Alzheimer Nederland

Nog te gaan

Wandel jij mee aan de Vierdaagse? Kom dan in actie voor Alzheimer Nederland! 

Wist je dat de kans 1 op 5 is dat iemand in zijn leven dementie krijgt? Bij vrouwen is dat zelfs 1 op 3. Iedereen krijgt met de ziekte te maken: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring. De ziekte heeft grote impact op het dagelijks leven. Ook voor de mantelzorgers. Met jouw opbrengst draag je bij aan meer kennis en begrip van de ziekte en komt een wereld waarin dementie te voorkomen of te behandelen is dichterbij! Daarom is jouw sponsorloop zo belangrijk.

Door op de knop ‘wandel mee’ te klikken geef jij aan dat je meewandelt aan de Nijmeegse Vierdaagse in 2024 én daarmee geld wilt inzamelen voor Alzheimer Nederland.  

Hoe helpen we jou? 
Na aanmelding ontvang je: 

  • Een eigen actiepagina om jouw sponsorloop mee te promoten
  • Een ‘in actie voor dementie’ technisch wandelshirt

 Heb je vóór de Vierdaagse meer dan € 100 opgehaald? Dan ontvang je: 

  • Een tweede wandelshirt
  • Dagelijks gratis toegang tot de rustpost van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De rustpost is 10 tot 15 km voor de finish.

Hoe wandel je mee voor Alzheimer Nederland? 
Maak een actiepagina aan via de knop 'wandel mee’ Stuur daarna een e-mail met de bevestiging van jouw inschrijving voor de VierDaagse, jouw adresgegevens, geslacht en shirtmaat (S-XXL) naar inactievoor@alzheimer-nederland.nl. Wij versturen de wandelshirts in de laatste week van elke maand. 

Contactgegevens 
Heb je vragen? Neem gerust contact op met Mira Stienen. 
E-mail: inactievoor@alzheimer-nederland.nl/ 
Website:  https://www.alzheimer-nederland.nl  

Samen voor een toekomst zonder dementie.💛 

Nadat je jouw actiepagina hebt aangemaakt, kun je later altijd nog inloggen om deze aan te passen. Direct na het aanmaken heb je een automatisch bericht met een wachtwoordlink ontvangen. Staat dit bericht niet in jouw inbox, kijk dan even in de spam of ongewenste mail.

Log voor het maken van aanpassingen rechtsboven op de website in, via het blauw-witte icoontje rechts naast het zoekbalkje. Je komt dan in het dashboard waarmee je je actiepagina kunt beheren. Kies vervolgens in het menu 'Mijn pagina' voor de optie 'Motivatie'  om de tekst aan te passen. Bij ‘Foto’s en Video’s’ kun je beeldmateriaal toevoegen. 

In het dashboard van jouw pagina vind je ook een blogfunctie. Gebruik die om jouw netwerk op de hoogte te houden.

Jouw persoonlijke QR-code vind je achter het rode icoontje op jouw actiepagina. Daar hoef je niet voor in te loggen.

 

En dan nog dit:

Wist je dat je Strava aan jouw persoonlijke actiepagina kunt koppelen en daarmee kaartjes en foto's van trainingen zichtbaar kunt maken op jouw pagina? Het laat mensen zien hoe jij je voorbereid op jouw 4Daagse. Wil je weten hoe dat werkt? Log in en ga naar het menu-item 'Hulp nodig?'. Vervolgens tik je in de zoekbalk 'Strava" en kiest het kopje 'prestatietracker'.

 

Een aantal tips voor jouw fondsenwerving nog een keer op een rijtje:

Hoe persoonlijker je motivatie, des te groter de kans dat je mensen raakt en overtuigt om je te steunen. Vertel daarom op je actiepagina uitgebreid waarom jij je inzet en waarom steun van anderen zo belangrijk voor je is. Plaats foto’s die jouw tekst ondersteunen of actiefoto’s die jouw inzet tonen.

Vraag mensen persoonlijk om jouw actie te steunen. Begin bij je naasten: vraag hen om een eerste donatie. De drempel om te geven gaat omlaag als er al een paar donaties zijn gedaan. De bedragen die als eerste gestort worden, zijn leidend. Goed voorbeeld doet volgen: komen er in het begin hogere bedragen binnen, doneren de mensen die er na komen, vaak een vergelijkbaar bedrag.  

Deel je actiepagina met behulp van de URL (link) of de QR-code (achter het rode icoontje). Online via WhatsApp, e-mail en social media. Offline door kaartjes uit te delen en posters op te hangen. Vraag mensen die je benadert, om jouw actiepagina verder te verspreiden via hun kanalen.

Vertel aan iedereen die je tegenkomt over je actie. Zorg dat je de link van je pagina en de QR-code altijd bij de hand hebt, bijvoorbeeld op je mobiele telefoon.

Blijf communiceren over jouw actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling... Op jouw actiepagina kun je een blog bijhouden. Deel daar je belevenissen, trainingen of andere voorbereidingen met foto’s en filmpjes. Verspreid je updates ook via sociale media en WhatsApp.

Kijk ook verder dan jouw eigen achterban. Benader (lokale) bedrijven om jou te sponsoren. In ruil kun je hun logo op jouw pagina zetten of ze in een nieuwsbericht vermelden. 

Ben je bereid het groots aan te pakken om aandacht te genereren voor jouw actie? Lokale media staan vaak te springen om een leuk verhaal over een sympathieke actie. Stuur gerust een e-mail aan het huis-aan-huisblad en de lokale krant of radiozender. Daarmee bereik je een groot publiek. 

Elke sponsor krijgt via Alzheimer Nederland een bedankmail. Maar bedank je sponsors ook persoonlijk. Wil je iets bijzonders doen voor de steun die je ontvangt? Knutsel dan zelf iets waarmee je mensen bedankt!

 

Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken wij wij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wij hebben één doel voor ogen: vooruitgang! Op álle terreinen. Samen maken we het verschil. En dat is heel hard nodig want het aantal mensen met dementie verdubbelt de komende 20 jaar naar een half miljoen.

Dit doen we aan de hand van onze vijf speerpunten.

  • Onderzoek: door meer onderzoek een toekomst zónder en een beter leven mét dementie dichterbij brengen.
  • Ondersteuning: landelijk en regionaal hulp en advies bieden via onder andere Dementie.nl, de DementieLijn, regionale afdelingen, Alzheimer Cafés en Theehuizen.
  • Belangenbehartiging: mensen met dementie en hun naasten helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren door passende zorg en de juiste ondersteuning.
  • Dementievriendelijke samenleving: samen ervoor zorgen dat mensen met dementie langer kunnen meedoen.
  • Voorlichting en informatie: door voorlichting en informatie de kennis over dementie en het begrip voor mensen met dementie vergroten.
Bekijk alle
€ 100 26-05-2024 | 19:50 Aan: vergeet-me-niet Onlangs is voor mijn echtgenote de diagnose dementie vastgesteld. Vreselijk.
€ 10 26-05-2024 | 18:45 Aan: vergeet-me-niet Hele vervelende ziekte die je niet kan negeren, en het is te hopen dat het jou niet overkomt, lijkt me verschrikkelijk te beseffen dat je er straks stukje bij beetje niet meer (bij) bent. Succes Frank..💪🏻💪🏻
€ 10 26-05-2024 | 18:44 Aan: Samen stappen tegen Alzheimer
€ 10 26-05-2024 | 17:54 Aan: vergeet-me-niet
€ 10 26-05-2024 | 17:15 Aan: vergeet-me-niet