Wandel ook voor ALS Nederland!

24 wandelaars steunen ons voor € 36.202,-
ALS Nederland

ALS Nederland

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat een voor een de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst -met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten- is er dus nog niet.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen: Wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Onderzoek is een dure aangelegenheid, wij financieren onderzoek met behulp van donaties en giften.


Uw steun is daarom belangrijk voor ons en onze patiënten. Want zolang we nog geen oplossing hebben voor deze genadeloze ziekte, investeren wij ook in de kwaliteit van zorg en leven van onze patiënten.

Hoe helpen we jou?

Heeft u een startbewijs en wilt u in actie komen voor ALS? Meld u dan aan via dit actieplatform. Wij zijn blij met uw deelname in de strijd tegen ALS. U ontvangt van ons een goodiebag met onder andere een pet en een ALS-polsbandje. Ons vrijwilligersteam staat de hele week voor u klaar, om u aan te moedigen, te steunen en te begeleiden vanaf het moment van inschrijven tot na de finish. Daarnaast kunt u gebruik maken van de verzorgposten langs de route. Op vrijdag lopen wij met u mee over de via Gladiola tot aan de finish waar u een leuke attentie van ons zult ontvangen en er nog even gelegenheid is voor een hapje en een drankje. Natuurlijk is er ook uitgebreide gelegenheid om uw cheque te presenteren.

Contactgegevens

ALS Nederland

E-mail: vierdaagse@als.nl
Website: https://www.als.nlWij wandelen voor ALS Nederland

Wil Kamps: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Wil Kamps Team Wil en Marion

ALS een spierziekte, waarbij wij nauw betrokken zijn
Verzameld bedrag
 7.286,65
Majoke Hegen: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Majoke Hegen

...En nu ik dan toch meedoe, waarom dan niet voor een goed doel? Ik loop de vierdaagse voor Stichting ALS Nederland. ALS, Amyotrofische Laterale Sclerose, is de zenuw-spierziekte waarbij signalen vanuit de hersenen niet aankomen bij de spieren. Spieren verzwakken en vallen uiteindelijk één voor één uit. Zo ook bij mijn vader. Mijn vader is, na een jaar lang vermoeden, afgelopen januari gediagnosticeerd met ALS. Sindsdien moeten wij ondervinden hoe snel deze ziekte een mens kan overmeesteren. Bewegen, praten, eten en drinken zijn in korte tijd vermoeilijkt of zelfs al onmogelijk geworden. Waar de ALS hem aanvalt, zet het tegelijkertijd het leven van meerderen op zijn kop. Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen: Wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek naar mogelijke oorzaken, passende behandelingen of gewoon naar middelen die een leven met ALS makkelijker maken... Dat is nodig! Mijn vader heeft, zolang dat mogelijk was, meegedaan aan deze onderzoeken. Het is met die reden dat ook ik graag mijn steentje bij draag! Helpen jullie mij mn beste beentje voor te zetten??
Verzameld bedrag
 4.655,30
Sander Bosman: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Sander Bosman

Ik loop de vierdaagse voor stichting ALS Nederland. ALS is een dodelijke zenuw-/spierziekte waarbij de werking van de zenuwen die de spieren aan moeten sturen verminderd. Het gevolg is dat de spieren één voor één uitvallen. Hierdoor worden handelingen zoals bewegen, praten en zelfstandig eten/drinken erg moeilijk of zelfs onmogelijk! Ook de ademhalingsspieren vallen uit, wat meestal de oorzaak van het overlijden is. De gemiddelde levensverwachting is slechts 3 tot 5 jaar… Het is helaas een realistische toekomst voor mensen met de diagnose ALS. Zo ook voor mijn vader, die de diagnose kreeg en inmiddels bijna geen spierkracht meer heeft. ALS is een ziekte waarbij er (nog) geen kans op genezing is. In Nederland leven ongeveer 1500 mensen met de ziekte. Hier komen elk jaar 500 mensen bij, maar overlijden er ook 500. Aangezien het niet bekend is wat de exacte oorzaak is van de ziekte, is er veel en langdurig onderzoek nodig. En dat kost veel geld. Geef dus vooral om deze ziekte de wereld uit te helpen! * Mijn vader is op 17 mei, na ruim 4 jaar gevochten te hebben tegen de ziekte, helaas overleden. www.als.nl
Verzameld bedrag
 3.851,30
Helma Wortelboer: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Helma Wortelboer

Er is gelukkig al veel aandacht voor ALS, maar helaas nog steeds te weinig middelen voor voldoende onderzoek en eventuele behandelingen en/of medicatie. Iedere Euro draagt bij aan een beetje hoop voor iedereen die de diagnose ALS krijgt. Zoals mijn inmiddels overleden vader. Ik ben dankbaar voor de steun die ik vorig jaar mocht krijgen, ook dit jaar hoop ik weer bij te dragen.
Verzameld bedrag
 2.150,00
Henriëtte Middag-van Eldik: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Henriëtte Middag-van Eldik

5 jaar geleden kreeg mijn vader de diagnose ALS. Vrij snel hoorden wij dat hij een ''langzame'' variant had. Deze variant heeft er in 5 jaar voor gezorgd dat mijn vader nu zo goed als niet meer kan lopen, zo goed als niet meer verstaanbaar kan praten en heel heel moe is. 5 jaar geleden heb ik voor het eerst de 4daagse gewandeld en heb toen ook gelopen voor de Stichting ALS. Toen ik dit jaar besloot om weer de 4daagse te wandelen was de keuze om weer voor een goed doel te wandelen snel gemaakt. In deze 5 jaar hebben we als gezin naast de Stichting ALS ook andere Stichtingen als een enorme hulp en steun in de rug ervaren. Ik ben dan ook heel erg blij dat de Stichting ALS de opbrengst van mijn Vierdaagsesponsorloop wil delen met een van deze stichtingen: De Stichting ALS op de Weg. In dit filmpje wordt duidelijk gemaakt wat de Stichting ALS op de Weg precies doet: https://youtu.be/ZCykVKuMMPw Ik heb zin in de 4daagse en ik ben blij dat de Vierdaagsesponsorloop het mogelijk maakt om mijn deelname te koppelen aan een goed doel; ik hoop op een mooie opbrengst voor de Stichting ALS en de Stichting ALS op de Weg!
Verzameld bedrag
 2.044,65
Caroline Jonker: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Caroline Jonker

Vorig jaar juni kreeg mijn schoonzoon de diagnose ALS in zijn agressiefste vorm, afgelopen maart overleed hij al aan deze niets ontziende ziekte, die je zelfs geen sprankje hoop meer gunt. Hij, onze - eens een boom van een vent - schoonzoon, laat behalve zijn vrouw, vervuld van verdriet en onbegrip, een zoontje van 10 achter én zijn levensmotto "Leef het Leven". En om nog meer mensen hun leven te kunnen laten leven is er gewoon meer onderzoek nodig, als wordt er maar iets ontdekt waardoor de slachtoffers van deze ziekte in ieder geval weer een beetje hoop kunnen krijgen. Vooral voor mijn kleinkind, die op het tekenbord thuis "ER MOET MEER ONDERZOEK KOMEN!!!" had geschreven, maar natuurlijk eigenlijk voor iedereen die met deze ziekte te maken krijgt, wil ik proberen wat centjes bij elkaar te stappen, want ik kan tenslotte nog stappen en het leven leven.
Verzameld bedrag
 2.044,65
Peter La Rondelle: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Peter La Rondelle

Hallo allemaal Ik ben Peter, 52 jaar, geboren en getogen in Delft. Getrouwd met Ellen en 2 fantastische kinderen. Mijn vader liep in 1986 de 70e editie van de 4-daagse. Daar lag de uitdaging, ik moest dat kruisje ook maar eens gaan halen. In 2006 ging ik voor de allereerste keer van start. Helaas was dat de editie die na dag 1 gecancelled werd vanwege de warmte. In 2013, 2014 en 2016 deed ik succesvolle pogingen. Mijn uitdaging nu is het 4e kruisje bemachtigen.
Verzameld bedrag
 1.531,00
Rob van der Hulst: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Rob van der Hulst

Ik heb van zeer dichtbij ervaren wat deze verschrikkelijke ziekte doet met patiënten en hun omgeving.
Verzameld bedrag
 1.360,00
familie Jacobs-Haisma: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
familie Jacobs-Haisma

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij ongeveer 1500 mensen voor. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan ALS, maar komen er ook 500 nieuwe patiënten bij. Hoop op een toekomst is er voor deze mensen niet. De gemiddelde levensverwachting bij ALS is 3 tot 5 jaar. Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen, wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te vinden. Steun daarom Stichting ALS Nederland en help ons met geld ophalen. Helaas hebben wij het afgelopen jaar weer ervaren hoe afschuwelijk deze ziekte is. Na het overlijden van onze voormalige buurvrouw Liny enkele jaren geleden is onze buurvrouw Ankie ook getroffen door ALS. Zeer snel na de diagnose is zij hier afgelopen oudejaarsdag aan overleden.
Verzameld bedrag
 1.231,00
Jo Mestrom: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Jo Mestrom

Ik loop al jaren als sponsorloper voor ALS. Tot voor zes jaar had ik nog nooit over deze ziekte gehoord totdat een bekende door de ziekte ALS werd getroffen. Daarom heb ik het eerste jaar als sponsorloper meegedaan om geld in te zamelen om de naamsbekendheid van ALS te vergroten. Ik denk dat de ziekte ALS nu breder bekend is in Nederland dan 6 jaar geleden. De laatste jaren en ook dus dit jaar doe ik mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar medicatie. In het verleden deed ik dit omdat in mijn kennissenkring enkele personen werden getroffen door deze ziekte en later zijn overleden aan deze ziekte. Dit jaar gaan mijn gedachten meer uit naar mijn oud collega Nico die sinds twee jaar met deze ziekte werd geconfronteerd en in juni j.l. aan de ziekte ALS is overleden. Ik hoop dat mijn bijdrage mag resulteren in het vinden van een medicijn die er voor zorgt dat deze ziekte een halt wordt toegeroepen.
Verzameld bedrag
 1.161,30
Hans Timmermans: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Hans Timmermans

Voor de ziekte ALS is nog veel onderzoek nodig, daarom wil ik dit doel steunen. Ik loop voor de vijfde keer de Vierdaagse van Nijmegen, en dit jaar wil ik dus mijn deelname koppelen aan ALS Nederland.
Verzameld bedrag
 1.129,65
Gerda Huisman: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Gerda Huisman

De afgelopen 4 jaar was ik vrijwilliger bij de Vierdaagse voor de ALS-sponsorlopers en kreeg daardoor veel respect voor de prestatie van de lopers en voor hun verhalen! Vaak is er iemand in de familie- of vriendenkring (geweest) met ALS. Mijn schoonzus overleed op 54-jarige leeftijd na drie jaar te hebben geleefd met de gevolgen van deze ziekte. De machteloosheid omzetten in steun voor de Stichting ALS is waarom ik nu ook zelf sponsorloper wordt. En omdat er meer sponsorlopers nodig zijn, want dat totaalbedrag van vorig jaar moet omhoog!!!
Verzameld bedrag
 1.090,00
Jan Kuik: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Jan Kuik

Wandelen voor een goed doel: 30+20=50 Ik ben Jan Kuik en loop dit jaar voor de 30ste keer de 4 x 50 km mee van de Nijmeegse vierdaagse. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heb ik besloten om dit 30 jarig wandel jubileum te combineren met het inzamelen van geld voor een goed doel. Ofschoon ook bij mij de jaartjes beginnen te tellen (dit jaar 65) ben ik gelukkig nog steeds in staat om deze fysieke prestatie te leveren. Hoe anders is dat voor iemand met ALS. Neem als voorbeeld mijn vriend Maurits van Selms, onderzoeker/docent op de tandheelkundefaculteit in Amsterdam (ACTA). 20 jaar geleden, hij was toen drieëntwintig, werd bij hem deze verschrikkelijke diagnose gesteld. Dit naar aanleiding van klachten als krachtverlies tijdens sporten en moeite met het uitvoeren van tandheelkundige handelingen. Aangezien Maurits een extreem langzame variant van ALS heeft, de gemiddelde levensverwachting bedraagt slechts 3 tot 5 jaar, kon hij gedurende lange tijd de effecten van de ziekte maskeren en kon hij redelijk goed doorgaan met zijn oude leventje. Helaas zijn die tijden voorbij, het leven is een behoorlijke hindernisbaan geworden. Maurits wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen en regie houden over zijn leven. De consequentie hiervan is wel dat hij gedwongen wordt om IEDERE dag een topprestatie te leveren. Helaas gaat dit wel gepaard met het spreekwoordelijke ‘vallen en (niet meer kunnen) opstaan’. Aangezien de oorzaak van ALS nog steeds niet bekend is, laat staan dat er zicht is op een doeltreffende behandelmethode, is er veel en langdurig onderzoek nodig. En dat kost veel geld. Sponsor mij om deze afschuwelijke ziekte de wereld uit te helpen! Hartelijk dank, mede namens Maurits en alle anderen met deze vreselijke ziekte. Jan Kuik
Verzameld bedrag
  .999,65
Cees Dortland: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Cees Dortland

Nog steeds lijden er te veel mensen aan deze dodelijke ziekte. Onderzoeken naar ALS gaan nog steeds door maar echt resultaat is er nog steeds niet. Als je eenmaal deze diagnose krijgt is dit je doodvonnis. Deze vreselijke ziekte moet de wereld uit. We moeten nu een daad stellen en nog meer geld vrijmaken voor nog verder onderzoek. Het zal je maar gebeuren, je gaat met pensioen, je hebt plannen gemaakt en je krijgt de diagnose ALS. Mijn vriend overkwam het. Zorg dat het jou niet overkomt. Laten we met ons allen veel geven voor dit doel en laten we dit doel niet voorbij steven, want we hebben maar een doel. Niemand meer ALS. ALS DAT TOCH EENS ZOU KUNNEN.
Verzameld bedrag
  .890,00
Vivian Maspaitella: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Vivian Maspaitella

Vorig jaar een mooi bedrag (1640) opgehaald binnen 2 maanden. Nu eigenlijk te laat gestart, maar alle beetjes helpen toch! Inmiddels van 3 familieleden afscheid moeten nemen vanwege deze ziekte. Het is een verschrikkelijke ziekte, beetje vergelijkbaar als Kanker in de beginstadium, waar momenteel geen medicijn voor is. Geld , heel veel geld, voor adequate medische onderzoeken is nodig, dus... VERZAMELEN !! Ik ga er voor wandelen, Gaat u er ook voor door mij te steunen.. WORD MIJN SPONSOR voor ALS Nederland.. !! DONEER !! Be my sponsor !
Verzameld bedrag
  .840,00
Wim Knöps: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Wim Knöps Team Team Leo

ALS verdient meer aandacht omdat er nog geen goede behandeling voor is en daarom moet er meer geld voor onderzoek naar genezing komen!
Verzameld bedrag
  .765,00
Esther Jager: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Esther Jager

Ik kom in actie voor ALS Nederland, door 4 x 40 km te lopen.
Verzameld bedrag
  .755,00
Gerda Gulen: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Gerda Gulen

Ik loop voor de stichting ALS in oktober 2015 is mijn schoonbroer aan deze verschrikkelijke ziekte overleden. Door te lopen voor de stichting ALS hoop ik geld op te halen zodat er meer onderzoek kan worden gedaan
Verzameld bedrag
  .740,00
Grace Saimima: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Grace Saimima

Loop ALS de wereld uit!! ALS verdient meer aandacht omdat er nog geen goede behandeling voor is en daarom moet er meer geld voor onderzoek naar genezing komen! Ons doel is naast het genereren van geld voor onderzoek, om zoveel mogelijk naamsbekendheid te geven aan onze strijd tegen ALS. Er is helaas nog altijd geen medicijn tegen deze ongeneeslijke en dodelijke ziekte gevonden. Steun deze actie voor nog meer onderzoek naar deze akelige ziekte. Steun mij in de strijd tegen ALS door te doneren. VECHT MEE TEGEN EEN GENADELOZE ZIEKTE
Verzameld bedrag
  .500,25
Renee Ramakers: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Renee Ramakers

Zelf ben ik werkzaam als verpleegkundige en maak ook kennis met mensen die getroffen worden door ALS. Er is geen happy end! En er is nog veel te weinig kennis. Het kan iedereen zomaar overkomen. Dus wat "als" het jou overkomt??? Geld is hard nodig voor onderzoek. Daarom loop ik voor ALS.
Verzameld bedrag
  .415,00
Wilma de Jong: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Wilma de Jong

Ik loop dit jaar weer voor ALS Nederland, omdat ik weet hoe slopend deze ziekte is en er nog veel onderzoek nodig is.
Verzameld bedrag
  .370,00
Robèr Nikkelen: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Robèr Nikkelen

Voor deze verschrikkelijke ziekte is geen stap te veel!
Verzameld bedrag
  .255,00
Suzie De Haan: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Suzie De Haan

Steven Hawkins, dichterbij mijn tante zijn overleden. Zij hadden ALS. Mijn neef heeft ALS. Deze ziekte sloopt mensen letterlijk. Het lichaam wil niet meer. Spieren vallen uit. Je wordt afhankelijk, hebt hulp nodig. Helaas, er is nog geen medicijn. De laatste jaren is er door onderzoeken mogelijk gemaakt door onder andere sponsoring meer bekend over ALS. Sponsor je me? Dan dragen we samen bij aan de ontwikkeling van medicijnen en onderzoeken naar ALS. ❤️
Verzameld bedrag
  .136,65