D

Ik wandel voor Kinder onderzoekfonds Limburg - neonatologie onderzoek

Daan Ophelders
van totaal € 250 (0%)

Jaarlijks worden meer dan 11.000 baby's te vroeg geboren in ons land. Dat zijn 33 kinderen per dag. Deze kinderen liggen soms maanden in het ziekenhuis. Elke dag overlijden 2 van deze kleine vechters, waardoor vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen is. Maar zelfs als een kind het overleeft, kunnen er levenslange gevolgen zijn.

Als wetenschappelijk onderzoeker zie ik deze realiteit vaak. Maar juist deze situaties geven mij de motivatie om elke dag vol energie te werken aan mijn missie: alle kinderen een goede start in het leven geven.

Dit doe ik door laboratoriumonderzoek. In het laboratorium Kindergeneeskunde van het Mosakids Kinderziekenhuis in Maastricht onderzoeken we waarom en hoe deze schade aan organen ontstaat bij vroeggeboren kinderen. Door deze schadeprocessen in kaart te brengen, kunnen we betere diagnoses stellen en de risico’s in het latere leven beter inschatten. Uiteindelijk zullen we ook nieuwe behandelmethoden vinden. Ons onderzoeksteam kijkt daarbij onder andere naar stamceltherapie.

Om deze onderzoeken voort te zetten en onze missie te volbrengen, hebben we meer financiering nodig. Daarom kunnen we uw hulp goed gebruiken!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer