Ik wandel voor Stichting Goeie Hoop!

0 sponsoren steunen mij voor € 0,-
Wilma Kooiman

Wilma Kooiman

Hé!
Ben jij geïnspireerd
door Wilma?
Kom ook in actie!

Waarom ik wandel voor een goed doel!

Als managementassistent werk ik in het basisonderwijs. Een hele leuke baan waarbij ik als administratieve duizendpoot, omgeven door collega's en leerlingen, mijn werk mag doen. Kinderen hebben de toekomst.

Lopen is leuk. Lopen voor een goed doel is nog leuker. Voor de vierde keer hoop ik mee te doen en dit jaar wil ik de 4 x 40 km lopen voor Stichting Goeie Hoop in Zuid-Afrika om daarmee een steentje bij te dragen aan het welzijn van kinderen.

Veel kinderen leven in benarde thuissituaties. Zij worden daarom weggehaald uit deze situaties, omdat het niet verantwoord is de kinderen er te laten opgroeien. Soms is de moeder niet in staat voor zichzelf te zorgen, laat staan voor haar kind(eren). Sommige kinderen worden al in de buik door hun moeder afgewezen. Anderen staat een moeilijk leven te wachten, door honger, verwaarlozing, huiselijk geweld, mishandeling of misbruik. Hoe complex de thuissituatie ook is, de scheiding tussen kinderen en biologische ouders is een breekpunt in het leven en ook een traumatische ervaring voor de kinderen.

Het Nederlandse echtpaar Erwin en Ida Born en hun medewerkers, onder wie ook Nederlandse vrijwilligers, vangen deze kinderen op in het Kind- en Jeugdzorgcentrum in Gordonsbaai, Zuid-Afrika, in samenwerking met o.a. jeugdzorg en maatschappelijk werk. Men biedt hen daar voor korte of langere tijd een veilig thuis en de zorg die zij nodig hebben.

Het motto van Goeie Hoop is:
Impossible is not a word that holds any meaning in this house. We have the ability to make things happen. We have a can-do-attitude.

Onmogelijk is een woord zonder betekenis in dit huis. We hebben de mogelijkheid dingen te laten gebeuren. We hebben een we-kunnen-het-doen-houding.

Dit is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Mattheus 19 : 26
For with God all things are possible.
Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn.
Want niks sal onmoontlik met God wees nie.

Info:
www.goeiehoop.nl
Facebook: Goeie Hoop

Deel mijn actie op Facebook


Deze mensen steunen mij. Jij ook?