Voices for Women! in de gezondheidszorg

Joyce Leurink

( Lid van team: "Voices for Women" )

Nog te gaan tot laatste loopdag

van totaal € 500 (73%)

In mijn eigen omgeving (bij vrienden & familie, maar ook bij mezelf) heb ik ervaren dat medische klachten vaak een raadsel waren. Langdurige medische onderzoeken zonder resultaat of verkeerd gestelde diagnoses... Ik ga 16 juli tot en met 19 juli in 4 dagen 160 km lopen tijdens de Nijmeegse 4Daagse voor Voices for Women.

Vrouwen lopen vast in de medische wereld, omdat er onvoldoende kennis is over het vrouwenlichaam. In Nederland werken professionals dag en nacht aan ons welzijn, maar wereldwijd kampen we met een groot probleem: onderzoek naar ziektes is van oudsher gedaan op mannen. Maar het vrouwenlichaam wordt anders ziek dan het mannenlichaam. Het huidige gebrek aan kennis heeft enorme consequenties: klachten worden niet herkend, ziektes worden niet of niet juist gediagnosticeerd en daardoor krijgen vrouwen lang niet altijd de juiste behandeling.

Zoals Voices for Women mooi verwoord: "Eva = geen Adam; er is meer aandacht nodig in de gezondheidszorg voor het vrouwenlichaam!"

Elke donatie helpt. Ik ga lopen. Help je mee? 💪 

Alvast bedankt!! 🙏

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 30-04-2024 | 21:06
€ 5 30-04-2024 | 16:02 Succes Joyce!! Je kan dit! 🤩
€ 5 29-03-2024 | 18:34 Goed bezig Sjoisieeeee! Zet ‘m op.
€ 10 29-03-2024 | 18:05 Lekker bezig meid! Good luck 🍀
€ 15 28-03-2024 | 23:23 Heel veel succes Joyce. Topinitiatief! 🍀
Bekijk alle

Grenzen verleggen en eerste (gezamenlijke) training

27-03-2024 | 18:45 De Wandel Vierdaagse van Nijmegen... Ik heb er nog nooit aan meegdaan en ik kan je zeggen: tot voorkort had ik ook niet gedacht er ooit aan mee te gaan doen en dat ik enthousiast zou worden om even 160 km in 4 dagen te gaan lopen. Door het enthousiasme van Nicole, Yvette en Tali, werd ik ook enthousiast en dacht ik: "ja, waarom ook niet?". Dit is een nieuwe persoonlijke uitdaging en hoe tof zou het zijn als het me ook nog eens lukt om deze uit te lopen? 😀 Dus... Grenzen verleggen en inschijven maar!!  Om de uitdaging nog uitdagender te maken: Nicole kwam met het idee om voor de stichting Voices voor Women te lopen en ik werd meteen enthousiast om hieraan mee te gaan doen! We zijn het erover eens dat dit een stichting is waar wij ook daadwerkelijk alles voor voelen om voor te gaan lopen. We willen dan ook erg graag onze bijdrage hieraan gaan leveren. Maar... Even de vierdaagse van Nijmegen lopen? Dat vergt natuurlijk ook enige voorbereiding... Ik had nog geen wandelschoenen, dus ook deze dienden te worden uitgezocht. Dus hup, naar een speciaalzaak, een wandelanalyse gedaan en de voor mij 'perfecte' schoen uitgezocht. Mooi vind ik ze niet, maar dit keer stel ik de kwaliteit even bovenop de looks. De schoenen moeten natuurlijk ook worden ingelopen.  22 maart heb ik mijn eerste rondje gelopen. Even een 'kleine' 6,85 km gelopen in alle rust: 1 uur en 11 minuten over gedaan. Helemaal prima en niks mis mee 😜  Spontaan kwam Nicole een paar dagen daarna bij mij en hebben we onze eerste gezamenlijke training gehad! Met weer en wind (want ja wat zijn we natgeregend) hebben we 9 km gelopen in 1 uur en 28 minuten. Dit tempo is goed om de 4Daagse uit te kunnen lopen. Oh, wat geeft dit een goede hoop voor de overige 151 km die ik in die dagen ook nog moet kunnen lopen. Binnenkort ga ik vaker trainen en zal ik ook eens wat zuidelijker afreizen om in de wat meer heuvelachtige omgeving te trainen! To be continued...
Lees meer