Wandel ook voor Alzheimer Nederland!

61 wandelaars steunen ons voor € 35.669,-
Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Wist u dat de kans 1 op 5 is dat iemand in zijn leven dementie krijgt? Bij vrouwen is dit 1 op 3, doordat de levensverwachting van vrouwen hoger is. In Nederland hebben momenteel 270.000 mensen een vorm van dementie. Als gevolg van de vergrijzing zal in de toekomst het aantal mensen explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. In 2055 bereikt het aantal mensen met dementie een piek van ruim 690.000. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven we voorlichting over dementie, bieden we ondersteuning en komen we op voor betere zorg voor mensen met dementie. En we maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk, door financiële ondersteuning. Hiervoor is veel geld nodig en daarom is het zo belangrijk dat u voor ons – Alzheimer Nederland - in actie komt. Want alleen met uw hulp kunnen wij ons werk doen!

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Alzheimer Nederland zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren. Dit doen we met ongeveer 70 bevlogen medewerkers vanuit ons hoofdkantoor in Amersfoort, en met 5.500 fantastische vrijwilligers in het land.


Samen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan de kwaliteit van leven van patiënten nu. We geven voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, bieden ondersteuning en komen op voor betere zorg voor mensen met dementie. We werken nauw samen met regionale en landelijke zorginstellingen en zamelen geld in voor onder andere wetenschappelijk onderzoek naar dementie.


We financieren wetenschappelijk onderzoek met als doel dementie te voorkomen of genezen. Tevens werken we samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Zo zetten we samen met wetenschappers Alzheimer Centra op, waar onderzoek, behandeling en begeleiding samenkomen. 

Hoe helpen we jou?

Wij zijn je erg dankbaar voor de steun. Je zamelt niet alleen geld in, maar door jouw deelname vraag je ook aandacht voor dementie. Ook dat is erg belangrijk.
Op 17 juli start je aan het grootste wandelevenement ter wereld. Maanden getraind op weg naar de Via Gladiola. Een hele prestatie. Om je daarbij te helpen ontvang je als sponsorloper voor Alzheimer Nederland dagelijks toegang tot de exclusieve rustpost van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Deze post staat ongeveer 10-15 kilometer voor de finish. Je krijgt de beschikking over overdekte zitplaatsen, extra toiletten, dagelijks iets te eten en drinken, mogelijkheid voor massage en nog diverse extra’s. Tevens ontvang je twee prachtige ‘in actie voor Alzheimer’ t-shirts. En uiteraard feliciteren wij je vrijdag op de Wedren graag persoonlijk met de behaalde medaille.

Stuur een bevestiging van jouw inschrijving met NAW-gegevens, geslacht en maat naar inactievoor@alzheimer-nederland.nl. Je ontvangt de t-shirts dan zo snel mogelijk thuis. De informatie over de rustpost, inclusief toegangsbutton en munten ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de Vierdaagse.
Veel succes met de voorbereiding en de sponsorwerving!

Contactgegevens

Alzheimer Nederland

E-mail: info@alzheimer-nederland.nl
Website: https://www.alzheimer-nederland.nlWij wandelen voor Alzheimer Nederland

Leo en Karin Kardienaal: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Leo en Karin Kardienaal

Leo’s moeder heeft Alzheimer en woont sinds 2 jaar op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. In het vepleeghuis zien we om ons heen wat Alzheimer met mensen doet. Wat zou het mooi zijn als deze ziekte voorkomen of genezen zou kunnen worden. Daar is veel geld voor nodig en daar willen we met deze actie een bijdrage aan leveren.
Verzameld bedrag
 3.049,95
Thomas van der Hulst: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Thomas van der Hulst

Aankomende editie loop ik voor het eerst mee met de Nijmeegse vierdaagse. Elke dag dezelfde afstand als van huis naar het strand in Hoek van Holland. En weer terug. In vier dagen ga ik in voor de 200 kilometer. Ik weet nog niet of ik er naar uitkijk of er juist tegenop zie, maar door het te combineren met zoveel mogelijk geld ophalen voor een goed doel heb ik er in ieder geval een goed gevoel bij. Ik ga mijn best doen voor Alzheimer Nederland. Alzheimer is een van de (ongeveer 50) vormen van dementie. De hersenen gaan achteruit en naar mate dat proces vordert verlies je langzaam de regie over je eigen leven. Van dichtbij heb ik de ziekte meegemaakt en maak ik de ziekte nog steeds mee. Ongrijpbaar, onvoorspelbaar en onbegrijpelijk. Soms heel verdrietig, maar vaak ook wel met een stiekeme lach. Het blijven wel mijn oma's en met hen in gedachten wil ik letterlijk en figuurlijk graag een stapje extra zetten. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie. Zij investeren hun geld onder andere in onderzoek naar dementie en ze zijn er ter ondersteuning van de ontelbare mantelzorgers. Door de vergrijzing zal over iets minder dan 25 jaar, in 2040, bijna een half miljoen Nederlanders aan dementie lijden. Met elkaar kunnen we tegen die tijd het leven van de dementerenden en hun omgeving misschien iets aangenamer maken. Alvast onwijs bedankt voor je gift en veel liefs!
Verzameld bedrag
 2.200,65
Marko Pol: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Marko Pol

helaas van dichtbij meegemaakt wat deze afschuwelijke ziekte met een mens kan doen. heel belangrijk dat hier onderzoek naar gedaan word.steun het graag op deze manier.
Verzameld bedrag
 2.091,00
Thea Van Dongen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Thea Van Dongen

Als Gastvrouw in het Gastenhuis (kleinschalig wonen) te Dordrecht Zie ik dagelijks wat Dementie met de bewoners en familie doet. Ook ben ik blij dat ik met alle liefde en plezier er voor hun kan zijn Maar ik wil graag dat er meer gedaan kan worden voor deze nare ziekten Nu maar ook in de toekomst. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Vandaar dat ik sponsoren zoek ik loop 4x40km met als doel Plezier Uitlopen en om de stichting Alzheimer te steunen !
Verzameld bedrag
 2.019,60
Shirley Tuheteru: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Shirley Tuheteru

"Ik wil je vragen mee te gaan in mijn beleving De rol te spelen die ik soms van je verwacht, Samen met mij te veranderen van omgeving Naar waar mijn geheugen mij heeft gebracht. Ik wil je vragen om mij in mijn waarde te laten Al zeg ik of doe ik dingen die nergens op slaan, Mij niet uit te lachen want dat heb ik in de gaten Ik vraag je om de weg die ik ga met mij te gaan. Ik wil je vragen van mij te houden zoals ik ben Ook al ben ik nu zo heel anders dan voorheen, Want oprechte liefde is iets wat ik nog herken Terwijl de rest in een hele dikke mist verdween" Bovenstaand gedichtje verwoord de sluipmoordenaar genaamd Alzheimer, dementie. Ik ga mijn beide ouders hieraan verliezen... Mama is in 2011 overleden na 6 jaar aan vasculaire dementie te hebben geleden; bij papa (75) is januari 2017 Alzheimer vastgesteld. Wij weten wat ons te wachten staat ... Ik zou graag willen dat er voor Alzheimer/dementie een medicijn ontwikkeld wordt die deze sluipmoordenaar tegen gaat. Daarom steun ik met mijn debuut aan de Nijmeegse 4Daagse de stichting Alzheimer Nederland. Steunen jullie mij?! Dank vast voor jullie support! <3
Verzameld bedrag
 1.630,95
Wim ten Wolde: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Wim ten Wolde

Als je in je directe omgeving wordt geconfronteerd met Alzheimer besef hoe belangrijk het is dat er goed onderzoek wordt verricht naar oorzaken en behandeling. Ik draag graag mijn steentje hier aan bij! U ook?
Verzameld bedrag
 1.374,65
Sonja en Enno Posthuma: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Sonja en Enno Posthuma

Verzameld bedrag
 1.310,95
Nikki en maaike Van sloten: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Nikki en maaike Van sloten

Alzheimer Nederland zorgt ervoor om dementie te voorkomen of genezen. Ik heb dit doel gekozen omdat mijn opa het had. Het is vreselijk om te zien dat iemand zo kan wegglijden in iemand die hij nooit wilde zijn.
Verzameld bedrag
 1.201,60
Carlot Roelofs: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Carlot Roelofs Team Tom en Carlot

Onze moeder/oma heeft al enige jaren Alzheimer. Hierdoor maken wij dichtbij mee wat dit met haar en iedereen om haar heen doet. Helaas is er nog steeds geen behandeling tegen deze ziekte gevonden. Hiervoor is nog veel onderzoek nodig en dus ook geld. Om de Vierdaagse voor dit goede doel te lopen, hopen wij geld bij elkaar te krijgen om een steentje bij te dragen om verder onderzoek te doen naar deze ziekte. Dragen jullie ook een steentje bij, zodat hopelijk in de toekomst mensen met Alzheimer geholpen kunnen worden?
Verzameld bedrag
 1.164,65
Toon en Jacqueline Nederlandse Spoorwegen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Toon en Jacqueline Nederlandse Spoorwegen Team Jacqueline & Toon

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Maar liefst 70% van alle mensen met dementie heeft alzheimer. Iemand met alzheimer krijgt problemen met het geheugen . Dementie is sinds 2015 doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Het aantal mensen dat sterft aan dementie, stijgt ook sneller dan het aantal mensen dat sterft aan andere dodelijke ziekten.
Verzameld bedrag
 1.125,95
Wim Pijnenburg: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Wim Pijnenburg

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die getroffen is door dementie. Dat heeft grote impact op de getroffen persoon en zijn of haar dierbaren. Ik ben gelukkig nog gezond en wil met deze actie mijn steentje bijdragen en de Alzheimer stichting steunen in haar onderzoek naar oorzaak en behandeling van dementie.
Verzameld bedrag
 1.095,00
Dorine  en Nanda: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Dorine en Nanda

Team Dorine en Nanda We hebben met Alzheimer te maken...een verschrikkelijke ziekte waar hopelijk meer en meer onderzoek naar gaat plaatsvinden. Een groeiend aantal ouderen in onze samenleving... de ziekte treft steeds meer mensen! Laat ouderen genieten van het leven, ze verdienen het! Wij lopen 4 maal 40 km om Alzheimer nog meer onder de aandacht te brengen. Willen jullie ons sponsoren? Alvast bedankt!
Verzameld bedrag
 1.089,65
Pieternel van der Zouwen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Pieternel van der Zouwen

Omdat ik van heel dichtbij meemaak wat Alzheimer echt betekend voor de persoon zelf en diens omgeving wil ik Alzheimer Nederland sponseren...!
Verzameld bedrag
 1.044,65
Ilse Vloet: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ilse Vloet

Een op de vijf mensen krijgt namelijk dementie, bij vrouwen is dit zelfs een op drie. Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen lijden aan deze vreselijke ziekte. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Met mijn deelname wil ik letterlijk en figuurlijk een stapje vooruitzetten. En ik hoop dat jullie mij hiermee willen helpen. Alvast enorm bedankt!!
Verzameld bedrag
  .964,30
Wilfried Gradus: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Wilfried Gradus

Ik loop voor Alzheimer Nederland omdat dementie een nare ziekte is die veel mensen onnodig leed veroorzaakt. Ik heb dit in eigen kring van dichtbij meegemaakt. Alzheimer Nederland doet veel goed werk om Alzheimer en andere vormen van dementie te bestrijden. Er wordt voorspeld dat dementie de komende decennia doodsoorzaak nr. 1 gaat worden. Dat willen we toch niet?! Door de Vierdaagse te lopen wil ik Alzheimer Nederland steunen in hun strijd deze vervelende ziekten een kopje kleiner te krijgen. Steun je mij hierbij?
Verzameld bedrag
  .899,65
annique holleman: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
annique holleman Team Samen sterk tegen dementie!

Op deze zaterdag voor de Vierdaagse is het precies 1 jaar geleden dat ik mijn vader verloor na een lange afscheidsweg door dementie. Op de donderdag van de vierdaagse is hij begraven. Dit terwijl hij zelf 35 keer de vierdaagse heeft gelopen, waarbij ik hem de laatste 2 keer hebben begeleid. Voor mij zijn de ziekte, mijn vader en de vierdaagse dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gaat hoe dan ook een vreselijk bijzondere vierdaagse worden met diepte en hoogte punten in gedachtenis van papa. Samen met mijn moeder en tante brengen we hem weer die finish over! Voor altijd in ons hart!
Verzameld bedrag
  .852,00
Robert Luijkman: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Robert Luijkman

Regelmatig worden we allemaal geconfronteerd met het feit dat je iets vergeten bent. Als je gezond bent voel je je soms ongemakkelijk omdat je iets vergeten bent en lachen we er om. Maar als je iets vergeet omdat je ziek bent kan je je heel ongemakkelijk voelen of je er zelfs voor schamen. Ik steun Alzheimer Nederland zodat ze kunnen werken aan een toekomst zonder Alzheimer, Steun jij ze ook?
Verzameld bedrag
  .821,25
Lies Wijnveld: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Lies Wijnveld

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie, en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Nederland telt op dit moment ruim 270.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zullen dit in 2040 ruim een half miljoen mensen zijn. Mijn moeder leed ook aan deze vreselijke ziekte, zij is in 2016 overleden. Zij heeft zo'n 6 jaar fijn gewoond in een woon-zorgcentrum, waar ik na haar overlijden als vrijwilliger ben gaan werken. Ik help om de week op zondag met het verzorgen van de lunch voor een groep bewoners. Als familie hebben wij ervaren wat een nare en mensonterende ziekte dementie is, vandaar dat ik ook niet lang na heb hoeven denken over welk goed doel ik zou willen sponsoren. Ik hoop dat ik met mijn deelname aan de Vierdaagse een bijdrage kan leveren aan Alzheimer Nederland en hoop dat jullie mij hiermee willen helpen! Zodat wij straks daadwerkelijk een toekomst zullen hebben waarin dementie kan worden voorkomen of genezen. En uiteraard draag ik mijn deelname op aan onze lieve moeder ❤ , die wij nog altijd heel erg missen.
Verzameld bedrag
  .780,00
Elien Hofland: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Elien Hofland

Ik wandel voor Alzheimer Nederland. Alzheimer is een van de vormen van dementie. Hoe verder de aandoening vordert des te meer verlies je de regie over je leven. Dagelijks zie ik de gevolgen van deze aandoening. Pijnlijk is het om te zien dat het proces niet stopt en dat het contact met je dierbare steeds minder diepgang heeft. Dementie komt steeds vaker voor, uiteindelijk zal zeker 1 op de 5 deze ziekte krijgen. Dat wil zeggen dat iedereen wel in aanraking komt met iemand met Alzheimer. Er moet meer geld komen voor onderzoek zodat deze verschrikkelijke aandoening vroeg tijdig gesignaleerd kan worden en er verder onderzoek naar behandeling kan worden gedaan. Hopelijk komt er dan een toekomst zonder dementie! Het zou fantastisch zijn wanneer je een gift wilt doen, alvast super bedankt, veel liefs, Elien
Verzameld bedrag
  .779,65
René Beck: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
René Beck

Iedereen wordt geconfronteerd met Alzheimer. Laten we met z’n allen proberen om iets aan deze verschrikkelijke ziekte te doen! Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.
Verzameld bedrag
  .755,00
Mies Langelaar: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Mies Langelaar

Wandelen is voor mij een activiteit om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van de wereld om mij heen. Maar als mantelzorger ben ik geconfronteerd met Alzheimer: mijn vader overleed dit jaar aan die ziekte en mijn schoonvader is inmiddels opgenomen in een verpleeghuis. Als je ziet en meemaakt wat deze ziekte met mensen doet merk je hoe belangrijk het is dat er meer onderzoek wordt gedaan om mensen goed te kunnen helpen en te zoeken naar mogelijke geneesmiddelen. Met mijn wandel hobby wil ik daarom een bijdrage leveren en geld inzamelen voor Alzheimer Nederland. Volg mij op Facebook: https://www.facebook.com/Vierdaagse2018/
Verzameld bedrag
  .672,00
Etelka Oortwijn: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Etelka Oortwijn

Net als voorgaande jaren hoop ik ook dit jaar weer mee te lopen met de Nijmeegse 4-daagse! Het is iedere keer een geweldig evenement waarop ik weer een heel jaar lang kan teren. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd. En daarom loop ik dit jaar voor Alzheimer Nederland. Het is volksziekte nummer 1 en iedereen krijgt er van dichtbij of wat verder weg mee te maken. Ook in mijn omgeving zijn er dierbaren die aan deze ziekte lijden/ hebben geleden. Het is hartverscheurend hoeveel leed hiermee gepaard gaat. Niet alleen voor de patiënt maar ook voor zijn/haar omgeving. Help je mee om ook een steentje bij te dragen door mij te sponseren? Om zo verder onderzoek mogelijk te maken zodat deze ziekte in de toekomst wellicht behandelbaar wordt. Het zou een geweldige stap vooruit zijn! Alvast hartelijk bedankt voor je bijdrage!
Verzameld bedrag
  .601,00
Kris Vromans: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Kris Vromans Team Wandeltjes

Sinds kort is mijn oma opgenomen op de PG afdeling van het verzorgingshuis waar ze woont, met de ziekte Alzheimer. Een op de 3 vrouwen krijgt op latere leeftijd deze ziekte. Bij mannen is dat 1 op de 5. Bij ons in het dorp is onlangs ook iemand overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Daarom willen wij graag geld inzamelen voor onderzoek naar het ontwikkelen van een medicijn tegen deze ziekte.
Verzameld bedrag
  .569,65
Welmoed Wehkamp: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Welmoed Wehkamp Team Vierdaagse Grietjes

De verwachting is dat in 2040 een half miljoen mensen lijden aan Alzheimer. Met deze sponsorloop wil ik geld inzamelen voor de Alzheimer stichting. Het geld komt ten goede aan onderzoek voor een toekomst zonder Alzheimer.
Verzameld bedrag
  .556,30
Tilly Ammerlaan: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Tilly Ammerlaan

De ziekte Alzheimer is het grootste gedeelte van je leven onbekend! Zolang je jong bent en een druk leven hebt denk je niet na over het ouder worden, dat is immers nog zo ver weg. Zodra je kinderen hebt gaat daar heel veel energie in zitten en ach je ouders worden wel ouder maar alles gaat goed met ze. Dan ineens merk je dat je (schoon)moeder vergeetachtiger gaat worden en voor je het weet is er zorg nodig. Die zorg wordt gegeven door lieve wijkverpleegsters, een hulp om schoon te maken, een kapster die thuis wil komen, telkens moet er iets meer geregeld worden. Totdat je ineens iedere dag langs moet gaan omdat koffie zetten niet meer lukt en ze niet meer weet hoe de afstandsbediening van de tv werkt. Ze is altijd iets kwijt wat ze net verstopt heeft en het ergste is dat ze zo verdrietig is omdat ze merkt dat het niet meer gaat. Dan komt het moment dat thuis wonen niet meer lukt en ga je kijken op de gesloten afdeling, waar zichtbaar is wat deze ziekte met mensen doet. Je schrikt moet mijn moeder hier gaan wonen tussen al deze mensen die soms hun kinderen niet meer herkennen? Ja het is de beste oplossing, maar wat had ik graag gewild dat dit niet nodig was en ze me nog begreep......... Er is niemand die in de bloei van z'n leven denkt "leuk zo'n gesloten afdeling daar zou ik graag willen wonen". Daarom loop ik voor Alzheimer in de hoop een klein stukje bij te dragen aan het vinden van een medicijn zodat mijn kinderen deze vreselijke ziekte bespaart kan blijven!!
Verzameld bedrag
  .500,00
Wilma Coppoolse-Janse: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Wilma Coppoolse-Janse

Omdat ik van heel dichtbij meemaak hoe afschuwelijk het is als je steeds meer vaardigheden kwijtraakt en dingen vergeet, wil ik graag geld inzamelen voor het zo nodige onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.
Verzameld bedrag
  .449,00
Janneke Vos-de Vries: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Janneke Vos-de Vries

Daar moeten we allemaal aan bijdragen! #healthyageing
Verzameld bedrag
  .434,30
Hennie Vromans: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Hennie Vromans Team Wandeltjes

Sinds kort is mijn moeder opgenomen op de PG afdeling van het verzorgingshuis waar ze woont, met de ziekte Alzheimer. Een op de 3 vrouwen krijgt op latere leeftijd deze ziekte. Bij mannen is dat 1 op de 5. Bij ons in het dorp is onlangs ook iemand overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Daarom willen wij graag geld inzamelen voor onderzoek naar het ontwikkelen van een medicijn tegen deze ziekte.
Verzameld bedrag
  .425,00
Marianne Holleman: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Marianne Holleman Team Samen sterk tegen dementie!

Helaas heb ik de ziekte dementie van dichtbij meegemaakt. Acht jaar lang ben ik mantelzorgster geweest voor mijn man, Peter. Hierbij heb ik mijn man ook begeleid tijdens zijn laatste Vierdaagse. 35 keer heeft hij kunnen lopen en hierna liet de ziekte het helaas niet meer toe. Ookal hebben we er altijd het beste van gemaakt en hebben we stiekem toch ook nog veel kunnen lachen, het is en blijft een vreselijke ziekte die ik niemand toe wens. Daarom maak ik me nu nog steeds graag sterk voor deze ziekte zodat er hopelijk ooit een einde aan kan komen.
Verzameld bedrag
  .415,00
Geert Reinink: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Geert Reinink

Na 4 jaar voor mijn dementerende vrouw te hebben gezorgd weet ik wat een mensonterende ziekte het is.
Verzameld bedrag
  .350,00
Geert Vrieling: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Geert Vrieling

Er zijn veel goede doelen. Allemaal even belangrijk. Ik kies er eentje die dicht bij me ligt. Alzheimer Nederland. De reden is dat mijn jongste zus Hennie aan deze ziekte overleden is. Het is een akelige ziekte die steeds vaker voorkomt en waar geen remedie voor bestaat. Tijd voor meer onderzoek. Daar is geld voor nodig,
Verzameld bedrag
  .340,00
Jowé Waucomont: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Jowé Waucomont

Alzheimer en dementie komen veel in mijn familie voor, dus ben ik me er bewust van hoeveel problemen en zorgen er in het dagelijks leven door ontstaan. Het zou fijn zijn om mensen die het treft te kunnen helpen.
Verzameld bedrag
  .320,00
Shirley Willemstijn: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Shirley Willemstijn

Hallo, mijn naam is Shirley en mijn doel is om dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse te lopen en hierbij Alzheimer Nederland te steunen. Mijn lieve oma lijdt helaas ook aan Alzheimer en uit respect voor haar en voor alle anderen die hier mee te maken hebben wil ik graag geld inzamelen tegen deze vreselijke aandoening. Ik hoop dat ik op deze actieve wijze een bijdrage kan inzamelen om iets bij te kunnen dragen aan dit goede doel. Sportieve groetjes, Shirley
Verzameld bedrag
  .319,30
Karin Bubeck: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Karin Bubeck

Mijn moeder is overleden aan de gevolgen van Alzheimer. Voor haar ga ik deze prestatietocht lopen.
Verzameld bedrag
  .290,00
Christa van der Neut: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Christa van der Neut

Waarom ik loop voor de Stichting Alzheimer: omdat ik in de omgeving mensen ken die lijden aan dementie. Dit gun je niemand. En er mag meer bekendheid gemaakt worden. Dat er meer onderzoeken kunnen komen.
Verzameld bedrag
  .276,00
Ilse Janse: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ilse Janse

Ik kom in actie voor Alzheimer Nederland omdat mijn oma vorig jaar is overleden en zij 10 jaar geleden de diagnose Alzheimer had gekregen.
Verzameld bedrag
  .266,65
Gerrie Holleman: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Gerrie Holleman Team Samen sterk tegen dementie!

Dit jaar loop ik voor de 5e keer de vierdaagse en wil ik wandelen voor het goede doel Alzheimer. Mijn zwager, Peter, is namelijk vorig jaar 14 juli, de vrijdag voor de vierdaagse overleden. Het gezin van Peter, zijn broer zussen zwagers en ik hebben veel verdriet omdat hij aan FTD is overleden. Het is zo erg dat hij zijn kleinkinderen niet ziet opgroeien. Als ik de vierdaagse dit jaar weer uitloop en een bloemetje verdien. Wilt u dan overwegen om inplaats daarvan een klein bedrag te doneren. Zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar ziekte dementie.
Verzameld bedrag
  .255,00
Mandy ter Haar: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Mandy ter Haar Team Vierdaagse Grietjes

Zelf werk ik als onderzoeksassistent/neuropsycholoog in het Alzheimercentrum. Elke dag zie ik wat voor impact het heeft op zowel de persoon zelf als zijn of haar omgeving. Er is al veel onderzoek en het is belangrijk dat dit voortgezet wordt. Er valt nog zoveel te behalen. Met deze actie wil ik mijn steentje bijdragen.
Verzameld bedrag
  .250,00
Kane Francissen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Kane Francissen

Omdat Alzheimer steeds meer voorkomt. En dat er ook genoeg steun voor nodig is, ook voor kleine goede doelen. En er zijn nu veel ouderen in Nederland die de hulp geod nodig hebben.
Verzameld bedrag
  .244,65
Monica Wagner: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Monica Wagner

In Nederland krijgen steeds meer jonge mensen de diagnose Alzheimer . Vaak wordt deze diagnose juist bij jonge mensen pas laat ontdekt , maar geleidelijk is het voor deze mensen steeds moeilijker om de juiste woorden te vinden, iets te onthouden, dagelijkse handelingen uit te voeren, het overzicht te bewaren, te oriënteren op plaats en in tijd en omgaan met emoties. Het gedrag verandert en de communicatie wordt steeds lastiger voor de omgeving en voor hen zelf. Er is vaak nog wel veel mogelijk en ook nog voor een lange periode een grote levenskwaliteit. Hiervoor biedt het Odensehuis ’Animi Vivere' een prachtig ontmoetingsplek waarin jonge mensen met dementie elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Er zijn mogelijkheden voor creatieve en kunstzinnige handelingen. Helaas is er nog te weinig subsidie voor deze goede en doorlopende kwalitatieve zorg. Deze is hard nodig juist omdat dit Odensehuis nog een startende onderneming is. Hiervoor wil ik graag mijn sponsorloop voor inzetten
Verzameld bedrag
  .225,00
Kim ter Haar: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Kim ter Haar Team Vierdaagse Grietjes

Ik heb van dichtbij mogen meemaken wat dementie voor gevolgen heeft. Ik hoop hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan de preventie en genezing van Alzheimer (en andere soorten dementie). Het is voor mij de eerste keer dat ik de Nijmeegse Vierdaagse loop, samen met mijn zusje en een vriendin. We gaan er alles aan doen om onze eerste Nijmeegse Vierdaagse uit te lopen en zoveel mogelijk geld op te halen voor Alzheimer Nederland!
Verzameld bedrag
  .209,30
Lidy Weersink: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Lidy Weersink

Wist u dat de kans 1op 5 is dat iemand dementie krijgt? Bij vrouwen is dit 1 op 3 doordat de levensverwachting hoger is van vrouwen. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en een beter kwaliteit van leven voor mensen met dementie. Voor deze ondersteuning en het wetenschappelijk onderzoek is veel geld nodig. Daarvoor kom ik in actie.
Verzameld bedrag
  .196,00
Jeanieke Van Klaveren: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Jeanieke Van Klaveren

Ik vind het een mooi doel... En ik hoop een bijdrage te kunnen leveren. Om Alzheimer de wereld uit te helpen Daarom help ik graag een handje mee
Verzameld bedrag
  .144,95
Titia Dauven: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Titia Dauven

Ik loop voor Alzheimer omdat ik dit van heel dichtbij meemaak in de familie en rondom mij heen veel mensen met deze ziekte te maken krijgen.
Verzameld bedrag
  .140,00
Renee Anssems: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Renee Anssems Team Wandeltjes

Samen met een vriendin en haar moeder loop ik voor Alzheimer. Recent is hun oma/moeder opgenomen op een PG-afdeling. Een op de 3 vrouwen krijgt op latere leeftijd deze ziekte. Bij mannen is dat 1 op de 5. Daarom willen wij graag geld inzamelen voor onderzoek naar het ontwikkelen van een medicijn tegen deze ziekte.
Verzameld bedrag
  .140,00
Maria Ebben: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Maria Ebben

Dit jaar loop ik weer een keer de 4Daagse mee en dacht waarom niet gelijk voor een goed doel lopen? Ik werk al zo,n 25 jaar met ouderen, begonnen in de zorg, op dit moment werkzaam in welzijn, als activiteiten begeleidster met ouderen met verschillende vormen/stadia van dementie. Elk jaar collecteer ik voor Alzheimer Nederland. Vandaar dat mijn keuze dus gevallen is voor Alzheimer Nederland.
Verzameld bedrag
  .135,00
Joke Kamerman-Naberhuis: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Joke Kamerman-Naberhuis

Als medewerkster in een Wijkzorgcentrum op afd. pg., zie ik elke dag wat Alzheimer met de bewoners en hun dierbaren doet. Ook in mijn naaste omgeving heb ik dit van heel dichtbij meegemaakt. Maar er is meer onderzoek nodig, zodat niemand nog moet lijden onder Alzheimer. Daar wil ik dit jaar heel graag mijn steentje aan bijdragen. Dit jaar wil ik mijn 4 - Daagse in Nijmegen lopen voor onze bewoners en stichting Alzheimer. Willen jullie mij daar bij helpen?
Verzameld bedrag
  . 75,00
Betsie de Koning: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Betsie de Koning

Mijn moeder heeft Alzheimer en wil daarom dit graag dit doel steunen
Verzameld bedrag
  . 69,65
Marian Stevens: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Marian Stevens

Familie leden hebben dementie
Verzameld bedrag
  . 54,65
wilma hanse-veurink: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
wilma hanse-veurink

ik zou graag een steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling/onderzoek naar alzheimer, nog steeds krijgen mensen er zelf mee te maken of in je familie of werk/vrienden/buren kring. ik zou graag willen dat hier meer bekendheid over komt van hoe het ontstaat en hoe men het dragelijker kan maken voor degene en de familie zelf. vandaar dat ik deze 4daagse wil benutten om hier geld voor in te zamelen, zodat er meer geld is voor onderzoeken en als het mogelijk is meer hulpmiddelen zodat het voor de naaste ook dragelijker wordt om er mee te kunnen leven.
Verzameld bedrag
  . 25,00
Ine Siemerink: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ine Siemerink

Ik kom hiervoor in actie vanwege mijn 85 jarige moeder die al jaren op een gesloten afdeling woont. Wij maken dagelijks mee hoe Alzheimer je leven totaal op de kop zet.
Verzameld bedrag
  . 15,00
Nienke Sala: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Nienke Sala

Omdat ik nog jong bent, vindt ik het belangrijk om door middel de Vierdaagse te lopen me in te zetten voor Alzheimer Nederland
Verzameld bedrag
  . 15,00
Laurens Weersink: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Laurens Weersink

Alles wordt minder als je ouder wordt behalve het vergeten. Mensen die getroffen zijn door deze ziekte behoeven veel hulp. Zelf heb ik ervaring met mijn (schoon)moeder. Daarom wil ik me inzetten voor dit goede doel.
Verzameld bedrag
  .  5,00