Stichting ALS 2020

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat een voor een de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst -met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten- is er dus nog niet.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen: Wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Onderzoek is een dure aangelegenheid, wij financieren onderzoek met behulp van donaties en giften.

Uw steun is daarom belangrijk voor ons en onze patiënten. Want zolang we nog geen oplossing hebben voor deze genadeloze ziekte, investeren wij ook in de kwaliteit van zorg en leven van onze patiënten.

Hoe helpen we jou?

Heeft u een startbewijs en wilt u in actie komen voor ALS? Meld u dan aan via dit actieplatform.

Wij zijn blij met uw deelname in de strijd tegen ALS. U ontvangt van ons een goodiebag met onder andere een ALS-sportshirt, een ALS-pet en een ALS-polsbandje. Verder voorzien we u van tips voor het werven van sponsoren.

Ons vrijwilligersteam staat de hele week voor u klaar, om u aan te moedigen, te steunen en te begeleiden vanaf het moment van inschrijven tot na de finish. Daarnaast kunt u gebruik maken van de verzorgposten langs de route. Op vrijdag ontvangt u bij de finish een leuke attentie van ons en is er nog even gelegenheid voor een drankje. Natuurlijk is er ook uitgebreide gelegenheid om uw cheque te presenteren.

Contactgegevens

E-mail: vierdaagse@als.nl
Website: https://www.als.nl

Bekijk alle
€ 5 11-04-2020 | 21:02 Aan: Helma, Elly en Anja lopen voor ALS
€ 5 11-04-2020 | 20:18 Aan: Ik loop voor de spierziekte ALS
€ 30 10-04-2020 | 19:41 Aan: wereld zonder ALS
€ 25 08-04-2020 | 18:42 Aan: Peter P