Wandel ook voor Water4Kids!

2 wandelaars steunen ons voor € 11.001,-
Water4Kids

Water4Kids

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

De mensen op het platteland in Afrika zijn vaak afhankelijk van vies, besmet oppervlakte water. Wij helpen daar waar de bevolking zelf niet bij schoon water kan komen omdat het te diep onder de grond zit.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Onze boorteams zijn fulltime aan het werk in Benin en Togo. Daar zit schoon en gezond water ongeveer 50 meter onder de grond en één waterpomp levert genoeg water voor een heel dorp met gemiddeld 1000 inwoners.
“Vooral voor de kinderen is schoon water van levensbelang. Binnen een paar maanden kun je hun kracht en energie al zien verbeteren.”


Naast het slaan van de waterbron zorgen we ook voor training en een netwerk van contacten om reparaties mogelijk te maken.


Hygiëne - en andere trainingen zorgen er voor dat er voor heel veel jaren blijvend schoon water en een beter, gezonder leefklimaat is gegarandeerd.


Genoeg schoon en gezond water draagt voor een groot deel bij aan betere leefomstandigheden, betere educatie voor de kinderen en een sterkere economie van het dorp!


hehe dat is lekker

Hoe helpen we jou?

gain logo

Contactgegevens

Water4Kids

E-mail: waterforlife@gainhelpt.nu
Website: https://www.gainhelpt.nu/waterWij wandelen voor Water4Kids

Theo Hermens: Ik wandel voor Water4Kids
Ik wandel voor Water4Kids
Theo Hermens

In Afrika is schoon water van levensbelang. Jaarlijks sterven er wereldwijd miljoenen kinderen door vervuild water. Voor ons is schoon water heel normaal.
Verzameld bedrag
 9.000,90
Maud Aarns: Ik wandel voor Water4Kids
Ik wandel voor Water4Kids
Maud Aarns

Toen ik acht jaar oud was zag ik een foto van een vrouw die twee glazen water vasthield. De één was helder en de ander was modder water. Mijn woorden waren toen: \"Dat is toch niet te drinken? Dat vieze water zou ik ook niet willen drinken. Hier ga ik iets aan doen.\" Nu, elf jaar later, ben ik niet van mening veranderd en ik gun iedereen op de wereld schoon drinkwater. De gedachte dat we elke dag nieuwe ontwikkelingen doormaken op het gebied van bijvoorbeeld technologie, maar dat er nog zoveel mensen zijn die niet kunnen voorzien in levensbehoeften zoals schoon drinkwater, raakt me enorm. De meeste ziektes in ontwikkelingslanden zijn water gerelateerd. Elke twintig seconden sterft een kind door het drinken van vervuild water. Ik sluit mijn ogen er niet voor en kijk niet de andere kant op. Wij, mensen, hebben zoveel kracht als we samen zouden werken. Mijn vraag aan jullie is daarom: willen jullie meehelpen aan een wereld waar er geen mensen meer overlijden door geïnfecteerd water? Met jullie hulp kunnen er diepwaterbronnen worden aangelegd waar een heel dorp gebruik kan maken van schoon water. Een diepwaterbron kan voor €7500 worden aangelegd en ongeveer 1000 mensen kunnen hier gebruik van maken. Elke bijdrage is welkom.
Verzameld bedrag
 2.000,30