Ik wandel voor Stichting Long Covid!

Maartje Stokvis
van totaal € 1.000 (90%)

Van strijden naar stappen: met long covid de Nijmeegse Vierdaagse voor Stichting Long Covid!

Een jaar geleden kreeg ik te kampen met long covid. Als je naar me kijkt zie je niet dat er iets aan de hand is. Maar toch ben ik ziek. Zonder zicht op herstel. Soms krijg ik advies, zoals "Eet je dan wel genoeg?", "Ga je wel optijd naar bed?" of "Slaap je dan niet juist te veel?". Goedbedoelde adviezen, maar helaas helpen deze tips mij niet.

Als ik goed in mijn vel zit ben ik een druk, enthousiast persoon die met volle overgave zich in complexe vraagstukken kan vastbijten. Ik leef op chaos en kan goed omgaan met druk en weerstand. Maar laat dat nou juist de dingen zijn waar ik, door long covid, al mijn energie aan verlies. De hersenmist voelt als het zijn van een "zombie", niks komt binnen. Ik kom niet goed uit m'n woorden en overzie de chaos niet meer. Soms denk ik dat het beter gaat, maar door het minste of geringste zet ik weer een stap achteruit. Er is geen test, geen medicijn, geen behandeling en geen prognose. Hoe leer je omgaan met het niet meer "jezelf" kunnen zijn? Bij de pakken neerzitten is geen optie. Er moet toch wel een oplossing zijn?

Onlangs heeft de Tweede Kamer een amendement ruim aangenomen om long covid klinieken op te richten en hier miljoenen voor vrij te maken. Tegelijkertijd is er veel meer onderzoek nodig dan dat nu gefinancierd wordt, en ik wil doen wat ik kan om hier een financiële bijdrage aan te leveren. Daarom daag ik mezelf uit om dit jaar de Nijmeegse vierdaagse te lopen om geld op te halen voor Stichting Long Covid. Voor mijzelf, en de rest van de 450.000 long covidpatiënten in Nederland. Ik daag jou uit om hier aan bij te dragen, door een eenmalig bedrag te doneren, door mijn verhaal te delen met de mensen om je heen, of doe een ander voorstel.

Ik ga de Nijmeegse Vierdaagse lopen, wat ga jij doen? 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 50 08-06-2024 | 18:52 Hoi Maartje, Ik kwam je tegen bij het Pieterpad vanmiddag bij het toetjesbankje waar je vertelde over je sponsorloop voor onderzoek naar long-covid. Ik wens je veel succes en hopelijk ook veel plezier met trainen en de Vierdaagse zelf, en dat het onderzoek iedereen maar veel mag opleveren. Hartelijke groet, Lisette
€ 25 03-06-2024 | 18:22
€ 10 03-06-2024 | 11:32 Goed bezig Maartje! Heel veel succes en plezier!
€ 10 29-05-2024 | 17:16 Heel veel succes met de voorbereidingen voor deze uitdaging!
€ 10 19-05-2024 | 22:24
Bekijk alle

Bevrijdingsdag

07-05-2024 | 21:31 5 mei, bevrijdingsdag. Voor mij de eerste dag dat ik 40km in de benen heb. En toch zit ik ook op deze dag met de vraag, wanneer zou ik bevrijd zijn van long covid? Eigenlijk gaat de training redelijk goed. In het weekend lukken de grote afstanden, maar doordeweeks heb ik naast werk geen energie over voor de korte afstanden die wel in mijn trainingschema staan. Aan de ene kant is dat helemaal begrijpelijk, en aan de andere kant maakt dat voor mij de vierdaagse extra spannend. Long covid komt in verschillende vormen en maten, en pakt bij iedereen anders uit. Ik ben blij dat ik überhaupt in staat ben om te wandelen, kijkend naar mijn lotgenoten.  Het meedoen aan de 40km bosbesjeswandeltocht rondom Groesbeek was voor mij dan ook een ijkpunt: als dit zou lukken zou het me geruststellen voor de vierdaagse! Helaas laat het gerustgestelde gevoel door erge vermoeidheid toch nog op zich wachten. Ik moest er gister en vandaag niet aan denken nog een keer zo'n stuk te wandelen en heb voornamelijk uitgeteld op de bank gelegen.  Ik liep de tocht in stijl met een Stichting Long Covid shirt en met goed gezelschap van Esther. Na de tocht hebben we nog besproken of ik ook long covid klachten heb tijdens het wandelen. De conclusie: eigenlijk best beperkt. Maar zodra ik op een terrasje zit en er komt geluid van twee kanten ontstaat er een totale kortsluiting in mijn hoofd: ik weet niet meer waar ik het over had, ben de draad volledig kwijt en kan niet meer nadenken. Error!! Helemaal niet erg voor de mensen om mij heen als dat een keer gebeurt maar voor mij is zo'n moment echt overweldigend en naar, ik moet er echt van bijkomen. En geluid van meerdere kanten komt nogal vaak voor in het leven! Nu een paar dagen na de tocht kan ik ook zeggen dat ik tóch meer vermoeid ben van het wandelen dan ik normaal zou zijn. Gelukkig heb ik weinig spierpijn.  Ik wandel graag in de natuur. Weinig prikkels, gezonde frisse lucht, plaatjes schieten, en een podcast of goed gezelschap en de tijd vliegt voorbij. Nog 10 weken en dan is het zover! Wil jij mij of Stichting Long Covid steunen? Doneer direct of stuur me een bericht!
Lees meer