Wandel ook voor ALS Nederland!

2 wandelaars steunen ons voor € 4.304,-
ALS Nederland

ALS Nederland

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

Amyotrofische Laterale Sclerose, is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen van uit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat een voor een de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf zoals bewegen, praten, eten en drinken. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. In Nederland lijden ongeveer 1500 mensen aan ALS. Jaarlijks komen daar 500 patiënten bij maar overlijden er ook weer 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Over de oorzaak van ALS is nog maar weinig bekend en er bestaat nog geen geneesmiddel. Hoop op een toekomst -met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste klachten- is er dus nog niet.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Er is maar een manier om ALS de wereld uit te helpen: Wetenschappelijk onderzoek, om een oorzaak en een behandeling te kunnen vinden. Onderzoek is een dure aangelegenheid, wij financieren onderzoek met behulp van donaties en giften.


Uw steun is daarom belangrijk voor ons en onze patiënten. Want zolang we nog geen oplossing hebben voor deze genadeloze ziekte, investeren wij ook in de kwaliteit van zorg en leven van onze patiënten.

Hoe helpen we jou?

Heeft u een startbewijs en wilt u in actie komen voor ALS? Meld u dan aan via dit actieplatform. Wij zijn blij met uw deelname in de strijd tegen ALS. U ontvangt van ons een goodiebag met onder andere een pet en een ALS-polsbandje. Ons vrijwilligersteam staat de hele week voor u klaar, om u aan te moedigen, te steunen en te begeleiden vanaf het moment van inschrijven tot na de finish. Daarnaast kunt u gebruik maken van de verzorgposten langs de route. Op vrijdag lopen wij met u mee over de via Gladiola tot aan de finish waar u een leuke attentie van ons zult ontvangen en er nog even gelegenheid is voor een drankje. Natuurlijk is er ook uitgebreide gelegenheid om uw cheque te presenteren.

Contactgegevens

ALS Nederland

E-mail: vierdaagse@als.nl
Website: https://www.als.nlWij wandelen voor ALS Nederland

MAMA - ploeg: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
MAMA - ploeg

In 2013 hebben we samen gezwommen in de grachten tijdens de Amsterdam City Swim om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Een toen nog onbekende ziekte.. Helaas veranderde dat bijna 2 jaar geleden. Toen kreeg de oudste zoon van Maria de diagnose ALS. Bram is een jonge vent van 38 jaar, getrouwd en twee jonge kindjes. Een enorme klap voor hem, zijn gezin, familie én zijn omgeving. Ondanks zijn ziekte geniet hij volop van het leven en gaat er super goed mee om. Wie had gedacht dat het geld wat wij 6 jaar geleden hebben opgehaald, ineens voor zo’n dierbaar persoon nodig zou zijn? We staan zo machteloos. Daarom gaan we in 2019 wederom een sportprestatie neerzetten. Wij gaan de Nijmeegse Vierdaagse lopen, met de MAMA-ploeg. Om zo wederom geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Voor Bram. Help je mee? Alle donaties zijn welkom! Alvast bedankt!
Verzameld bedrag
 2.574,65
Jort Vermeulen: Ik wandel voor ALS Nederland
Ik wandel voor ALS Nederland
Jort Vermeulen

Ik ben Jort Vermeulen, 13 jaar en loop dit jaar mij eerste vierdaagse en voor de stichting ALS. Dit voor Bram, mijn vriend en grote voorbeeld van kracht en doorzettingsvermogen. Ik loop samen met Marleen, de vrouw van Bram en haar ouders Wil en Marion Kamps. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Wij zetten de stappen, stapt U met ons mee door ons te sponsoren. Alvast hartelijk bedankt. Jort, Marleen, Wil en Marion.
Verzameld bedrag
 1.729,65