Wandel ook voor Alzheimer Nederland!

0 wandelaars steunen ons voor € 0,-
Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Wist je dat de kans 1 op 5 is dat iemand in zijn leven dementie krijgt? Bij vrouwen is dit 1 op 3, omdat de levensverwachting van vrouwen hoger is. In Nederland hebben momenteel 270.000 mensen een vorm van dementie. Als gevolg van de vergrijzing zal dit aantal mensen explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven we voorlichting over dementie, bieden we ondersteuning en komen we op voor betere zorg voor mensen met dementie. En we maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk.

Hiervoor is veel geld nodig en daarom is het zo belangrijk dat mensen in actie komen. Want alleen met ieders hulp kunnen we dementie stoppen.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Met circa 90 bevlogen medewerkers en duizenden vrijwilligers zet Alzheimer Nederland zich in voor een toekomst waarin dementie voorkomen en genezen kan worden. Maar Alzheimer Nederland wil ook mensen helpen die nú leven met dementie.


We financieren wetenschappelijk onderzoek. Dat kunnen wij dankzij jouw bijdrage. Tevens werken we samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Zo hebben we samen met wetenschappers vijf Alzheimer Centra opgezet, waar onderzoek, behandeling en begeleiding samenkomen.


Alzheimer Nederland doet ook aan belangenbehartiging, geeft voorlichting en verzorgt regionale hulp. Met 48 regionale afdelingen en 246 Alzheimer Cafés is Alzheimer Nederland ook lokaal actief.


Via het platform dementie.nl bieden wij ondersteuning aan mantelzorgers en werken wij aan een dementievriendelijke samenleving. Alzheimer Nederland is afhankelijk van particuliere giften en partnerships. Wij hebben een CBF-keurmerk voor goede doelen. 

Hoe helpen we jou?

Wij zijn je erg dankbaar voor de steun. Je zamelt niet alleen geld in, maar door jouw deelname vraag je ook aandacht voor dementie. Ook dat is erg belangrijk.


Als je voor Alzheimer Nederland meedoet en geld inzamelt ontvang je een prachtig gratis ‘in actie voor dementie’ wandelshirt. Het betreft een echt ‘technisch’ shirt van zeer goede kwaliteit. Wij versturen deze in de laatste week van elke maand. Zie ook Aanmelden.


Heb je vóór de Vierdaagse meer dan € 100 opgehaald dan hebben we nog meer in petto.


Je ontvangt dan dagelijks gratis toegang tot de exclusieve rustpost van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Deze post staat ongeveer 10-15 kilometer voor de finish. Je krijgt de beschikking over overdekte zitplaatsen, extra toiletten, dagelijks iets te eten en drinken, mogelijkheid voor massage en nog diverse extra’s. Tevens ontvang je een tweede, extra ‘in actie’ wandelshirt.


Zondag 14 en maandag 15 juli staan wij in de stand van de Vierdaagsesponsorloop. Daar ontvang je het extra t-shirt en het toegangsbewijs voor de rustpost. Deze spullen worden van te voren dus niet opgestuurd. Wij hopen daar alle lopers te mogen ontmoeten.


Aanmelden  • Maak via www.vierdaagsesponsorloop.nl (of www.inactievooralzheimer.nl) een actiepagina aan.

  • Stuur een bevestiging van jouw inschrijving bij de Vierdaagse, jouw adresgegevens, geslacht en shirtmaat (S-XXL) naar inactievoor@alzheimer-nederland.nl.

  • Het t-shirt wordt dan in de laatste week van de betreffende maand verstuurd.

  • Heb je meer dan € 100 opgehaald voor de start van de Vierdaagse? Het extra shirt en toegangsbewijs rustpost ontvang je op zondag of maandag in onze stand van Vierdaagsesponsorloop.


Heel veel succes met de voorbereiding en de sponsorwerving! Op naar de Via Gladiola en natuurlijk feliciteren we je vrijdag graag persoonlijk met de behaalde medaille op de Wedren.

Contactgegevens

Alzheimer Nederland

E-mail: info@alzheimer-nederland.nl
Website: https://www.alzheimer-nederland.nlWij wandelen voor Alzheimer Nederland