De Waddenvereniging: help ons de Wadden te beschermen!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Help ons het Unesco werelderfgoed de Waddenzee te beschermen want het gaat niet goed met de Wadden!

Wat een fantastische uitdaging heb jij in het verschiet! Vanaf dinsdag 18 juli a.s. vier dagen lang samen met 45.000 andere diehards genieten van de 4Daagse koorts op weg naar het felbegeerde 4Daagsekruisje. Met recht een persoonlijke overwinning als je ‘The Walk of the World’ volbracht hebt. 

De grootste prestatiewandeltocht ter wereld en dat in ons kikkerlandje. Een klein land om trots op de zijn. Wij in het hoge Noorden zijn enorm trots op de Waddenzee; weidsheid, ruimte, stilte en duisternis zijn kernwaarden van het Wad en die hebben we nergens meer in ons land.

De Waddenzee is een uniek natuurgebied, sinds 2009 met recht een UNESCO Werelderfgoed en staat in het rijtje van de Kilimanjaro, het Great Barrier Reef en de Grand Canyon. Niet zo bekend, wel net zo belangrijk!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het gaat niet goed met de Wadden. De natuur staat onder druk en er zijn heel veel partijen die over kleine stukjes Waddenzee gaan, het zogenaamde spaghettibeleid. Wij maken ons zorgen over de toekomst van het gebied, maar weten ook dat als we met zijn allen ons best doen we écht kunnen zorgen voor verandering.

Wij zetten ons onophoudelijk in om de natuur weer op één te zetten en schadelijke activiteiten zoals gas- en zoutwinning, militaire oefeningen, lozingen van vervuilende stoffen en gevaarlijke scheepvaart te stoppen.
JIJ helpt onze vereniging door middel van donaties zodat wij een halt kunnen blijven toeroepen aan alles wat schade toebrengt aan de Waddenzee.

Zo hebben wij Shell voor de rechter gesleept als mede-eiser in de klimaatzaak omdat door gaswinning de bodem daalt waardoor zandplaten niet meer kunnen droogvallen. Dit droogvallen maakt het Waddengebied juist uniek en is dé voorwaarde voor de UNESCO Werelderfgoedstatus

Het beschermen van het waddengebied loont want in juli 2022 kwam het heuglijke nieuws dat er verschillende pasgeboren ruwe haaien werden gevangen wat ons beeld bevestigt dat de Waddenzee wordt gebruikt als geboortegrond voor o.a. de ruwe haai waarmee het wereldwijd slecht is gesteld #trots

Kom in actie voor de Wadden! Laat je 4Daagse topprestatie sponsoren door je familie, vrienden, buren en collega’s en wees trots op het feit dat jij je inzet voor een gezonde toekomst van de Waddenzee met het wandelen van deze super wandelprestatie. Een win-win situatie: jij wandelt de Walk of the World en helpt daarmee de natuur in het waddengebied te beschermen.

Jij maakt het verschil!
Dankzij jouw steun kunnen wij het verschil blijven maken in het beschermen van de Wadden! 

Als dank voor jouw geweldige inzet en donaties willen wij je graag een duurzaam ‘groen’ geurloos sport T-shirt geven (80% lyocell/20% katoen tencel natuurvezel) waarmee jij laat zien dat je wijs bent met de Waddenzee!
Mail ons je complete adresgegevens, maat T-shirt en model man/vrouw samen met je inschrijfnummer 4Daagse, een link van je aangemaakte sponsoractie 'Ik kom in actie voor de Wadden!' via deze pagina van de 4Daagse Sponsorloop met daarop een startbedrag van 25 euro, dan zorgen wij ervoor dat je je Voordewadden sport T-shirt thuisgestuurd krijgt zodat jij het T-shirt kunt dragen tijdens de 4Daagse! 

Contactgegevens Waddenvereniging: Elles Zondervan, medewerker Fondsenwerving & Activatie, emailadres: zondervan@waddenvereniging.nl

www.voordewadden.nl

www.waddenvereniging.nl

 

 

Bekijk alle
€ 11 31-08-2023 | 22:25 Aan: Help ook Wad! #HelpookWad Wat heb je goed en makkelijk gelopen stoere zoon! En wat een prachtig bedrag voor het goede doel van de Wadden. Wij zijn trots!
€ 100 28-08-2023 | 11:45
€ 10 13-08-2023 | 19:55 Aan: Help ook Wad! #HelpookWad Hoi Leander super dat je dit doet en daarom doneer ik👍
€ 25 05-08-2023 | 08:11 Aan: Help ook Wad! #HelpookWad Een kleine bijdrage voor jouw grootse prestatie en het super goede doel waarvoor je hebt gelopen. Supergoed!
€ 10 24-07-2023 | 21:15 Aan: Help ook Wad! #HelpookWad Het Wad is uniek! Een plek waar de natuur, toerisme en economie samenkomt waardoor het soms ook spannend wordt. Ik ben blij dat jij je hard maakt voor het Wad! Ik hou me bezig met het terugdringen van (micro) plastic in het Waddengebied en draag zo mijn steentje bij. Succes met je actie en hopelijk had je niet al te veel blaren na de vierdaagse. Een Waddengroet, Eileen