Ik wandel voor het Shaare Zedek Ziekenhuis!

Wilma Kooiman
van totaal € 1.000 (130%)

Lopen voor een goed doel geeft het lopen iets extra's, het motiveert je om elke ochtend heel vroeg uit je bed te komen en om 5 uur op de startlocatie in Nijmegen te verschijnen. En als de moed je soms in de schoenen dreigt te zinken onderweg (die 4 x 40 km is nog steeds een grote uitdaging voor mij), dan helpt het ook om vol te houden, door te gaan. Natuurlijk loop je niet in je eentje en wat denk je van al die mensen langs de route die alle wandelaars aanmoedigen en voorzien van hapjes, drankjes, soms zelfs van paracetamolletjes tegen pijnlijke voeten, een oppeppend praatje of een high-five? Altijd weer een feest!

Na de coronaperiode waarin de Vierdaagse geen doorgang vond, startte ik in 2022 weer, maar na twee keer corona te hebben gehad, was mijn conditie niet meer wat die was. Op de eerste wandeldag gaf ik alles wat ik had en toen moest ik het helaas opgeven. Ik doe nu nogmaals een poging het vijfde Vierdaagsekruisje te behalen en loop opnieuw voor een goed doel, deze keer voor het ziekenhuis waar ik regelmatig langsreed in het jaar dat ik in Jeruzalem woonde en waar een bekende van me jarenlang heeft gewerkt. 

Het Shaare Zedek Ziekenhuis bestaat al sinds 1902. Men is klein begonnen aan de Jaffastraat. Het centrum van de stad is men echter al lang geleden ontgroeid. Als je vanaf het centrum van de stad richting de Herzl-berg en het Holocaustmuseum Yad Vashem rijdt, kom je er vanzelf langs, een flink complex. Het is een pro-life ziekenhuis met een eigen medisch-ethisch beleid, dat niet gesubsideerd wordt door de overheid en het dus vooral moet hebben van fondswerving wereldwijd.

Dit ziekenhuis in Jeruzalem is een plaats van vrede en verzoening in het onrustige Midden-Oosten. Iedereen die hulp nodig heeft, wordt er geholpen: Joden, Christenen, Moslims, vriend en vijand.

Help je mee om het werk van leidinggevenden, artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in dit bijzondere ziekenhuis te steunen? Doneer! Vele kleine bijdragen kunnen in korte tijd samen één grote worden. Bedankt!

Zie voor meer info: www.shaarezedek.nl.

'Ik hef mijn ogen op naar de bergen, vanwaar mijn hulp komen zal. Mijn hulp is van den HEERE, Die hemel en aarde gemaakt heeft.'

Psalm 121 : 1 en 2

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 20 25-05-2024 | 21:59
€ 20 23-05-2024 | 18:38 Succes met de voorbereiding en veel wandelplezier!
€ 25 21-05-2024 | 14:46
€ 25 19-05-2024 | 21:01
€ 25 17-05-2024 | 16:40 Mooi doel, Wilma! Alvast veel succes!
Bekijk alle

Moederdag

12-05-2024 | 13:57 De vierde moederdag zonder moeder. Zij was altijd de eerste die ik belde als ik de Vierdaagse weer met succes gelopen had. Vroeger liepen we de Avondvierdaagse met de hele school en mijn moeder liep vaak mee als begeleider, zij en ik (van mijn 6e t/m mijn 8e jaar) de 5 km en mijn broer de 10 km. Bij thuiskomst wachtte mijn vader ons op met een voetbadje met bruistablet en op vrijdag haalden hij en mijn zusje ons binnen met bloemen. Mijn moeder leefde altijd erg mee als ik de Nijmeegse liep en belde wel een paar keer per dag met vragen en advies als: 'Drink je wel genoeg?' en 'Goed insmeren hoor!' en 'Hoe is het nu met je voeten? Kun je echt nog wel verder lopen met al die blaren? Zo niet, dan stop je maar hoor.’ Aan het eind van elke dag, was ze blij voor me dat die er weer op zat en keek ze reikhalzend uit naar de vrijdag. Na thuiskomst ging ik dan altijd meteen naar haar toe om de foto's te laten zien. Ze zei eens met tranen in haar stem: 'Als je vader dat nog eens mee had mogen maken. Wat zou hij trots op je zijn'. Hier een foto uit 2017. Ik had dat jaar gelopen voor Stichting Jemima. Als je overigens een lekker kleurtje wilt krijgen, dan hoef je niet per se naar Griekenland of Turkije af te reizen, zoals je kunt zien, gewoon vier dagen lang van 's morgens vroeg tot het einde van de middag met de zon op je bolletje lopen in ons kikkerlandje werkt ook prima ... 😉 Ik wens alle moeders met hun gezin een hele fijne en liefdevolle moederdag!
Lees meer