Radboudumc Online hulp aan vrouwen die (ex)partnergeweld meemaken

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Wil jij ook lopen met betekenis?

Ook in 2023 kijken we enorm uit naar het voorbij trekken van de vele Vierdaagselopers langs het Radboudumc op de Via Gladiola. Terwijl jij (fluitend) traint voor de Vierdaagse, streven wij naar betere zorg, onderzoek en onderwijs én begrijpen wij elke dag beter hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen.

Ken je iemand die kampt met (ex-)partnergeweld? Of heb je zelf in een relatie gezeten waarin je niet veilig en vrij was en loop je de Vierdaagse? Meld je dan aan voor een sponsoractie in aanloop naar en tijdens de Vierdaagse voor belangrijke online hulp aan vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken. Iedere Vierdaagseloper is zeer welkom in ons team.

Persoonlijk ontvangst op de Via Gladiola
Bij deelname ontvang je tijdens de intocht op de Via Gladiola een persoonlijke attentie. We staan daar voor jou en ontvangen je graag persoonlijk voordat je de laatste 3 kilometer aflegt.

Speciaal voor jou als loper hebben wij een actie-shirt ontworpen. Doe je tijdens je aanmelding een startdonatie van €25,00? Dan wordt dit t-shirt toegestuurd. Deze donatie wordt meteen ook je eerste gift voor online hulp aan vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken.

*Let op: bij aanmelding vóór 5 juli kunnen we gegarandeerd een Vierdaagse actie-shirt in jouw maat leveren. Na deze datum kunnen we deze alleen nog leveren zolang we ze voorradig hebben. Bij het ontbreken van de juiste maat ontvang je wel een alternatief shirt.

Hoe werkt het?
Wil je ook meelopen voor SAFE: online hulp voor vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Fantastisch! Klik op de button “wandel mee” en volg de stappen. Inschrijven is heel eenvoudig.

Uiteraard helpen wij je om jouw Vierdaagse voor online hulp aan vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken tot een zo groot mogelijk succes te maken. Wij helpen hierbij met:
•            Een gratis sponsorpagina
•            Tips voor het werven van sponsoren
•            Een actieshirt (na startdonatie van € 25,00)
•            Een persoonlijke attentie
•            Tussentijdse mails met informatie
•            Een warm ontvangst op de Via Gladiola voor de deur van het Radboudumc
•            Help mee en maak een actiepagina om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor

SAFE: online hulp voor vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken.

Hulp nodig?
Heb je vragen of hulp nodig? Neem gerust contact op via info@radboudfonds.nl

In teamverband lopen
Meelopen kan als individu, maar je kunt ook als (bedrijven)team inschrijven. Naast dat je met collega’s of vrienden bijdraagt aan SAFE: online hulp voor vrouwen die (ex-)partnergeweld meemaken, werkt het motiverend om je samen met je teamgenoten in te zetten en elkaar onderling aan te moedigen. Doen dus!

Ongeveer 1 op 4 vrouwen in Nederland maakt ooit in haar leven fysiek en / of seksueel geweld mee van een partner. Ook psychisch en economisch geweld komen zeer veel voor binnen relaties. Voornamelijk vrouwen zijn slachtoffer van dit soort geweld en het komt voor in alle lagen van de samenleving. Het komt dus vaak voor, maar toch is het erg moeilijk voor mensen om hierover te praten met iemand en om hulp te zoeken. Dat komt door gevoelens van angst, schaamte en schuld, maar ook omdat slachtoffers niet altijd weten dat ze te maken hebben met (ex-)partnergeweld of omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp.

Om vrouwen die slachtoffer zijn van dit geweld beter te ondersteunen, heeft ons team bij het Radboudumc een online platform ontwikkeld: SAFE (www.safewomen.nl). Hier vinden vrouwen informatie over (on)veilige relaties, (ex-)partnergeweld, fysieke en mentale gezondheid; hulpopties, opties voor lotgenotencontact en een forum. Ook kunnen vrouwen om advies vragen via het contactformulier of via het platform. Op elk moment beslissen de vrouwen zelf hoe zij dit platform gebruiken en of zij wel of geen hulp inschakelen. SAFE kan anoniem en gratis gebruikt worden. Het platform is beschikbaar in het Nederlands en deels in het Engels en Arabisch.

Met jouw actie ondersteun je het Radboud Fonds en daarmee kunnen wij online hulp blijven bieden aan vrouwen die dit enorm hard nodig hebben.

Contactgegevens
Naam: Frédérique Donders
E-mail: info@radboudfonds.nl

Bekijk alle
€ 50 18-07-2023 | 07:58 Aan: De wichter uut Grun'n Opdat ik het super bindt wat jullie doen
€ 10 14-07-2023 | 18:51 Aan: De wichter uut Grun'n
€ 10 01-07-2023 | 12:06 Aan: De wichter uut Grun'n Go go go girls!!!! Jullie zijn toppers!!!! 😘
€ 10 30-06-2023 | 23:38 Aan: De wichter uut Grun'n Succes en vooral veel plezier samen! 😘
€ 10 30-06-2023 | 13:54 Aan: De wichter uut Grun'n