Air Support Command goes Bern

03-06-2024 | 01:50

Het hele team is alweer onderweg naar de thuisbasis in Woensdrecht na twee fantastische trainingsdagen in Bern Zwitserland. 

Op vrijdagmiddag konden we direct na aankomst in Bern onze slaapplaatsen betrekken. De ontvangst door de Zwitserse collega's was zeer hartelijk en gastvrij. Dit jaar mochten we op een bijzondere lokatie slapen. Geen bunker, geen sporthal, maar een pas gerenoveerde cadettenlegering op de kazerne in Bern. De Zwitsers hadden het goed voor elkaar. Prima bedden en top sanitair. Bijkomend voordeel, we zaten gelijk bij de start/finish van de wandeltocht. 

Dag 1, 30 km wandelen door de mooie omgeving van Bern. Vanuit centrum Bern vertrokken richting Muri en Rubigen. Om vervolgens via een mooi maar erg lang pad langs de rivier de Aare terug naar Bern te lopen. Het is erg bijzonder om als NL-detachement midden door de door de oude straten van Bern te lopen. Met onze marsliederen trokken we nog wat extra aandacht bij de Berner's en de vele toeristen.  Zo'n mooie binnenstad moet je natuurlijk even op je in laten werken onder het genot van een heerlijke frisse versnapering op het terras. Daarna nog de laatste 3 km bergop weer terug naar de Kazerne.

Dag 2, De dag begon wat druilerig waardoor de eerste tien kilometer richting Zollifkoten gelopen werd in de regenjas. Maar bij de eerste rust in Kirchlindach begon het weer op te klaren, wat het moreel gelijk weer een positieve boost gaf. Via Moosssedorf en Zollifkoten weer terug naar de Stad der Beren. De binnenkomst op de laatste marsdag wordt omrand met wat klein ceremonieel. De marsleider neemt dan het defile af, om daarna op de startlokatie door de medelopers onthaalt te worden met veel applaus.

Ale 16 lopers hebben de tocht volbracht. Samen hebben we elkaar nog beter leren kenen en zijn we trots op wat we volbracht hebben. Die emotie komt bij het uitreiken van de medailles echt goed eruit. Soms met een natte ooghoek en meestal met een glimlach van oor tot oor. Wat een mooie club.

Voor onze sponsoren: Justie, de mascotte van Stichting Justintime4heroes heeft de hele tocht met ons meegelopen en heeft natuurlijk ook een dikke medaille verdient. Het bedrag op onze sponsorpagina is de eerste duizend euro gepasseerd. Dit is echt geweldig. Jullie steun voelt echt supergoed. Dank jullie wel daarvoor.

Via de facebookpagina Vierdaagse detachement vlb Woensdrecht kunt u ons volgenen nog meer leuke items lezen en vooral heel veel beeldmateriaal van onze verrichtingen bekijken.

Op naar het volgende avontuur.