Wandel ook voor Parkinson Vereniging!

14 wandelaars steunen ons voor € 24.435,-
Parkinson Vereniging

Parkinson Vereniging

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Ongetwijfeld heeft u gehoord van parkinson of kent u iemand met deze ziekte? Veel mensen denken bij parkinson aan trillende armen of benen. Dat klopt maar ten dele. Geheugenproblemen, stijve spieren, maar ook spraak- en slikproblemen zijn symptomen waarmee patiënten worden geconfronteerd. Er is nog veel onduidelijkheid over parkinson en er bestaat helaas nog geen genezing voor! Het is een slopende ziekte voor de patiënt en heeft ook grote impact op zijn omgeving, zoals partner, kinderen en familie. Ook u kunt zich inzetten voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met parkinson door deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse Sponsorloop. Loopt u met ons mee?

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

De Parkinson Vereniging zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson en/of een parkinsonisme in Nederland. Dit doen wij door patiënten samen te brengen, mee te laten praten en beslissen, informatie te verstrekken en wetenschappelijk onderzoek te stimuleren voor de patiënt van nu. Uw opbrengst gebruiken we voor activiteiten voor parkinsonpatiënten.

Hoe helpen we jou?

De Parkinson Vereniging biedt u als sponsorloper een gezellige bijeenkomst op de maandag van de Vierdaagse, T-shirts van de vereniging en tips voor onderweg en bovenal eeuwige heldenstatus!

Contactgegevens

Parkinson Vereniging

E-mail: info@parkinson-vereniging.nl
Website: https://www.parkinson-vereniging.nlWij wandelen voor Parkinson Vereniging

Jan Lantink: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Jan Lantink

Parkinson is de grote, onbekende, bekende ziekte. Iedereen denkt te weten wat de ziekte van Parkinson behelst, maar het is zoveel meer dan dat je denkt dat het is. Bovendien is het (helaas nog) een ongeneeslijke ziekte. Thuis hebben we er al 15 jr. mee te dealen en dat gaat goed. Als voorzitter van de Parkinson Vereniging wil ik er alles aan doen de ziekte van Parkinson en de Parkinson Vereniging meer in beeld te brengen en daarmee meer geld te kunnen genereren voor onderzoek en andere activiteiten die vanuit de Parkinson Vereniging voor mensen met de ziekte van Parkinson (of Parkinsonisme) gedaan worden. Bovendien woon ik in Nijmegen en is wandelen gezond en leuk.
Verzameld bedrag
 4.148,95
jolanda schreuders: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
jolanda schreuders

En ook dit jaar loop ik natuurlijk weer voor de Parkinson vereniging. Daar kom ik heel graag voor in beweging. Beweging die zo belangrijk is voor ons alle maar zeker ook voor parkinsonpatiënten! in mijn omgeving kom ik parkinson tegen, via mij schoonzus, de moeder van een vriendin, iemand uit het dorp maar ook door bekende vanuit de Parkinson vereniging, ook hier heb ik nieuwe vrienden gemaakt! ik heb zoveel bewondering voor al deze mensen die bij iedere tegenslag toch weer een doel vinden en toch weer leren omgaan met soms een stapje minder het geld wat ik bij elkaar hoopt te lopen, nee zeg hier niet mijn streven want iedere euro is er een, draagt hopelijk bij aan een toekomst die er weer een beetje beter uitziet. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de toekomst er hoopvol uit ziet en we kunnen zeggen ja daar hebben wij aan mee geholpen! iedere km die ik ga lopen draag ik op aan alle patienten die ik ken en niet ken. Kanjers zijn jullie stuk voor stuk!
Verzameld bedrag
 4.019,95
Marion Oosterlee: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Marion Oosterlee

Parkinson, een steeds meer voorkomende ziekte van de hersenen. Mijn man en zijn broer zijn beide Parkinson patiënt . Hoe bijzonder 2 broers uit 1 gezin en beide de ziekte van Parkinson. En wat is het een strijd om in goede conditie te blijven. Ik sta aan de zijlijn, beide aanmoedigend om hier hard aan te werken d.m.v. Fysio, om lichaamsfuncties te behouden, want veel bewegen is hierbij erg belangrijk. Maar ook het stimuleren van de hersenen door spelletjes te doen, dingen proberen te onthouden mogen niet vergeten worden. Hiervoor ga ik weer 160 km lopen, voor een zo groot mogelijke opbrengst voor verder onderzoek.
Verzameld bedrag
 2.825,30
Huub van Asten: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Huub van Asten

Parkinson kan iedereen treffen. Het is een ziekte waarvan men meestal denkt aan bevende bejaarde mensen. Maar ook zeer jonge mensen kunnen de ziekte krijgen, met een zeer breed scala aan gezondheidsklachten. Dit varieert van beven, vermoeidheid, spraak- en slikproblemen, slapeloosheid, cognitieve stoornissen, etc. Parkinson moet in de toekomst te genezen zijn en door deze sponsorloop te steunen komen we in ieder geval een stapje dichterbij.
Verzameld bedrag
 2.708,90
Ellen Francissen: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ellen Francissen

Mijn man heeft Parkinson en kan niet meelopen. Zo heb ik hem toch bij me en steun ik ook onderzoek in zijn en ons belang. Zelf werkt hij actief mee aan 2 lopende onderzoeken en heeft hij er ook profijt van. Zijn positieve inzet maakt dat wij in de beperkingen een prachtig leven hebben en we gunnen dit uiteraard ook aan anderen met deze ziekte
Verzameld bedrag
 1.885,25
Bertha Reimink: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Bertha Reimink

Ik heb dit doel gekozen omdat ik binnen mijn gezin/ familie zie wat Parkinson met je doet. Helaas bestaat er nog geen genezing voor. De Parkinson Vereniging zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson en/of een parkinsonisme in Nederland. Dit doen zij door patiënten samen te brengen, mee te laten praten en beslissen, informatie te verstrekken en wetenschappelijk onderzoek te stimuleren voor de patiënten van nu. Daarvoor is veel geld nodig. Ik hoop dan ook dat u mij wilt sponsoren, zodat we een mooi bedrag ophalen voor de Parkinson Vereniging. De Vierdaagse sponsorloop garandeert dat het gesponsorde bedrag 100% uitbetaald wordt aan de Parkinson Vereniging. Alvast bedankt voor je steun!
Verzameld bedrag
 1.609,60
Ans Hoving: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ans Hoving

Dit jaar loop ik samen met Rieky voor de 10e keer de Nijmeegse Vierdaagse. En hoop ik weer veel geld op te halen voor de Parkinsonvereniging. Parkinson is een hersenziekte met vergaande gevolgen, ik maak dat zelf van dichtbij mee met mijn man die nu enkele jaren patient is. Daarom vind ik het zo belangrijk dat er geld wordt opgehaald zodat er onderzoek gedaan kan worden om deze verschrikkelijke ziekte te helpen voorkomen of hopelijk ooit te genezen. Wil je me helpen om mijn 10e Vierdaagse nog mooier te maken? Maak dan hier een bedrag over! Dank je wel!
Verzameld bedrag
 1.468,95
Henk Rutten: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Henk Rutten

Een heel goede vriend van mij waar ik al jaren mee wandel, Pieterpad, Westerborkpad en nog veel meer heeft al enige tijd Parkinson. Ook een collega van me lijdt aan Parkinson. Deze slopende ziekte heeft zich bij hen geopenbaard al voor hun 60ste levensjaar, helemaal nog niet zo oud dus. Graag wil ik voor hen lopen en mijn steentje bijdragen aan het goede werk van de Parkinson Vereniging.
Verzameld bedrag
 1.274,65
Anita Matthijssen: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Anita Matthijssen

Eigenlijk ben ik jaloers op de mensen die de vierdaagse lopen. Al jaren wil ik meedoen en dit jaar heb ik me eindelijk ingeschreven ! Geen uitstel meer ! Mijn opluchting was dan ook groot dat ik ook gelijk voor de eerste keer in geloot ben . In 2002 kreeg ik de diagnose Parkinson , ik was toen 38 jaar . Mijn neuroloog adviseerde mij dat ik zoveel mogelijk moet bewegen , omdat dat een positieve werking heeft op het ziekte proces . Dat heb ik altijd onthouden . Het bewegen geeft mij energie en de doorzetter in mij zorgt er voor dat ik iedere keer probeer mijn grenzen te verleggen
Verzameld bedrag
 1.049,60
Linda Gosselink: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Linda Gosselink

Door mijn werk als fysiotherapeut (met specialisatie geriatrie) kom ik in aanraking met parkinson patiënten. In 2019 ga ik een meerdaagse scholing volgen om mij aan te kunnen sluiten als zorgverlener bij ParkinsonNet. Een thema wat mij momenteel dus behoorlijk bezig houdt. Ik las in het tijdschrift van de Parkinson Vereniging dat ik mijn deelname aan de Vierdaagse kon koppelen aan sponsoring. Eén en één is twee dacht ik toen!
Verzameld bedrag
 1.029,95
Martien Raben: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Martien Raben

De reden is dat mijn 63-jarige vrouw Helmie 2 maanden geleden te horen heeft gekregen dat ze Parkinson heeft. Ze kan helaas niet meer werken. Ze doet heel veel aan beweging zoals wandelen, fietsen en tennis en dit blijft ze ook doen. De 4-daagse Nijmegen heeft ze 1 x gelopen. Overigens doneer ik al meerdere jaren een vast maandbedrag aan o.a. de hersenstichting en daar heb ik sinds maart jl de parkinson-vereniging aan toegevoegd.
Verzameld bedrag
  .899,65
Riek Hilgers: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Riek Hilgers

Inmiddels ervaar ik zelf hoe belangrijk deze Vereniging is voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met de ziekte van Parkinson, niet alleen patiënten, maar ook mantelzorgers, kinderen van patiënten en professionals kunnen terecht bij de vereniging voor lotgenotencontact, informatievoorziening en belangenbehartiging. Daarnaast stimuleert de vereniging (wetenschappelijk) onderzoek.
Verzameld bedrag
  .779,65
Kim van Gulik: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Kim van Gulik

Er zijn meerdere mensen in mijn omgeving die te maken hebben met deze ziekte. Helaas zie ik van dichtbij dat niet alleen de patient zelf maar ook de mensen om de patient heen het erg zwaar hebben. Over deze ziekte is nog zo weinig bekend dat ik mijn steentje bij wil dragen voor meer onderzoeken.
Verzameld bedrag
  .525,00
Jan van Bruchem: Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Ik wandel voor Parkinson Vereniging
Jan van Bruchem

Mijn broer heeft Parkinson en om die reden wil ik dit doel steunen.
Verzameld bedrag
  .209,30