Jan Menno en Goverdien

Wandelen voor het Radboud Oncologie Fonds
van totaal € 2.000 (53%)

Wij zijn Jan Menno en Goverdien en lopen dit jaar voor de 3e en 5e keer de 40 kilometer van de Nijmeegse Vierdaagse. Nadat Goverdien 2x de Vierdaagse had gelopen wilde Jan Menno de uitdaging ook aangaan, "slechts 1x" vertelde hij, en zo gebeurde in 2018. Mooie trainingstochten werden gemaakt en "fris en fruitig, goed getraind" verschenen we aan de start. Dag 1, 2 en 3 verlopen voorspoedig. Prima wandelweer, leuke mede wandelaars met gezellige gesprekken, fantastisch publiek en wat een feest! Dag 4, de intocht. Genietend van en in het feestgeruis op naar Nijmegen, de finish, het 1e Vierdaagse kruisje voor Jan Menno. En dan... een uurtje voor de finish lopen we langs het Radboud UMC (Universitair Medisch Centrum) in Nijmegen. Tientallen ernstig zieke patiënten moedigen, vanuit het bed, ons aan met alle energie die zij nog hebben. Zwaar onder de indruk van de kracht van deze mensen vervolgen wij ons pad. Even geen feest voor ons maar diep in gedachten..... onze pijntjes stellen niks meer voor.... "Volgend jaar moet ik terug" zegt Jan Menno. "Met bloemen voor deze kanjers. Ga je mee?".

En zo gebeurde dat we samen in 2019 opnieuw aan de start verschijnen. Onze (schoon)ouders staan met enorme bossen zonnebloemen in Malden ons op te wachten. Vol goede moed, met de armen vol bloemen en gezonde spanning in ons lijf, vervolgen wij ons pad en genieten van het feestgedruis van de intocht. Op naar "de kanjers van het Radboud UMC". Onze missie is geslaagd.

2022: Na 2 jaar geen Vierdaagse kriebelt het weer, een nieuwe uitdaging wacht. En daarbij hebben we jullie hulp nodig. Wat zou het mooi zijn als we dit jaar bij het Radboud UMC een mooie donatie kunnen achterlaten voor het Radboud Oncologie Fonds en daarmee innovatief onderzoek tegen kanker ondersteunen. Zo zorgen we er samen voor dat met meer geld, meer onderzoek, er meer genezing en minder kanker zal zijn. Mogen wij dit jaar op jullie steun rekenen? Een bijdrage, groot of klein, kan het verschil maken.

Bekijk alle
€ 10 30-06-2022 | 20:48 Succes!
€ 25 29-06-2022 | 21:33 Wat goed dat jullie dit doen, heel veel succes!
€ 10 29-06-2022 | 20:59 Omdat dit altijd een goed doel is. Goverdien en Jan Menno set hem op
€ 20 28-06-2022 | 18:01 Mooi initiatief! Heel veel succes!
€ 10 28-06-2022 | 16:27
Bekijk alle

Yes!! We kunnen het nog.

19-06-2022 | 22:20 Gisteren (18 juni) de 1e 40 km van dit jaar gelopen: 5.30u de wekker, ontbijten en op naar Putten alwaar bij cafe "De Oude Deel" de jaarlijkse sponsorloop voor de ziekte van Duchenne werd georganiseerd. Dus twee goede doelen vandaag. Een bijdrage aan sponsorgeld en een wandeltraining.  Wat was het een mooie dag: Heerlijk zonnig weer, een prima verzorging door vrolijke vrijwilligers, lekker fruit gesponsord door Fruithal Smits, gezellige medewandelaars en een fantastische route door hoofdzakelijk de bossen. Dat kwam met die warmte mooi uit! Een groot deel van de route verliep over onverharde paden en dat het glooiend is rond Putten was ons ook onbekend.... Zo werd de tocht onverwacht pittig maar heerlijk gelopen. Als afsluiting natuurlijk een lekker koud biertje op het terras alwaar het Piratenkoor voor een vrolijke noot zorgt. En één van de vrijwilligers wel een heel toepasselijk T-shirt draagt....
Lees meer