Ik wandel voor Proefdiervrije onderzoeken!

Sonja Tepper
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (97%)

Beste lezer,

Wat fijn dat je interesse hebt in mijn beweegredenen om 4x 50 km. te lopen voor Proefdiervrije onderzoeken. Ik werk in de zorg en heb in de loop der jaren vele ziektes gezien waarvan ik nog steeds hoop dat daar eens een goed genezend medicijn voor komt. Maar....NIET door dieren te gebruiken voor allerlei vreselijke proeftesten!

Dieren hoeven niet te lijden voor de mens, er zijn tegenwoordig proefdiervrije onderzoeken mogelijk die ook nog eens veel betrouwbaarder zijn voor de gezondheid van de mens. Immers een mens is geen dier, alleen de lichaamscellen zijn al anders. Toch worden nog steeds proefdieren bewust ziek gemaakt, pijn gedaan, blind gemaakt, besmet, benauwd gemaakt, genetisch gemanipuleerd, ... in de kille hokken van een laboratorium. Honden voor hartziekten, cavia's voor luchtwegen, muizen, geiten, apen, katten, paarden, enz. En uiteindelijk worden de meeste dieren gedood.

Ik zie de grote angst in hun ogen elke dag weer, de pijn, het verdriet, en de blik van " waarom doe je mij dit aan, wat heb ik jou -mens- aangedaan?"  Bezoek de website van Proefdiervrij en zie en lees hoe ver wetenschappers al zijn. Hoe onderzoek naar kanker, hartziekten, dementie, ALS, covid 19, .... etc. zonder proefdieren mogelijk is, voor een veel beter resultaat wat betreft goede medicatie en genezing. De weg is lang, en er is veel geld voor nodig, maar ze mogen er zijn de resultaten! Wanneer we doorgaan met het gebruiken van proefdieren blijft de weg naar de oplossing oneindig lang. Proefdiervrij steunt de wetenschappers die proefdiervrij onderzoek doen en doet nog veel meer op weg naar een Proefdiervrije wereld. Ik hoop je zo overtuigd te hebben dat proefdiervrij onderzoek zorgt voor een betere gezonde wereld voor mens en dier. En hoop dat je mij daarvoor wilt sponsoren. Ik loop 4x 50 km. en ben géén sportwandelaar, ik moet er hard voor trainen tussen het werk door en dealen met evt. blessures. Maar ik heb het over voor de proefdieren die werkelijk lijden, vreselijk lijden.

Alvast heel veel dank voor je donatie namens de Proefdieren en mijzelf, Sonja

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 25 30-08-2023 | 19:38 Ik heb aan het begin gedoneerd en nu achteraf nog een keer. Ik heb respect voor je Sonja.
€ 10 30-08-2023 | 09:50
€ 15 02-08-2023 | 00:37 Veel wat al lang proefdiervrij hoort te zijn, is dit niet. Hier moet verandering in komen. Bedankt voor het wandelen voor dit goede doel!
€ 10 25-07-2023 | 21:58 Zo mooi dat je het hebt gehaald. En voor dit goede doel. Topper
€ 25 22-07-2023 | 18:26 Knap! 4x 50 km en lief voor de proefdieren!!
Bekijk alle

Een maand later.....

29-08-2023 | 21:12 De eerste stappen zijn gezet…huh?!  Wat ziet de natuur er mooi groen uit. Aangename temperatuur. Ik ruik de herfst al. Al hoop ik nog wel op wat zonnige dagen. Begin augustus komt er plots weer een donatie binnen op m’n sponsorsite. Wat geweldig! Ik verwachtte het eigenlijk niet meer, maar er zijn natuurlijk ook mensen die bijvoorbeeld terug komen van vakantie. Nu staat de teller al op 1908,- euro voor Proefdiervrij! Wow! Wat een prachtig bedrag! Ik ben zo blij! Doneren kan inderdaad nog t/m 31 augustus. Ik wil dan ook iedereen, ook al de anonieme donateurs die ik niet persoonlijk heb kunnen bedanken, alsnog heel heel hartelijk bedanken voor de mooie giften en support! Het heeft me over de finish gebracht en enorm blij gemaakt. Voor een maand terug was ik nog aan het zwoegen, zweten, aanmodderen, marcheren, meezingen, behorend bij de slapelozen… tijdens de zonnige Nijmeegse4daagse. Het lijkt al weer zo lang terug. De rust is weergekeerd. Het is stil in mij. Het hele weekend erna had ik geslapen, geslapen, geslapen, alleen voor de boodschappen naar de winkel, samen eten, en ik weer vroeg te bed. Een week lang, als vervolg op de 4daagse,  bleef ik er over dromen. De benen waren nog onrustig. Ik liep de Nijmeegse4daagse elke nacht opnieuw en  ’s ochtends werd ik moe wakker. Overdag was mijn hoofd gevuld met de liedjes die daar veelvuldig luid door de straten klonken. En ik kon ze niet uitzetten. Ik leefde nog in een roes. Mijn weerstand was verminderd en had daardoor een lichte keelontsteking opgelopen met veel hoesten. M’n voet/enkel was flink opgezwollen door het passeren van wandelaars door de berm en goot om maar in mijn eigen ritme te kunnen blijven doorlopen. Wat een impact hè zo’n 4daagse mars. Tenminste op mij. Elke dag heb ik gedacht ‘en nu is het klaar’ ‘waarom doe ik dit mijzelf aan’, het bekende riedeltje wat om de hoek komt kijken en je uitdaagt. Ook herkenbaar bij andere wandelaars op de 50 km. En toen een collega mij vroeg op het werk “ga je het volgend jaar weer doen?”, lag het antwoord al klaar: Ja! Raar hè, direct na de Nijmeegse vergeet je de inspanning, de moeheid, de pijntjes…en dat hebben vele wandelaars … het Nijmeegse4daagse virus. Ik zou kunnen stoppen als ik niet liep voor een goed doel. Maar hé, er is zo veel dierenleed op de wereld en als ik, naast doneren aan al die goede doelen, nog extra op deze manier mijn steentje bij kan dragen voor de dieren en zelfs voor de mens zijn gezondheid dan…dan moet ik dat doen.     Lieve groeten Sonja Tepper
Lees meer