Ik wandel voor BREAD OF LIFE van Gaspar en Dorien Asampana

Anton Venhoeven
van totaal € 1.500 (1%)

Mijn dochter Dorien en haar man Gaspar zijn samen met hun twee jonge kinderen in 2022 verhuisd naar Bolgatanga, in Noord Ghana.
Ondanks dat ik ze erg mis ben ik tegelijkertijd ook bijzonder trots op het mooie werk dat zij daar doen; boeren gezinnen en jongeren in het noorden van dit Afrikaanse land helpen met voedselzekerheid en onderwijs.

De stap zie zij hebben genomen is niet zomaar een stap maar een weloverwogen besluit dit werk te gaan doen. Daarom heb ik de keuze gemaakt om duizenden stappen te gaan zetten tijdens deze Vierdaagse. Ik wil deze Nijmeegse 4-daagse aangrijpen om sponsors en donateurs te vinden die ik kan enthousiasmeren voor deze missie en om financieel deelgenoot te worden van dit fantastische werk waarvoor Dorien en Gaspar zich dagelijks inzetten. 

Jouw donatie is meer dan welkom! Een eenmalige gift of donateur worden, een klein of groot bedrag: elke bijdrage is meer dan welkom!

Wil je mij en daarmee het werk van Dorien en Gaspar steunen, doneer dan via onderstaande link.

In Noord Ghana leeft 79% van de bevolking op het platteland. In de maanden voor de volgende oogst kunnen veel mensen zich maar één maaltijd per dag veroorloven. Stijgende voedselprijzen en klimaatverandering zijn ook hier aan de orde van de dag. Ze maken honger en ondervoeding alleen maar erger. Hierdoor is het voor veel boeren families nu nog lastiger om te voorzien in levensonderhoud en een opleiding voor hun kinderen te bekostigen.

Gaspar en Dorien zijn in de buurt van Bolgatanga een landbouwproject gestart, om door middel van simpele, duurzame  landbouwtechnieken boeren te helpen om betere oogsten te behalen. In landen waar men dit al doet zien de meeste deelnemende boeren hun oogsten het eerste jaar verdubbelen en behalen sommige anderen zelfs acht keer zoveel.

Daarnaast willen Gaspar en Dorien een beurzenprogramma opzetten, om jonge mensen te helpen een opleiding te kunnen doen. Deelname aan dit programma betekent niet alleen dat het schoolgeld van deze studenten betaald wordt, maar ook dat zij begeleid worden in hun persoonlijke en geestelijke ontwikkeling en in hun loopbaan. Dit gebeurt in de vorm van mentorschap en zomerkampen waarbij ook Nederlandse vrijwilligers van harte welkom zijn.

Wil je nog meer weten over Dorien en Gaspar, kijk dan op; https://camazending.nl/zendelingen/gaspar-en-dorien-asampana/

Bij voorbaat heel hartelijk dank!

Anton Venhoeven

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 25 17-03-2024 | 16:17