Ik wandel voor stichting selectief mutisme

Gijsje Van de Logt

Nog te gaan

van totaal € 700 (77%)

Ik ben Gijsje en loop voor de eerste keer de vierdaagse mee samen met mijn moeder.

Wij willen hiermee geld ophalen voor stichting selectief mutisme. 

Ikzelf heb selectief mutisme. Wij vinden het belangrijk dat hier meer bekendheid over komt. 

Selectief mutisme is het (bijna) niet praten in sociale situaties, waarbij dit wel van het kind verwacht wordt, bijvoorbeeld op school. Het kind praat wel in de thuissituatie, maar niet of heel weinig in andere situaties. Het niet-praten komt voort uit angst. Bij angst kun je op drie manieren reageren; vechten, vluchten of bevriezen. Vooral deze laatste reactie gebeurt bij selectief mutisme. Hun mond zit dan letterlijk uit angst “op slot”. Selectief mutisme is dan ook een angststoornis.

Heel veel mensen weten niet wat selectief mutisme is. Hierdoor lopen kinderen met selectief mutisme tegen een heleboel hindernissen aan. Doordat praten één van de bouwstenen is van een sociaal leven moeten kinderen en jongeren met selectief mutisme veel missen. Het op jonge leeftijd herkennen van de problematiek en te starten met de juiste behandeling biedt een kind met selectief mutisme de beste resultaten. Leerkrachten zijn de aangewezen personen om deze problematiek op school te signaleren, Daar is echter kennis voor nodig.
Door te doneren maakt u het mogelijk dat selectief mutisme steeds meer bekendheid krijgt. Bovendien kunnen er mede door uw bijdrage activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen, jongeren en hun ouders.

selectiefmutisme.nl 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 18-06-2024 | 12:28 Super Gijsje dat je je samen met je moeder inzet voor selectief mutisme!! Trots oo jou! (jullie)! 💪😃😘
€ 10 01-06-2024 | 15:51 Omdat ik het super knap vind van gijsje en elke dat ze dit samen gaan doen. Groetjes pien
€ 20 24-05-2024 | 19:32 Mooie actie! Heel veel succes!
€ 20 20-05-2024 | 21:39 Heel knap van jou dat je samen met je moeder de vierdaagse loopt. Ik zal heel veel aan jullie denken.
€ 10 20-05-2024 | 20:19 Wens jullie heel veel succes! Ien van Hulst