50:50 voor Stichting Intermobiel

Fons Osseweijer
van totaal € 555 (10%)

‘Tijd voor een derde deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse!’: dacht ik begin dit jaar toen ik me weer in kon schrijven. Mijn eerste keer in 2022 was een avontuur. Mijn tweede deelname van 2023 was een uitdaging. Dit jaar weet ik alleen nog maar dat ik 50 Kilometers per dag ga rollen omdat ik dit jaar ook 50 jaar ben (geworden).

Dit is het eerste jaar dat ik 40 Kilometers per dag mag rollen en ik heb besloten om nog een keer voor de 50 kilometers te gaan. Het is voor mij een leuke samenrol van omstandigheden. Uiteraard ben ik ook iemand die wel van een prestatie houdt, en deze prestatie van deze afstand wil ik nog wel een keer neerzetten!

Vijf jaren terug was ik nog niet in staat om met de rolstoel op deze manier zulke grote afstanden af te leggen. Inmiddels gaat het beter met me dan de jaren er voor. Mijn omstandigheden zijn fysiek en mentaal veranderd, en dus heb ik al twee keer de Vierdaagse kunnen rollen. De eerste keer was een wens, de tweede keer was de kers op de taart en dit jaar is het een extra bonus.

Ik rol voor 'Stichting Intermobiel'. De stichting brengt mensen met een lichamelijke handicap met elkaar in contact en doet aan belangenbehartiging. Er zijn mensen aan Stichting Intermobiel verbonden die in het dagelijks leven niet (vaak) uit huis kunnen. Via internet komt de wereld bij hem binnen en kunnen ze contact leggen met elkaar en ook kennis uitwisselen. Want vanuit de praktijkervaringen komen de vragen en onderlingen tips.

Ik vind het als ambassadeur belangrijk om Stichting Intermobiel uit te dragen en de wereld van de lichamelijk gehandicapte jongeren zichtbaarder te maken. En met name de wereld die niemand ziet omdat ze achter de voordeur plaatsvinden omdat mensen niet uit huis en/of bed kunnen.

De voortgang van Stichting Intermobiel is niet gratis! Een groot project om een boek af te ronden over seksualiteit met een handicap kost nu eenmaal geld. Het is een project waar veel tijd in is gaan zitten, en wat in de afrondende fase terecht is komen. Dit is een balangrijk project waar ook ik voor rol. Mensen met een lichamelijke handicap zijn wezenlijk niets anders dan mensen met een handicap. Zelf heb ik ook mijn verhaal over mijn leven opgeschreven voor dit boek, dit maakt het voor mij ook persoonlijk!

Onderhoud van de website, belangenbehartiging, het 'Johan Intermobiel Fonds', kortlopende projecten, podcasten, schrijven en het uitbrengen van een digitaal magazine zijn een kleine greep van de activiteiten van Stichting Intermobiel.

Gezien mijn voornemen om de 50 kilometers per dag te rollen wil ik je uitnodigen om te doneren voor Stichting Intermobiel. Hiermee sponsor en motiveer je mij om het doel te behalen. Laat je donatie-bedrag eindigen met het getal '50', dan maak je de 50:50 uitdaging erg leuk!

Wil je meer informatie kijk dan vooral op de website www.intermobiel.com.

Samen komen we er uit!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 5,50 14-04-2024 | 08:27 Fijne verjaardag. En succes
€ 5 13-04-2024 | 08:37
€ 5,55 13-04-2024 | 01:46 Alles met een 5
€ 5 13-04-2024 | 00:22
€ 10 12-04-2024 | 18:44
Bekijk alle

Prachtig Cadeau, Podcast: Fons over rollen

17-04-2024 | 23:00 En inmiddels weer een ben ik al 50 geworden. Na elf dagen Spanje heb ik tot gisteren thuis ook een soort van vakantie-van-sporten-en-bewegen genomen. Dat mag ook wel eens eventjes, de druk was even van de ketel. En in die dagen ben ik ook nog jarig geweest en dat is niet onopgemerkt gebleven. Samen met Veroni, van Stichting Intermobiel, heb ik een podcast opgenomen op 9 april jongstleden. Deze gaat over mij, over het rollen en wat andere bijzondere zaken. Toen ik dacht dat de podcast voorbij was bleek dit niet helemaal het geval te zijn. Ik kreeg een ontzettend mooi cadeau. Een prachtige cartoon op canvas die we ook lekker gebruiken in de PR. Hij is gemaakt door Lodewijk van lokocartoons, de vaste cartoontekenaar van Stichting Intermobiel. De cartoon is geweldig en heeft inmiddels een mooie plaats gekregen aan mijn muur-met-de-fiets hier in huis. De Podcast kun luisteren op Podcast van Intermobiel: Fons over het rollen. Of via Spotify podcast Intermobiel: Fons over het rollen. Groetjes, Fons
Lees meer