Wandel ook voor Hersenstichting!

30 wandelaars steunen ons voor € 17.184,-
Hersenstichting

Hersenstichting

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Steeds meer enthousiaste mensen komen in actie om geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Wij geloven dat een sponsoractie meer is, dan geld inzamelen alleen. Met een sponsoractie breng je het werk van de Hersenstichting op een uiterst positieve manier onder de aandacht van je familie en vrienden. Een sponsoractie in combinatie met het wandelen tijdens de Vierdaagse geeft het thema ˜Bewegen is goed voor de hersenen" een extra dimensie.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Hoe meer we van de hersenen begrijpen, hoe beter we ze gezond kunnen houden. De Hersenstichting is ervan overtuigd dat we in de toekomst hersenziekten kunnen genezen en voorkomen. Om dit te kunnen bereiken hebben we uw hulp nodig. Start daarom een sponsoractie..


 

Hoe helpen we jou?

De Hersenstichting heeft langs de route rustpunten en alle deelnemers krijgen een sponsorshirt. 
Op maandagmiddag organiseren we een ontmoeting met alle deelnemers die voor de Hersenstichting in actie komen.


Contactgegevens

Hersenstichting

E-mail: info@hersenstichting.nl
Website: https://www.hersenstichting.nlWij wandelen voor Hersenstichting

Jasmijn Vollering: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Jasmijn Vollering

Met je hoofd in een rolstoel Speciaal loop ik voor die mensen die je op straat zó voorbij zou lopen. Niks te zien aan hun buitenkant... maar niets is wat het lijkt. Dit zijn de cognitieve, niet-zichtbare gevolgen van een hersenaandoening. Misschien wel de meest invaliderende gevolgen, maar waar het minste begrip voor is. Het zijn vaak de meest ingrijpende en moeilijkste veranderingen, ook voor de omgeving. Overprikkeling (prikkels die soms wel 30x zo hard binnen komen), geheugenproblemen, (extreme) vermoeidheid, of je herkent je geliefde niet meer terug door een verandering in zijn of haar gedrag. Het kunnen allemaal (blijvende) gevolgen zijn na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of zuurstofgebrek bij een hartstilstand (of soms zelfs na een hersenschudding!). Dit wordt ook wel Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) genoemd. Vergaderingen, etentjes, verjaardagen… het zijn regelrechte uitdagingen voor mensen met hersenletsel. File in je hoofd door alle prikkels. Een dagje weg? Een paar dagen bijkomen. Boodschapjes doen? Lijkt zo alledaags, maar vergeet het maar. Werken? Niet meer vanzelfsprekend.. en leg je collega’s maar eens uit wat er in je hoofd gebeurt. Vaak kost alles meer energie dan voorheen. Met je hoofd in een rolstoel, zoals mijn collega (en ervaringsdeskundige) het mooi verwoordde. Alleen is er niemand op straat die jouw onzichtbare rolstoel ziet. Lopen voor de hersenen Ik loop dit jaar voor de eerste keer de Vierdaagse (4x40 km). Ik stel op deze manier graag mijn hersenen, ons meest fascinerende orgaan, op de proef en loop de benen uit mijn lijf voor mensen met hersenletsel! Want we weten veel van onze hersenen, maar ook heel veel (nog) niet. Voor de meeste hersenaandoeningen bestaan nog geen behandelingen. Het is de droom van de Hersenstichting om hersenaandoeningen te voorkómen, verminderen en te stoppen. Zodat mensen langer leven met meer kwaliteit. Dit wil de Hersenstichting bereiken door vernieuwende onderzoeken en projecten te doen, en door voorlichting te geven. Ik wil je vragen mij te steunen en dat kan op drie manieren: 1. Je komt mij (en 46.999 andere bikkels) aanmoedigen tijdens de 4-daagse (mentale ondersteuning, door aan me te denken, telt ook ;-)) 2. Doneer een financiële bijdrage op deze pagina. Elk bedrag voor de Hersenstichting is welkom! 3. Zowel optie 1 als 2... :-) Dank je wel voor je steun!
Verzameld bedrag
 2.706,95
Cedric Helmer: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Cedric Helmer Team De Puttootjes

We willen dat er meer onderzoek gedaan kan worden naar bepaalde ziektes in de hersenen. Daarnaast zijn wij geïnspireerd door professor dokter Erik Scherder, die op een begrijpelijke manier dingen kan uitleggen over de hersenen.
Verzameld bedrag
 1.310,00
Claire van der Meer: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Claire van der Meer

1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Denk bijvoorbeeld aan dementie, depressie of de gevolgen van een hersenbloeding. Het brein is een ontzettend belangrijk orgaan, toch weten we nog niet goed hoe het precies werkt. Door de Hersenstichting te steunen kunnen we meer te weten komen over hoe we een gezond brein gezond houden, hersenaandoeningen genezen en kunnen we betere zorg voor hersenpatiënten regelen. Mijn motivatie om de vierdaagse voor de Hersenstichting te lopen komt onder andere voort uit een televisieprogramma dat ik onlangs als redacteur mocht voorbereiden. In 'Max Masterclass' legt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uit hoe bijzonder ons brein is, maar ook wat er gebeurt als het misgaat. Als je het leuk vindt om een aflevering te zien kun je bijvoorbeeld de masterclass over taal en de hersenen terugkijken: https://www.npo.nl/max-masterclass/23-05-2018/POW_03774804 Alvast veel dank voor je donatie!
Verzameld bedrag
 1.140,00
Jenneke Odink: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Jenneke Odink

Dit jaar is de tweede keer dat ik voor de Hersenstichting de vierdaagse wil gaan lopen. Van dicht bij heb ik meegemaakt als je man/ wandelmaatje een herseninfarct krijgt. Je moet dealen / accepteren met de gevolgen hier van. Hopelijk met het geld dat we ophalen kunnen ze door middel van onderzoek ,medicijnen ontwikkelen om onze hersenen zo gezond mogelijk te houden
Verzameld bedrag
 1.022,00
Anne-Lies Wegman: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Anne-Lies Wegman

Wij, Riet, Jeanne en Anne-Lies lopen dit jaar voor de HERSENSTICHTING. Omdat wij nog gezond zijn en goed kunnen lopen, terwijl we in de directe omgeving steeds meer mensen met hersenletsel meemaken. Wij lopen voor de 16, 17 en 39e keer mee en zijn 79, 76 en 71 jaar.
Verzameld bedrag
  .900,00
Francine Pieters: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Francine Pieters

Graag wil ik extra geld inzamelen voor de Hersenstichting. Reden; mijn echtgenoot heeft al 30 jaar hersenproblematiek waardoor hij al jaren medische begeleiding nodig heeft én krijgt. Helaas heb ik in maart 2017 een ongeval gehad en daarbij hersenletsel opgelopen, waardoor ik óók behandelingen nodig had én kreeg. Daar zijn wij dankbaar voor. Inmiddels ben ik weer zover opgeknapt, dat ik zowel de sponsoring kan opstarten als de Vierdaagse kan lopen. Ik hoop dat vele hun steentje/eurootjes/ steun bij willen dragen, want begeleiding en onderzoeken zijn broodnodig. Iedereen die ons steunt, wel ik vast hartelijk danken. Lieve muzikale groetjes uit Oosterhesselen in het mooie Drenthe. Francine Pieters
Verzameld bedrag
  .860,00
Wim Hamberg: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Wim Hamberg

Omdat ik vind dat er goed onderzoek gedaan moet worden naar hersenaandoeningen ga ik de 4 daagse lopen voor de Hersenstichting. Hersenaandoeningen hebben een enorme impact op het leven van mensen. Door hersenaandoeningen te voorkomen, ervoor te zorgen dat de ziekte pas op latere leeftijd tot uiting komt, langzamer verloopt of zelfs gestopt kan worden, leven mensen langer. Door ervoor te zorgen dat klachten verminderd worden en mensen beter kunnen functioneren, wordt de ziekte als minder ernstig ervaren. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen zo lang mogelijk gezond te houden! Vind jij onderzoek ook belangrijk? Steun mij dan door een donatie te doen. Alvast bedankt!
Verzameld bedrag
  .795,00
Jochem van Alst: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Jochem van Alst Team Team Oma

Mijn oma heeft een hersentumor. Helaas is hier niets meer aan te doen. Graag wil ik geld inzamelen zodat dit in de toekomst beter te behandelen is.
Verzameld bedrag
  .760,00
Debby Nijenhuis en Roel van Ewijk: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Debby Nijenhuis en Roel van Ewijk

Wij, Roel en Debby, willen dit jaar de 4-daagse lopen voor een goed doel. Wij hebben gekozen voor de Hersenstichting omdat in onze omgeving steeds meer mensen problemen hebben en /of daarmee te maken krijgen. Door voor de Hersenstichting te lopen willen wij geld ophalen voor verder onderzoek en naar mogelijke behandelingen. Wij willen dit doen om de mensen en familie in onze omgeving die hiermee te maken hebben te steunen! Liefs Roel en Debby
Verzameld bedrag
  .749,65
Jose Dankers: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Jose Dankers

Met deze Vierdaagse steun ik de Hersenstichting zodat er meer onderzoek kan komen naar ons brein. Het zou grandioos mooi zijn als je mij hierbij zou willen helpen met een donatie. Bedankt
Verzameld bedrag
  .740,00
Niki Hofs: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Niki Hofs

De reden dat ik voor de Hersenstichting heb gekozen ligt dicht bij mijn hart. Door een ongeval kreeg mijn broertje een hersenbeschadiging, waardoor zijn leven in een klap drastisch veranderde. Jarenlang ondervond hij de gevolgen van zijn kapotte hersenen, waarna hij in januari dit jaar uiteindelijk alsnog overleed a.g.v. een epileptische aanval. Door mijn sponsorloopactie hoop ik dat ik een klein steentje kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met een hersenbeschadiging of ziekte. Onderzoek en medicijnen zijn hard nodig om dit te kunnen bereiken. Daarom steun ik de hersenstichting! Voor mijn broertje is het te laat, maar misschien niet voor anderen die baat hebben bij het werk van de hersenstichting. Al help ik er maar 1, daar zou mijn broertje al heel blij mee zijn geweest. Helpt u ook mee?
Verzameld bedrag
  .735,00
mark van wylick: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
mark van wylick Team De Puttootjes

We willen dat er meer onderzoek gedaan kan worden naar bepaalde ziektes in de hersenen. Daarnaast zijn wij geïnspireerd door professor dokter Erik Scherder, die op een begrijpelijke manier dingen kan uitleggen over de hersenen.
Verzameld bedrag
  .674,65
Suzanne Bouwmeister: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Suzanne Bouwmeister Team Team Oma

Mijn moeder heeft een hersentumor. Helaas is hier niets meer aan te doen. Graag wil ik geld inzamelen zodat dit in de toekomst beter te behandelen is.
Verzameld bedrag
  .594,65
Nicolette Huibers: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Nicolette Huibers

Ik bleek, na een ongeluk, een hersenkneuzing te hebben. Na gesprekken met de neuroloog merkte ik dat er nog zeer weinig bekend is over de hersenen. Ik ben zelf gelukkig volledig hersteld maar veel mensen moeten leven met een hersenaandoening. Meer onderzoek is dus nodig en hiervoor zet de Hersenstichting zich in. Daarom loop ik voor de Hersenstichting!
Verzameld bedrag
  .580,00
Thye van Dinteren: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Thye van Dinteren

Twaalf jaar geleden is mijn opa getroffen door een herseninfarct met als gevolg dat de linkerzijde van zijn lichaam verlamd raakte. Sinds die tijd zit hij in een rolstoel en is er een einde gekomen aan zijn actieve leven voor de hersenbloeding. Later is daarbij ook nog dementie geconstateerd. Hersenziektes hebben altijd invloed op wie we zijn. Wij zijn immers ons brein. Ook mijn opa heeft dit aan den lijve ondervonden. Naast het abrupte einde aan zijn actieve leven, is ook zijn karakter totaal veranderd. Hij is sneller geëmotioneerd, sneller boos en is minder in staat om dromen van werkelijkheid te scheiden. De Hersenstichting doet onderzoek naar allerlei hersenaandoeningen en het gezond houden van de hersenen, daarmee kan er meer kennis komen over onder andere herseninfarcten en is het misschien mogelijk om dit te kunnen voorkomen. Want dit is een ziekte die werkelijk niemand meer zou moeten krijgen. Afgelopen juni, tweeënhalve maand na het starten van deze actie, is mijn opa overleden.
Verzameld bedrag
  .575,00
Gera en Marlieke Struik: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Gera en Marlieke Struik Team Gera en Marlieke Struik

Een hele goede wandelvriendin is dit jaar overleden aan een hersentumor. Sinds 2000 liep zij vrijwel ieder jaar de 4daagse. Vorig jaar tijdens de 4daagse is de hersentumor verwijderd, maar helaas bleek verdere behandeling niet mogelijk. Voor haar overlijden heeft zij als herinnering aan haar en ter ondersteuning van het goede doel aan familie en goede vrienden een sieraad gegeven waarvan de opbrengst mede ten goede komt aan grey ribbon. Door haar geïnspireerd willen wij ons laten sponsoren voor de hersenstichting.
Verzameld bedrag
  .558,95
Anita Sibeijn: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Anita Sibeijn

Ik zie dagelijks mensen die een hersenafwijking hebben en strijden tegen de problemen die erbij komen. Voor al deze mensen hoop ik dat onderzoek steeds meer van deze ellende gaat verlichten, maar liever nog verhelpen! Ik loop de 4-daagse en kan hiermee hopelijk een kleine bijdrage doen om hier in bij te dragen.
Verzameld bedrag
  .385,00
Dianne Makelaar: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Dianne Makelaar

De Hersenstichting vind ik een ontzettend belangrijk goed doel, omdat er naast alle bestaande kennis nog zoveel onbekend is over bepaalde hersenaandoeningen. Door meer kennis te vergaren kan men nog meer inzetten op preventie en op langere termijn betere behandeling mogelijk maken. Een sponsoractie in combinatie met de Vierdaagse past goed bij het motto "Bewegen is goed voor de hersenen". Vanuit mijn opleidingen (MA Neurolinguistiek en nu de hbo-Verpleegkunde) werk en mijn omgeving kom ik veel in contact met mensen die een CVA hebben gehad en daar hersenletsel aan over hebben houden (met als gevolg o.a. Afasie), mensen met diverse vormen van Dementie (op de afdeling psychogeriatrie bij ZINN) en mensen met de ziekte van Parkinson.
Verzameld bedrag
  .350,00
Henriëtte van Schaick: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Henriëtte van Schaick

Onderzoek is zo belangrijk. Iedereen krijgt ermee te maken !!! Er is nog zoveel onduidelijk over het functioneren van onze hersenen. Daarom...loop ik voor dit goede doel !!!
Verzameld bedrag
  .317,00
Nadine Arendse: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Nadine Arendse

Getipt door Zinda, wat een goed idee om te lopen voor deze stichting
Verzameld bedrag
  .295,00
Joost Brenters: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Joost Brenters

Drie jaar geleden. De vierdaagse van 2015. Het is vrijdag, de dag van Cuijk. Genieten zoals altijd van het behalen van het vierdaagsekruisje en felicitaties. Ik keer terug naar mijn logeer adres waar de verzorging altijd goed is en waar op de vrijdag een heerlijk frietje op me wacht. Vaste prik, zo gaat het al een paar jaar. Maar dan gaat het anders... Mitch heeft een herseninfarct gehad. Oh god... nee niet Mitch toch? Ja... Mitch.... altijd vrolijk, goedlachs en 7 jaar. Nu drie jaar later zie ik wat hersenletsel kan doen. Nog steeds goedlachs is Mitch ook een vechter... een doorzetter. En ik zie dat goed onderzoek hard nodig is. Want herstel is moeizaam en zwaar. Niet alleen voor Mitch, maar voor het hele gezin. Daarom is deze vierdaagse voor Ellen, Arnold, Tim en vooral voor Mitch!
Verzameld bedrag
  .260,00
Leo den Toom: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Leo den Toom

Niets lijkt voor mij zo alledaags als bewegen. Lopen, fietsen, ik doet het meestal zonder erbij na te denken. Elke zondag train ik met mijn trouwe viervoeter naast mij. Als gevolg van blijvend geheugenverlies steun ik de hersenstichting. Een hersenaandoening zet je leven op z'n kop. Één op de vier mensen heeft een hersenaandoening. Het kan echt iedereen overkomen. Steun de Hersenstichting zodat zij alles op alles kunnen zetten om gezonde hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en betere zorg voor hersenpatiënten te krijgen. Ik heb er dit jaar weer heel veel zin in en hoop mijn steuntje zo bij te kunnen dragen aan de Hersenstichting! Bedankt voor uw bijdrage!
Verzameld bedrag
  .179,65
Angela Meijering: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Angela Meijering

Bij mij lieve achternichtje is MLD / Metachromatische leukodystrofie geconstateerd. Er is geen medicijn of behandeling die deze ziekte kan stoppen. Door deze actie hoop ik zoveel mogelijk geld op te halen voor verder onderzoek waarmee uiteindelijk een medicijn of behandeling wordt uitgevonden tegen deze ziekte.
Verzameld bedrag
  .160,00
Ankie Brouwer: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Ankie Brouwer

Onze hersenen zijn zo belangrijk. Mijn vader heeft een aantal jaren geleden een hersenbloeding gehad en mijn schoonmoeder heeft dementie. Ik wil via deze weg meehelpen aan geld voor onderzoek en medicijnen en andere hulpmiddelen.
Verzameld bedrag
  .160,00
Renate Heijnen: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Renate Heijnen

Ik steun de hersenstichring omdat ik een n.a.h heb na een coma periode van 21 dagen en hun me steunen en me vragen beantwoorden ...
Verzameld bedrag
  .121,00
audrey Nieuwenhuis: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
audrey Nieuwenhuis

Een hersenaandoening heeft vaak een grote impact op degene die het overkomt en zijn of haar omgeving. Geld voor onderzoek naar behandeling is erg belangrijk.
Verzameld bedrag
  .109,65
Daphne van Dijk: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Daphne van Dijk

Omdat ik vind dat er meer onderzoek naar moet worden gedaan!
Verzameld bedrag
  . 80,00
Ruud van den Hengel: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Ruud van den Hengel

De vierdaagse is en blijft een uitdaging en je hebt tijdens het wandelen veel tijd om na te denken over de meestal kleine dingen in het leven die echter een grote impact kunnen hebben op jezelf en de naasten die je lief hebt. Dit kan je alleen doen wanneer je hersenen de wil tot leven en overleven hebben. Dit doe je door je volledig bewust te zijn en daarom zijn je hersenen van crusiaal belang. Ik heb dit zelf gezien bij mijn opa en oma met alzheimer, mijn schoonmoeder met een tia waarbij zij bijna niet meer wist dat ze bestond en een zwager die epileptische aanvallen heeft wat een grote impact heeft op zijn naaste familie. Steun daarom de Hersenstichting om meer onderzoek mogelijk te maken en hersenziekten uit te wereld te helpen.
Verzameld bedrag
  . 65,00
Esther Helmer: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Esther Helmer Team De Puttootjes

We willen dat er meer onderzoek gedaan kan worden naar bepaalde ziektes in de hersenen. Daarnaast zijn wij geïnspireerd door professor dokter Erik Scherder, die op een begrijpelijke manier dingen kan uitleggen over de hersenen.
Verzameld bedrag
  .  0,00
Romaine Helmer: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Romaine Helmer Team De Puttootjes

We willen dat er meer onderzoek gedaan kan worden naar bepaalde ziektes in de hersenen. Daarnaast zijn wij geïnspireerd door professor dokter Erik Scherder, die op een begrijpelijke manier dingen kan uitleggen over de hersenen.
Verzameld bedrag
  .  0,00