Eenzaamheid onder jongeren

Sterre Coenen
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 200 (12%)

Eenzaamheid onder jongeren en mentale gezondheidsproblemen van deze doelgroep gaan mij erg aan. Al voor de corona periode zag en sprak ik veel jongeren die mentale gezondheidsproblemen hadden. Zij hadden behoefte om gezien te worden, dat we naar ze luisteren, serieus genomen worden en dat ze ergens bij horen. 

Na een moeilijke periode van isolement door corona zie je in de statistieken dat veel jongeren hier nog last van hebben. Voorbeeld: Vooral jongvolwassen vrouwen en jongeren uit stad kampten met mentale klachten (nos.nl). Helaas zijn de wachtlijsten in de GGZ erg lang en heeft niet iedereen het geluk om hulp te krijgen. 

Ik had nooit gedacht dat het mij ook zou overkomen. Maar dit is wel gebeurt door een opstapeling van situaties: alleen wonen, niet meer kunnen sporten met vrienden, ver van je familie wonen, een avondklok en dat iedereen thuis moest werken. Ik heb het geluk dat ik er nu met iemand over kan praten maar ik gun andere jongeren ook dat ze laagdrempelig in contact kunnen komen met de hulpverleners zoals bijvoorbeeld MIND. Ook vind ik het mooi dat zij zich inzetten om het taboe over mentale problemen onder jongeren te verbreken. 

  •  MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. 
  • MIND is hét aanspreekpunt in Nederland voor alle vragen rond psychische gezondheid. 
  • We strijden voor een betere behandeling en ondersteuning en voor meer begrip en respect in de samenleving. 
  • MIND is er voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met psychische klachten: jong en oud, patiënt en naasten, kind en ouders, lichte klachten en ernstige problematiek. 
  • MIND biedt informatie, advies en ondersteuning, online, telefonisch en overal in het land. Zodat niemand er alleen voor staat.

In juli zal ik samen met Erik 4 dagen achter elkaar 50 kilometer lopen. Het zou gaaf zijn als je sponsor wilt worden. 

Meer informatie over wat MIND nu precies doet is hier te lezen: Over MIND (wijzijnmind.nl)

 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 25 07-04-2023 | 08:30