Wandel ook voor Matchis !

66 wandelaars steunen ons voor € 46.643,-
Matchis

Matchis

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Ieder jaar krijgen ±9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker. Voor patiënten met een bloedziekte, zoals leukemie, is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen of voor lange tijd ziektevrij te blijven. Dit is alleen mogelijk als anderen stamcellen willen doneren. Het is nog steeds niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende donor te vinden. Daarnaast kost het veel geld om nieuwe donoren te werven, registreren, en typeren. Help ons, maak je sterk voor Matchis en draag een steentje bij om het doel te bereiken: Voor iedere patiënt een passende donor!

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Stichting Matchis is een non-profit organisatie met een vestiging in Leiden en Nijmegen. Wij zoeken voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden wij donoren in Nederland gedurende het hele proces van stamceldonatie. De opbrengst van jouw actie wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te registeren.


Hoe helpen we jou?

Onze 4-daagse wandelaars worden al jaren in de watten gelegd! We werken samen met de personeelsvereniging van NXP en bieden dagelijks verzorging op 2 locaties langs de route aan. Bovendien organiseren wij een informatieavond begin juni. Deze drukbezochte avond waar een ex-patiënt en donor aan meewerken, staat in het teken van het werk wat wij doen waardoor u goed geïnformeerd en gemotiveerd sponsors kunt zoeken. Daarnaast blikken we na afloop terug op de 4-daagse tijdens een gezellige borrel.   

Als sponsorloper ontvangt u van ons gratis: • Een uitnodiging voor de informatieavond.

 • Goodie bag met herkenbare T-shirts, stevige regencape of pet,

 • kortingsacties bij diverse bedrijven;

 • Gebruik Verzorgingsposten (koffie, thee, soep, water, versnapering, blarenprikkers en masseurs)

 • Uitnodiging voor een gezellige borrel na de 4-daagse

  De minimale sponsorbijdrage om gebruik te maken van bovenstaande service is €80,00. Bij een sponsorbedrag >€100 ontvangt u een aandenken van stichting Matchis.

  Heeft u een startbewijs voor de Nijmeegse 4-daagse en wilt u dit jaar met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten een kans op toekomst. Meedoen? Kom in actie voor Matchis via de Vierdaagse sponsorloop.  Voor vragen kunt u altijd een mail sturen naar margot.vandenakker@matchis.nl

  Meedoen als sponsorloper voor Matchis is GRATIS

Contactgegevens

Matchis

E-mail: margot.vandenakker@matchis.nl
Website: https://www.matchis.nlWij wandelen voor Matchis

Ben Hendriks: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ben Hendriks

Voor patiënten met (bloed)kanker is geen 'bridge too far' : nooit opgeven en steeds uitzien naar nieuw perspectief en..... verder leven! Matchis is daarbij een hele belangrijke schakel. Voor de derde keer loop ik tijdens de komende Vierdaagse voor 'Matchis voorheen Stamceldonorbank Nijmegen' met het doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de werving en inschrijving van nieuwe stamceldonoren. Stamceldonoren kunnen voor kankerpatiënten het verschil maken tussen leven en dood. In de afgelopen jaren zijn veel nieuwe stamceldonoren ingeschreven dank zij Matchis. Juist in de afgelopen maanden is Matchis volop in de media verschenen. Helaas waren de berichten gemengd. Dankzij de oproep van Oscar Westbroek, het interview in het AD van Rosan en de berichten over voetballer Lennart Thy van VVV -Venlo hebben zich ruim 12.000 nieuwe donoren aangemeld. Helaas is Oscar Westbroek op vrijdag 16 maart jl. op 23-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Het treurige bericht over Oscar toont nogmaals aan dat er meer stamceldonoren geworven moeten worden om voor iedere patiënt een geschikte match te vinden. Om dit te realiseren hebben we mensen zoals u nodig die het mogelijk maken om de registratie van nieuwe donoren te bekostigen. Met uw sponsorbijdrage ondersteunt u het belangrijke werk van Matchis in het belang van een nieuwe kans voor al die mensen die afhankelijk zijn van stamceldonoren! Via https://aanmelden.matchis.nl/ kunnen mensen zich melden om stamceldonor te worden. Bij de laatste twee Vierdaagses kon ik dankzij uw sponsorbijdrage ruim zevenduizend euro bij elkaar brengen voor Matchis. Met mijn derde Vierdaagse dit jaar hoop ik dat bedrag te laten groeien naar in elk geval 10.000 euro! Het mag natuurlijk ook nog meer zijn! Mag ik (weer) op uw bijdrage rekenen? Bij voorbaat hartelijk dank!
Verzameld bedrag
 5.600,30
Tjeerd Bakker: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Tjeerd Bakker

Sponsorlopen voor Matchis betekent automatisch een extra levenskans aan allen die met de ziekte bloedkanker b.v. leukemie direct of indirect te maken hebben of nog zullen krijgen. Iedere € 50 sponsorgeld staat gelijk aan het kunnen inschrijven van een nieuwe donor. Mijn schoonmoeder, die ook te maken had met leukemie heeft hiervan nooit kunnen profiteren daar deze technieken toen nog niet bestonden. Mede als eerbetoon aan haar hoop ik deze Vierdaagse weer veel sponsorgeld te kunnen binnenhalen opdat vele nieuwe donoren kunnen worden ingeschreven. De Gelderlander Editie Nijmegen van donderdag 15 februari 2018 schrijft onder meer het volgende : Doden door tekort aan donoren Stamceltransplantatie vindt plaats bij ernstige bloedziekten. Stamcellen worden gebruikt om oude, zieke cellen in het beenmerg te vervangen. Stichting Matchis zoekt zo snel mogelijk de best passende donor voor patiënten, die een stamceltransplantatie moeten ondergaan. Volgens Matchis loopt Nederland enorm achter op landen als Duitsland en moet de database groter worden. Meer donoren in de database betekent meer matchende stamcellen voor een transplantatie. Op dit moment overlijden er mensen onnodig, doordat er geen matchende donoren zijn. Matchis is hard op zoek naar alle typen donoren, maar vooral donoren in de leeftijd van 18 tot 35 jaar ( gezondste stamcellen en daarom hoogste overlevingskans) en mensen met een niet-Westerse achtergrond.. In die laatste categorie is de kans op een match zeer klein op dit moment. Via https://aanmelden.matchis.nl/ kunnen mensen zich melden om stamceldonor te worden. Ook zoekt Matchis gelddonateurs.
Verzameld bedrag
 5.567,60
Leo Josemanders: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Leo Josemanders

Ik ben gezond en dat gun ik een ander ook, daarom loop ik voor Matchis!
Verzameld bedrag
 2.526,00
Grad van IJzendoorn: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Grad van IJzendoorn

Stamcellen delen geeft nieuw leven!
Verzameld bedrag
 2.320,00
Billy Van Dommelen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Billy Van Dommelen

Hallo allemaal, Ik ben Billy van Dommelen, 12 jaar, en ik ga 17, 18, 19 en 20 juli de Nijmeegse Vierdaagse lopen. Samen met mijn moeder loop ik voor Stichting Matchis. Matchis zorgt ervoor dat patienten met leukemie/bloedkanker die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Voor dat doel ga ik lopen omdat mijn moeder ook leukemie en een stamceltransplantatie heeft gehad. Mijn moeder had het geluk dat haar broer de juiste match was. Maar veel mensen hebben dat geluk niet, die overlijden omdat ze geen goede donor hebben. Voor die mensen heeft Matchis meer donoren nodig zodat ook zij een kans op genezing hebben. Daar zijn niet alleen stamceldonoren voor nodig, maar ook geld. Een nieuwe donor registratie kost al 45 euro. Matchis doet er alles aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ook bij de Nijmeegse Vierdaagse. En mama en ik lopen daar in mee. Als je minimaal 100 euro aan sponsorgeld hebt verzameld mag je meelopen, maar mama en ik willen toch eigenlijk wel veel meer ophalen, want met 100 euro heb je pas 2 registraties. Ik wil graag dat alle patienten een kans op genezing hebben, net als mijn moeder die kans had, dus heb ik een vraag en dat is of je me alsjeblieft wil sponsoren? Super bedankt alvast!! En ik heb er zin in om met mama te gaan lopen. Groetjes Billy
Verzameld bedrag
 2.034,65
Thora Bosschieter: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Thora Bosschieter Team Margot & Thora

Na zelf in 2016 succesvol behandeld te zijn voor Non-Hodgkinlymfomen, waarbij mijn wandelzusje mij tijdens de immuun- en chemotherapieen dagelijks moreel steunde, wil ik mij samen met haar in de aanloop naar en tijdens de komende 4Daagse graag inzetten om geld in te zamelen voor Matchis. Ik zou het geweldig vinden als u mijn actie voor Matchis wil steunen, in de hoop dat iedere patient met bloedkanker die een stamceltransplantatie nodig heeft, deze zal kunnen krijgen met daardoor uitzicht op een betere levensverwachting. Mijn motto is: Carpe Diem! Steun ons en doneer nu! Dan beloof ik u dat ik de 4daagse succesvol uit ga lopen. Iedere euro is van harte welkom.
Verzameld bedrag
 1.939,65
Sjef Smeets: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sjef Smeets

Na een moeizame zoektocht door Matchis naar een stamceldonor voor mij vond men eind 2014 twee navelstrengen die mijn redding bleken te zijn. Mij is toen ook duidelijk geworden dat stamceltransplantatie en stamceldonorschap niet algemeen bekend zijn als mogelijkheid om mensen met een vorm van bloedkanker de kans te geven te genezen en nog lang te kunnen genieten van het leven. Om Matchis financieel te steunen, daar de overheid dit niet doet, o.a. deze Vierdaagsesponsorloop.
Verzameld bedrag
 1.876,65
Anneke van Dijk, Joop Middelweerd en Maria Middelweerd: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Anneke van Dijk, Joop Middelweerd en Maria Middelweerd Team de 3 musketiers

Wij, Anneke, Joop en Maria gaan deze 4 daagse lopen voor Matchis. Het is zo belangrijk dat er meer donoren komen . Matchis geeft kankerpatiënten meer kans om te overleven. Zij doen heel belangrijk werk en daar is geld voor nodig. Wij gaan lopen voor iemand die binnenkort ook stamceltherapie nodig heeft . Wij zijn in de gelukkige omstandigheden dat wij kunnen en mogen lopen. Steun ons en doneer voor dit goede doel en wij gaan ons best doen om deze 4daagse uit te lopen. Alvast bedankt, Anneke, Joop en Maria
Verzameld bedrag
 1.753,00
jennie hesseling: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
jennie hesseling Team Kansloos of Kansrijk

Ik loop voor MATCHIS, omdat ik weet hoe belangrijk het is dat er een passende donor wordt gevonden . Een donor maakt het verschil tussen Kansloos of Kansrijk !
Verzameld bedrag
 1.674,65
Sjoerd Postma: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sjoerd Postma

Matchis zet zich in voor het aanleggen van stamceldonorbanken. Met een stamceldonatie kan een leukemiepatiënt weer genezen, maar dan moet er eerst de juiste match gevonden worden. De kans op een geschikte stamceldonor is erg klein, dus zo veel mogelijk stamceldonors moeten geregistreerd worden. Dus sponsor Matchis en/of meld je aan als stamceldonor!
Verzameld bedrag
 1.649,65
Ymke Borst: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ymke Borst

Elk jaar zet ik mij in voor een goed doel. Dit jaar is dat Matchis! Sinds een jaar ben ik stamceldonor en daarom lijkt het mij een geweldige toevoeging om ook nog eens zo veel mogelijk geld in te zamelen met mijn eerste Nijmeegse Vierdaagse! Helpen jullie mij mee? Helaas is de kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt enorm klein. Daarom wordt mijn opbrengst ingezet om heel veel nieuwe stamceldonoren te registreren!
Verzameld bedrag
 1.400,00
Willem Modderman: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Willem Modderman

Wij zijn beide zeer gemotiveerd voor dit goede doel. En vinden het belangrijk dit onder de aandacht te brengen bij onze familie, vrienden en kennissen. Dus help ons en doneer om dit goede doel te steunen. Alvast bedankt voor jullie support!
Verzameld bedrag
 1.355,00
angenita boer: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
angenita boer Team Kansloos of Kansrijk

Zeer ernstige zieken kinderen en volwassenen die lijden aan een kwaadaardige bloedziekte, zoals leukemie, hebben stamcellen van een gezonde donor nodig om te kunnen genezen. Vaak is dit de enige manier om te overleven. We hopen het stamceldonorschap onder de aandacht te brengen, niet alleen financiële steun, maar ook om meer potentiële levensredders te kunnen registeren.
Verzameld bedrag
 1.349,00
Ingrid Bosman-Hendriks: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ingrid Bosman-Hendriks

Soms is een stamceltransplantatie een belangrijk onderdeel van de behandeling voor patiënten op de afdeling hematologie. Daarom is het zoeken naar geschikte stamceldonoren van essentieel belang. Door mijn dagelijkse werk met deze bijzondere patiënten categorie is mijn motivatie erg groot..
Verzameld bedrag
 1.200,00
Jan de Jong: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Jan de Jong

Voor kankerpatiënten is een stamceltransplantatie vaak de laatste kans op genezing. Het is een heel heftige behandeling die je niet zomaar even aangaat, maar vaak ook één van de laatste mogelijkheden, als eerdere behandelingen tegen kanker geen soelaas hebben geboden. Het is dan ook in die situatie fantastisch dat er donoren zijn die zich geheel belangeloos beschikbaar stellen om met een stamceldonatie iemand anders, die zij totaal niet kennen, een kans op genezing te bieden. En dat er een organisatie als Matchis is die zorg draagt voor een goede match tussen patiënt en donor, en de gehele organisatie en planning rondom de stamceldonatie. Daarom wil ik met deze actie proberen zo veel mogelijk geld op te halen om Matchis te steunen, en de doelstelling om nog veel meer stamceldonoren te werven, mogelijk te maken.
Verzameld bedrag
 1.120,00
Loes Spee: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Loes Spee

Een uitdaging aangaan voor mezelf en een goed doel, stichting Matchis! Ieder jaar krijgen ±9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker. Voor patiënten met een bloedziekte, zoals leukemie, is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen of voor lange tijd ziektevrij te blijven. Dit is alleen mogelijk als anderen stamcellen willen doneren. Het is nog steeds niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende donor te vinden. Daarnaast kost het veel geld om nieuwe donoren te werven, registreren, en typeren. Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden zij donoren in Nederland gedurende het hele proces van stamceldonatie. Uw bijdrage wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te registeren. Zo’n 4 jaar geleden kreeg mijn vader de diagnose acute lymfatische leukemie en had ook hij een stamceldonor nodig. Uiteindelijk is er voor hem een geschikte donor gevonden en heeft hij een stamceltransplantatie ondergaan met stamcellen uit navelstrengbloed. Dus help mee! Doneer en/of wordt, net als ik, stamceldonor en draag zo een steentje bij om het doel te bereiken: Voor iedere patiënt een passende donor!
Verzameld bedrag
  .915,00
Janine & Lobke: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Janine & Lobke

Dit jaar lopen wij samen mee met de vierdaagse en we hopen op een mooie opbrengst voor Matchis! Wij zijn Janine Gerits en Lobke Korsten en werkzaam als (oncologie)verpleegkundige op de afdeling hematologie in het Radboudumc. Dagelijks krijgen wij te maken met patiënten waarvoor een stamceltransplantatie de enige kans op genezing is. Het is ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich inschrijven om stamceldonor te worden!
Verzameld bedrag
  .759,65
Inge van Heeswijk: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Inge van Heeswijk

Het afgelopen jaar is orgaandonatie ontzettend veel in het nieuws geweest. Maar niet veel mensen weten dat er ook de mogelijkheid is om stamceldonatie te doen. Een behandeling die cruciaal is voor de genezing van vele mensen met een bloedziekte zoals Leukemie of Kahler. Stamceldonatie is eigenlijk een ondergesneeuwd zusje... Ik heb het voorrecht om gezond te zijn en in staat te zijn om de Nijmeegse Vierdaagse te kunnen lopen. Ik hoop door middel van mijn actie zieke mensen die dit niet kunnen doen, een stap dichter bij genezing te brengen. En wie weet loopt een van hen over een paar jaar mee met dit geweldige evenement!
Verzameld bedrag
  .695,00
Wilma van Kempen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Wilma van Kempen

Ik loop net als vorig jaar voor Matchis omdat het doel mij aanspreekt. Ik hoop dat mede door mijn steun er nieuwe donoren zich aanmelden en er geld komt voor nieuwe ontwikkelingen.
Verzameld bedrag
  .689,65
Olga Van lent: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Olga Van lent Team Kansloos of Kansrijk

Zeer ernstige zieken kinderen en volwassenen die lijden aan een kwaadaardige bloedziekte, zoals leukemie, hebben stamcellen van een gezonde donor nodig om te kunnen genezen. Vaak is dit de enige manier om te overleven. We hopen het stamceldonorschap onder de aandacht te brengen, niet alleen financiële steun, maar ook om meer potentiële levensredders te kunnen registeren.
Verzameld bedrag
  .639,65
Claudia Van Zuijlen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Claudia Van Zuijlen Team Kansloos of Kansrijk

Zeer ernstige kinderen en volwassenen die lijden aan een kwaadaardige bloedziekte, zoals leukemie, hebben stamcellen van een gezonde donor nodig om te kunnen genezen. Vaak is dit de enige manier om te overleven. We hopen het stamceldonorschap onder de aandacht te brengen, niet alleen financiële steun, maar ook om meer potentiële levensredders te kunnen registeren.
Verzameld bedrag
  .610,00
Lianne Van Asten: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Lianne Van Asten

Ik heb 8 jaar in Nijmegen gewoond en tijdens de vierdaagse was ik altijd aan het feesten en vooral heel hard mijn oom Rob toegejuichen die altijd meeliep. Helaas kreeg hij geheel onverwachts de Ziekte van Kahler en werd alles anders voor hem. Dankzij een match met zijn broer, mijn oom, Jos kon hij een stamceltransplantatie ondergaan en knapte hierdoor ineens flink op: hij liep zelfs de vierdaagse weer! Helaas is hij 6 jaar geleden door complicaties overleden wat een groot verdriet was voor de hele familie. Sinds een paar jaar loopt mijn oom Jos de vierdaagse voor Matchis en hier ben ik enorm door geïnspireerd! Daarom ga ik dit jaar hetzelfde doen, met Rob in mijn gedachten, voor alle mensen die hard een stamceldonor nodig hebben!
Verzameld bedrag
  .609,65
Saskia Junier: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Saskia Junier

Wat mooier dat deze uitdaging aangaan en daarbij andere mensen kunnen helpen overleven?! "Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen dankzij de stamcellen van een donor. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans op een donor binnen de familie van de patiënt, is slechts 30%. Matchis gaat als er geen familiedonor is op zoek naar een niet-verwante donor. Alle stamceldonoren wereldwijd staan in de internationale databank BMDW (Bone Marrow Donors Worldwide). Matchis zoekt in de wereldwijde donorbank naar een matchende donor voor een Nederlandse patiënt. De kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt is enorm klein. Daarom is jouw aanmelding van levensbelang, meld je aan." Daar draag ik graag samen met jullie aan bij, dus sponsor Matchis en/of meld je aan als stamceldonor!
Verzameld bedrag
  .550,00
Heidi Hoogakker: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Heidi Hoogakker

Ik loop voor Matchis omdat er nog heel veel hulp nodig is...
Verzameld bedrag
  .549,65
Dirk Cluistra: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Dirk Cluistra

Ik loop dit jaar weer de vierdaagse met mijn wandelmaat Jan de Jong. Matchis heeft er vorig jaar voor gezorgd dat er een stamceldonor gevonden is voor zijn zoon, met tot op heden een positief resultaat. Daarom loop ik ook dit jaar weer voor dit goede doel ! Voor kankerpatiënten is een stamceltransplantatie vaak de laatste kans op genezing. Het is een heel heftige behandeling die je niet zomaar even aangaat, maar vaak ook één van de laatste mogelijkheden, als eerdere behandelingen tegen kanker geen soelaas hebben geboden. Het is dan ook in die situatie fantastisch dat er donoren zijn die zich geheel belangeloos beschikbaar stellen om met een stamceldonatie iemand anders, die zij totaal niet kennen, een kans op genezing te bieden. En dat er een organisatie als Matchis is die zorg draagt voor een goede match tussen patiënt en donor, en de gehele organisatie en planning rondom de stamceldonatie. Daarom wil ik met deze actie proberen zo veel mogelijk geld op te halen om Matchis te steunen, en de doelstelling om nog veel meer stamceldonoren te werven, mogelijk te maken.
Verzameld bedrag
  .510,00
Nelleke de Rover: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Nelleke de Rover

omdat ik dit doel een warm hart toe draag omdat er heel veel donoren nodig zijn voor een match omdat die match het verschil kan zijn tussen leven en dood
Verzameld bedrag
  .500,00
Valentine van Zadel: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Valentine van Zadel

Ik wil nog meer bekendheid geven aan het belang van veel stamceldonoren!
Verzameld bedrag
  .440,00
Bert Peters: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Bert Peters

Voor het derde jaar op rij loop ik voor Matchis, de stamceldonorbank! Uit ervaring weet ik hoe ongelooflijk belangrijk het is om veel, heel veel stamceldonoren te hebben. Even heb ik erover gedacht om deze sponsoractie dit jaar voorbij te laten gaan. Weer jullie lastig vallen, weer zeuren om geld.... Maar als ik dan onze schoondochter zie, die na een stamceltransplantatie (en heel veel bijwerkingen) nu, na ruim 3 jaar, eindelijk in staat is een beetje voor haar 3,5 jarig zoontje te zorgen, dan ben ik die donor ongelooflijk dankbaar, maar ook iedereen die dankzij een financiele bijdrage meegeholpen heeft een donor te vinden en de gegevens op te laten nemen in de databank. Dat gun ik iedereen die een stamceltransplantatie nodig heeft! En daarom loop ik voor Matchis!
Verzameld bedrag
  .345,00
Linda Pittens: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Linda Pittens

Doe vandaag eens iets levens belangrijk ''It's time to move on''.
Verzameld bedrag
  .320,00
Sylvie en Claire Van der Zeeuw: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sylvie en Claire Van der Zeeuw Team Sylvie en Claire

Maar wij willen niet zomaar meelopen, wij willen ons graag inzetten voor het goede doel om mensen die elke hulp goed kunnen gebruiken een duwtje in de goede richting te geven! Ieder jaar krijgen er in Nederland ±9000 mensen de diagnose bloedkanker. Voor deze mensen is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen of voor lange tijd ziektevrij te blijven. Dit is alleen mogelijk als anderen stamcellen willen doneren. Het is nog steeds niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende donor te vinden, dit omdat er niet genoeg donoren zijn. Daarnaast kost het veel geld om nieuwe donoren te werven, registreren, en te typeren. Sylvie: ‘met mijn werk als medisch analiste krijg ik dagelijks te maken met het matchen van donoren en weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om zo veel mogelijk donoren te werven.’ Claire: ‘ik ben begin dit jaar afgestudeerd als fysiotherapeut. Ik zie van dichtbij hoe belangrijk het is om te sporten en wat voor positief effect bewegen op het lichaam heeft. Voor mensen met bloedkanker is het niet altijd even makkelijk om zorgeloos actief te kunnen zijn, soms zelfs onmogelijk. Ik wil mij daarom op deze manier inzetten om mensen die getroffen zijn door deze verschrikkelijke ziekte een kans te geven om een gezond en actief leven terug te krijgen!’ Help ons, maak je sterk voor Matchis en draag een steentje bij om het doel te bereiken: voor iedere patiënt een passende donor! Uw gift is van harte welkom en zal geheel worden ingezet om nieuwe stamceldonoren te registeren.
Verzameld bedrag
  .315,00
Sascha Smits: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sascha Smits

Door te wandelen voor Matchis hoop ik bij te kunnen dragen aan het proces rondom stamceldonatie. Om zo ook op een indirecte manier mensen die een stamceltransplantatie nodig te helpen. Daarnaast hoop ik ook andere mensen te motiveren om stamceldonor te worden. Matchis, daar maak ik me sterk voor!
Verzameld bedrag
  .292,00
Mireille Roelofs: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Mireille Roelofs

Met het lopen van lange afstanden maakte ik in 2017, na 30 jaar, een doorstart. De "kick" dat je dankzij je lichaam 40 en zelfs 80 kilometer kunt lopen, is geweldig. Een nieuwe start en een overwinning samen met je lijf, dat wens ik alle potentiële stamcelontvangers toe. Ik ben een aantal jaar geleden heel bewust stamceldonor geworden. Voor mij een kleine moeite die voor een ander letterlijk het verschil tussen leven en dood kan betekenen. Te gek toch dat er nog steeds onvoldoende donoren zijn? Want zeg nou zelf: een goede gezondheid, dat is pas echt onbetaalbaar! (Maar een donatie voor Matchis niet...) Door de vierdaagse te lopen voor Matchis hoop ik de bekendheid te vergroten zodat het vanzelfsprekend wordt je als donor te melden. Het testen en registreren kost geld, en daarom vraag ik je steun. Help je mee?
Verzameld bedrag
  .285,00
Jos Van Asten: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Jos Van Asten

Ik loop ter herinnering aan mijn lieve broer Rob, die net geen 25 keer heeft mogen lopen. Na mijn stemcel doneren, heeft hij nog wel zijn laatste mars gelopen. Helaas is hij aan een bacterie komen te overlijden enkele maanden daarna.
Verzameld bedrag
  .275,00
Femke en Sophie: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Femke en Sophie

Omdat stamceldonoren levens redden! En er veel meer matches nodig zijn! Sophie en ik lopen dit jaar 4x 50 kilometer (vrijwillig ja!) en hopen hiermee een mooi bedrag op te halen om meer stamceldonoren te werven en registreren. Steun onze missie!!
Verzameld bedrag
  .263,00
Bennie Valkcx: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Bennie Valkcx

Stamcellen zijn heel hard nodig.
Verzameld bedrag
  .230,00
Stephan Holster: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Stephan Holster

In mijn vriendenkring helaas iemand onlangs in een zeer korte tijd verloren aan die verschrikkelijke ziekte kanker. We zouden samen met 4-en de vierdaagse gaan lopen en hiervoor druk aan het trainen. Voor onze vriend zal dit niet meer zo zijn. Willen we ooit de ziekte kanker kunnen bedwingen dan is en blijft meer onderzoek zeker wenselijk. Mijn keuze voor het lopen voor een goed doel Matchis. Zij zetten zich in om geschikte donoren te vinden voor iemand die de diagnose Leukemie heeft. Er is altijd geld nodig om meer en goede onderzoeken te verrichten voor deze ziekte en de wijze van behandeling. Dus daarom doneer mijn vierdaagse loop... alle kleine beetjes helpen :-)
Verzameld bedrag
  .225,00
Steven van der Meij: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Steven van der Meij

Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden. Om deze mensen een extra overlevingskans te kunnen bieden wil ik voor stichting Matchis de vierdaagse gaan lopen. Ik hoop tegelijkertijd meer bekendheid voor Matchis te creëren waardoor er hopelijk meer mensen donor worden en er daardoor nog meer mensen geholpen kunnen worden.
Verzameld bedrag
  .212,00
Sandra Jansen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sandra Jansen

Waarom ik wandel voor een goed doel! Dit wordt mijn derde keer dat ik deelneem aan de vierdaagse en ook dit jaar loop ik weer voor Matchis. Het is een geweldige manifestatie! Ik loop 4x40 km. Mijn reden dat ik voor dit goede doel ga lopen is doordat mijn vriendin al een aantal jaren chronische leukemie heeft en door de medicijnen dit aardig onder controle weet te houden. Ik weet hoeveel onderzoeken hieraan voorafgaan en dat dit erg kostbaar is. Ook voor al deze onderzoeken, donoren etc is veel geld nodig en op deze manier kan ik mijn sportiviteit combineren met een goed doel. Meer over mij Waarom ik wandel voor een goed doel! Het is voor mij de derde keer dat ik de 4x40 km loop voor MATCHIS . Het worden weer 4 pittige dagen, maar niet te vergelijken met de strijd die patiënten met een vorm van bloedkanker moeten leveren. Voor hun doe ik het.
Verzameld bedrag
  .210,00
John van Loenhout: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
John van Loenhout

Ik loop de 4-daagse van Nijmegen voor de 2e keer en voor de 2e keer wandel ik voor het goede doel Stamceldonatie (Matchis). Stamceldonatie is voor leukemiepatiënten een levensreddende optie. Om zoveel mogelijk donoren te krijgen is naast zoveel mogelijk aanmeldingen als donor ook financiële ondersteuning noodzakelijk. Voor deze 4-daagse heb ik de uitdagingen gesteld om a. 40 km per dag te lopen in plaats van 30 km en b. een hogere financiële bijdrage voor Matchis binnen te halen dan vorig jaar. De 40 km per dag ga ik realiseren voor de hogere financiële bijdrage aan Matchis heb ik jouw hulp nodig.
Verzameld bedrag
  .190,00
Truus Rietveld: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Truus Rietveld

Dit jaar ga ik voor de 7e keer de vierdaagse lopen. Dit jaar loop ik voor Matchis. Zo wil ik extra aandacht vragen voor het doneren van stamcellen. Zelf had ik dat ook graag willen doen, maar gezien mijn leeftijd (55) kom ik hier niet meer voor in aanmerking. Ik vind het wel belangrijk om jonge mensen om mij heen hier voor te motiveren.
Verzameld bedrag
  .189,95
Sandra Korthouwer- Gieben: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sandra Korthouwer- Gieben

Ik vind het belangrijk om het belang van stamceldonor onder de aandacht te brengen bij iedereen. Iedereen kent wellicht iemand in zijn of haar omgeving die hier mee te maken heeft of heeft gehad. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich registreren als stamceldonor en de 4daagse is hier oa een mooie gelegenheid voor om dit nog eens extra onder de aandacht te brengen. Zelf ben ik ook donor!!
Verzameld bedrag
  .180,00
Nina anita verhagen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Nina anita verhagen

Als dank dat ik weer, kan en mag mee lopen met de vierdaagse wil ik graag iets terug doen en lopen voor het volgende goede doel: Matchis
Verzameld bedrag
  .180,00
Ingrid Hoogakker: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ingrid Hoogakker

Door het steunen van matchis, kunnen er meer mensen geregistreerd worden als stamcel donor! Dit is erg belangrijk omdat er nog veel te weinig geregistreerde donoren bekend zijn..
Verzameld bedrag
  .175,00
Rody Lamper: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Rody Lamper

Stichting Matchis (voorheen Stichting Europdonor) is een non-profit organisatie, in 1988 opgericht. zij helpen artsen bij het zoeken naar de best passende stamceldonor voor patiënten met bloedkanker (leukemie) of een andere aandoening van het bloed (o.a. thalassemie) die een stamceltransplantatie moeten ondergaan. Het registreren van nieuwe stamceldonoren kost vijftig euro per donor. Hoe meer donoren geregistreerd staan als stamceldonor, hoe meer patiënten een match kunnen vinden voor stamceltransplantatie. Op dit moment zijn er bijna 225.000 stamceldonoren in Nederland en we hopen dit met jouw hulp de komende jaren te verdubbelen. Ik vind dat Matchis goed werk verricht en daarom heb ik besloten om hen wederom te helpen door geld in te zamelen zodat zij hun werk kunnen blijven doen. Ik hoop dat jullie hiervoor een bijdrage willen leveren.
Verzameld bedrag
  .175,00
Sisca van den Bergh: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sisca van den Bergh

Het is belangrijk dat er meer aandacht is voor stamceldonatie
Verzameld bedrag
  .171,00
Gert van der Steen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Gert van der Steen

Iedereen moet een kans hebben voor genezing van leukemie
Verzameld bedrag
  .165,00
Ilse Fransen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ilse Fransen

Matchis linkt stamceldonoren aan patiënten. De kans op een match is echter heel klein, tot nu toe heeft maar 4% van de patiënten stamcellen ontvangen van een Nederlandse donor, maar het donorbestand groeit en daarmee ook dit percentage. Door stamceldonor te worden, kun je een leven redden. Gelukkig zijn er mensen die zich aanmelden als stamceldonor, waarvoor dank, maar de registratie kost €45,- per donor. Aanmeldingen en geld om deze aanmeldingen te verwerken zijn nodig. Dus sponsor Matchis en/of meld je aan als donor!
Verzameld bedrag
  .165,00
John van Baal: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
John van Baal

Al jaren doneer ik bloed via Sanquin bloedbank in regio Arnhem. Kwam zo in kontakt met Matchis en hun goede werk voor patienten met een vorm van bloedkanker, zoals leukemie. Deze 16e keer dat ik "Nijmegen" meeloop, draag ik graag op aan hen voor wie dit allemaal niet zo vanzelfsprekend is om mee te doen. Donaties zijn met name bedoeld voor werving van nieuwe stamceldonoren.
Verzameld bedrag
  .154,65
Patrick Van Trier: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Patrick Van Trier

Als opa van 3 vind ik het belangrijk dat we zo veel mogelijk geld bij elkaar sprokkelen om onze kinderen op te laten groeien zonder die vreselijke ziekte en hopen dat hij snel uit de wereld gaat . Door geld te doneren of stamcellen kunnen we onderzoeken blijven doen en zo die helpen die het nodig heeft
Verzameld bedrag
  .150,00
Miguel Sanchez: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Miguel Sanchez

Aandacht voor stamceldonatie is er genoeg. Als we elkaar helpen, kunnen we met een klein beetje moeite, heel veel voor elkaar betekenen. Maar voor het onderzoek is veel geld nodig. Ik loop tijdens de Vierdaagse in Nijmegen de 4x40 km voor Matchis en hoop zo te kunnen bijdragen aan het registreren van veel nieuwe stamceldonoren.
Verzameld bedrag
  .130,00
Wendy Scheffel: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Wendy Scheffel

Met veel plezier lopen we weer de 4-daagse voor de stichting Matchis! De 4-daagse week is bijzonder omdat alles samenvalt, feest, verbroedering met 47.000 deelnemers uit ± 68 landen, afzien(!) en samen met een speciale vriendin (dat word je na jaren samen de 4-daagse lopen) een grote prestatie neerzetten waarmee we ook aandacht kunnen vragen voor een prachtig doel! Stichting Matchis, stamceldonoren zijn zo hard nodig en levensreddend. Helaas kan ik door mijn astma geen donor zijn... Wel kan ik er op deze manier aandacht voor vragen, en dat doe ik met trots en veel plezier!!!
Verzameld bedrag
  .125,00
Seran van Gemert: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Seran van Gemert

Als bloeddonor gaat dit goede doel me aan het hart. Matchis helpt wereldwijd stamceldonoren te vinden voor patiënten met bloedziektes, zoals leukemie. Door mogelijke donoren te vinden, te registreren en te begeleiden doet Matchis haar best om patiënten te helpen genezen of lange tijd ziektevrij te zijn.
Verzameld bedrag
  .125,00
Tatiana Putman - Noom: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Tatiana Putman - Noom Team De wandelende tak van de familie

Omdat er nog niet genoeg potentiële donoren zijn om patiënten met onder andere kanker te kunnen helpen aan stemcellen!
Verzameld bedrag
  .115,00
Nathalie Spee: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Nathalie Spee

Ik ben Nathalie en ben al sinds mijn 20e stamceldonor. De kans is echter erg klein dat je ooit opgeroepen wordt om stamcellen te doneren omdat een match erg klein is. Op deze manier kan ik Matchis toch steunen. Zelf weet ik maar hoe moeilijk tegen de slopende ziekte kanker, ik heb helaas mijn beide ouders hieraan verloren, te vinden is. Alleen door veel onderzoek en steun kan dit lukken. Daarom loop ik voor Matchis zodat ooit in de toekomst niemand meer hoeft mee te maken wat ik heb meegemaakt, je beide ouders op jonge leeftijd verliezen aan deze slopende ziekte.
Verzameld bedrag
  .113,00
Anita Derks: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Anita Derks

Omdat stamceldonoren belagrijk zijn. Vraag er met deze actie aandacht voor.
Verzameld bedrag
  .100,00
Limke Schopman: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Limke Schopman

"Er staat altijd wel iemand naast je die achter je staat." Niemand op de wereld is alleen en daarom doen we het samen. 4 dagen lang 40 kilometer lol. Een leuke en mooie sportieve uitdaging. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse beweegt Stichting Matchis me tot het zetten van een extra stap: ik zamel geld in voor voor hen die het alleen niet redden omdat ze zich ongevraagd afhankelijkheid voelen doordat ze rondlopen met een zeldzame ziekte. Gezondheid is niet altijd vanzelfsprekend en ik besef me hoe vrij en dankbaar ik ben. Geld inzamelen is een middel om het aantal stamceldonoren te verhogen en meer mensen te helpen. Moedig je aan vanaf de zijlijn? Dan loop ik dit pad en deze vier dagen in ieder geval niet alleen.
Verzameld bedrag
  . 93,00
Ger Top: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ger Top

Belangrijke ondersteuning stamdonercellen
Verzameld bedrag
  . 80,00
Bart Putman: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Bart Putman Team De wandelende tak van de familie

Omdat er nog niet genoeg potentiële donoren zijn om patiënten met onder andere kanker te kunnen helpen aan stemcellen!
Verzameld bedrag
  . 35,00
Mieke Giesen: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Mieke Giesen

Stel je eens voor, je bent doodziek en je leven hangt af van de stamcellen van een donor. Zon senario wil je toch niet over nadenken...... Dus daarom DONOR worden geld in te zamelen om donors te werven!!!
Verzameld bedrag
  . 25,00
Anke Goijvaerts: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Anke Goijvaerts

Meer bekendheid geven aan Matchis zodat mensen er zich van bewust worden door zich als donor beschikbaar te stellen misschien wel een leven te kunnen redden. Wie wil mij sponsoren om een mooi bedrag voor dit goede doel bij elkaar te krijgen
Verzameld bedrag
  .  0,00
Ria van Tilburg - Gies: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ria van Tilburg - Gies Team Geen team

Het is een klein gebaar naar je zieke medemens. Je kunt vaak beter helpen dan geholpen worden.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Sanneke Belderok: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Sanneke Belderok

Nog een maand te gaan! Dit jaar wil ik de 4 daagse niet alleen voor mezelf lopen maar ook voor een ander. Ik steun Matchis om stamceldonatie meer onder de aandacht te brengen. Sponsor mijn 4 daagse loop en steun Matchis. Meld je aan als donor en misschien red jij wel een leven.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Ruth Van Roemburg: Ik wandel voor Matchis
Ik wandel voor Matchis
Ruth Van Roemburg

Hoi allemaal! Ik ben Ruth van Roemburg en studeer ondertussen alweer 5 jaar in Nijmegen. Vanaf het begin van mijn studie heb ik altijd vol bewondering naar de wandelaars van de Vierdaagse staan kijken en ze uit volle borst aangemoedigd. Dit jaar, mijn laatste jaar als student, vond ik het tijd worden om zelf een poging te wagen om de vierdaagse te lopen. Dit is een mooie uitdaging voor mezelf, maar ik heb besloten dat ik dit niet alleen voor mezelf wil doen. Ik wil met mijn deelname graag een goed doel steunen. Hierbij heb ik voor Matchis gekozen! Matchis is het Nederlands Centrum voor Stamceldonoren, waar gezocht wordt naar stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Voor sommige patiënten is een stamceltransplantatie de laatste kans op leven. Het is lastig om een goede match te vinden waarbij de stamcellen van de donor en patiënt voldoende op elkaar lijken. Daarnaast kost het veel geld om nieuwe donoren te werven, registreren, en typeren. Op www.matchis.nl is hier meer informatie over te vinden en kun je jezelf uiteraard opgeven als stamceldonor! Via mijn studie geneeskunde weet ik hoe belangrijk een stamceldonatie kan zijn voor een patiënt en zelf ben ik uiteraard ook stamceldonor. Hopelijk willen jullie mij, mijn team en hiermee Matchis een warm hart toedragen door middel van een donatie! Ondertussen zal ik hard mijn best doen om de Vierdaagse uit te lopen!
Verzameld bedrag
  .  0,00