Natte 35 km.

11-06-2022 | 23:20

Na een zonnige  tweedaagse in Breda en een korte uitlooptraining van 10km was het deze week een erg natte 35 km. Onze route liep via Hoogerheide naar Bergen op Zoom om vandaaruit met een ruime boog om de Binnenschelde te lopen. Normaliter is een genot om over de dijk bij de Binnenschelde te lopen maar deze keer met de regen van schuin achter was het al heel snel "soppen, soppen wat een lol, mijn beide kistjes lopen vol. 

Gelukkig hebben we twee topverzorgers, Piet en Theo die ons zelfs tussen de rusten in kleine opstekers in de vorm van een broodje en een drankje aanreikte. Dat houdt de wandelaar op de been. Even opwarmen bij Timo's op de boulevard met een warme chocomel om daarna weer terug te gaan naar Hoogerheide.

Wie bekend is in deze omgeving weet dat als je vanaf de Plaat binnendoor naar Woensdrecht via het tunneltje aan de Langeweg loopt, je bij https://www.cafenonplusultra.nl voorbij komt. Een geweldige horeca gelegenheid met een superfijne gastheer Kees. Omdat we allemaal meer dan 320km in de benen hadden is dat even met een sapje gevierd. Maar bij NonPlusUltra ben je nooit zomaar gast. Je bent er altijd een bijzondere gast. Kees kwam spontaan naar buitenlopen met een verse ketel heerlijke Aspergesoep. "Jullie kunnen vast wel wat warms gebruiken". En lekker dat die soep was.....Kees Bedankt...

Nog 3,5 km in de regen terug gelopen naar de basis om bij binnenkomst begroet te worden door de eerste opklaringen. Eindelijk was het droog. Al met al een waardevolle training. Iedereen heeft nu de ervaring hoe regen en kou de prestatie kunnen beinvloeden maar nog belangrijker dat je je daar ook tegen kunt wapenen. Een paar droge extra sokken is nu ineens geen loze balast in je rugzak maar een heerlijke kleine verwennerij aan je voeten.

Hoe staan we ervoor met het goede doel? Het gaat erg goed. Met uw bijdragen zien we het bedrag per dag opklimmen. Met nog 37 dagen te gaan en met uw hulp als donateur gaat het dit jaar weer lukken om twee gezinnen een mooie midweek te laten beleven op Terschelling. Dank voor jullie bijdragen!