Team Loki voor de NCFS

Buiten adem voor het goede doel
van totaal € 750 (289%)

Cystic fibrosis (CF) of taaislijmziekte is een erfelijke en chronische ziekte die nog altijd niet te genezen is. Om dit te veranderen, is nog veel onderzoek nodig. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) is hét expertisecentrum op het gebied van taaislijmziekte en zet zich in voor een langer en beter leven voor iedereen met taaislijmziekte.

Ongeveer 1750 mensen in Nederland hebben taaislijmziekte en er worden zo’n 25 – 30 kinderen per jaar geboren met deze aandoening van wie Loki (bijna vier jaar) er één is. Loki gaat drie dagen in de week naar gastouder Suzanne (Suus) van De Zoete Inval. Suus heeft Loki de afgelopen jaren zien opgroeien tot een (in karakter) flinke jongen die van rennen en klauteren houdt en op geen enkel vlak voor de andere kinderen onderdoet. Tot nu toe, want als Suus met de kinderen naar buiten gaat, zegt Loki steeds vaker als de anderen rennen: “Suus, zal ik gezellig bij jou blijven lopen?”.

Daarom lopen wij (Suzanne en Kim) gezellig samen de 4Daagse voor NCFS. En toen Ramon, de oom van Loki, dat hoorde, heeft hij zich gezellig bij ons aangesloten. Zo willen wij bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek, voorlichting over CF en ondersteuning van mensen met CF, zodat Loki en zijn lotgenoten op een dag hopelijk ook de Walk of the World kunnen lopen!

Over CF:

Als je CF hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen, alvleesklier en voortplantingsorganen minder goed en kan de functie van deze organen achteruitgaan.

Het is voor mensen met CF, meer nog dan voor anderen, heel belangrijk om voldoende te bewegen. Een goede lichamelijke conditie verhoogt de weerstand en houdt de spieren en organen sterk. Het taaie slijm kan dan veel beter worden opgehoest en het lichaam kan zich beter weren tegen (luchtweg)infecties en ontstekingen.

Bekijk alle
€ 25 18-07-2024 | 14:00
€ 25 16-07-2024 | 14:58 Heel mooi initiatief!
€ 5 15-07-2024 | 11:24
€ 25 14-07-2024 | 10:53
€ 20 12-07-2024 | 11:23 Have Fun Together. You two can totally do this!!