Wandel ook voor Hersenstichting!

23 wandelaars steunen ons voor € 16.160,-
Hersenstichting

Hersenstichting

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Steeds meer enthousiaste mensen komen in actie om geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Wij geloven dat een sponsoractie meer is, dan geld inzamelen alleen. Met een sponsoractie breng je het werk van de Hersenstichting op een uiterst positieve manier onder de aandacht van je familie en vrienden. Een sponsoractie in combinatie met het wandelen tijdens de Vierdaagse geeft het thema ˜Bewegen is goed voor de hersenen" een extra dimensie.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Hoe meer we van de hersenen begrijpen, hoe beter we ze gezond kunnen houden. De Hersenstichting is ervan overtuigd dat we in de toekomst hersenziekten kunnen genezen en voorkomen. Om dit te kunnen bereiken hebben we uw hulp nodig. Start daarom een sponsoractie..


 

Hoe helpen we jou?

De Hersenstichting heeft langs de route een rustpunt en alle deelnemers krijgen een sponsorshirt. 
Op maandagmiddag organiseren we een ontmoeting met alle deelnemers die voor de Hersenstichting in actie komen.


Contactgegevens

Hersenstichting

E-mail: info@hersenstichting.nl
Website: https://www.hersenstichting.nlWij wandelen voor Hersenstichting

Desiree Bekker: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Desiree Bekker

Mijn man Allard Felderhoff (55 jaar) overleed een jaar geleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Veroorzaakt door een aneurysma in de halsslagader, een aandoening waar nog weinig over bekend is. Hij had onder andere afasie, een vreselijke taalstoornis. Met het lopen van de Vierdaagse wil ik geld inzamelen voor meer onderzoek en nog betere behandeling voor ieder die door deze ziekte getroffen wordt.
Verzameld bedrag
 3.279,95
Marga Kennis- van Mierlo: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Marga Kennis- van Mierlo

Ik vind het belangrijk dat er goed onderzoek gedaan kan worden, we hebben onlangs zelf een zoontje verloren aan een hersenafwijking.
Verzameld bedrag
 2.768,95
Maxime Appeldoorn: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Maxime Appeldoorn

(Niet Aangeboren) Hersenletsel: vaak onzichtbaar, maar geloof mij de impact op je leven is enorm. Ik had m\'n pad tot in de puntjes uitgestippeld, maar moet hier nu het nodige aan bijschaven. En dat door één ongeluk. Het zit soms echt in een klein hoekje. Er is nog te weinig bekend over het herstellen en begeleiden van mensen met traumatisch hersenletsel. Om meer kennis op te doen, is onderzoek nodig. Daarom wil ik geld inzamelen voor de Hersenstichting. Ik hoop van harte dat mensen die in de toekomst zeggen: \"Een ongeluk zit in een klein hoekje\", binnen afzienbare tijd hersteld zijn en hun leven weer opgepakt hebben.
Verzameld bedrag
 1.194,65
Johanna Denie: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Johanna Denie

Ik ben Johanna. 40 jaar Ik ben 5 jaar geleden getroffen door een hersenbloeding ( AVM) Dit is een aangeboren vaatafwijking. Hier ben ik aan geopereerd dmv een luikje in mijn schedel. Dit heeft mijn wereld op zijn kop gezet. Vandaar dat ik me in wil zetten voor de hersenstichting . Zodat door middel van onderzoek andere mensen dit bespaard blijft
Verzameld bedrag
 1.192,25
Suzanne Verhaeren: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Suzanne Verhaeren

Alles begint bij gezonde hersenen. Zij zijn de aansturing van het lichaam. Door een erfelijke aandoening of een ziekte kunnen de hersenen beschadigen. Het gevolg voor de patiënt en zijn of haar omgeving zijn enorm. Wij ondervinden dit momenteel helaas zelf ook. Bij mijn vader is vorig jaar vasculaire dementie gediagnosticeerd. Omdat dit proces niet te stoppen is voel ik me behoorlijk machteloos. Daarom wil ik iets doen om in actie te komen en loop de 4-daagse voor de hersenstichting. Ik hoop daarbij op uw steun. Alvast super bedankt.
Verzameld bedrag
  .903,60
Tom Theloesen: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Tom Theloesen

Na een beroerte is het erg lastig om balans te vinden in je leven. Je wil nog erg veel, maar kan het niet meer. Iets wat erg frustrerend is. Nadat je terugkomt van vrijwilligerswerk, feestjes, visite of andere leuke dingen ben je bekaf en heb tijd nodig om bij te komen. Dit is niet één dag, maar het kan soms een week duren voordat je weer helemaal opgeknapt bent. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg praktische hulpmiddelen die het leven voor iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH) makkelijker maken. Zelf maak ik van dichtbij mee hoe het leven met NAH is. Daarom vind ik het belangrijk dat er meer geld naar onderzoek gaat!
Verzameld bedrag
  .859,65
Wim Hamberg: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Wim Hamberg

Dit jaar loop ik voor de 5e keer de Vierdaagse in Nijmegen. Door deze tocht te lopen wil ik geld inzamelen voor de Hersenstichting. Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan dan zomaar voorbij zijn. Bijna iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen. Wil jij mensen met een hersenaandoening helpen? Met jouw gift kan de Hersenstichting hersenaandoeningen bestrijden, zorg voor patienten verbeteren en hersenen gezond houden. Om dit te bereiken laat de Hersenstichting onderzoek doen en geven ze voorlichting. Wil jij mij en de Hersenstichting steunen tijdens de Vierdaagse, sponsor mij dan.
Verzameld bedrag
  .705,00
Annewil Nieuwenhuizen: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Annewil Nieuwenhuizen

Ik loop dit jaar voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse, maar ik wil dit niet doen zonder reden. Onze hersenen zijn het geen wat ons draaiende houdt en daarom dus van levensbelang. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat het allemaal even goed werkt. Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt hoe kwetsbaar je hersenen zijn, en hoe belangrijk het is dat er meer onderzoek komt. Juist voor deze mensen waarbij het niet altijd even makkelijk gaat loop ik voor de Hersenstichting.
Verzameld bedrag
  .700,65
Annemarie Schlingmann: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Annemarie Schlingmann

In mijn directe omgeving zie en ervaar ik dagelijks wat hersenziektes voor heftige consequenties hebben. Steeds meer mensen krijgen hier mee te maken. De afgelopen jaren ben ik meer gaan wandelen en ervaar dat dit mijn hoofd (hersenen) goed doet. Door het lopen van de Nijmeegse Vierdaagde te koppelen aan het goede doel de Hersenstichting, zorgt dat voor meer geld voor onderzoek om goed te doen voor het brein van iedereen.
Verzameld bedrag
  .662,55
Wilfried Gradus: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Wilfried Gradus

De Vierdaagse van Nijmegen komt er weer aan van 16 tot en met 19 juli. Vorig jaar heb ik ook gelopen en dat is me heel goed bevallen. Dit jaar loop ik voor de Hersenstichting Nederland. Wist je dat 1 op de 4 personen een hersenaandoening heeft? Een hersenaandoening zet je leven op zijn kop en veroorzaakt heel veel onnodig leed. De Hersenstichting doet veel goed werk om hersenziekten zoals Parkinson, Lewy Body dementie, autisme, herseninfarcten, depressies of de ziekte van Huntington te begrijpen en te bestrijden. Hersenziekten omvatten een heel breed terrein en er wordt steeds meer bekend over de cruciale rol van onze hersenen. Hersenziekten staan qua omvang en belang op een zelfde positie als kanker en hart- en vaatziekten. Daarom kom ik in actie voor personen met een hersenaandoening en voor behoud van gezonde hersenen. Door de Vierdaagse van Nijmegen te lopen wil ik iedereen die met een hersenaandoening te maken heeft een hart onder de riem steken en de Hersenstichting helpen in hun strijd en onderzoek hierbij. Steun je mij hierbij?
Verzameld bedrag
  .660,00
José Dankers: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
José Dankers

Tijdens de 4daagse van dit jaar wandel ik voor de Hersenstichting. Mijn motivatie voor dit goede doel is het feit dat er zoveel mensen in mijn nabije omgeving in de afgelopen jaren geconfronteerd zijn geweest met diverse aandoeningen van het brein. Sommigen zijn hiervan hersteld, maar helaas is dat (nog) niet mogelijk voor iedereen. Als we hierin verder onderzoek kunnen doen naar de oorzaken en behandelmethodes kunnen we hopelijk in de toekomst ook voor deze doelgroep grote stappen zetten.
Verzameld bedrag
  .459,30
Pauline & Dianne Kok-Makelaar/Makelaar: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Pauline & Dianne Kok-Makelaar/Makelaar

In juli gaan wij samen, tweelingzussen en zusters (verpleegkundigen), meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse voor de Hersenstichting. Voor Pauline dit jaar de primeur en voor Dianne de tweede keer! Wij hebben wederom gekozen voor dit goede doel, omdat we in onze omgeving en bij ons werk veel met mensen te maken hebben die leven met de gevolgen van hersenletsel en wie wij zorg bieden. ~Sometimes the smallest step in the right direction might end up being the biggest step of your life~
Verzameld bedrag
  .390,00
Hans Vader: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Hans Vader

Onderzoek naar hersenen en functies zal in de toekomst ziektes wellicht kunnen voorkomen. Misschien wil iedere bezoeker van mijn actie € 0,50 per uitgelopen dag storten of in één keer het totaalbedrag.
Verzameld bedrag
  .389,30
Miranda Kijzerwaard: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Miranda Kijzerwaard

Migraine is veel meer dan een hoofdpijntje. Migraine is een hersenziekte, waarvan een van de symptomen allesoverheersende en invaliderende hoofdpijn is. Het beperkt mij en vele anderen dagelijks in ernstige mate. Er is nog veel te weinig bekend over deze ziekte. Om meer onderzoek mogelijk te maken zodat er hopelijk een oplossing komt voor deze ziekte zamel ik graag geld in voor de Hersenstichting. Steun je mij? En nu maar hopen dat ik geen migraineaanval krijg tijdens de Vierdaagse.. ;-)
Verzameld bedrag
  .380,00
Marjan de Jong: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Marjan de Jong

In mijn prive en werk leven heb ik ervaring met de gevolgen van verschillende vormen van hersenletsel. Daarom loop ik dit jaar mijn vierdaagse voor de Hersenstichting.
Verzameld bedrag
  .374,65
Henny Tempelman: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Henny Tempelman

Zoveel mensen hebben te maken met een vorm van een hersenaandoening; mijn zwager overleed aan een hersentumor; mijn zus en een goede kennis hebben Parkinson; mijn schoonzus lijdt aan migraineaanvallen, en er zijn teveel mensen, ook in mijn omgeving, die lijden aan depressie. Medicijnen helpen veel, maar zorgen niet altijd voor genezing. Daar is nog veel onderzoek, en dus geld, voor nodig. De Hersenstichting is ervan overtuigd dat we in de toekomst hersenziekten kunnen genezen en voorkomen; als ik daar een heel klein handje/voetje mee kan helpen, dan gebruik ik mijn voeten daar graag voor.
Verzameld bedrag
  .354,65
Dianne & Pauline  Makelaar/Kok-Makelaar : Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Dianne & Pauline Makelaar/Kok-Makelaar

In juli gaan wij samen, tweelingzussen en zusters (verpleegkundigen), meelopen met de Nijmeegse Vierdaagse voor de Hersenstichting. Voor Pauline dit jaar de primeur en voor Dianne de tweede keer! Wij hebben wederom gekozen voor dit goede doel, omdat we in onze omgeving en bij ons werk veel met mensen te maken hebben die leven met de gevolgen van hersenletsel en wie wij zorg bieden. Van afgelopen stage op de afdeling Neurologie, tot werk bij de Dilgt in Haren bij de ouderen met dementie en straks mijn werk als verpleegkundige op de afdeling Neurorevalidatie bij het Beatrixoord (UMCG). ~You have brains in your head and feet in your shoes, you can steer yourself in any direction you choose~ (Dr. Seuss)
Verzameld bedrag
  .315,00
Dion Schuurbiers: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Dion Schuurbiers

Ik vind het belangrijk dat er veel geld beschikbaar is/komt voor onderzoeken en studies die te maken hebben met onze hersenen. Ik loop daarom graag de Vierdaagse voor de hersenstichting. Alle kleine beetjes kunnen helpen.
Verzameld bedrag
  .289,65
Ankie Dijkslag: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Ankie Dijkslag

Voor iedereen die Lijdt aan een Hersenziekte en hun omgeving doe ik dit.
Verzameld bedrag
  .129,65
Gerrit van Doorn: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Gerrit van Doorn

Belangrijk om geld in te zamelen voor dit goede doel, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar diverse hersenziekten.
Verzameld bedrag
  . 85,00
Julia Kerbel: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Julia Kerbel

Met onze ingenieuze hersenen sturen wij onszelf aan en datgene waarmee wij onszelf omringen en visa versa. Hersenonderzoek heeft ons nog zoveel te bieden op het gebied van preventie en behandeling van hersenaandoeningen, herstel (\"brainpower\") na hersenletsel en psychische problemen met biologische oorzaken. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen.
Verzameld bedrag
  . 50,65
Liesbeth Graaff: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Liesbeth Graaff

Goed werkende hersenen zijn essentieel voor een fijn leven. Wat je doet, hoe je beweegt, wat je zegt, wat je onthoudt, bij dit alles spelen de hersenen een grote rol. En dat kan zomaar worden verstoord, door een ongeluk of mankement. Na 2 tia\'s ben ik blij dat alles nog werkt. Maar er is veel geld nodig voor onderzoek om anderen ook een kans op herstel te geven.
Verzameld bedrag
  . 14,65
Alvin van den Hoven: Ik wandel voor Hersenstichting
Ik wandel voor Hersenstichting
Alvin van den Hoven

Omdat ik zelf psychiatrisch patient ben.
Verzameld bedrag
  .  0,00