Radboud Universiteit: 100 jaar van betekenis

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Loop om van betekenis te zijn. Voor studenten die gevlucht zijn, of voor de wetenschap. Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Dan is de Radboud Universiteit 100 jaar van betekenis voor studenten, onderzoekers en medewerkers, voor Nijmegen en de wereld om ons heen. Wil je bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen? Loop dan dit jaar voor Radboud100!

Radboud100 is een club mensen die samen onderzoek en initiatieven vanuit de Radboud Universiteit steunt. Dit jaar ondersteun jij door te lopen voor Radboud100 bijvoorbeeld deze betekenisvolle projecten:

Vluchtelingen helpen om te studeren in vrijheid
Stel, je bent gevlucht en hebt alles achter moeten laten. Ook moest je stoppen met studeren. Na een slopende tijd van wachten en onzekerheid mag je eindelijk in Nederland blijven – en dan? Je bent vrij om (weer) te gaan studeren. Maar kan dat ook, financieel?
Radboud100 biedt vluchtelingen de kans om een studie te volgen aan de Radboud Universiteit. Zonder financiële zorgen, zodat ze direct aan hun toekomst bouwen. Met hulp van Radboud100 kunnen ze studeren in vrijheid.

Bloemrijke dijken die ons beter beschermen
We onderzoeken hoe bepaalde begroeiing op de dijk ons beter kan beschermen tegen hoog water: geen overbodige luxe voor een land met een derde van het land onder zeeniveau. Door beplanting met diverse wortels te kiezen, wordt de dijk sterker. En daardoor beschermt de dijk ons niet alleen tegen hoog water, maar is hij zelf ook beter bestand tegen droogte. De diversiteit aan begroeiing helpt niet alleen de dijk te versterken: het is ook goed voor de biodiversiteit. Voor de planten, maar ook voor insecten. En het is natuurlijk een lust voor het oog!

Warm en persoonlijk onthaal op Via Gladiola
Bij deelname ontvang je tijdens de intocht op de Via Gladiola een bijzonder Radboud100-speldje. Ter hoogte van de campus van de universiteit zorgen we voor een warm onthaal en helpen we je zo hopelijk de laatste kilometers, op weg naar de finish.

Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden
Levert je actie 100 euro of meer op? Dan ontvang je het boek Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden, een ode aan het lustrum van de Radboud Universiteit.

Hoe werkt het?
Loop je me voor Radboud100 tijdens de Nijmeegse 4Daagse? Fantastisch! Klik op de button “Wandel mee” en meld je aan. Inschrijven is heel eenvoudig.
Natuurlijk helpen wij jou om de 4Daagse voor Radboud100 tot een zo groot mogelijk succes te maken. Wij helpen je met:
• Een gratis sponsorpagina
Tips voor het werven van sponsoren
• Een warm onthaal op de Via Gladiola ter hoogte van de campus van de Radboud Universiteit
• Bij een opbrengst vanaf € 100 ontvang je het boek 100 jaar Radboud Universiteit in 101 beelden
Help mee en maak een actiepagina om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor Radboud100.

Hulp nodig?
Heb je vragen of hulp nodig? Neem gerust contact op via fondsenwerving@ru.nl

Meelopen als team
Je kunt in je eentje voor Radboud100 lopen, maar je kunt je ook als team inschrijven. Leuk om zo’n sportieve prestatie samen te behalen. Doen dus!

Change the world, support science
Radboud100 is een initiatief van Radboud Fonds, een fonds van Radboud Universiteit en Radboudumc dat onderzoek en initiatieven vanuit Radboud Universiteit en Radboudumc steunt, die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Het fonds staat aan de wieg van wetenschappelijke en medische doorbraken en helpt innovatieve ideeën verder: voor de kinderen van onze kinderen.

Bekijk alle
€ 30 20-07-2023 | 11:13 Aan: Ik loop voor Radboud100 Superleuke vlogs, vind mooi op die manier meer mee te krijgen van de 4Daagse lopers! Bedankt ervoor, en nog veel plezier de laatste twee dagen!
€ 10 20-07-2023 | 10:22 Leuke verhalen op instagram!
€ 10 18-07-2023 | 19:05 Aan: Ik loop voor Radboud100
€ 10 18-07-2023 | 12:39 Aan: Radboud 💯
€ 25 18-07-2023 | 11:00 Aan: Ik loop voor Radboud100 Goed initiatief! En ik kijk uit naar nog meer vlogs.