Ik wandel MS de wereld uit

Anouk Wolfkamp

Nog te gaan

van totaal € 1.750 (97%)

Met mijn actie draag ik bij aan een wereld zonder MS. Help je mee en steun je mij?

Ik weet t nog goed. Het was begin 2021 en van de een op andere dag had mijn vrouw (Miranda) een verdoofd gevoel vanaf het middenrif naar beneden. Waar we eerst nog dachten dat t vanzelf wel zou overgaan, bleek dit na 3 dagen nog niet weg. Het weekend stond voor de deur dus toch maar even langs de HAP. Na wat neurologische testen bleek er op dit moment niets ernstigs aan de hand. Wel kregen we het advies om bij aanhoudende klachten na het weekend langs onze eigen huisarts te gaan. Zo gezegd zo gedaan. Wat volgde was een achtbaan. Van een spoed MRI tot aan een lumbaalpunctie, verschillende emoties maakte t bij ons los.
Toen werd het 11 februari 2021. Wat een feestelijke dag moest worden, onze oudste dochter werd die dag 1, veranderde 's morgens voor ons in een kleine nachtmerrie. Op internet hadden we namelijk gezien dat de klachten die Miranda had, op MS konden wijzen. Toch valt de diagnose rauw op je dak als je dat te horen krijgt. In een klap veranderd je toekomstbeeld. Niet alleen voor Miranda maar ook voor mij en ons als gezin. Gelukkig bleek ze aan de ondergrens van de diagnose te zitten maar ja de diagnose stond wel.
Vanwege de wens voor een tweede kindje, besloten we in overleg met de neuroloog nog niet met medicijnen te beginnen. Wel werd ze goed in de gaten gehouden middels verschillende MRIs. In mei 2023 kwam onze droom uit en verwelkomden we onze 2e dochter.
Na een second opinion in Amsterdam eind 2023 werden er toch meer afwijkingen gezien in het ruggenmerg. Ook merkte Miranda dat haar loopafstand afnam en het was niet meer verantwoord om door te gaan zonder medicijnen. Dit gaat gelukkig heel goed en Miranda is samen met de fysio 2x in de week bezig met het lopen, zodat ze afstand die ze nu kan blijft behouden.
MS is letterlijk en figuurlijk een slopende ziekte. Soms onzichtbaar, maar wel degelijk aanwezig.
Help jij mij mee om verder onderzoek te doen naar MS en indirect Miranda te steunen?

Super bedankt!

Anouk

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 8 28-04-2024 | 21:27
€ 25 25-04-2024 | 07:50
€ 10 22-04-2024 | 10:08
€ 22 22-04-2024 | 08:34
€ 15 21-04-2024 | 15:43 Mooi Anouk, heel veel succes!!
Bekijk alle

Een warme dag.

01-05-2024 | 21:06 Op Koningsdag na een paar Le Choufs besloot Arthur om vandaag met mij mee te wandelen. Er was een warme dag voorspelt dus in tegenstelling tot de andere trainingsdagen, zijn we vandaag om 8 uur gestart.  Vandaag stond de omgeving Ommen op de planning en Arthur wist wel een mooie route. Kronkelend langs de Regge, waar het ijsvogeltje onderweg toch wel een hoogtepunt voor Arthur was. Waar die man al wel niet blij van wordt he:) de route viel alleen 10 km langer uit dan verwacht. Zo kwam het dus dat we met nog 6,5 km te gaan tot Ommen  al aan de 21 km zaten en we dus eigenlijk de terugweg al moesten in zetten. De keuze gemaakt om dan maar in Lemele een hapje te gaan eten. Helaas voor ons bleek de enige zaak die er was net vandaag gesloten te zijn. Toch maar even op t terras de beentjes rust gegeven. Echter dachten er een paar langskomende fietsers dat dit plekje voor hun ook geschikt zou zijn om even wat te gaan eten. En elke keer legde Arthur ze vriendelijk uit dat de tent gesloten was. Toen er ongeveer 10 verbaasde mensen op t terras zaten hebben wij toch maar de benen genomen om 4 km verder in Hancate te gaan lunchen, want onze maagjes begonnen aardig te knorren. Dit was bij t wandelen voor mij voor t eerst dus het zal aan t weer gelegen hebben.  Na een perfecte lunch en wat verkoelende drankjes, want was het heet, begonnen we aan de het laatste stuk van de etappe. Op naar huis. Na nog 6 km in de brandende zon die ook vanuit t wegdek weerkaatste waren we er voor va daag wel klaar mee en sloten we onze dag af bij Schuilenburg in Hellendoorn waar onze taxi voor de laatste 5 km klaar stond. Thuis deze mooie dag nog met een lekker drankje afgesloten, waar bleek dat Arthur ongeveer 20 km met een vriend ter grote van een knikker op de buitenkant van zijn voet bleek te hebben gewandeld. Thuis zou door Martine de blaar vakkundig door geprikt worden.   Bedankt voor vandaag Arthur, het waren 33 mooie km's
Lees meer