Steun onderzoek naar kinderkanker

08-05-2023 | 15:29

Trek je wandelschoenen uit de kast! De Nijmeegse 4Daagse komt er weer aan en dit jaar belooft het een fantastische editie te worden! Van 19 tot en met 22 juli lopen duizenden deelnemers vier dagen lang door de prachtige omgeving van Nijmegen. Ook KiKa is er tijdens de 105de editie bij.

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Een diagnose die het leven van het hele gezin op zijn kop zet. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) zet zich al jaren in voor de strijd tegen kinderkanker door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Een belangrijk doel waarvoor elk jaar duizenden mensen in actie komen, zo ook tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

Bart (44) uit Nijmegen is een van de deelnemers. Hij is ongeneeslijk ziek en heeft een agressieve vorm van keelkanker. “Ik zamel geld in voor alle kinderen die nu door kanker getroffen worden”, zegt Bart. “Ik leef zelf in onzekerheid, en dat is verschrikkelijk. Het lijkt mij nog veel erger voor ouders waarvan het hun kind overkomt.”

Ans (67) loopt voor de 10e keer mee voor KiKa. “Het blijft ontzettend bijzonder om dit te kunnen doen voor kinderen met kanker”, vertelt ze. “Ik ben zelf mijn nichtje verloren. Dat is jaren geleden. De behandelingen waren destijds nog niet zo goed als nu. Dankzij onderzoek is de genezingskans van kinderen met kanker enorm gestegen. Mooi dat je daar zo een bijdrage aan kan leveren.”

Geef jouw wandeling betekenis

De 4Daagse was dit jaar sneller dan ooit uitverkocht. Heb jij een ticket weten te bemachtigen? Geef jouw wandeling dan meer betekenis. Net als Bart en Ans. Loop mee voor KiKa en zamel geld in voor kinderen met kanker. Samen kunnen we een verschil maken voor kinderen met kanker.

Link naar 4daagse KiKa pagina: https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/project/kika-2023