson en het gebrek aan kennis hieromtrent. Denk aan de invloed van de menstruatie cyclus, zwangerschap en de overgang. Ook hebben zij een andere behoefte in zorg.

Er is in de medische wereld in het algemeen veel te weinig aandacht voor vrouw specifieke problemen binnen ziekten. Vrouwen zijn niet simpelweg kleine mannen. Eva is geen Adam.

Dit moet veranderen en daar lopen wij voor!

Geld voor meer onderzoek naar dit onderwerp en meer aandacht zodat de beeldvorming eindelijk verandert.

Want Parkinson is geen oude mensen ziekte, ook jonge mensen krijgen dit, en helaas steeds meer.
Loop met mee met ons team om stappen te zetten voor stappen in onderzoek naar Vrouw en Parkinson!

Leuk als je meeloopt in het roze, of met een roze detail!!

Bekijk alle
€ 250 20-06-2024 | 22:37 Ik heb je 1 december op televisie gezien en las dit weekend het Zondaginterview op RTL nieuws. Ik ben enorm onder de indruk van hoe jij in het leven staat. Zo'n drive, doorzettingsvermogen en positiviteit, wat een powervrouw ben jij! Heel inspirerend. Ik wens je heel veel succes en plezier met het lopen van de Vierdaagse en hoop dat je veel geld ophaalt voor Vrouw en Parkinson.
€ 50 17-06-2024 | 19:25
€ 10 17-06-2024 | 06:14
€ 10 16-06-2024 | 22:21
€ 10 16-06-2024 | 21:59 Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Ik ben op jonge leeftijd mijn vader verloren aan een vorm van Parkinsonisme en heb dus van dichtbij meegemaakt wat het met je doet. Ik vind het enorm belangrijk dat in het onderzoek hiernaar ook op vrouwen wordt gericht.