Ik loop voor een betere positie van vrouwen!

Zita de Wijs
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (70%)

Zelf heb ik altijd veel bewondering voor mensen die ergens voor staan en zich uit durven spreken. De wereld zal zo veel mooier zijn als iedereen zich veilig en gewaardeerd zou voelen. Helaas zakt Nederland steeds verder op de ranglijst als het gaat om die gelijkheid en het is nodig dat de emancipatie in Nederland versnelt. Daarom haal ik graag geld op voor Women Inc.!  ze zich inzetten voor een samenleving met gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse. In het speciaal richten ze zich op de thema’s Werk, Gezondheid, Geld en Media. Ze doen onderzoek, voeren campagnes en delen de kennis om het verschil te maken. Women Inc. is een non-profit organisatie zonder winstoogmerk.

Werk
Vrouwen en mannen hebben niet dezelfde mogelijkheden en kansen om betaald én onbetaald werk te doen. Vrouwen besteden meer tijd dan mannen aan onbetaald werk en zijn hierdoor vaak financieel afhankelijk. Tijd voor echt vrije keuzes.

Gezondheid
De gezondheidszorg is gebaseerd op het mannenlichaam. Hierdoor leven vrouwen vaker in slechte gezondheid dan mannen. Door rekening te houden met genderverschillen, verbetert de zorg voor vrouwen én mannen. Zodat iedereen gezondheidszorg op maat krijgt.

Geld
Het is belangrijk dat vrouwen financieel bewuste keuzes kunnen maken waarbij ze rekening houden met de korte en de lange termijn.  

Media
Vrouwen moeten kunnen rekenen op media die representatief zijn en vrij van beperkende stereotypes. Zij bepalen namelijk voor een groot deel het beeld en de taal waarin wij met elkaar omgaan, en hebben dus grote invloed op hoe wij elkaar zien.

Overheid
Nederlandse wet- en regelgeving kunnen een grote impact hebben op het verkleinen of juist vergroten van ongelijkheid tussen vrouwen en mannen. Huidig en nieuw beleid houdt hierdoor onbedoeld ongelijkheid in stand en dat moet veranderen.

Kijk voor meer informatie op https://www.womeninc.nl/missie

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 21-07-2023 | 09:48
€ 10 20-07-2023 | 07:30
€ 20 17-07-2023 | 14:34
€ 10 17-07-2023 | 14:20 Wandelze!!
€ 10 17-07-2023 | 12:59