Sabina en Riley

Help ons andere ook een kans te geven zoals ik die heb gekregen!
van totaal € 500 (16%)

In maart 2022 kreeg mijn moeder/oma de diagnose uitgezaaide longkanker stadium 4. Ze was zo moedig om nog behandelingen aan te gaan. De vier chemokuren deden goed werk en wisten de kanker terug te dringen. In de tussentijd kreeg ik zelf (Sabina) in november 2022 de diagnose borstkanker en een zwaar behandeltraject volgde.

Mijn moeder/oma zou na haar chemokuren nog imuuntherapie krijgen maar helaas had dit een zware wissel op haar nieren. Bestralingen waren de enige vorm van procesverlenging nog voor haar. Tot zij uitbehandeld was in januari 2023.

Mijn eigen traject met chemokuren duurde tot april 2023 en in mei ben ik tot slot geopereerd. Toen kon het herstellen beginnen. Maar het is een hard gelach samen met je moeder dezelfde ziekte (maar andere vorm) tegelijkertijd te hebben maar onze vooruitzichten lagen zo ver uit elkaar. Van goede kans tot in haar geval geen kans.

Ik (Riley) heb vorig jaar voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse gelopen maar tijdens de intocht op de laatste dag werd mijn oma naar het ziekenhuis gereden. In de avond ben ik bij haar geweest om mijn medaille te laten zien en ze was trots! Dat waren haar laatste heldere momenten, ze overleed op maandag 24 juli.

Dit jaar lopen wij samen! Ter nagedachtenis aan haar. En lopen we voor het goede doel want het is zo belangrijk dat er onderzoek gedaan blijft worden naar snellere opsporing en betere behandelingen! Want deze vorm van kanker wordt meestal pas laat ontdekt en dan is er nagenoeg geen kans zoals ik die wel heb gekregen. 

Wil je ons steunen met een donatie? Dankzij jouw bijdrage maak je voorlichting, belangenbehartiging, onderzoek naar longkanker en lotgenotencontact mogelijk. Iedere bijdrage - klein of groot - is heel welkom. Dankjewel!

Veel liefs Sabina en Riley 

UPDATE:

Wij hebben al een digitale collectebus geopend begin dit jaar en al een mooi bedrag aan donaties opgehaald. Waarvoor grote dank! Hopelijk kunnen nog meer donaties binnen halen. Hierbij een link naar deze collectebus:


https://longkankernederland.digicollect.nl/sabina-en-riley-jansen-en-budding

Bekijk alle
€ 10 19-07-2024 | 18:14 In plaats van gladiolen, geweldige prestatie!!
€ 10 19-07-2024 | 17:04
€ 50 19-07-2024 | 06:49 Succes toppers 😘
€ 10 18-07-2024 | 09:33 Ik ben zelf op dit moment onder behandeling in het Radboud voor longkanker stadium 3a en ben nu bezig met chemo/immum, er is nog kans op genezing en operatie. Vind het top dar jullie geld ophalen. Hopenlijk kan ik volgend jaar zelf meelopen om geld op te halen.
Bekijk alle

Dag 4 Via Gladiola!

19-07-2024 | 18:56 Zoals alle dagen begon de dag om 04.00 uur. Verbazingwekkend na dat klimmen en dalen van gisteren geen last van de spieren. Dat gaf dus hoop. En omdat de sportschoenen prima liepen was dat dan ook de loop uitrusting van vandaag. De route was natuurlijk ingekort met 10 km. Voor het eerst in de geschiedenis van de Nijmeegse Vierdaagse is er een 20 km route. Nou die maken wij dan maar mooi mee.  De route was eigenlijk een rondje Nijmegen-Malden-Nijmegen. De eerste 10 km liepen we op een fietspad door het bos. Daar troffen we ook de eerste bekende gezichten die aan het supporten waren. De bosroute was prima te doen qua temperatuur en voordat we het wisten hadden we die 10 km erop zitten. Even pauze! Dat gaf ons een vergezicht op een boerenweiland. Heerlijk even kunnen bijtanken in energie. Vanaf dat punt kwamen we de bewoonde wereld in. We liepen langs dorpjes waar wandelaars in de gehele geschiedenis van de Nijmeegse Vierdaagse nog nooit langs zijn gelopen. Zo enthousiast en gastvrij werden we door deze inwoners ontvangen langs de route. Water en toiletten waren zo welkom na die bosroute. Maar ook zeker onwijs veel respect voor de organisatie. Ze hebben binnen 24 uur zo onwijs veel werk verricht echt chapeau! En toen kwamen we op het oneindig lange stuk en vooral hete stuk vanwege het asfalt via Heumen en Malden richting Via Gladiola. De eindsprint was ingezet. Verblijd en dankbaar met het zien van bekende gezichten verspreid op de gehele 20 km kwamen we om 12.36 uur over de finish. We hebben voordat de extreme hitte op kwam zetten weten binnen te komen.  Het zit erop! De dagen zijn voorbij gevlogen...we hebben gelachen en gehuild. Ons verbeten tegen de pijntjes maar we hebben het gered. De tussenstand van onze digitale collectebus en de donaties via onze team pagina van de Vierdaagse sponsorloop is € 1.093,00. Wij willen al onze donateurs enorm bedanken voor hun bijdrage hierin. Wat een mooi bedrag, dit hadden we van te voren niet kunnen bedenken. Vandaag was (o)ma letterlijk bij ons. Ze hing om mijn nek en wandelde zo met ons mee. Wat zal ze weer enorm trots zijn geweest op Riley, net als precies 1 jaar geleden, toen hij zijn medaille op de spoedeisende hulp heeft laten zien aan haar. Haar laatste heldere momenten. Trots zou ze ook zijn op mijn vader en mij voor onze eerste keer dit jaar. Maar ze zou ook gezegd hebben dat we hartstikke gek zijn dat we dit gedaan hebben. Maar wat ik ben ik dankbaar dat ik dit heb mogen en kunnen doen samen met Riley en mijn vader. En wat ben ik ook trots op hun. Maar ook trots op mezelf. Ik kom van ver maar het is gelukt! P.s. over de nieuwe opgelopen blaren ga ik het vandaag niet hebben 😉  weltrusten!
Lees meer