Wandel ook voor Alzheimer Nederland!

9 wandelaars steunen ons voor € 1.335,-
Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Wist je dat de kans 1 op 5 is dat iemand in zijn leven dementie krijgt? Bij vrouwen is dit 1 op 3, omdat de levensverwachting van vrouwen hoger is. In Nederland hebben momenteel 270.000 mensen een vorm van dementie. Als gevolg van de vergrijzing zal dit aantal mensen explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Hiervoor geven we voorlichting over dementie, bieden we ondersteuning en komen we op voor betere zorg voor mensen met dementie. En we maken wetenschappelijk onderzoek mogelijk.

Hiervoor is veel geld nodig en daarom is het zo belangrijk dat mensen in actie komen. Want alleen met ieders hulp kunnen we dementie stoppen.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Met circa 90 bevlogen medewerkers en duizenden vrijwilligers zet Alzheimer Nederland zich in voor een toekomst waarin dementie voorkomen en genezen kan worden. Maar Alzheimer Nederland wil ook mensen helpen die nú leven met dementie.


We financieren wetenschappelijk onderzoek. Dat kunnen wij dankzij jouw bijdrage. Tevens werken we samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Zo hebben we samen met wetenschappers vijf Alzheimer Centra opgezet, waar onderzoek, behandeling en begeleiding samenkomen.


Alzheimer Nederland doet ook aan belangenbehartiging, geeft voorlichting en verzorgt regionale hulp. Met 48 regionale afdelingen en 246 Alzheimer Cafés is Alzheimer Nederland ook lokaal actief.


Via het platform dementie.nl bieden wij ondersteuning aan mantelzorgers en werken wij aan een dementievriendelijke samenleving. Alzheimer Nederland is afhankelijk van particuliere giften en partnerships. Wij hebben een CBF-keurmerk voor goede doelen. 

Hoe helpen we jou?

Wij zijn je erg dankbaar voor de steun. Je zamelt niet alleen geld in, maar door jouw deelname vraag je ook aandacht voor dementie. Ook dat is erg belangrijk.


Als je voor Alzheimer Nederland meedoet en geld inzamelt ontvang je een prachtig gratis ‘in actie voor dementie’ wandelshirt. Het betreft een echt ‘technisch’ shirt van zeer goede kwaliteit. Wij versturen deze in de laatste week van elke maand. Zie ook Aanmelden.


Heb je vóór de Vierdaagse meer dan € 100 opgehaald dan hebben we nog meer in petto.


Je ontvangt dan dagelijks gratis toegang tot de exclusieve rustpost van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Deze post staat ongeveer 10-15 kilometer voor de finish. Je krijgt de beschikking over overdekte zitplaatsen, extra toiletten, dagelijks iets te eten en drinken, mogelijkheid voor massage en nog diverse extra’s. Tevens ontvang je een tweede, extra ‘in actie’ wandelshirt.


Zondag 14 en maandag 15 juli staan wij in de stand van de Vierdaagsesponsorloop. Daar ontvang je het extra t-shirt en het toegangsbewijs voor de rustpost. Deze spullen worden van te voren dus niet opgestuurd. Wij hopen daar alle lopers te mogen ontmoeten.


Aanmelden  • Stuur een bevestiging van jouw inschrijving bij de Vierdaagse, jouw adresgegevens, geslacht en shirtmaat (S-XXL) naar inactievoor@alzheimer-nederland.nl.

  • Het t-shirt wordt dan in de laatste week van de betreffende maand verstuurd.

  • Heb je meer dan € 100 opgehaald voor de start van de Vierdaagse? Het extra shirt en toegangsbewijs rustpost ontvang je op zondag of maandag in onze stand van Vierdaagsesponsorloop.


Heel veel succes met de voorbereiding en de sponsorwerving! Op naar de Via Gladiola en natuurlijk feliciteren we je vrijdag graag persoonlijk met de behaalde medaille op de Wedren.

Contactgegevens

Alzheimer Nederland

E-mail: info@alzheimer-nederland.nl
Website: https://www.alzheimer-nederland.nlWij wandelen voor Alzheimer Nederland

Leo en Karin Kardienaal: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Leo en Karin Kardienaal

Leo\'s moeder heeft de ziekte van Alzheimer en woont nu 3 jaar op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Tijdens bezoeken en het vrijwilligerswerk dat hij in het verpleeghuis doet ziet hij om zich heen wat voor impact de ziekte heeft op de mensen die er wonen en ook op de familie van de zieke bewoners. Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Wij zetten ons daar graag voor in middels deze sponsoractie. Elke euro telt
Verzameld bedrag
  .305,00
Marty Baets: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Marty Baets

Zoals reeds gezegd loop ik dit jaar voor Alzheimer Nederland. Alzheimer is één van de vormen van dementie. Iedereen kent bijna wel iemand in zijn of haar omgeving die getroffen is door dementie. Dat heeft grote impact op de getroffen persoon, en zijn of haar dierbaren. Zelf heb ik vrienden en collega's die momenteel worden geconfronteerd met dementie in hun naaste omgeving. Voor hen, en voor alle anderen die direct of indirect getroffen zijn door dementie, wil ik middels deze actie geld bij elkaar lopen voor Alzheimer Nederland. Geld dat hard nodig is voor onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van deze vreselijke ziekte!
Verzameld bedrag
  .285,00
Bert van Strijen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Bert van Strijen

Hier moet geld voor onderzoeken voor komen. We worden ouder en de kans om het te krijgen dus groter. Zelf in de directe omgeving meegemaakt, te triest voor woorden. Onderzoek is nodig, dus ook geld. Sponsor dus nu mij en Wolf, ik (72 jaar) loop de 4 daagse Nijmegen met mijn kleinzoon Wolf die hem voor de 1e maal loopt. DUS: Twee voor 1 prijs (bedrag). Dus Doen. Alvast bedankt namens de Alzheimer stichting.
Verzameld bedrag
  .200,00
Rianne Koskamp: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Rianne Koskamp

Ik ervaar van dichtbij wat de invloed van Alzheimer is op iemands leven en op dat van zijn/haar naasten. Bij mijn moeder is enkele jaren geleden de diagnose Alzheimer gesteld. De afgelopen jaren hebben we haar steeds verder achteruit zien gaan. Afgelopen november is ze verhuisd naar een verpleeghuis. Hoewel ze daar goede zorg krijgt, blijft het moeilijk, mn. voor mijn vader en moeder.
Verzameld bedrag
  .180,00
Astrid Groot-Groenland: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Astrid Groot-Groenland

Ik loop voor Alzheimer Nederland omdat ik dit van zeer dichtbij heb meegemaakt. Mijn vader is overleden aan de gevolgen van dementie. Nu was hij "op leeftijd", maar dat maakt het niet minder verdrietig. Steeds meer in zijn eigen wereldje terug getrokken, mijn eigen moeder niet meer herkennen en ga zo maar door.... Het aller ergste blijft dat mijn ouders niet bij elkaar konden blijven en na 57 jaar apart moesten gaan wonen dit was hartverscheurend! Ik hoop met deze actie een stukje dichter bij een oplossing te komen om dit in de toekomst te voorkomen. Liefs Astrid.
Verzameld bedrag
  .100,00
Harrie van Helvoort: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Harrie van Helvoort

Ik heb in mijn directe omgeving meegemaakt wat deze ziekte doet met de patiënt, maar vooral ook met naaste familieleden. Afscheid moeten nemen van iemand die niet op korte termijn gaat overlijden is zwaar. Ik hoop dat onderzoek op korte termijn iets kan bijdrage aan het genezen of in ieder geval vertragen van deze ziekte.
Verzameld bedrag
  . 84,65
Marianne Joosten: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Marianne Joosten

Alzheimer is een ziekte die steeds meer voor gaat komen omdat wij met zijn allen steeds ouder worden. Alzheimer is een ziekte die het leven van de getroffene en zijn of haar naasten erg beïnvloedt. Ik heb dat zelf aan den lijve ondervonden. Zowel mijn moeder als mijn vader zijn getroffen door deze hersenaandoening. Er is veel geld nodig om onderzoek te doen naar deze ziekte die steeds meer mensen en hun omgeving treft.
Verzameld bedrag
  . 70,00
Janneke Aalbertsen: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Janneke Aalbertsen

Ik loop de vierdaagse mee voor Alzheimer Nederland omdat ik deze stichting van harte steun. Ik werk met mensen met deze ziekte en hoop van harte dat er een medicijn zal komen om deze ziekte te genezen. Daar is veel geld voor nodig, en ik hoop zo mijn steentje hieraan bij te kunnen dragen.
Verzameld bedrag
  . 60,00
Paula Nijenmanting: Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Ik wandel voor Alzheimer Nederland
Paula Nijenmanting

Meerdere keren in mijn naaste omgeving meegemaakt dat er iemand aan de ziekte Alzheimer leed en uiteindelijk overleed. Vreselijk om mee te maken. Want je hersenen zijn je indentiteit, je verleden en je toekomst. Daarom loop ik voor dit goede doel om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte.
Verzameld bedrag
  . 50,00