De Waddenvereniging: kom in actie voor de Wadden!

Nog te gaan

van totaal € 50.000 (0%)

Kom in actie voor de Wadden want het gaat niet goed met de Wadden!

Wat een fantastische uitdaging heb jij in het verschiet! Vier dagen lang samen met 45.000 andere diehards genieten van de 4Daagse koorts op weg naar het felbegeerde 4Daagsekruisje. Met recht een persoonlijke overwinning als je ‘The Walk of the World’ volbracht hebt. 

De grootste prestatiewandeltocht ter wereld en dat in ons kikkerlandje. Een klein land om trots op de zijn. Wij in het hoge Noorden zijn enorm trots op de Waddenzee; weidsheid, ruimte, stilte en duisternis zijn kernwaarden van het Wad en die hebben we nergens meer in ons land.

De Waddenzee is een uniek natuurgebied, sinds 2009 met recht een UNESCO Werelderfgoed en staat in het rijtje van de Kilimanjaro, het Great Barrier Reef en de Grand Canyon. Niet zo bekend, wel net zo belangrijk!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het gaat niet goed met de Wadden. De natuur staat onder druk en er zijn heel veel partijen die over kleine stukjes Waddenzee gaan, het zogenaamde spaghettibeleid. Wij maken ons zorgen over de toekomst van het gebied, maar weten ook dat als we met zijn allen ons best doen we écht kunnen zorgen voor verandering.

Dag in dag uit wordt het Waddengebied blootgesteld aan gevaar. Om dit unieke natuurgebied te beschermen hebben wij de afgelopen jaren:
1. Strandjutacties opgezet naar aanleiding van de containerramp van MSC Zoë en nu vier jaar later worden nog steeds verpakkingen met My Little Pony’s gevonden op het strand
2. Shell voor de rechter gesleept als mede-eiser in de klimaatzaak omdat door gaswinning de bodem daalt waardoor zandplaten niet meer kunnen droogvallen. Dit droogvallen maakt het Waddengebied juist uniek en is dé voorwaarde voor de UNESCO Werelderfgoedstatus
3. Als voortrekker gefungeerd voor de vismigratierivier waarmee voor het eerst sinds 1932 een gat in de Afsluitdijk komt waardoor trekvissen weer naar hartenlust heen en weer kunnen zwemmen tussen de Waddenzee en het IJsselmeer zonder hun kans af te moeten wachten om naar binnen te kunnen glippen
4. Gewerkt aan een rijke, robuuste Waddenzee die tegen een stootje kan want op dit moment zit de Waddenzee op slechts minder dan een derde van zijn potentiële rijkdom en daar moet verandering in komen. Hoopvol nieuws is dat er in juli 2022 verschillende pasgeboren ruwe haaien werden gevangen wat ons beeld bevestigt dat de Waddenzee wordt gebruikt als geboortegrond voor o.a. de ruwe haai waarmee het wereldwijd slecht is gesteld #trots

Wij zetten ons onophoudelijk in om de natuur weer op één te zetten en schadelijke activiteiten zoals gas- en zoutwinning, militaire oefeningen, lozingen van vervuilende stoffen en gevaarlijke scheepvaart te stoppen.
JIJ helpt onze vereniging door middel van donaties zodat wij een halt kunnen blijven toeroepen aan alles wat schade toebrengt aan de Waddenzee.

Kom in actie voor de Wadden! Laat je 4Daagse topprestatie sponsoren door je familie, vrienden, buren en collega’s en wees trots op het feit dat jij je inzet voor een gezonde toekomst van de Waddenzee.

Jij maakt het verschil!
Dankzij jouw steun kunnen wij het verschil blijven maken in het beschermen van het Waddengebied.

Als dank voor jouw geweldige inzet en donaties willen wij je graag een duurzaam ‘groen’ geurloos sport T-shirt geven (80% lyocell/20% katoen tencel natuurvezel) waarmee jij laat zien dat je wijs bent met de Waddenzee!
Mail ons je complete adresgegevens, maat T-shirt en model man/vrouw samen met je inschrijfnummer 4Daagse, een link van je aangemaakte sponsoractie 'Ik kom in actie voor de Wadden!' via deze pagina van de 4Daagse Sponsorloop met daarop een startbedrag van 50 euro, dan zorgen wij ervoor dat je je Voordewadden sport T-shirt thuisgestuurd krijgt zodat jij het T-shirt kunt dragen tijdens de 4Daagse! 

Contactgegevens Waddenvereniging: Elles Zondervan, medewerker Fondsenwerving & Activatie, emailadres: zondervan@waddenvereniging.nl

www.voordewadden.nl

www.waddenvereniging.nl