Wandel ook voor Stichting Beschermde Wieg!

0 wandelaars steunen ons voor € 0,-
Stichting Beschermde Wieg

Stichting Beschermde Wieg

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Wij helpen, van mens tot mens, zónder oordeel en mét liefde.

Voor verreweg de meeste vrouwen is het feit dat er een baby op komst is een gebeurtenis die zij nooit zullen vergeten en die hen gelukkig maakt. Maar er zijn uitzonderingen, waarbij vrouwen of hun partners zich niet in staat voelen hun baby zelf te verzorgen en op te voeden en waarbij vrouwen eigenlijk geen andere mogelijkheid zien dan hun baby af te staan. Soms zelf op een onveilige plek.

Het doel van de stichting is dat er geen dode baby's meer gevonden worden of op plekken verborgen worden waar niemand ze ooit nog zal vinden. In Nederland werden in de laatste acht jaar voor de oprichting van onze stichting gemiddeld vier tot zes vondelingen gevonden, waarvan de meeste overleden waren. Sinds het bestaan van Stichting Beschermde Wieg is het aantal gevonden baby's gedaald naar één per jaar. We weten helaas niet welke cijfers er onder deze top van de ijsberg liggen.

Onze doelstelling is uniek en nieuw in Nederland. Zwangere en pasbevallen vrouwen die niet voor hun baby kunnen, mogen of willen zorgen, wordt anoniem hulp en begeleiding geboden. Door de intensief persoonlijke begeleiding (geen wisselende hulpverleners) is de vrouw in bijna alle gevallen bereid haar gegevens prijs te geven en accepteert zij hulp in een vervolgtraject.

Vrouwen bevallen niet meer alleen wat enorm risicoverlagend is voor moeder en kind. De vrouwen die zich tot ons richten zijn slachtoffer van incest, eerwraak, verkrachting en vrouwen die vanwege slechte economische achtergronden niet voor (nog) een kind kunnen zorgen.
De stichting bereikt haar doelstelling via een preventieve gratis noodlijn, whatsapp en chat (laagdrempelig) en negen Beschermde Wieg kamers in het land. De in de volksmond vondelingenkamers genoemde ruimtes bieden een liefdevolle, warme veilige omgeving met een wiegje. Anders dan een babyluik - waar de verbinding met moeder en baby direct verbroken is op het moment dat de baby in de wieg wordt gelegd - biedt deze kamer de moeder de kans om anoniem in gesprek te gaan met iemand die binnen 5 minuten bij haar is Van mens tot mens, van hart tot hart. Het grote geheim van de verborgen en ongewenste zwangerschap, is dan gedeeld, waardoor samen tot een betere oplossing gekomen kan worden dan de baby anoniem af te staan
Jouw vier dagen lopen tijdens de Vierdaagse helpt ons de baby’s en hun moeders te helpen in die belangrijke eerste (4) dagen van hun leven. #liefdevoorleven.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

         


Met jouw opbrengst zorgen wij ervoor dat nog meer vrouwen ons weten te vinden door het geld in te zetten voor informatieverstrekking en de vindbaarheid op internet en social media, want zo vinden de meeste vrouwen ons.  Dus jij helpt ons om zo nog meer vrouwen te helpen om hun baby veilig op de wereld te zetten met onze hulp. Jouw vier dagen lopen tijdens de Vierdaagse helpt ons de baby’s te helpen in die belangrijke eerste (4) dagen van hun leven. #liefdevoorleven.

Hoe helpen we jou?

Help jij ons om deze vrouwen en hun baby’s te helpen door jouw Vierdaagse te laten sponsoren? Dan helpen wij jou natuurlijk ook!


                                       


Als sponsorloper ontvangt u van ons gratis:  • 2 wandel T-shirts van onze stichting;

  • Wij delen natuurlijk graag jouw sponsorloop op onze social media;

  • Promotiemateriaal om jouw actie onder de aandacht te brengen op social media;

  • Handige tips en tool voor jouw sponsorwerving;Een gezellige bijeenkomst op de vrijdag na de finish van de Vierdaagse;Fotomoment met jouw cheque op vrijdag;

  • En natuurlijk eeuwige dank namens alle baby’s en moeders!


Wil je meer weten over ons werk en onze stichting dan kun je ons altijd bellen of mailen en natuurlijk voor alle vragen over jouw Vierdaagse deelname als sponsorloper voor Stichting Beschermde Wieg. Wij maken graag tijd voor je vrij.


Maak vandaag nog je actiepagina nog aan via de ‘Kom in actie’ button.

Contactgegevens

Stichting Beschermde Wieg

E-mail: ingrid@beschermdewieg.nl
Website: http://www.beschermdewieg.nlWij wandelen voor Stichting Beschermde Wieg