Wandel ook voor ALS Nederland!

17 wandelaars steunen ons voor € 37.005,-
ALS Nederland

ALS Nederland

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat een voor een de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst -met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten- is er dus nog niet.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen: Wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Onderzoek is een dure aangelegenheid, wij financieren onderzoek met behulp van donaties en giften.


Uw steun is daarom belangrijk voor ons en onze patiënten. Want zolang we nog geen oplossing hebben voor deze genadeloze ziekte, investeren wij ook in de kwaliteit van zorg en leven van onze patiënten.

Hoe helpen we jou?

Heeft u een startbewijs en wilt u in actie komen voor ALS? Meld u dan aan via dit actieplatform. Wij zijn blij met uw deelname in de strijd tegen ALS. U ontvangt van ons een goodiebag met onder andere een pet en een ALS-polsbandje. Ons vrijwilligersteam staat de hele week voor u klaar, om u aan te moedigen, te steunen en te begeleiden vanaf het moment van inschrijven tot na de finish. Daarnaast kunt u gebruik maken van de verzorgposten langs de route. Op vrijdag lopen wij met u mee over de via Gladiola tot aan de finish waar u een leuke attentie van ons zult ontvangen en er nog even gelegenheid is voor een drankje. Natuurlijk is er ook uitgebreide gelegenheid om uw cheque te presenteren.

Contactgegevens

ALS Nederland

E-mail: vierdaagse@als.nl
Website: https://www.als.nlWij wandelen voor ALS Nederland

MAMA - ploeg: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
MAMA - ploeg

In 2013 hebben we samen gezwommen in de grachten tijdens de Amsterdam City Swim om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Een toen nog onbekende ziekte.. Helaas veranderde dat bijna 2 jaar geleden. Toen kreeg de oudste zoon van Maria de diagnose ALS. Bram is een jonge vent van 38 jaar, getrouwd en twee jonge kindjes. Een enorme klap voor hem, zijn gezin, familie én zijn omgeving. Ondanks zijn ziekte geniet hij volop van het leven en gaat er super goed mee om. Wie had gedacht dat het geld wat wij 6 jaar geleden hebben opgehaald, ineens voor zo’n dierbaar persoon nodig zou zijn? We staan zo machteloos. Daarom gaan we in 2019 wederom een sportprestatie neerzetten. Wij gaan de Nijmeegse Vierdaagse lopen, met de MAMA-ploeg. Om zo wederom geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Voor Bram. Help je mee? Alle donaties zijn welkom! Alvast bedankt!
Verzameld bedrag
 6.496,95
Jort Vermeulen: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Jort Vermeulen

Ik ben Jort Vermeulen, 13 jaar en loop dit jaar mij eerste vierdaagse en voor de stichting ALS. Dit voor Bram, mijn vriend en grote voorbeeld van kracht en doorzettingsvermogen. Ik loop samen met Marleen, de vrouw van Bram en haar ouders Wil en Marion Kamps. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Wij zetten de stappen, stapt U met ons mee door ons te sponsoren. Alvast hartelijk bedankt. Jort, Marleen, Wil en Marion.
Verzameld bedrag
 5.240,25
Wandel menzen: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Wandel menzen

Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat een voor een de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst -met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten- is er dus nog niet. Steun jij ons in de strijd tegen ALS?
Verzameld bedrag
 5.094,90
Frank van t Hof: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Frank van t Hof

Verhalen van ALS Patienten grijpen mij erg aan. Ik vind het goed om te zien hoe hard ALS bezig is met het ondersteunen van het onderzoek naar deze slopende ziekte. Daarom draag ik graag mijn steentje bij en loop ik de vierdaagse voor Stichting ALS
Verzameld bedrag
 4.370,90
Aleph Team: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Aleph Team

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen je spieren uit. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar is er geen hoop op een toekomst. Met uw steun helpen wij Stichting ALS Neederland wetenschappelijk onderzoek te financieren, om zo ALS de wereld uit te krijgen!
Verzameld bedrag
 3.007,60
Antoinette Spierings: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Antoinette Spierings

Vorig jaar is op 16 juli, op de vooravond van de vierdaagse, mijn broer Hans overleden aan de verschrikkelijke ziekte ALS. Het was vreselijk te zien hoe snel deze ziekte hem in zijn greep kreeg en hem een gevangene maakte van zijn eigen lichaam. Op de dag van Hans overlijden heb ik mezelf beloofd om tijdens de volgende vierdaagse geld in te zamelen voor de Stichting ALS en zo bij te dragen aan onderzoek om deze fatale ziekte te doorgronden en slachtoffers van ALS een kans op genezing te bieden.
Verzameld bedrag
 2.444,65
Kelly Kok: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Kelly Kok

Dit jaar loop ik voor de 6e keer de Nijmeegse Vierdaagse en voor de eerste keer voor een goed doel. De reden dat ik voor ALS Nederland heb gekozen is, omdat er aan het begin van dit jaar ALS is geconstateerd bij een hele lieve collega. Dit bericht heeft er bij mij en mijn collega\\\'s flink ingehakt. Op deze manier hoop ik een (klein) steentje bij te dragen aan onderzoek naar, of medicijnen tegen deze vreselijke ziekte. Het zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn als deze ziekte ooit afgeremd of genezen kan worden.
Verzameld bedrag
 1.633,60
Theo Meister: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Theo Meister

Voor de vierde keer op rij zal ik ook in 2019 de vierdaagse gaan lopen van 16 tot en met 19 juli. En ook dit jaar wil ik dat doen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar een oplossing voor de dodelijke ziekte ALS. Helaas is er nog geen oorzaak van en oplossing voor deze progressieve ziekte gevonden, daarom is elke Euro van groot belang voor fundamenteel onderzoek en het verbeteren van de zorg. Mijn directe motivatie is het overlijden van mijn echtgenote Thea in december 2015 aan deze gevreesde ziekte.
Verzameld bedrag
 1.480,00
Cees Dortland: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Cees Dortland

In 2012 overleed een goede vriend van mij aan deze verschrikkelijke ziekte. Uit machteloosheid ben ik voor deze ziekte gaan lopen omdat ik nog steeds wel goed kan lopen en zo dus iets kan betekenen voor deze stichting en een sprankje hoop kan geven aan mensen die er nu aan lijden, door te laten zien dat we voor ze vechten en dat er met de financiële middelen snel een medicijn op de markt komt die deze verschrikkelijke ziekte kan overwinnen.
Verzameld bedrag
 1.183,00
Jo Mestrom: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Jo Mestrom

De laatste jaren zijn enkele bekenden en een oud collega overleden aan de ziekte ALS. Reeds 6 jaar doe ik mee aan de sponsoractie voor ALS. De eerste jaren om meer naamsbekendheid te krijgen maar nu om geld in te zamelen voor onderzoek naar medicijnen om deze ziekte te bestrijden.
Verzameld bedrag
  .975,00
Renee Ramakers: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Renee Ramakers

Dit jaar wil ik voor de derde keer meelopen voor de stichting ALS. De vierdaagse lopen is best zwaar voor mij, maar het stelt niets voor als je het gaat vergelijken met de uitputtingsslag waar mensen met ALS mee te maken krijgen. Nog altijd loopt het slecht af... Als verpleegkundige ontmoet en verzorg ik geregeld mensen die lijden aan ALS. Geld voor onderzoek is dan ook hard nodig.
Verzameld bedrag
  .917,65
Kitty Arends: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Kitty Arends

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een ernstige ziekte van het zenuwstelsel waarbij spieren geleidelijk dunner en minder krachtig worden. Dit krachtverlies kan voorkomen in de armen en benen, maar ook in die spieren die gebruikt worden om te praten of te slikken. Hoe zit het met de symptomen en diagnose ? Symptomen De eerste symptomen zijn vaak nog niet zo duidelijk of ernstig. Patiënten komen doorgaans met vage klachten bij de huisarts, zoals onhandigheid, het minder goed articuleren of moeite krijgen met lopen. Ook kunnen patiënten merken dat ze vaker struikelen, zich verslikken of meer moeite krijgen met het dichtmaken van knoopjes. De meest voorkomende symptomen van ALS zijn: - zwakker wordende spieren met als gevolg het uitvallen van armen of benen; - stijfheid, spierkramp en vermindering van kracht; - moeite met opstaan, lopen en draaibewegingen; - vermindering van spraak en slikvermogen met longontsteking tot gevolg; - angst en somberheid; - hangen van het hoofd door verminderde werking van de nekspieren; moeilijk ademhalen. Voor ALS patiënten en hun omgeving komt de diagnose van deze genadeloze ziekte keihard aan. De onwetendheid over het verloop van deze ziekte is even ondraaglijk als de kennisneming daarvan. Daarom wil ik zelf iets doen. Jaren geleden zaten mijn zoons bij twee zusjes in de klas. Hun vader had ALS en wij hebben als dorp het hele proces meegemaakt. Dat maakt indruk. Hij bleef tot het laatst bij zijn volle verstand, strijdbaar, maar kon lichamelijk helemaal niets meer. In het verzorgingshuis heeft hij nog voor Wifi gezorgd, niet alleen voor hemzelf maar ook voor de andere bewoners. Tot zijn ademhaling stopte… na een ziekte die hem aftakelde in ongeveer 4 jaar. En je beseft ook dat, hoe gezond je ook leeft, veel sport of niet, je kan die ziekte gemakkelijk krijgen. En omdat de oorzaak niet bekend is, kan je niets doen om het te voorkomen. Ik voer deze actie om aandacht voor ALS te vragen en geld op te halen voor onder andere wetenschappelijk onderzoek. Aangezien zwemmen in de grachten niet mijn ding is maar wandelen wel, start ik deze actie terwijl ik mijn favoriete sport beoefen. Wil jij helpen om het onderzoek naar de oorzaak van ALS te steunen?
Verzameld bedrag
  .810,65
Teun Zwikker: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Teun Zwikker

Ik loop voor ALS, omdat ik wil dat er nog zo min mogelijk overlijden aan ALS.
Verzameld bedrag
  .739,65
Ruud van den Heuvel: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Ruud van den Heuvel

De afgelopen jaren ben ik steeds meer te weten gekomen over ALS en de impact die het heeft op de patienten en vrienden en familie daarvan. Omdat ik zelf geheel gezond ben en met veel plezier al verschillende keren de vierdaags heb uit kunnen lopen is het prettig om ook via deze 4-daagse voor dit goede doel wat extra aandacht en hopelijk ook inkomsten te kunnen genereren.
Verzameld bedrag
  .730,00
Jos Rosendaal: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Jos Rosendaal

Mijn vader is aan deze ziekte gestorven. Ondanks vele onderzoeken is er nog een hele weg te gaan om deze ziekte af te remmen of te stoppen
Verzameld bedrag
  .705,00
Angeline Cooijmans: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Angeline Cooijmans

Ik heb al meerdere jaren de vierdaagse voor mijzelf gelopen, maar dit jaar wil ik het graag voor een goed doel doen. Daarom wil ik mij graag inzetten voor ALS. Vorig jaar heeft een kennis onverwachts deze diagnose gekregen, waardoor ik meer te weten kwam over deze verschrikkelijke ziekte. Door mijn sponsorloop hoop ik een bijdrage te kunnen geven aan dit goede doel, waardoor er meer onderzoek kan worden gedaan.
Verzameld bedrag
  .640,00
Rene Breeuwer: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Rene Breeuwer

Mijn vrouw heeft inmiddels al bijna 20 jaar ALS en voor haar heb ik al meerdere malen meegedaan met de Tour du ALS. Dit jaar doe ik ook mee met de Vierdaagse, voor haar en alle andere patienten.
Verzameld bedrag
  .535,00