ParkinsonFonds

Voorkom parkinson! Loop jij mee om parkinson te genezen en te voorkomen?

Stichting ParkinsonFonds is de oudste en grootste organisatie die zich richt op het genezen en voorkomen van parkinson. Het is ook de enige stichting in Nederland die al meer dan 25 jaar fundamenteel onderzoek doet naar de ziekte van Parkinson en parkinsonisme: fundamenteel onderzoek is onderzoek naar de oorzaak van parkinson. Fundamenteel onderzoek is juist nu harder nodig dan ooit. Zeker nu we weten dat het aantal diagnoses in de komende tien jaar zal verdubbelen. De verwachting is dat iedereen in Nederland direct of indirect met parkinson te maken zal krijgen. Stichting ParkinsonFonds financiert fundamenteel onderzoek om zo de oorzaak van de ziekte te kunnen achterhalen. Zonder oorzaak immers geen oplossing.

Lopen voor parkinson: hierom is het zo belangrijk

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld en het treft steeds meer jonge mensen. Het is nu nog ongeneeslijk, chronisch én progressief. Ruim 65.000 Nederlanders leven met de ziekte. Parkinson is veel meer dan trillende handen. Omdat de ziekte bij iedereen anders verloopt, is het zo moeilijk om die oorzaak te kunnen vinden. En juist alleen als we de oorzaak kennen, kunnen we de ziekte van Parkinson in de toekomst voorkomen. De ziekte van Parkinson heeft een grote impact op het leven van mensen die de diagnose krijgen en van alle mensen om die persoon heen. Hoe het is om met parkinson te leven? Waarom Prof. Dr. Mireille Claessens onderzoek doet naar de ziekte van Parkinson? Kijk maar eens naar de verhalen van Leonie, Lara en Han via deze link: https://youtube.com/playlist?list=PL7Nm3rYvP3TWAOBLwUCnUP4yzflv8EnpV&si=VjbMSMxd99tcpisR

Dit deden we al

Stichting ParkinsonFonds subsidieerde sinds haar oprichting in 1998 al voor 25 miljoen euro aan honderd medisch-wetenschappelijke onderzoeken. Hierdoor is er al veel veranderd en zijn er al betere behandelingen gerealiseerd. Ook zijn er belangrijke nieuwe inzichten opgedaan, die helpen de mechanismen achter parkinson te snappen. Steeds dichter komen we bij een oplossing om de ziekte in de toekomst te voorkomen.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

De opbrengst van jouw sponsoractie gebruiken we voor meer zogeheten fundamenteel onderzoek: onderzoek met als doel het voorkomen en genezen van parkinson. Onderzoeken zoals het onderzoek van Wim Mandemakers, die je hierboven links op de foto ziet.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een persoonlijke actiepagina, waarop je makkelijk jouw actie kunt aanmaken (kijk onderin bij ‘Wandel mee’)
  • Een leuk pakket van ParkinsonFonds om je te bedanken dat je voor ParkinsonFonds wilt lopen.
  • Een persoonlijk bedankje op de laatste dag van de vierdaagse en de mogelijkheid samen op de foto te gaan.
  • Een digitale button waarmee je kunt laten zien dat je voor ParkinsonFonds hebt gelopen (deze krijg je digitaal als je daarmee instemt)

Loop je mee voor ParkinsonFonds? Dat zouden we geweldig vinden. Hieronder maak je via de ‘Wandel mee’ button makkelijk je eigen actiepagina aan. We zien je heel graag tijdens de Vierdaagse!

Wil je nog iets vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Mail: info@parkinsonfonds.nl
Telefoon: 023 554 07 55
Website: www.parkinsonfonds.nl
Facebook: https://www.facebook.com/StichtingParkinsonFonds
Instagram: https://www.instagram.com/stichtingparkinsonfonds/

Op de foto boven: Wim Mandemakers (links op de foto) is één van de wetenschappers die fundamenteel onderzoek doet naar parkinson.

 

 

Bekijk alle
€ 5 21-07-2024 | 09:12 Aan: 10 voor Parkinson
€ 25 20-07-2024 | 20:57 Aan: PD
€ 10 19-07-2024 | 23:53 Aan: Elke euro is er een voor onderzoek naar Parkinson Goed gedaan Wendy! 👍
€ 5 19-07-2024 | 12:41 Aan: 10 voor Parkinson Mooie actie van mevrouw Kazimier! Hoop dat ze in herinnering aan betere tijden met haar vader veel geld mag ophalen voor dit goede doel!
€ 5 19-07-2024 | 12:39 Aan: 10 voor Parkinson