ParkinsonFonds

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Voorkom parkinson! Loop jij mee om parkinson te genezen en te voorkomen?

Op 28 januari 2023 bestaat Stichting ParkinsonFonds 25 jaar. Het is de oudste en grootste organisatie die zich richt op het genezen en voorkomen van parkinson. Het is ook de enige stichting in Nederland die al 25 jaar zogeheten fundamenteel onderzoek doet naar de ziekte van Parkinson en parkinsonisme: fundamenteel onderzoek is onderzoek naar de oorzaak van parkinson. Want zo lang er geen oorzaak is gevonden zullen er elk jaar weer parkinson patiënten bijkomen.

Lopen voor parkinson: hierom is het zo belangrijk

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld en het treft steeds meer jonge mensen. Het is nu nog ongeneeslijk, chronisch én progressief. Ruim 65.000 Nederlanders leven met de ziekte. Parkinson is veel meer dan trillende handen. Omdat de ziekte bij iedereen anders verloopt, is het zo moeilijk om die oorzaak te kunnen vinden. En juist alleen als we de oorzaak kennen, kunnen we de ziekte van Parkinson in de toekomst voorkomen. 

Dit deden we al

Stichting ParkinsonFonds subsidieerde sinds haar oprichting in 1998 al voor 25 miljoen euro aan honderd medisch-wetenschappelijke onderzoeken. Hierdoor zijn er al verschillende doorbraken en betere behandelingen gerealiseerd. Ook zijn er belangrijke nieuwe inzichten opgedaan, die helpen de mechanismen achter parkinson te snappen. Steeds dichter komen we bij een oplossing om de ziekte in de toekomst te voorkomen.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

De opbrengst van jouw sponsoractie gebruiken we voor meer zogeheten fundamenteel onderzoek: onderzoek met als doel het voorkomen en genezen van parkinson. Onderzoeken zoals het onderzoek van Wim Mandemakers, die je hierboven links op de foto ziet.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een persoonlijke actiepagina, waarop je makkelijk jouw actie kunt aanmaken (kijk onderin bij ‘Wandel mee’)
  • Een verrassingspakket van ParkinsonFonds om je te bedanken dat je voor ParkinsonFonds wilt lopen
  • Een persoonlijk bedankje door onze directeur Ineke Zaal op de laatste dag van de Vierdaagse en de mogelijkheid samen op de foto te gaan
  • Een digitale button waarmee je kunt laten zien dat je voor ParkinsonFonds hebt gelopen (deze krijg je digitaal als je daarmee instemt)

Loop je mee voor ParkinsonFonds? Dat zouden we geweldig vinden. Hieronder maak je via de ‘Wandel mee’ button makkelijk je eigen actiepagina aan. We zien je heel graag tijdens de Vierdaagse!

Wil je nog iets vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Mail: info@parkinsonfonds.nl
Telefoon: 023 554 07 55
Website: www.parkinsonfonds.nl
Facebook: https://www.facebook.com/StichtingParkinsonFonds
Instagram: https://www.instagram.com/stichtingparkinsonfonds/

Op de foto boven: Wim Mandemakers (links op de foto) is één van de wetenschappers die fundamenteel onderzoek doet naar parkinson.

 

 

Bekijk alle
€ 5 24-07-2023 | 22:39 Aan: Onderzoek is keihard nodig
€ 15 23-07-2023 | 07:31 Aan: Onderzoek is keihard nodig Zo, afgerond naar €500
€ 25 22-07-2023 | 19:13 Aan: Laura wandelt voor Stichting ParkinsonFonds
€ 25 22-07-2023 | 19:12 Aan: Laura wandelt voor Stichting ParkinsonFonds
€ 15 22-07-2023 | 11:03 Aan: Onderzoek is keihard nodig