Asbestkanker, prostaatkanker, kanker. Help.

Arjan Enneman

Nog te gaan

van totaal € 1.000 (202%)

Ik loop er niet voor weg: ik loop voor onderzoek naar kanker.

Asbest lijkt relatief onschuldig, niet meer echt een gevaar van deze tijd. Vergis je niet: het is nog steeds een sluipmoordenaar. Net als prostaatkanker. Beide blijven lang onzichtbaar, tot ze plots verschijnen. Omdat ik in de afgelopen jaren van dichtbij met deze kankersoorten geconfronteerd ben, heb ik gezien hoe belangrijk het is dat er meer onderzoek naar gedaan wordt. Het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) ziekenhuis is in Nederland hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Help mij mee, om zo veel mogelijk geld op te halen voor het AvL ziekenhuis. Al het onderzoek dat zij doen heeft levens verlengd en gered.

Ineens dichtbij

Na langdurige rugpijn, werden bij mijn vader in 2018 uitzaaiingen gevonden. Prostaatkanker bleek de oorzaak. Dat was een behoorlijke dreun, eerst en vooral voor mijn vader. Ineens kwam het onderwerp “kanker” heel dichtbij. Prostaatkanker is tegenwoordig vaak goed te behandelen, dankzij al het onderzoek dat er al gedaan is. Ik prijs mij dan ook gelukkig dat mijn vader nog steeds onder ons is.

Na deze 1e dreun in 2018, kwam de volgende grote dreun begin 2023: bij mijn partner werden sporen van asbestkanker geconstateerd. Een grote, onzekere, periode brak voor ons aan. Verder onderzoek naar deze kwaadaardige kankervorm werd voortgezet in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, in Amsterdam.

Nieuwe invulling geven

Gelukkig werd de asbestkanker in een heel vroeg stadium ontdekt. Door de kennis van en begeleiding door het AvL ziekenhuis, waren wij instaat om (ondanks de onzekerheid) onze dagen weer nieuwe invulling te geven. Voor mijn partner en onze dochter is dit op de manege, bij het paard. Bij mij is dat naast een fantastische baan, mijn hobby: muziek. En ik ben meer gaan wandelen.

Ik doe mee omdat…

In 2023 hadden wij de eer met de Vrijwillige Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht om de intocht van de Nijmeegse 4daagse muzikaal te omlijsten. Dit gaf zo’n enorme boost! Al die positieve mensen die een enorme prestatie hadden geleverd, met voor velen ook nog een onderliggende reden waarom ze deelnamen en voor vele goede doelen.

Daarna maakte ik mijn wandelingen steeds langer, tot ik mijn vriendin vertelde dat ik aan de Nijmeegse 4daagse mee wil doen. En dan niet alleen voor mijn eigen prestatie, maar vooral ook om in actie te komen voor een goed doel. Dat kon natuurlijk niet anders zijn dan de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 50 20-06-2024 | 19:01
€ 10 20-06-2024 | 13:18
€ 10 20-06-2024 | 12:11
€ 10 18-06-2024 | 19:48 Succes Arjan!
€ 10 18-06-2024 | 09:44
Bekijk alle

ik loop voor Antoni van Leeuwenhoek

20-06-2024 | 16:24 Het Antoni van Leeuwenhoek (AvL) ziekenhuis te Amsterdam is in Nederland hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Zij zijn zo belangrijk voor ons geweest!Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om voor iedereen met kanker een behandeling op maat te ontwikkelen en om er voor te zorgen dat kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Door op onderstaande link te klikken komt u op de site van AvL waar Asbestkanker beknopt wordt omschreven. https://www.avl.nl/alles-over-kanker/kankersoorten/asbestkanker/ Door op onderstaande link te klikken komt u op de site van AvL foundation over al hun activiteiten. https://avlfoundation.nl/over-ons/
Lees meer