Wandel ook voor ADCA vereniging!

0 wandelaars steunen ons voor € 0,-
ADCA vereniging

ADCA vereniging

Waarom is het belangrijk dat je voor ons in actie komt?

ADCA is een ziekte die de kleine hersenen aantast. Een van de kenmerken is dat patiënten moeite hebben met de coördinatie, dit uit zich onder andere in het lopen, praten en motoriek. Daarnaast zijn er specifieke kenmerken die voorkomen bij de verschillende varianten die de ziekte kent.
ADCA is een erfelijke ziekte die daardoor dus veel in bepaalde families voorkomt. Het verloop is progressief en tot op heden zijn er geen medicijnen of behandelingen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. De ADCA vereniging wil op verschillende manieren opkomen voor de individuele en collectieve belangen van de patiënten.

Wat doen wij met de opbrengst van jouw actie?

Onderzoek ondersteunen. Mondjesmaat zijn er universiteiten en farmaceutische industrieën meer geneigd onderzoek te doen naar oorzaak, ondersteunende en zo mogelijk helende therapieën voor Ataxie gerelateerde ziekten zoals ADCA. Onze vereniging probeert dit waar mogelijk te ondersteunen en daar is geld voor nodig.
lotgenoten contact. Dat is heel belangrijk voor onze leden, omdat het een zeldzame ziekte is zijn de mensen blij als ze ervaringen kunnen delen met lotgenoten.
Belangenbehartiging. Deze veranderende maatschappij, waar chronisch zieken en mensen die lijden aan een zeldzame ziekte, steeds meer in de verdrukking komen met een hoger eigen risico, verminderde inzet van WMO gelden, minder belasting aftrek etc. Dat maakt dat een patiëntenvereniging tav belangenbehartiging een grotere rol krijgt toebedeeld.


Om deze drie speerpunten goed uit te voeren hebben we uw hulp nodig. Start daarom een sponsoractie voor onze patiëntenvereniging.


Hoe helpen we jou?

We kunnen je helpen bij het bekend maken van je actie via onze soc. media. We staan op de slotdag je op te wachten met gladiolen. We hebben ADCA (ataxie) sponsormateriaal zoals t-shirts en vlaggetjes, die we je gratis verstrekken. Bovendien is daar de eeuwige roem.

Contactgegevens

ADCA vereniging

E-mail: info@ataxie.nl
Website: http://www.ataxie.nlWij wandelen voor ADCA vereniging