Wandelende luitjes

4 dagen lopen en daarmee een stukje ‘gezondheid voor morgen’ kopen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 800 (166%)

Wie zijn wij en waarom lopen wij (voor het goede doel)? 
Gerrit, Gerwin, Mieke en Ellen hopen dit jaar de Vierdaagse uit te lopen. Voor Gerrit is het de 24e keer, Gerwin loopt zijn 15e keer en Mieke heeft het al twee keer eerder volbracht. Ellen stond tot op heden alleen nog aan de kant en maakt haar debuut. 
De samenstelling van lopers was ieder jaar verschillend. De familie Schäperclaus speelde daarin ook altijd een vaste en belangrijke rol: zowel Herman als zijn zoons Guus en  Frank hebben meerdere keren deze tocht volbracht. Dit jaar is het echter anders dan het had moeten zijn: Herman kreeg in november 2021 de diagnose slokdarmkanker en overleed veel te snel daarna aan deze nare ziekte. In gedachten zullen we ook in deze Vierdaagseweek veel aan hem denken en willen via deze weg proberen om dit op een mooie manier samen te brengen. We zamelen geld in voor de Maag- lever- darmstichting, omdat zij onder andere onderzoek doen naar het vroegtijdig opsporen van slokdarmkanker. Ook voor Ellen is de cirkel hier in rond: haar vader Dick overleed 5 jaar geleden aan dezelfde ziekte. De overlevingskansen zijn over het algemeen slecht, omdat het te laat ontdekt wordt. Als dit eenvoudig vroegtijdig kan worden opgespoord, kan dat veel levens (van onder andere andere lieve vaders) redden. 

Voor Herman en Dick maakt dit geen verschil meer, maar met het gesponsord lopen van onze kilometers in onder andere hun naam dragen wij- en daarmee indirect ook zij- graag ons steentje bij. Want soms is er maar een klein beetje nodig om verschil te kunnen maken! En dát zorgt dan weer voor extra motivatie als wij het onderweg wat lastig krijgen:)

Frank en Guus over de Vierdaagse en Herman: 
Hoewel Guus en Frank dit jaar niet meelopen, is ook hun motivatie en blik op hoe zij de Vierdaagse beleven en hebben beleefd met hun vader een mooi verhaal om te delen:
Zij zeggen: " Vaak krijgen wij de vraag: ' wat is dat nou, het vierdaagse virus?'  Ons antwoord is dan: maak het één keer mee en je bent er mee besmet. Zo werkte het voor ons allemaal, ook voor onze vader. Toen we 17 waren, hebben wij samen voor het eerst de 4daagse gelopen met Gerwin en Gerrit samen. En hoewel we onderweg ook echt wel wat (blaren en andere pijnen) hebben vervloekt, staat de week vooral voor gezelligheid, saamhorigheid, schouder aan schouder met doorzettingsvermogen het gezamenlijke doel behalen. 
In de loop van de jaren zijn er meerdere mensen bijgekomen die ook besmet raakten met dit virus, waaronder onze vader. Hij liep de vierdaagse voor de eerste keer op zijn 49e, omdat hij ooit (onder het genot van een biertje) had gezegd dat hem dat zou lukken voor zijn 50e verjaardag. Hij heeft dit gedaan, het was super knap hoe hij die 4 dagen van 50 km heeft volbracht. Hij bleek die week enorm leuk te vinden en plande zich daarna ieder jaar in december al vrij voor deze week. In totaal heeft hij de Vierdaagse 11 keer gelopen, wat een prestatie. Ook na corona had hij weer willen lopen, maar kreeg eind november helaas de diagnose slokdarmkanker. Deze strijd ging hij ook volledig aan, maar helaas kon hij hier niet de Via Gladiola halen. Wij missen hem ontzettend, maar vinden dit een mooie manier om hem te herdenken en ook geld in te zamelen tegen deze verschikkelijke ziekte. Op vrijdag staan wij aan de kant, halen wij alle Vierdaagselopers in en zullen met zijn allen proosten op jou, pap!"

 

 

Bekijk alle
€ 25 22-07-2022 | 21:40
€ 25 22-07-2022 | 12:05
€ 25 22-07-2022 | 06:32
€ 100 21-07-2022 | 18:44 Wij hebben de mogelijkheid om goede doelen te steunen dit is er een van
€ 25 20-07-2022 | 23:27 ❤️