UNICEF

van totaal € 18.000 (60%)

Loop de 4Daagse voor UNICEF!

Wil jij, samen met jouw sponsors, een verschil maken voor kinderen wereldwijd? Schrijf je dan in om de Nijmeegse 4Daagse voor UNICEF te lopen!

UNICEF bereikt meer kinderen op meer plekken dan wie ook. Ons team staat klaar om jou tijdens het lopen aan alle kanten te steunen. En natuurlijk om je aan te moedigen. Doe mee!

De 4Daagse voor UNICEF wordt al jaren door het Nijmeegse UNICEF-studententeam georganiseerd en groeit met het jaar. Een 4Daagse-loper laat zich sponsoren voor UNICEF door vrienden, familie en kennissen en krijgt die dag veel extra's tijdens de loop.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Met de opbrengst van jouw actie steun je het werk van UNICEF wereldwijd. We voeden, beschermen en scholen elk jaar miljoenen kinderen. Voor, tijdens en na een humanitaire ramp bieden we noodhulp, en we blijven zolang dat nodig is. Aan de frontlinies en achter de schermen, om levensreddende hulp en hoop te bieden aan kinderen en hun families.

De opbrengst van de 4Daagse gaat specifiek naar een UNICEF-project in Madagaskar, een land waar kinderen ontzettend hard worden geraakt door de extreme droogte veroorzaakt door klimaatverandering. 20 kwetsbare dorpen zijn geselecteerd om duurzaam opgebouwd te worden. Met de hulp van UNICEF krijgen centrale voorzieningen zoals scholen en ziekenhuizen toegang tot watersystemen en duurzame elektriciteit. Daarnaast worden inwoners opgeleid over de effecten van klimaatverandering en hoe ze er op ondernemende wijze mee om kunnen gaan. Dit gebeurt allemaal in nauwe samenwerking met lokale autoriteiten. Zij weten namelijk het best wat de dorpen nodig hebben.

Via de 4Daagse haalt het UNICEF studententeam graag zoveel mogelijk geld op om het project te ondersteunen. Wil je meer weten over het project in Madagaskar? Neem dan een kijkje op deze webpagina.

klimaatslimme-dorpen.jpg

Kinderen in Madagaskar genieten van schoon drinkwater.  ©UNICEF/UN0267014/Raoelison

 

Wil je liever lopen voor een noodhulpprogramma in De Palestijnse staat (inclusief Gaza) of Oekraïne? Dat kan ook mits dit duidelijk is afgesproken met het studententeam (contactgegevens onderaan).

Wat kun je verwachten als je loopt voor UNICEF?

Loop jij voor UNICEF, dan vinden we dat natuurlijk geweldig! Als loper word je gesteund in het hele proces van de sponsorloop: van sponsors zoeken tot het lopen zelf. 

Tijdens de voorbereiding van de 4Daagse zullen we je tips geven over het werven van sponsoren, de andere lopers laten ontmoeten en klaarstaan voor al je vragen.

Tijdens de 4Daagse zelf zullen vrijwilligers van het UNICEF-studententeam Nijmegen langs de route jou maximaal ondersteunen op onze UNICEF-rustpunten. Op deze verzorgingsposten zorgen wij voor een genoeg eten en drinken en natuurlijk de nodige morele ondersteuning. Ook krijg je een UNICEF-sportshirt en een goodie bag met handige items. Op de laatste dag wacht je een speciaal onthaal.

Met jouw deelname aan de 4Daagse sponsorloop voor UNICEF maak je een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal.

Loop mee!


Contactgegevens

UNICEF | Voor ieder kind

Simona Scarpa (Voorzitter Studententeam Nijmegen)

E-mail: vierdaagsevoorunicef@gmail.com

Website: https://www.unicef.nl

 

Bekijk alle
€ 10 20-07-2024 | 19:30 Aan: Altijd voor UNICEF Mieke 'zet hem op opa' in de startrij bedankt je voor je lieve woorden, de snoepjes voor de kleinkinderen maar vooral voor je inzet voor Unicef ;-) , terecht doel bereikt.
€ 5 20-07-2024 | 18:40 Aan: 4Daagse voor UNICEF Gewoon toppers
€ 9,50 20-07-2024 | 18:36 Aan: Altijd voor UNICEF Ik ken Mieke, ik ken haar man. Daarom draag ik een steentje bij en natuurlijk voor het goede doel !
€ 10 20-07-2024 | 17:09 Aan: Altijd voor UNICEF
€ 8,95 20-07-2024 | 13:34